Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Na nový diel Ethana Hunta som išiel s tým že som nevidel ani jeden trailer čo sa mi veľmi oplatilo. Šedému príbehu dodáva farbu prepracovaná, rozmanitá zápletka pri ktorej som sa síce na chvíľu totálne stratil no nasledujúce minúty mi dopomohli vrátiť sa späť. Takisto tu ale aj veľmi dominuje akcia, špeciálne vo finále kde celá pasáž s helikoptérami patrí medzi top filmovú scénu z tohto roka (minimálne). V tomto dieli dominuje temnejšia atmosféra ale je tu i veľa zábavných scén ktoré odľahčujú danú atmosféru vždy v ten správny čas. Mimochodom čo sa týka technickej stránky,kamera je fakt dobrá, takisto aj hudba. Ono len ten príbeh by už bolo treba niekam inam posunúť. Nabudúce sa nechám znovu prekvapiť. (90%) ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery. Myslím, že by nebylo od věci napsat, jak na mě zapůsobily minulé díly. Jednička byla více špionážní, dvojka více akční, trojka temnější a chladnější, čtyřka zábavně akční a pětka hravější. Šestý díl přinesl vrchol této série, symbolicky je to 10 let od Temného rytíře, kterého považuji za nejlepší film vůbec, příznačně v úvodní scéně v Berlíně se Ethan Hunt dostává do situace, kdy si musí vybrat, zda obětuje člena týmu, nebo zabrání krádeži plutonia. Příběh je opět zašmodrchaný (Solomon Lane, dvojití agenti, zrádci atd.), pak se tu vyskytují typické atributy s maskováním a situace vytvořené Huntovým týmem, které slouží ke zmatení nepřítele a zisku cenných informací. Film vyniká absencí hluchých míst, pořád se něco děje, zejména bych vypíchl scénu seskoku HALO, celou pařížskou část, jež je opravdu špičková sama o sobě a pak tu je však velké helikoptérové finále v Kašmíru, kde to adrenalinem přímo tryská, hned jsem si vzpomněl na snímek Cliffhanger, kde byla podobná pasáž, ale ta se dá považovat za čajíček oproti téhle. Celkově se mi líbil takový ten nádech 90. let, který spočívá v přítomnosti fyzické akce za skromného využítí CGI. 5 * ()

akvidzerp 

všechny recenze uživatele

No tak co si budem. Tom Cruise vypada dvacet let stejne. Taky bych chtela v 56 vypadat na 36. Ma to vsechno, co ma akcni film mit. A obdivuju praci grafiku. Docela si makli. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tento film, rovnako ako celú sériu, neuveriteľne ťahá dopredu Cruise a jeho ochota aj v čoraz pokročilejšom veku posúvať limity kaskadérskych kúskov. A to je to, čo na tomto filme oceňujem najviac - snaha točiť čo najmenej na triky, ale v maximálnej miere využiť reálne kulisy a všetky tie naháňačky a akciu si poctivo odtrpieť. V akčnej rovine totiž tento film nemá konkurenciu a ponúka dychberúce napínavé scény oproti ktorým vyzerajú komiksové adaptácie preplnené greenscreenami ako omaľovánky pre malé deti. Bohužiaľ, nie všetko je tu ale tak ružové ako technické spracovanie filmu. Na začiatku trvá pomerne dlho, kým sa dostaneme do tempa a potom sa dej tak zamotá, dôjde k viacnásobnym zvratom, dvojitým hrám a zradám, že som mal celkom seriózne problémy sa vyznať v tom, čo sa vlastne deje. V základe pritom ale nejde o nič, čo by sme už (ani v rámci série) nevideli: Cruisa opäť zradia jeho vlastný a sám so svojím tímom musí zachraňovať svet - a to strihaním drátikov na bombe... Príbeh pôsobí skrátka dosť prevareným dojmom a všetkému nasadzuje korunu hák z finále, takto cheesy prvok sa mi sem teda nehodil. Uvidím, čo poviem na druhé zhliadnutie, veľké očakávania pred kinom ale úplne naplnené neboli. 7+/10 ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Neskutočná akčná nálož, Tom Cruise (aj príbeh) pokračuje tam kde skončil v predošlom dieli a je fakt neuveriteľné, aké kúsky stvára (aj) v tomto pokračovaní. To, že všetky stunts robil sám bez kaskadérov je na úrovni šialenstva. Obdivujem. Zatiaľ videné 3x a zakaždým som pri niektorých scénach nedýchal. Kinové must-see. [#36/2018] ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Pořádná akce od začátku až do konce. Nechybí fešný záporák, pěkná Paříž i plutonium;) Vím, že jsem viděla skoro všechny MI, vůbec už nevím o čem byly a s tímhle to bude podobné, ale za návštěvu kina a vyčištění hlavy to stálo. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Máme tu již šestou MI a zase je to pecka. Možná až překombinovanou, co se týče děje, ale pořád je to jízda. Trvá sice trochu déle, než se to pořádně rozjede, ale pak už se před ničím nezastaví. Je tu všechno, co má podobný film v tomto žánru obsahovat. Honičky v autě, na motorce, ve vzduchu, rvačky, kopačky, vtip, střílení atd. prostě adrenalin. Jo a mimochodem Tom Cruise je v 56 letech neskutečnej frajer. Za pomalejší rozjezd a trochu přehnané kombinace v ději musím jednu hvězdu odebrat a těším na druhé promítání které mi to trochu zase rozjasní 😊 ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Tolik peckovních akčních scén s užitím praktických efektů jsem letos neviděl ve všech ostatních filmech dohromady, už jen za to musím dát 5* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po nezvykle "špiónský" pětce za mě vítanej návrat k přímočarý akci, který bylo fakt dost. Bitky, přestřelky, honičky - je tu zkrátka všechno a mnohdy vážně skvěle natočený (auto-naháněčka v Paříži nebo helikoptérový scény v závěru) navíc bez otravnýho množství digitálních efektů. Hodně se mi taky líbila výprava, atmosféra, hudba a hodně nabušený až epický finále. Menší výhrady bych měl snad jenom k nedostatečnýmu prostoru pro zajímavý vedlejší postavy (Cavillův August Walker nebo Harrisův Solomn Lane), zbytečný Michelle Monaghan a sporadickýmu množství hlášek. Kdyby totiž bylo hlášek víc, byl by tenhle biják byl dokonalou poctou akčňákům 80./90. let. Nicméně na dnešní poměry téměř dokonalej akční blockbuster, kterýmu za akci a finále přihodim pátou hodně slabou hvězdu. PS: Je fakt hustý, jak Tom Cruise i v 56 letech pořád válí a věřim tomu, že ještě aspoň dva díly uvidíme (pokud nedojde na nějakou "účelovku" typu #MeToo). ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Infinity War je králem v komiksovém světe a v tom "reálném" nastupuje MI 6: Fallout a drtí všechno a všechny včetně svých předešlých dílů. Přestože je stopáž dlouhá, podařilo se do filmu vměstnat až neuvěřitelně mnoho věcí a hlavně akce. Ta má neskutečný říz (zvlášť pokud to vidíte v IMAXu), nápaditá (velice slušná choreografie na kterou se dobře kouká) a hlavně vás nenechá chladným. A je jedno zda se jedná o přestřelky, akci na blízko či divoké honičky po Paříži, Záběry jsou dostatečně dlouhé a přehledné, žádná epilepsie typu Bourne. Celé je to hodně dobře uchopené a zrežírované. Superman jako záporák je skvělá volba, ačkoliv by určitě mohl předvést něco více. Příběh je na zvraty možná občas až příliš divoký, ale proč ne. Potěší i stará dobrá parta, která zaručí i trochu toho příjemného humoru. Nejlepší akční počin za poslední dobu. A teď mě omluvte, dám si to od 3. dílu znovu, jen tak. 5* ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Akce, hloupý dialog, akce, hloupý dialog, akce ................. ano mám na mysli porno s "příběhem". Tady místo souložení je několik mistrovsky a originálně natočených akčních scén poslepovaných interakcí silně neoriginálních a tupých postav. Přijde mi strašná škoda, že když se měsíc filmaři mořej s minutovou scénou seskoku nad Paříží a povede se jim vytvořit opravdovej klenot, obratem ho vložej do takovýho scénáristickýho hovna. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka ! Hunt a jeho tým je díl od dílu lepší, až mám trochu bobky, co bude dál, protože tahle série už snad nemůže být dokonalejší. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Nie som nejaký extra nadšenec tejto série, ale táto hyper napraskaná trtina ma bavila i keď to mohli trošku skrátiť a ten koniec z helikoptérou mali producenti zatrhnúť. Úplne to pochovalo vážnejší dej, ktorý však zakaždým dal poznať, že s realitou tajných agentov to ma pramálo spoločné. Akcie však bolo dostatok, potešili aj známy herci, len niektoré dialógy boli strašne vynútené až toľko, že aj samotných hercov nebavili a brali ich, ako povinnosť, aby sa mohol dej posunúť ďalej, alebo aby scenáristi mali alibi na určité scénky, ktoré sa stali, alebo mali stať. To, že sa postavy správali ultra odvážne a nerozvážne, niekto by povedal až hlúpo však zachraňoval fakt, že celý tento projekt a asi hlavne tento diel je natáčaní z určitým nadhľadom a eleganciou britského gentlemana. Ako verdikt len toľko...Hlúpučké, ale ozaj zábavné, nabité akciou i humorom, tak snáď o to tu ide... ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise si samozrejme zaslúži absolutórium, že je stále schopný predvádzať takéto, povedzme že, psie kúsky. Fallout nie je najlepším filmom zo série a asi ani najakčnejším, no to vôbec neprekáža. Je to stále zábavné, stále hravé, svojim spôsobom aj inovatívne, no zároveň trochu otrepané a často dosť predvídateľné. No opakujem, tieto mínusy až tak veľmi oči nebolia. Séria Mission Impossible by mohla byť braná, ako James Bond súčastnosti ( súčasnosťou samozrejme myslím posledných 20 rokov ). Veľký počet filmov, ktorý zdá sa na teraz neustane. Filmy, ktoré na seba naväzujú, no v podstate veľký kontext k ich pochopeniu nepotrebujete. Hunt je ako vždy nejak zradený alebo postavený pred, nami zdanlivo, nemožnú úlohu či situáciu, no s pomocou svojej bandy a svojho umu, to vždy nejak polepí ( ako môžeme opäť raz vidieť vo filme ). Človek sa pri tomto môže dokonale odreagovať, no v podstate mu film nič viac nedá. Otázkou ostáva, či to vadí. ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

I když Tomášovi táhne na 60, je pořád dobrý. Skvělé triky, možná přehnaná zápletka se zachraňováním světa, ale u mě dobrý, hodně dobrý. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama