Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

jarmik 

všechny recenze uživatele

Fakt dobré, Tome. Podle mě nejlepší MI. I když všechny od příchodu Pegga jsou skvělé. Což zdaleka není (jen) jím. Prostě jsou to lepší filmy. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

UŽ MĚ TO ŠTVE! Pořád dokola a dokola! Nudná akce, která mě už nechává chladným.Minule to bylo i zábavné.. ALE TEĎ NE! Kdyby nebylo těch dvou plottwistů tak... Bych dal ODPAD! Strašně mě to zklamalo. Prej nejlepší Mission Impossible říkali.. Prd. Omlouvám se ale tohle..... Dávám 4/10! ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,I'll figure it out." Tom Cruise nestárne a další akční nářez zvládá ve famózním tempu a znovu baví. Filmový zážitek podtrhuje atraktivní prostředí, napínavý scénář a pár solidních (automobilových) honiček (byť ta vrtulníková připomíná spíše Star Wars). Jediná podstatnější výtka směřuje k přepálené akci, která se místy přibližuje absurditě posledních dílů série Fast & Furious. Jinak ale Christopher McQuarrie znovu dokazuje, že tenhle žánr umí. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Oproti Rogue Nation je Fallout podstatně více akční, za to méně špionský, ale také scénáristicky chytrý. Chybí třeba lepší práce s postavami, což je pochopitelné, příliš času na ni nezbylo. Vidět je to především na v první polovině výborném Walkerovi, do určitě doby nejzajímavější z postav, která navíc Henrymu Cavillovi opravdu sedla. Pod akční stránkou Falloutu se však na tyhle "nedostatky" hodně snadno zapomíná. Honička na motorkách z minulého dílu je překonaná a motorky u toho opět nechybí. Paříž má všechno, fantastický střih a kameru, která dokáže být dynamická, zároveň však naprosto přehledná. Nechybí detailní záběry na Hunta, ale ani "klidné" městské kompozice. Velmi silná je potom část s pařížskou policistkou, vlastně takový vrchol únosu, který v té akční jízdě působí až nepatřičně, přitom tak zapadá. Fallout celkově působí drsněji, špinavěji, čemuž pomáhají i zase výborně natočené fyzické souboje, stačí vzpomenout třeba na záchodky a první výstup kladiva. 80% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých scénách mám několikrát pocit, že koukám na nejlepší díl série, ale děj, jimiž jsou poslepovány je zase jednou zcela zbytečně komplikovaný, a v tomhle případě mi to celkem vadí. Silnějších 8/10 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Bomba! Série nám zraje jako víno a neztrácí na síle. Jasný, ti záporáci jsou si poslední díly podobní, zase jde o nukleární zbraně, jedete podle již osvědčených postupů a principů této série. Ale je to nesmírně kvalitně natočený snímek s perfektní hudbou připomínající až některé filmy Nolana, má to doopravdy skvělou kameru a rozmanitou, originální akci, nádherné scenérie a i emoce tím filmem cloumají. Napětí by se rovněž dalo krájet nožem. Být v kině tak bych dal asi i pět, protože toto je film pro velké sály. Každopádně Cruise je prostě machr, a opět mě utvrdil v tom, proč patří mezi mé nejoblíbenější herce. Už se těším na prozatímní poslední díl!:) ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Čistá filmová radosť, poctivé remeslo a najlepší diel Mission:Impossible. Vážnejší tón mi chutil už pri výbornom Rogue Nation, takže som naozaj rád, že McQuarrie servíruje v podobnom duchu aj Fallout. Je to svižné, herecky bezchybné, krásne natočené a plné absolútne odzbrojujúcich akčných scén. Tom Cruise opäť raz riskuje život pre pobavenie divákov a ja si to aj naďalej totálne užívam! 9,5/10 (viac tu) ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Strašná pecka! Scenár prešpikovaný nápaditou akciou (celá Paríž je vynikajúca po všetkých strankach), ktorá stojí a padá na Cruisovy, ktorý je proste neuveritelný. Po vzoru Johna Wicka, sa zbytočne nestrihá a necháva sa vyniknúť praktické efekty pred CGI. Bezpochyby najlepší diel celej M:I série a udalosť roku 2018. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou naprosté top. Cruise ukázal, že je extrémně motivovaný, a skutečně podnikl většinu toho, co vidíme. A že si dal už v předchozím díle laťku hodně vysoko. Tady ale povýšil. Skok padákem, fantastická honička Paříží, běh po londýnských střechách a neskutečné finále s vrtulníky. Paráda. Jenže mezitím se mluví. A mluví se dost. Zápletka je dílem nepřehledná, dílem nepříliš zajímavá. Kdo co dělá a kde je pravda, nevzrušeně sledujeme. Setkání s ex? Oko zůstalo suché. Ne, že by nebyl humor, ale bylo ho pomálu. Ale zpět ke chvále. McQuarrie má cit pro akci ale i budování napětí, herci sice nejedou první ligu, ale to od nich ani nečekáme, střihač s kameramanem mají všechno pevně v rukou. Akční film roku? Asi ano. Nejlepší film série? Sorry jako, to je pořád Rogue Nation. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

Už sa mi dlho nestalo, aby som sa v kine minimálne trikrát chytil čela a neveriacky krútil hlavou s pozdvihnutým obočím, či počujem a vidím dobre.... Scéna na hajzlíku super, ale tie kecy vo filme (cca 60 minút celkového času) boli strašné a nudné, to sa snáď ani nedá napísať.. Na konci pri scéne na skale som si spomenul na 25 rokov starého Cliffhangera, kedy som žasol a dnes som už veru nežasol. 40 percent. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise je totálny magor. Našťastie. Fallout je najdravší akčný film za posledných pár rokov, minimálne od Fury Road. To, čo tam ten blázon v 56 rokoch (!) predvádza, núti človeka zamyslieť sa, či tá scientológia a pestovanie svojho "vnútorného mimozemšťana" náhodou fakt nie sú blahodarné pre telo. Tempom a nápaditosťou už je M:I séria definitívne bondovskejšia než bond a každý, kto chce natočiť kvalitný popcornový akčňák, ju musí mať ako benchmark. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Napínavé a úchvatné. Ať už akční sekvence (kterých je zde hdoně) sestávají z čehokoliv, tak mají společné to, že všechny fungují takřka dokonale. To činí z MI: Fallout nejlepší akční film všech dob. Zvlášť po poměrně slabém Rogue Nation je pro mě tohle velkým překvapením. Říkám si, že kdyby mi Cruise šel po krku, není místo, kam bych se před ním mohl schovat. Jeho nasazení je opět obdivuhodné, ale zde jsou ty akční set pieces podstatně zajímavější, atraktivnější (halo jump sekvence je holt lepší než 5min snaha vyměnit pod vodou nějaký disk). Man of Steel má třeba skvělou akci, ale vzhledem k látce je dost digitální, což prostě nikdy nebude tak strhující. Mad Max: Fury Road je sice praktickej a vizuálně/tematicky velmi atraktivní akčňák, ale žádnou konkrétní sekvenci jsem si neužil tolik jako rozsáhlé finále s vrtulníky právě ve Fallout. Osobně mám velmi rád Johna Wicka 3 (až na ten závěr s meči), protože má skvělou choreografii bojů na blízko, kde se rychle mění prostředí, zbraně a vozidla, jenže jsou to spíše takové oddělené epizodky, z nichž žádná nedosahuje rozsahu a megalomanství závěru Fallout. Teď je rok 2023 se na to chytá snad jen závěr Top Gunu 2 a finále MI:7. _____Samozřejmě je tu ta věc, že pokud člověk neholduje akčnímu žánru, tak ho tohle nebude oslovovat bez ohledu na to, jak kvalitní ta akce je. Důvodem je zkrátka to, že se jedná o další příběh hrdiny, kterej zachrání svět nebo něco v tom smyslu. Tady mi to ale vadí méně než kdekoliv jinde, protože scénář funguje na jiných rovinách a protože mi to film vynahrazuje jinými kvalitativními aspekty. ()

Shagrath19 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel,že šestý díl série může být nejlepší,ale je to tak.Nabušená akční jízda,která uhání jak splašený vlak.A Tom Cruise?Neuvěřitelný,co v 56 letech zmákne.O filmu roku je evidentně rozhodnuto! ()

poet 

všechny recenze uživatele

The storm is comming... Podobnosť s Dark Knight je čisto náhodna :). Mne to vôbec nevadí pretože sa jedná o čistokrvný akčnak so všetkým čo k tomu patrí. Hudba, akcia (záchodová rvačka ako v Casino Royal) a hlavne nestarnúci Ethan Hunt ktorý ešte vládze šprintovať po strechách Paríža. Už z traileru mi bolo jasne kto bude ten hlavný záporak ale v tomto type filmu mi je to asi tak jedno. Oproti tej digitálnej omalovánke Infinity War pri ktorej som sa šiel unudiť som si tu fyzicku akciu s Ethanom celkom užil. Ak nepočítam tie vrtulníkové nahanačky pri ktorých treba vypnuť mozog moc nie je čo by som chcel kritizovať. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Bolo to sice nejake prekombinovane, mam pocit, ze viac ako obvykle, ale pacilo sa mi to velmi. Mission Impossible ma uz fakt nema cim prekvapit, je to znacka overena rokmi, takze pre mna postaci udrzat kvalitu z predchadzajucich dielov a 4* su iste. Dnes je to za 5* nielen kvoli Cavillovi, lebo ako zaporak sa mi velmi pacil. Cruise a jeho Hunt je pre mna asi naj akcny hrdina. Verim, ze to este potiahne. Kludne aj do 10. Fyzicku ma zjavne dobru, lebo vieme ako si Tom toci akcne sceny. Niekedy som si sanku musel zatvorit rukami. S tym suvisi kamera, v niektorych scenach bola fakt neskutocna. Btw, ak by som mal vybrat prototyp akcneho filmu, tak ja som si uz vybral. Koniec hlasenia. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Recyklát. Zábavný, výborně natočený, ale pořád recyklát. I když samozřejmě chápu že u tohohle druhu filmu je velmi těžké přijít s něčím novým. A pokud ten mrňavý scientolog stihne přijít ještě s jedním recyklátem, zlobit se nebudu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Už trailer ukázal, že táto Mission Impossible bude najlepší diel no a presne tak sa aj stalo.Vynikajúca akcia ktorá je počas celého filmu , ani chvíľku sa nenudíte a čo je hlavné skutočne si nestihnete ani oddýchnuť pretože jedna skvelá akcia striedu druhú.Tom Cruise snáď nestarne a dúfam, že nám pripraví ešte aspoň jeden diel.Pár super zvratov ktoré prekvapia. Jediné mínus asi to že Rebecce nebola sexi ako v predošlom diele. Inak si presne takto predstavujem akčný film. U mňa za 5* naozaj skvelé. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Předposlední dva díly série "Mission: impossible" jsem objevil o něco později, než by si zasloužily, takže mé smeknutí klobouku před komplexností vynikajícícho výkonu Toma Cruise v roli herce, kaskadéra, producenta i kamaráda na place mělo přijít dříve, než po Falloutu. Ale jak se říká: pozdě, ale přece! Mimochodem, kromě bravurní režie, kamery i hudby stojí za samostatnou zmínku i bonusový blu-ray disk, ozřejmující úskalí natočení tohoto opusu, díky němuž jsem zjistil, jak moc se v diváckém prožitku liší skutečná akce od sebedokonalejší náhražky CGI. Jméno hlavního hrdiny si určitě zapamatujte: Hunt. Ethan Hunt. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Asi to bude akčňák roku, ale to zase není taková výhra, když tam byl potenciál ještě větší. Jenže M:I byla vždycky překombinovaná a tenhle díl není výjimkou. Stopáž taky trochu moc a hlavně tomu chybí větší koule, aby taky Ethan zabil někoho, koho nemusí. Pak z toho jsou akorát problémy, které musí hasit v dalších dílech. :-) ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama