Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

JFL 

všechny recenze uživatele

Poslední opravdová filmová hvězda sama sobě vystavěla adorační pomníček, před kterým ale nelze než smeknout. V letech kdy Hollywood sám zapomněl, jak dělat filmové blockbustery a jak točit akční filmy, byl to Tom Cruise, kdo do kin navracel opravdový úžas. Nyní, když už i ostatní začínají chápat, že žádné CGI omalovánky ani zběsilé házení kamerou nemohou nahradit dech beroucí rozměr fyzické atrakce, on pořád posouvá vlastní laťku v oblasti toho, co je někdo schopný pro pobavení publika reálně před kamerou vykonat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednotlivy mise si zacinaj bejt dost podobny. Tady se navazuje na predchozi dil, ale dej je tak silene prekombinovanej, ze se v tom zacnete za chvili ztracet, coz je paradox, protoze misty je film naopak desne predvidatelnej. Takova trosku az sci-fi akce z minulejch dilu lehce ustoupila do pozadi a tentokrat je akce vic spinava a uveritelna, bohuzel by ji tu mohlo byt vic. Herci jsou tradicne fajn a mile prekvapil i Cavill. Takze celkove fajn akcni thriller, kterej 150 minut docela slusne odsejpa, ale neni tu nic, co by nejak vybocovalo z tyhle serie. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// O 4 roky později a věta "the fallout of all your good intentions" konečně trefila ta správná místa. McQuarrie je král, Cruise coby Ethan Hunt naprosto nenahraditelný a Rebecca Ferguson nutně potřebuje víc velkých rolí. Co třeba Poison Ivy v dalším Batmanovi, co?) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak působivou a efektní scénu jako seskok nad Paříží. Vlastně si nevybavuji film, u kterého jsem měl akutní potřebu přerušit sledování, scénu si přetočit a vidět ji 3x. Dlouho jsem rovněž neslyšel tak kvalitní hudbu doplňující skvělé akční scény. Naposledy mě podobně audiovizuálně dokázal nadchnout jen Mad Max. Série je mi úplně ukradená, poslední dva díly jsem viděl a nestály mi ani za to, abych je sem přišel ohodnotit. To, co tvůrci předvedli v tomto pokračováním je ale úplně jiná liga než všechny předešlé díly. Od první do poslední minuty jedna nepřetržitá akce za druhou, u kterých člověk osolí hlasitost do sluchátek na maximum a jen tupě zírá a užívá si tu jízdu. Lepší definici akčního filmu snad ani nalézt nelze. Samozřejmě je to opět za vlasy přitažené špionážní fantasy, které má s fyzikálními zákony Země problémy jako každý akční film, ale když člověk vypne mozek, zaručeně nebude litovat. 90 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nerozumím, do čeho jsem se zapletl? Já nerozumím, do čeho jsem se zapletl? Do čeho jsem se zapletl?" Tak to ti Ethane, řeknu úplně přesně: já to taky nevím. Vím jen to, že tam každý po každém střílí, každý každého podráží, nikdo nikomu nevěří a nějakou roli v tom hraje plutonium. A mě to zase bavilo, i když padouch byl jasný na první pohled, život jedince byl nadřazen životům milionů a Ethan má evidentně se slečnou Náhodou sepsanou smlouvu na dobu neurčitou. Takže může být problém získat detonátor, který padouch svírá v ruce v letícím vrtulníku? Jindy snad, ale tady se přeci nemožné mise plní na počkání. A já jsem si počkal docela zábavně. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Nolanovskou" šestku mám s každou další projekcí radši a radši. Teď už prakticky na úrovni pětky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že počínaje třetím dílem této série se tvůrcům daří vystihnout přesně tu mez, kdy akce a různé těsné momenty působí "nereálně", ale vlastně zůstávají realistické. To, co předvádí elitní agent Ethan Hunt a jeho tým funguje při nejmenším v rovině emocí a diváckého prožitku lépe než James Bond (a podobní). Ten film vás prostě dokáže nabít energií a královsky pobavit každou svou minutou. Možná bych taky zmínil, že zejména Falloutu se v dané sérii, resp. mezi akčními filmy obecně, daří být docela málo předvídatelný. Osobně si tedy nedokážu představit, že bychom měli v daném žánru chtít více. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když to začalo pětiminutovou neusledovatelou expozicí, a pak ta páska ani nepočkala slíbených pět vteřin na zničení, tak jsem nevěděl, jestli se smát, nebo se začít trápit. Bohužel se na MI už dlouho neumím naladit. Přijde mi obdivuhodné, jak ostatní tu nesnesitelnost dokážou identifikovat, rozklíčovat a označit za něco, co jim nese potěšení - ale nerozumím tomu. Je mi to jednou z největších záhad. Jen vydržet u toho vzhůru je pro mě nesplnitelná výzva. Nepřijde mi to zajímavě natočené, nepřijde mi to chytře vymyšlené (ani v rámci žánru), prostě jen úmorné. Možná kdyby to mělo 90 minut místo 150! Vůbec nechápu, které části tohohle filmu mají být nějak zajímavé a čím. PS: Zdá se mi to, nebo má Tom Cruise problémy pohybovat obličejem, a aby dosáhl nějaké základní mimiky, musí do toho vkládat nezvykle mnoho energie? Pozorovat ho bylo skoro stejně kouzelné jako Henryho Cavilla s jeho dikcí snaživého páťáka vystupujícího na školní přehlídce. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že mi přijde, že tam chybí nějaká ta "impossible" sekvence, je to i ve všech ostatních směrech dost naprd film. Nejsem vlastně vůbec fanda Cruise, ale například na Ghost Protocol jsem schopná čučet znova a znova a znova a znova a pořád se bavím, kdežto tady jsem už tak po první čtvrthodině přemýšlela, jestli je proveditelné objednávat si z Thajska poštou živou rybu a osud světa mi byl ukradený asi tak jako ty osudné koule plutonia. Simon Pegg je zřejmě bůh, ale tím za mě výčet pozitiv končí. Henry Cavill nemá jako obvykle charismatu ani do kalíšku na vajíčka a křečovité snahy o nadhled a humor jsou od minula ještě zoufalejší a nucenější. Na to, jak se marketing snaží vyhajpovat fakt, že se na to všichni museli strašně fyzicky připravovat a cvičit choreografii a všechno, tak mi přijde, že na výsledném produktu to úsilí až tolik vidět není. Bitku na záchodech že "kvůli komplexnosti" natáčeli čtyři týdny? Asi klidně jo, ale vůbec nemám touhu pustit si ji někdy znova a dokonce mě při pár záběrech i napadlo, že Cruise už vypadá dost staře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hutný špionážní akčňák s parádně fyzickými akčními scénami, jehož nolanovské psychologizování a fatálnost (kombinovaná s nadhledem) ale přece jen působí dost vychtěně. Navíc to nejzajímavější, co se tu stane, se vzápětí vždy ukáže být jen představou Ethana Hunta nebo boudou... A taky jsou jednotlivé díly jako přes kopírák - Tom si zaběhá, Tom si zaskáče z výšky, Tom se projede na motorce, Tom s týmem na poslední chvíli zneškodní atomovku (a na znamení toho z ní legračně vypadne plutoniová kulička jako z brněnského orloje)... A volil bych i exotičtější lokace než Londýn a Paříž, které jsou v každém druhém blockbusteru a v úplně každém špionážním filmu. Po vlažnějším rozjezdu ale příběh nabere brutální spád a nedává prostor pro odskok na záchod, záporáci jsou dobří a akčních scén je požehnaně a berou dech (za mě je nej bitka na záchodech, HALO skok naopak zklamal). Bavilo mě to o level víc než přeceňovaná pětka a je to první letošní kinofilm, který se u mě vyšplhal na čtyři hvězdičky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na co čekáš?!“ - „Vyskakuju z okna!“ - „Co tím myslíš, že vysk...?! Promiň, měl jsem to ve 2D. Zlom vaz!“ Před zhlédnutím, ačkoliv jsem se na film dost těšil, u mě trochu panovaly obavy. Zatím totiž platilo, že každý lepší díl (1., 3., 5.) vystřídal horší (2., 4.). A já jsem moc rád, že šestku-Fallout nemusím doplňovat do té druhé závorky. Na snímku mě nejvíc (mile) překvapila „čistota“ akce, kterou si film dost dlouho držel. Myslím tím míru uhozenosti akčních scén, která byla dost malá (o tom svědčí i to, že jsem zvedl obočí snad jen u scény s oknem). Nevím, jestli jsem už ze všech těch MI tak otupělý, ale akce mi v tomto díle přišla opravdu hodně snesitelná. Samozřejmě, konec s vrtulníky mi to (bohužel) bohatě vynahradil, ale stejně. Ocenil bych možná víc humoru, ale i ten fungoval, ostatně stará parta byla zase pospolu a sehranost jde poznat (chyběl jenom ten Renner). Navíc, záporáci jsou tu rovnou 2 a jako bonus 1 femme fatale (vůbec zde těch ženských hrdinek bylo víc, což je jen dobře). S hodnocením tedy protentokrát zůstávám na 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kick-ass action of the year, is it clear? Crystal.. HALO jump za soumraku, zaneřádění klubových toalet, Paříží bez helmy, bázně a hany či vrtulníky nad Kašmírem, to všechno je živočišná, svým způsobem oldschoolová akce, které z Huntovy starosti o tým a čachrů třípísmenných organizací (které bez přípravy předem jen stěží poberete) dělá jen pouhopouhé spojky, aby se příběh dostal z bodu A do bodu B (čítající dětinský countdown a přestřihávání drátků). Poctivému řemeslu oddaný McQuarrie by měl kout Cruise, dokud je žhavý a kalkulačce výpočtu odchodu do důchodu se vysmívá do tváře. Rád bych také viděl kladivo značky Cavill v nějaké samostatné akci bez Kryptonu v rodném listě, protože schopných akčních herců pod padesát nám už v poslední době moc nezbývá.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

McQuarrie je prostě jinde. Hezky nastavené zrcadlo všem těm CGI chujovinám od Marvelu, ve kterých se digitální obluda mlátí s digitálním hrdinů v digitální krajině. Fallout místo toho nabízí "real thrills and real fun" a výsledkem je kulervoucí napínák, který je výbornou sólovkou, famózním sequelem a v zásadě geniálním (potenciálním) zakončením série, od které ale logicky chceme ještě mnohem víc. Říká se, že v nejlepším by se mělo přestat, já říkám, kálet na to a rychle hrnout aspoň ještě jednu trilogii, dokud Cruiseovi drží kosti. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Cavill je absolutní miscast série, Baldwin je parodií na sebe sama už od dob Team America, avšak Cruise zastavil čas a k tomu předvádí solidní herecký standard v rámci žánru, ale ty závěrečné slzičky mu nelze věřit. Hodně lidí jen popouškuje marketingovou kampaň o tom, kterak herec sám dělal nebezpečné kaskadérské kousky. Problém je ale v tom, že kdyby to nebylo divákům měsíce cpáno, těžko si toho někdo všimne. Pokud máte dostatek peněz, umně scénu sestřiháte a nasmímáte, je výsledek tentýž. Fallout sice není přeplácaný komiksový digifest, ale také jím nikdy být neměl, tak z čeho se máme teda radovat? Dialogy jsou prázdné, občas směšné nebo snažící se o křečovitou vtipnost. Vlastně jen čekáte, kdy začne další šílená akční sekvence. Zápletka překombinovaná zvraty pro zvraty, lokace pestré jako katalog cestovky… To vše byly atributy M:I série, nebo alespoň posledních dvou dílů, jenže teď se film bere nejvážněji a McQuarrie zároveň zapomněl, jak vyprávět. 70 %. [Kino, 2D] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 178 miliónov $ | Tržby: 363,4 miliónov $ | Od roku 2012 najlepší akčný film vďaka sekvencii v Paríži a tiež guletrhajúcej hudbe. Kamera i hudba niečo podozrivo pripomínala, ale bolo mi to jedno, pretože som sa náramne bavil, pristihujúc sa niekoľkokrát s úsmevom až k ušiam. Parížske tempo bolo tak neskutočné, že si ho film nedokázal udržať do konca, a preto supersilné 4, a nie 5. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V deväťdesiatych rokoch, kedy séria len začínala ma prakticky vôbec nezaujímala, až na možno dve scény to bol len čistý priemer, čo sérii ešte pár dielov vydržalo, ale teda nikdy by ma nenapadlo, že o dve dekády neskôr zasadne prakticky na vrchol akčného žánru. Teraz sa už tvorcovia úplne vykašľali na všetky tie nemožné prieniky do najzabezpečenejších budov sveta, čím sa séria síce pripravila o svoj hlavný trademark, ale dostala sa niekde inde, presne tam, kde ju minimálne od štvorky, kedy som si začal všímať, že Tom Cruise je mimoriadny frajer, ktorý môže v odvahe a odhodlaní len ťažko hľadať konkurenciu, chcem. Dokonca aj príbeh sa mi tentoraz zdal trochu atraktívnejší, síce tu zase ide o zničenie rovnováhy sveta, takže globálne problémy, čo v akčnom žánri nemusím, radšej mám niečo komornejšie, ale tu sa mi dej veľmi páči. Síce výrazne ubudol humor a celkovo odľahčené prevedenie, ktoré sa mi tak páčili pri predchádzajúcich dvoch dieloch, ale je to podstatne dramatickejšie, osudovejšie a miestami aj také trochu smutné. Veľkým plusom je prepojenie s predchádzajúcim dielom, ktorý už rozdal karty, takže sa nič nemusí vysvetľovať, divák je oboznámený so všetkým dôležitým, ale film si aj tak drží spočiatku také pomalšie tempo, ktoré mi vyhovovalo a je z toho parádna hra niekoľkých organizácií, z ktorých každá ide za seba a robia si problémy. Ale od zoskoku sa to už naplno rozbehne, film si už drží skvelé tempo a neustále len graduje, že na konci som chcel len viac. Aj keď neviem, čo viac by som po tom finále mohol ešte chcieť. Film síce nevyužíva tak atraktívne lokácie ako predchádzajúce diely, ale aj Paríž, Londýn a samozrejme hlavne Kašmír majú niečo do seba, film ponúkne niekoľko dlhých akčných sekvencií, ktoré sú ale skutočne dlhé a medzi nimi je síce plno dialógov, ktoré možno miestami dej ani moc neposúvajú, ale je tu perfektná chémia medzi postavami, ktorých som si už veľmi obľúbil a tak ma veľmi bavili aj tie ich spoločné scény. K tomu dostatok nečakaných zvratov, ktoré sa mi páčili a film pôsobí tak správne osudovo, plno momentov sa mi veľmi páčilo. Napríklad taká záchrana policajtky, krátka sekvencia, ktorá pre film mala zanedbateľný význam, ale mala humor, emócie, akciu a ešte som si behom nej len viac obľúbil Ethana Hunta. K postavám tu tentokrát nemôžem mať žiadnych výhrad, Tom Cruise tu vzhľadom na svoj vek odvádza úžasný výkon, síce nepôsobí tak uvoľnene, ako je u neho bežne, ale takýto akčný hrdina sa mi páči viac, akoby mal svojich vnútorných démonov. Opäť ho kryjú Simon Pegg, Ving Rhames a Rebecca Ferguson, ktorá je po Cruisovi jednoznačne najlepšou postavou série. Sean Harris je stále správne démonický, veľmi poteší menší priestor pre Michelle Monaghan, pri ktorej ma teda prekvapilo, ako sa posunula, ale bola to dobrá voľba, no a z nových postáv určite poteší Henry Cavill, ktorý konečne hral v poriadnom filme a aj poriadnu úlohu a ani Vanessa Kirby nie je zlá. A teraz už k tej samotnej akcii, ktorá je jednoducho dychberúca. Tom Cruise môže mať neprajníkov, koľko chce, ale je to jednoducho frajer a ja ho mimoriadne uznávam. Neustále sa učí a skúša nové veci a aj vo svojom vysokom veku má elánu a odvahy, o akej môže drvivá väčšina ľudí len snívať. A navyše v čase, keď sa už skoro všetko trochu náročnejše robí digitálne si on robí sám a na kvalite filmu sa to hneď podpíše. A ostatní akční hrdinovia, ktorí sa už po päťdesiatke tvária, že život skončil by si povinne mali pozrieť tento film a ísť sa hanbiť niekde do kúta. A to pritom hovorím ako ich fanúšik. Film vlastne ponúkne tri dlhšie akčné sekvencie zložené z niekoľkých častí a tak tu máme súboje, prestrelky a naháňačky na všetky možné spôsoby a hlavne hyperaktívneho Cruisa, ktorý stále nekde behá, skáče, lezie a padá. Tu prakticky každá jedna z nich by bola vrcholom iného filmu, ale tu to neustále len graduje. Úvod ponúkne parádny Halo jump a súboj na toaletách, takýto tvrdý a dynamický súboj si z amerických filmov ani nepamätám, stred filmu zase parádne naháňačky, hlavne únik na motorke a Cruisov nepríjemný doskok, no a zatiaľ čo pri iných dieloch som si sťažoval, že finále je z celého filmu najslabšie, tak tu film vygraduje až niekam, čo už ťažko vo svojej kategoŕii hľadá aj konkurenciu, najlepšia naháňačka vrtuľníkov histórie, toto sa len tak neprekoná, ale aj všetko to okolo neho, hlavne Cruisove obsadzovanie vrtuľníka, niečo takéto sa len tak nevidí. Akcia je tu jednoducho nádhera, jedna lepšia ako druhá. Režijne sa mi to nezdalo až také nápadité a mimo akcie atraktívne, ako bol minulý diel, ale tých kladov je tu tak moc, že tu nebudem nič vytýkať, tentoraz bolo v pláne niečo iné, hlavne tú osudovú atmosféru a dokonalo prevedenú akciu a to vyšlo prvotriedne. Takže prvýkrát dávam Mission:Impossible plné hodnotenie, konečne diel, ktorý mi dokonalo sadol do vkusu, akciou, atmosférou a postavami, pričom ani ten prekombinovaný scenár plný zvratov mi vôbec nevadil, tu to aspoň funguje. A Tom Cruise je dlhé roky áčková hviezda, už dávno mohol žiť len zo zotrvačnosti, ale on sa zatiaľ učí veci, ktoré zvláda len zanedbateľné minimum ľudí a ponúka to aj divákom. Klobúk dolu, má môj doživotný obdiv a rešpekt. 92% () (méně) (více)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak, že z mission impossible se stává taková nová bondovka a i když je to v podstatě taková jedna dlouhá nekončící akce, tak ono provedení jsem si dost užil. Především bych vyzdvihl bitku na záchodcích která nemá absolutně chybu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cestopisná nátura nových Mission: Impossible mě na stará kolena těší čím dál víc. Fantastická honička Paříží nebo vrtulníkový mač v Kašmíru jsou dechberoucí. Akci si Cruise umí vychutnat jako málokdo a v McQuarriem našel vysloveně spřízněnou duši. Fallout nemá ani jedno hluché místo, lokace jsou krásné a dokonce i ta Eiffelovka vypadá neokoukaně. Příběh je řádně temný, ještě o trochu více než minule, tentokrát o škodné a následcích soupeření špionážních agentur. Herecky se jede na jistotu a Cavillův Wallker je řádně sviňácký parťák. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pryč je citace Hitchcocka, pryč je písečná bouře. Co už jednou M:I srazilo, sráží ji znovu. Můžete mě třeba ukamenovat, ale manželka prostě nepatří ani k Bondovi, ani k agentu Huntovi. Jinak proti fyzickému zážitku z filmu ani popel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

The Dark Hunt Rises. Impozantní, leč trojka stále nepřekonána. Byla ultra-svižná, napumpovaná hračičkami fan-boye. Fallout "pouze" plní ambiciózní očekávání současných náročných mainstreamových diváků. A plní je velmi zdatně. První polovina je pozvolnější, ale jakmile Cruise začne své dechberoucí představení veletočů a kaskaderských kousků při kterých se tají dech, vše je jak má být až do velkolepého finále. Maximální nasazení, minimální ztráty. Jeden z nejlepších dílů a zřejmě ten nejvíc špiónský, nejvíc oldschool a nejtemnější. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama