Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Dogfish 

všechny recenze uživatele

I když Tomášovi táhne na 60, je pořád dobrý. Skvělé triky, možná přehnaná zápletka se zachraňováním světa, ale u mě dobrý, hodně dobrý. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Tak věrohodný realistický pocit jako byl souboj na toaletách jsem měl naposledy u Bourna. Když o tom tak přemýšlím, podezřívám je, že se tam fakt řezali hlava nehlava :) Normálně bych takovému příběhovému nesmyslu, kde můžeme v jakékoliv pětiminutovce pauznout a bez přemýšlení se vytasit s deseti důvody, proč ta scéna nedává smysl, nedal víc jak tři. Ale akce je tu opravdu skvělá, vizuál (UHD + HDR na OLED) místy dechberoucí, kamera vskutku hravá a to stejné se dá říci o hudbě. Když se pak člověk párkrát od srdce zasměje i dojme, tak nad tím logickým balastem sem tam to oko zavře. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

No super! Fallout je nabitý šťavnatou akcí natolik, že nám ani nedá chvilku vydechnout a sesumírovat dosavadní dění. Herci jsou skvělí, herečky jsou krásné a hudba je dokonale Zimmerovsky dynamická a úderná. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Teroristi jsou školáci prahnoucí po pozornosti, co chtějí veřejné mínění formovat strachem. Mně je jedno, co si lidé myslí a cítí..." Zde mi opravdu nic nechybělo, klasické "agentovské" schéma, ale tentokrát s docela komplikovaným příběhem a především vynikající akční scény. Pronásledovačku vrtulníků by mohl závidět leckterý Bond! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Další dávka adrenalinu v podání Ethana Hunta a jeho party. Milovníci akčních dramat musí být spokojeni. Mě se nejvíce líbily scény s vrtulníky, to jsem se fakt nasmál. Netušil jsem, co všechno se dá za pouhých patnáct minut stihnout. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Rychlé, svižné, přímočaré, přesto se skvělými zápletkami i zvraty. Neskutečně přesné a uvěřitelné akční scény, dobré herecké výkony. Za sebe jsem nezaznamenal hluché místo. Zvolnění přišlo vždy v pravý čast, ale nikdy nenudilo. Gradující děj a tradičně velké finále, trošku přitažené za vlasy. Ale proč ne, perfektně to zapadlo. Za mne 90%, jeden z nejlepších filmů posledních let. ()

franzkfk 

všechny recenze uživatele

Jako bych se díval na designovej obchod, kterej sice hezky vypadá, ale nic funkčního neprodává. Film je konstrukt, a tohle není výtka v rámci realističnosti, ale v rámci uvěřitelnosti. Nerozumím, proč se letí do Paříže armádním letadlem, aby se dva agenti pokusili o nebezpečný seskok, který těsně předtím, než jej mají uskutečnit, jeden z nich stejně odpíská, jelikož se nad Paříží vyskytne bouře - to vše i přesto, že mají na danou párty pod nimi propustky. Čert vem i to, že nevhodné podmínky pro seskok by znali i před odletem. Tohle se dá přece napsat líp, aby to nebilo do očí. To samé chatrná expozice záporáka, která už padla v M:I Ghost Protocol. Buď je to blbě sestříhaný, nebo je to blbě napsaný. Vedlejší linky jsou nakousnuté, ale nedokončené, nebo je rovnou zabijou. Z počátku se to tváří jako "buddy movie". Tuhle linku ale hned zabije zcela jasná indicie (mobil), že "někdo" není asi úplně fér, což je střelba do vlastní nohy, nebo prostě podceňování diváka. To samé platí o zvratu u Larka. Ta linka se vůbec nesleduje, a tak je dost zvláštní, že na to Hunt přišel. A kdo dělal ten casting? Proč i nějací najatí zabijáci v klubu vypadají všichni jako přes kopírák? Uhlazení, hezcí modelové? :D Od Cruise jsem čekal víc. P.S.: Je to škoda. Dokázal bych si i představit alternativní verzi, kde by byl Henry nový člen týmu, který by se ze začátku dost s Ethanem nesnášel. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Opäť sa ignorujú fyzikálne zákony a Ethan Hunt nosí brnenie proti nárazom, resp. je on ako protagonista z ocele. Nič nové pod slnkom. Opäť dej vrcholí zvratmi v každej minúte, ešteže sa vo filme objavila Vanessa Kirby, zapasovala doň dokonale, spolu s osvedčenou Rebeccou. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Všechno co ohromilo minule tu je a tentokrát v ještě větším množství. Snaživý herci, trefný scénář, geniální akce a ještě geniálnější řemeslo. Konkurence se nechytá a všichni můžou jen s údivem čekat na další pecku z této série. 8/10 ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Tom se tu dost překonal. Co jsem načetl, představoval jsem si řadu scén mnohem velkolepěji, než co bylo na plátně z nich ukázáno. Znovu se tak potvrdilo, že je nejlepší veškerému pozadí a střípkům utéct. Bezpodmínečně! To sice mnou nebylo dodrženo. I tak ale byl využit do mrtě koncept velkého plátna, kde v nižších řadách ani periferně nezaberu celou perspektivu obrazu. A to jsem byl kolem půlky sálu, stavěného dosti strmě. S tím souvisí výtečná kamera, která mnoho pasáží zabírala opravdu majestátně. V některých recenzích můj dojem z filmu absolutně nekoresponduje s tím, co popisují, protože se výrazně odlišují od mého dojmu. Film má celkově strhující atmosféru, příběh, výpravu, kulisy a akci. Na níž je to celé postaveno, nutno říct, že zcela bezchybně. Jde tak o stěžejní reprezentativní vzorek, sloužící jako reklama na to, jak se nenechat zastupovat kaskadéry, riskovat život v dech beroucích kouscích, opět přijít s něčím novým, co sérii později definuje. Nelze ale říci, jaká scéna z filmu je zcela bezkonkurenční, aniž bych prozradil více. Byť je fakt, že někde mezi začátkem, prostředkem a koncem se jich najde přehršel. Potěšil návrat Michelle Monaghan, ostatní herečky taktéž. Čímž tvůrcům děkuji, že mi poskytli ucelený filmový zážitek, jaký jsem potřeboval jako sůl. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna s výbuchama. Skvěle udělaná akce, ale nic naplat, je to takové nablblé a klasicky přepálené. Ale tak lidi to, chtěj, že, oproti třeba té rychlé a zběsilé sérii je to momentálně pořád ještě mástrpís, to nelze popřít. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Ale jo bylo to super! Tom Cruise neskutečnejve svých 56 letech. Rebecca Ferguson k sežrání! A vše tak zamotané a akční jak máme rádi. Prostě pořádná akční pecka! Není to lepší než Národ Grázlů ale i tak super 80%! ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Já snad začnu mít Mission Impossible na Cruisova stará kolena ráda. Po obdobně super pětce správně nadupaná letní akce, při níž se člověk ani na vteřinu nenudí. Dokonalá kontaktní oldschoolová bitka na záchodcích mě dostala do kolen, takhle by se chlapi měli mlátit, když už. Jinak prkennému Henrymu Cavillovi takovéhle beast role sluší a jsem moc ráda za návrat Rebeccy Ferguson. Cruise samozřejmě machr každým coulem. Milovaný Preikestollen na konci potěšil. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Relativně uvěřitelné zpracování pátého dílu vzalo za své a opět tu máme megalomanský nesmysl nepodobný čtvrtému dílu. Ne. Divnosti: Úvodní titulky filmu se záběry z ještě neviděnného.- Úvodní předčítaná vysvětlovačka, která byla víc pro diváka než pro Hunta, trvala snad 5 minut. To vskutku nešlo vysvětlit v průběhu filmu vzhledem k návaznosti na předchozí díl? - Terminátoří sen. - ... Atmos/Anděl: Z řady H strašně daleko, obraz mázlý a audio málo nahlas. Nikdy víc. Zlatý IMAX. Dobrý komentář: Killda ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

100%. Nekecám. Klidně se přiznám, že už pomalu ani nevím o čem byl Ghost Protocol i Národ grázlů, ale Falloout je čistokrevná akční jízda od začátku do konce, kde každá akční scéna je úchvatná a nezapomenutelná. A že jich za ty dvě hodiny a půl je. Rvačka na hajzlu i honička na motorce - to je to nejlepší co se letos natočilo. Nejlepší ryze akční film roku 2018. A z toho co přijde to nemá šanci nic překonat (protože Predator je i Sci-Fi). ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nové MI kupodivu nezklamalo a po dobré pětce pokračuje v plném tempu. Rebecca se vrátila a kromě kamarádství naznačuje Tomovi i jiné city. Tom si neplánovaně ujasní, jak je na tom opravdu se svým utajeným a nebezpečným manželstvím a začíná chápat, že dál už jde jen sám (opravdu?). Ale o tom samozřejmě film není. Spousta parádních akcí, napětí, úžasné honičky a Bond má co dohánět. Jo, a krutá minutáž by se klidně snesla i trochu delší. Význam vidět pouze v kině. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Fallout si to prostě zaslouží. Mohl bych zase psát, jaký je Cruise neskutečný frajer, jak mu tahle série neskutečně sluší a i když je o 20 let starší než Ferguson, sluší to i jim. Snad jen 2 výtky na páté pokračování M:I mám. Stopáž je i na mě celkem velká a kdyby se osekalo 20 minut konverzací, bylo by to ještě lepší. A druhá se týká traileru. Nemám prostě rád, když nás tvůrci balamutí a ve filmu nejsou momenty z ukázek. Bylo to u Infinity war, tady zase chybí ten čelní střet z kamionem (pokud se pletu, omlouvám se, podle mě tam ale fakt není). To jsou ale jediné dvě kaňky na parádním ubrusu. Akce špičková, Cavill dobrej (i když ten jeho moment při bitce je taky nasnímaný jinak než v traileru) a Rebecca Ferguson přenádherná. Pegg a Rhames si jedou svý a jako Ethanovi parťáci sedí dokonale. Před lety držel laťku akčního řemeslu Rychle a zběsile 5, teď vládne Ethan. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Mise: plutonium. Aneb nejprofláklejší a nejstupidnější akčně barvotisková klišé náhodně slepená a dusivě natlačená do jednoho prázdného lesknoucího se bollywoodského megahovínka bez paty, hlavy, elementární logiky i pozemské fyziky. Ano, kamer, prachů i střihorukých Edwardů u počítačů na to měli bezpochyby nadbytek ... Jen jim tam citelně chyběl aspoň ten Dežo z Hornej Dúbravy, aby jim trochu pomohl s něčím co by mohlo aspoň vzdáleně připomínat náznak neretardovaného scénáře ... Od dob Skály, Tváří v tvář a dalších opravdových akčních skvostů už bohužel uplynulo hodně vody ... (Jo, ještě jsem si vzpomněla že jsem se vás nezeptala jestli máte plutonium. Máte plutonium? A mohla bych ho vidět?) ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossible je v současnosti jednoznačně nejlepší akční série. Sice lehce překombinované, nutno ale podotknout, že ,,jako vždy", ale stále v akci bez zbytečných hluchých míst. Dobré pokračování, dobré série. ()

Aiden 

všechny recenze uživatele

IMF su lepší superhrdinovia než Avengers. Poriadna dávka akcie, záporáci na úrovni a ani to nepotrebuje dementné one-linery pretože si to udrži pozornosť diváka aj počas dialógov. Dostal som to čo som čakal ale naservírované na zlatom podnose. Chcel som dať 4 ale napálim konečne 5*. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama