Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

V tom filmu je všechno, ale zároveň nic. Tentokrát jsem měl pocit, že jen sleduju sled bombasticky natočených scén, které ale vůbec nedrží pohromadě, což mi u předchozího MI nepřipadalo. Závěr sice zvládne být napínavý, ale ten doják na konci to snažení zase pošle úplně do hajzlu. Ano, jsem zklamaný. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Siesty Mission Impossible v poradi a musim povedat,ze je to najlepsi diel serie,perfektne zvladnute po kazdej stranke,niektore sceny su dokonale a Tom Cruise vo svojom veku predvadza skvele vykony,klobuk dole pred nim,je to frajer,nemam co vytknut,cize jasna zalezitost...:-) ()

Flavors 

všechny recenze uživatele

Zlí jazykové tvrdí, že se Tom Cruise nechává digitálně doupravovat, protože je ješita, že v některých scénách běhá jak jamajský olympionik atd. ALE mně je to jedno, pro mě je to Ethan Hunt-klaďas a kabrňák. Cruisovi se nedá upřít, že ve svém věku má skvělou kondici. A protože mám ráda dobře natočené automobilové honičky, na té v Paříži jsem si smlsla. Film má švih a spád a přes dlouhých 147 minut to uteklo jak voda. Na závěr nesmím zapomenout na Henry Cavilla. Byl tu lepší než sám Superman :) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Váhal som medzi 3 a 4, no nemôžem si pomôcť. Scientológ mi je sympatický aj keď vek už na ňom zanechal stopy. Inak mierny nadpriemer, ktorému nemožno nič vyčítať no ani jasať nadšením nad nejakou super inováciou v rámci žánru.. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že po úvodním davovém šílenství časem celkové hodnocení spadne do střízlivějších čísel, protože jednoduše nejnovější "Nesplnitelná mise" až taková ultimátní pecka není. Co se nejvíce povedlo - přehledné a vymazlené akční scény. Co nejvíce zamrzelo - předvídatelný příběh plný klišé. Trojka s Hoffmanem zůstává nepřekonána ... 75% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale novodobé pokračovanie ságy „M.I.“ sa mi páčia čoraz viac a viac. Obecne platí, že čím viac pokračovaní (daného filmu), tak tým väčší pokles v kvalite. Tu však zatiaľ to (paradoxne) neplatí. Aktuálne pokračovanie „M.I.“ sa snaží divákov neustále rastúce očakávanie od tejto ságy uspokojiť skvelými akčnými scénami, neobyčajnými kaskadérskymi kúskami a predovšetkým s pomerne jednotným scenárom. Kamera, réžia a hudba dobrá a je len málo vecí, ktoré by sa dali hodnotiť trošku menším skóre. Herci, na čele s T. Cruise a neodolateľnou R. Fergusson, a to na obidvoch stranách, (opäť) potvrdili svoje kvality. Ako vždy, klobúk dolu pred Tomom, že tie náročné scény zvládol opäť sám! Keď mu zdravie, dovolí, tak by som rád videl jeho ďalšie pokračovanie (a uzatvorenie príbehu „Sindicate“) v roli Ethana Hunta (pokiaľ príjme ďalšie „impossible mission“). Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Hned začatku: "Teroristická organizace drží 3 atomové bomby, kterými ohružuje světová velkoměsta, najdi a zneškodni..." co víc si přát? Je tam všechno, úplně všechno... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Šestý filmový zářez agenta Ethana Hunta s tváří Toma Cruise a jak jinak, v plné parádě. Scénáře a režie se opět ujal Christopher McQuarrie a kupodivu zašel ve vývoji stylu pojetí o nějaký ten kousek dál. Zkrátka se v ničem neopakuje a přináší výbornou akční podívanou, která nám dopřeje zase o něco delší stopáž, činící takřka dvě a půl hodiny. Místy je to však bohužel znát, neboť určité scény vykazují dojem umělého a zcela zbytečného natažení. Příběh je jednoduchý a nijak originální, ale jakoby o to ani nešlo. Co nejvíce uchvátí, jsou akční realistické sekvence plné adrenalinu a ctižádosti. Chybky se v tom tak docela ztratí. Jistě, ne všechny akční scény skutečně budí dojem důvěryhodnosti, ale jsou závratné a  dechberoucí. Šestý snímek zaznamenává výrazné body a na tom má samozřejmě podíl i samotný Tom Cruise, který během natáčení opět překvapil svou přítomností na většině akčních scén. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl. De Palma je De Palma, ale tohle je fajnový návrat k více špionážní tématice, vrstveným zvratům a oproštění se od sci-fi gadgetů. A sakra – co se týče akčních scén, je tohle megaorgasmus. Je jich hodně, se stopáží jsou čím dál větší a napínavější (i když můj favorit je stejně ta na záchodech), je v nich všechno vidět a rány vás fakt bolí. Jo a jede se spíš na pěsti než na pistole a o to lepší to je. Ze začátku mi vadilo neustálé vysvětlování, co se děje, ale on si z toho film vlastně dělá vzorec: expozice–akce–expozice–akce. Jenom v první hodině se to zopakuje snad čtyřikrát, a víte co? Funguje to. Jo, nemuselo by to být tak strašně polopatické a nemusely by se všechny informace opakovat dvakrát ve stylu: "Máme dvě bomby. Můžeme je zneškodnit, ale abychom provedli náš technoblábol, musíme spustit odpočet." "Chceš mi říct, že abychom provedli náš technoblábol, musíme spustit odpočet?!" – ale aspoň si u toho chvíli vydechnete od zběsilého tempa, kterým to jinak McQuarrie žene. Potěšilo mě, že je většina filmu zasazena do evropských lokací (Berlín, Paříž, Londýn), potěšila větší role Vinga Rhamese (ačkoliv ten jeho monolog k mimochodem pořád stejně otravné Rebecce Ferguson je strašidelnej), potěšil vynikající a sympatický Alec Baldwin (kterého že bych doteď dvakrát musel, to jsem teda nemusel) a především – snad díky tomu úžasnému kníru – potěšil až překvapivě dobrý Henry Cavill, jemuž konečně nějaká role sedla na tělo. V první polovině se jeho postava sice chová jako retard, ale má to payoff a v něm i tahle série konečně zase zapamatovatelného záporáka. (On je vůbec Fallout plný zapamatovatelných věcí, a já jsem za to hrozně rád, protože poslední dva díly šly dost mimo mě.) No a potěší samozřejmě Tom Cruise, který v šestapadesáti vypadá líp než před deseti lety a nepřestává překvapovat graduálně šílenějšími kaskadérskými kousky. Z Eathana Hunta je sice Batman... ale je to ten nejlepší Batman, jakého jsem kdy měli. Nevím, jak tohle sedmička překoná... ale budu ji očekávat s nemalým nadšením. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Rogue Nation a Trojka jsou nedostiženy, ale přes je Fallout luxusním špiónským thrillerem, který ždíme z každé scény maximální adrenalin a z každé postavy vycedí poslední kapku krve. Jediné co mi tady ve srovnání se zmíněnými díly série chybí, je jedna nesmrtelná scéna, ze které bych si totálně sedl na zadek a ta tady prostě není. Fallout střídá fantastické lokace, do kterých se jeho hrdinové řítí obvykle kosmickou rychlosti a ještě si přitom dávají do držky, skvěle u toho vypadají (hlavně Henry Cavill tohle sakra dobře od dob Supermana umí) a ještě dokážou prohodit nějaký ton fórek. Ústřední postavy Nesplnitelné mise navíc už mají nějakou historii, což zajímavě zamotaného příběhu dodává specifické grády. Je to jízda, a přestože ne ta nejlepší, moc se těšíme na další pokračování. 90% ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Perfektní akce vyšperkovaná dokonale dlouhýmí záběry. Fakt, některé akční scény nemají obdoby. Vše pro mě sráží až moc zběsilé tempo vyprávění, kdy jsem chvílemi nechápal, co se vlastně stalo. Přesto velký respekt, je to parádní film. 80% ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

S druhým shlédnutím je třeba opravit mé dřívější chybné hodnocení. Protože M:I 6 je dobrý film. Dokonce velmi dobrý film. Vzhledem k tomu, že Christopher McQuarrie točil i Národ grázlů, to rámci kontinuity v mnoha ohledech výborně navazuje na předchozí film. Znovu je tu nenahraditelný Tom Cruise, kterého v jeho sólovém sprintu nezastaví ani zlomený kotník, Simon Pegg, takové lepidlo, které drží tým pohromadě (taky někomu hrozně připomíná Sida z Ice Age?), Ving Rhames, jediný další herec kromě Toma, který je tu s námi všech šest dílů, a nakonec fantastická Rebecca Ferguson, která svým charismem výrazně táhla nahoru už předchozí film a proto mě mrzí jen, že tu neměla víc prostoru. Návrat Michelle Monaghan potěšil, bylo fajn sledoval její interakce s Ethanem, ale pro příště už bych její postavu nechal u ledu - zaslouží si to. No a nakonec nám místo absentujícího Jeremyho Rennera tvůrci naservírovali charizmatického a vypočítavého záporáka s tváří Henryho Cavilla. Další skvělá volba. Celá tato sestava dohromady tvoří takovou prazvláštní rodinu, která prostě dává každému dílu M:I jakousi nezaměnitelnou a jedinečnou atmosféru, pro mě srovnatelnou s velkými ságami typu Harry Potter nebo LOTR. Kdybych měl filmu něco vytknout, byla by to určitě překombinovaná zápletka. Tvůrci se zřejmě snažili za každou cenu protlačit do filmu nějaký zásadní zvrat, ale přehnali to a dopadlo to jen tak, že jsem se kolikrát vůbec neorientoval v té změti jmen padouchů, co se míhaly mezi scénami. Předchozí díly mě bavily trochu víc ale pořád je to solidních 90% - PS: Přijde to jen mě nebo vážně snad všichni kromě Simona Pegga za ty tři roky tak strašně zestárli? ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible začíná opravdu zrát díl od dílu jako víno. Ústřední tým kolem Ethana Hunta byl vypilován k dokonalosti a tvůrci s nimi pracují jako s rodinou (kdy Ethan nehodlá obětovat jakéhokoliv člena týmu pro dobro mise). Cruise Falloutem ukázal, že je pořád velká akční hvězda a dal zapomenout na jeho kasovně slabý rok 2017. Navíc klobouk dolu před jeho fyzickými dovednostmi v jeho věku, pořád akci dokáže dobře táhnout. Henry Cavill ve své roli také velmi dobrý (lepší než jako Superman v DCEU). Z filmu bych vyzdvihl závěrečnou vrtulníkovou akci v horách, tím režisér Christopher McQuarrie jen potvrzuje, že se s ním musí počítat jako z jedním s předních akčních režisérů. Kasovně se svými globálními 800 miliony dollarů asi největší hit pozdního léta 2018 (Jurský svět 2 a Úžasňákovi 2 byly hity první poloviny léta) a poslední fungující universum propadáky sužovaného studia Paramount. Tak doufejme, že s ním podle toho toto studio a Cruise budou v příštích letech nakládat. 4* ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mě velké zklamání. Jasně, jsou zde chvíle, kdy se celá situace rozjede, kamera létá kolem motorek a aut tak, aby ještě zdůraznila velký pohyb. Fandíte hlavnímu hrdinovi a dokonce je tu i Simon Pegg. Ten je ale pro mě spíš komediant, než postava do Mission Impossible. To na druhé straně svých pár minut skvostně využil Alec Baldwin. Z něj to charisma prostě stříká všude kolem. No celkem to je pro mě tak pade na pade. Byly dlouhé chvíle, kdy jsem si dělal svoje věci, děj mě netáhl. Bohužel. ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 8, možná 10 let, tak by mě to bavilo. Nevím, těžko říci. Nudné, nezajímavé charaktery, které ve vás nevzbudí naprosto žádné emoce, žádné pocity. Jejich osud je vám naprosto ukradený. Děj přímo odpovídající horšímu béčku - teroristé se zmocnili nebezpečné zbraně a jejich jediným cílem je likvidace celé lidské populace - nebo jen její větší části. Film tedy nemá žádný děj, jen průměrně natočené akční scény a pár velmi nudných konverzací. Pro někoho kdo už viděl nějaký ten film ve svém životě je to prostě nuda. Nebýt slavné značky a jednoho kdysi dávno populárního herce tak by na to nikdo nikdy nekoukal a také by snímek neměl žádná kladná hodnocení. Vše jen kvůli slavnému jménu dob minulých. Třeba na tomto filmu spolupracovali D+D ()

Walter_Mitty 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů série. Bavit se o „nejlepším“ dílu je ale sporné. Fallout by nikdy nefungoval bez skvělé předehry v podobě Národu grázlů, která rozehrála šachovou partii, jež se v tomto díle uzavírá. Ta by zase nemohla být rozehrána bez čtvrtého a hlavně bez třetího dílu, ve kterém nám byla představena Julia. Zdánlivě individuální a samy o sobě stojící filmy se tak stávají čím dál tím propojenější a já tak nemohu jinak než souhlasit se slovy, že série Mission: Impossible vzkvétá. V průběhu let si navíc vydobyla čestné místo mezi akčními thrillery. Nemluvě o využití praktických efektů a pozoruhodných kaskadérských kousků, které jsou s touto sérii již neodmyslitelně spjaty. Kouzelné přitom je, že s každým novým dílem Ethan Hunt, respektive Tom Cruise, sám sebe překonává. Doufejme tak, že ani sedmý a osmý díl nebudou výjimkou a že nás McQuarrie s Cruisem překvapí i tentokrát. ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Takto sa má v akčných filmoch pracovať so ženskými postavami bez toho, aby boli sexualizované. Takto sa má pracovať s maskami, keď ich nechcete používať, lebo sú absurdné, ale nechcete ich zatratiť, lebo sú klasika. Aj takto môže vyzerať akčný film - veľmi sa mi páčili akčné scény, ktorých vizuálny jazyk bol však pomalý, alebo v nich absentovala nadupaná hudba (naháňačka na motorkách). Malo to všetko a oproti predošlým filmom ešte niečo navyše: dojatie v závere. Aj takto môžete vidieť hrdinov akčného filmu: zničených, dobitých, unavených, ležiac na lôžku a dojatých z toho, že sa im tú nemožnú misiu predsa len podarilo splniť. Krásny záver. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekoná.Věčný boj s větrnými mlýny: Mission Impossible vs. Bondovky pokračuje.Znovu se potvrzuje, že Toma Cruise, tahle série náramně baví, je to pro něj jistý druh dokonalého adrenalinového zážitků jednou za pár let,což je také hlavní důvod, proč série, tak dlouho pokračuje. Komerční akční megahit, který je pro lidi, který se chtějí odreagovat a to také dostanou a v plné síle. Fatálně nelogické a uspěchané finále, boužel definuje tuhle sérii od počátku. Narozdíl od bondovek, které netlačí na pilu a přinášejí logiku a skutečné emoce. Počkejte si klidně na televizi a nenechte se zlákat vysokým hodnocením a svůj čas věnujte původnímu seriálu, který s filmy nemá nic společného a proto je elitou žánrů... ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama