Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

neo93 

všechny recenze uživatele

Šestý díl skvělé akční série. Starej, dobrej Ethan Hunt znovu v akci a opět zachraňuje svět před zkázou společně se svým týmem. Je obdivuhodné, že i další film z řady Mission Impossible si drží takovou kvalitu. Velkou zásluhu na tom má režisér a scénárista v jedné osobě Christopher McQuarrie, který znovu dokáže vymačkat z Toma Cruise i v jeho 56 letech to nejlepší. Stejně jako u předešlého filmu s Huntem, který natočil a sepsal, tak i tady sází na shodné prvky. Kromě nezastavitelného Cruise a jeho party, ke které se opět připojuje Rebecca Ferguson, se velmi vkusně hodí nová postava v podobě Henryho Cavilla, jenž využije svého svalnatého těla. Nemůžou scházet nabité akční scény, působivé souboje, zvláště ta na toaletách nemá prostě chybu, honičky uprostřed rušných velkoměst, zde naopak jasně vévodí ta pařížská kolem vítězného oblouku (ačkoli běh Londýnem má taky něco do sebe), nebo supermoderní přístroje a přestrojení, bez něhož by MI nebylo tím, čím je. Výborná akční podívaná, která potěší každého fanouška tohoto žánru a musí se líbit i těm ostatním. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Prý je to nejlepší akční film posledních let. No nevím teda. Akce je tam mezi kecáním relativně dost (relativně, protože toho kecání je pro změnu tolik, že vzhledem ke stopáži je té akce zase málo), jenže je taková fádní, okoukaná, bez nápadu a zápalu. A takový je i zbytek filmu. Za normálních okolností bych to označil 3 hvězdama jako čistý průměr, co z řady své série či žánru nijak nevyčnívá. No ale protože ta chvála byla tak obrovská a mě už nebaví pořád dokola koukat na ty nejlepší průměry, jednu uberu a dám za dvě. Sorry Tome, prostě jen další MI. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Hovadiny s vrtulníkem a dojemné přestřižení drátu v poslední vteřině bych si odpustil, ale jinak klasika, která snad ani nemůže omrzet ... ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Ono, vlastne tri hviezdy nie je ach jo, ale zamotanie sa do jednej a tej samej šablóny už ach jo je. Fallout ponúka všetko, čo si môže fanúšik akčnej špionážky pre dospelých priať. Naháňačky na motorke, v aute, vrtúlniku, na budovách, iba vo vesmíre chýbajú. Bitky tiež akčné s veľa strihmi a vyžitým prostredím. Tom a spol. tiež výkonovo nesklamali, hoc Henry si to kradne pre seba. Ale... ale ten príbeh.. Už toľko rokov to Tom robí a to ho stále nenapadlo zmeniť príbeh. Veď je to stále to isté dookola. Štát zradí Hunta a ten robí všetko preto, aby dopadol pravého podliaka. Avšak hneď od začiatku je je jasné, že zrada pochádza z vlastných kruhov, pretože sme to už len predsa videli, pred tým, niekoľkokrát. Natočené to je dobre, zostrihané tiež, má to grády, má to šmrnc, ale iba pre oči. Ak chcete plnohodnotný príbeh, treba ísť už niekam inam. Na šťastie to v ostatnom nesklame, a preto aspoň tri hviezdy. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych netvrdil, že jde o nejlepší díl série, ale i tak jde o výborně odvedenou práci, která tomu zbytku vůbec nedělá ostudu. Tom Cruise se opět málem přizabil pro naše potěšení a já se ptám, kdy sakra tenhle chlapík bude mít dost. Doufám že skákat z mrakodrapů a z letadel bude ještě spoustu let, protože to co předvádí ve Falloutu je absolutní vrchol žánru. Bohužel příběhově to trošku drhne, těch "zvratů" je tam sice asi padesát, jenže většina se díky reklamní kampani či různým náznakům ve filmu dala odhadnout dlouho dopředu. Taky nepomáhá že jde v podstatě o recyklaci předchozích dílů, takže vláda opět vyvrhne Ethana Hunta, aby pak nechápavě zírali, že je vlastně celou dobu na jejich straně. Panejo. V sedmičce už tak schovívavý nebudu. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise se zase pustil do další Mise. Přiznám se, že zhruba od třetího dílu pro mě začínají být jeho eskapády lehce zaměnitelné. Co se ale počítá, je vždy povedené provedení. Když mám náladu na jednorázovou akci, jedná se o jistou volbu, jakkoli však opět jednorázovou. Řada praktických artistických kousků je cítit fyzičnem, potem a dřinou, a to se mi v dnešních umělých časech líbí. Vlažné nadšení provázelo proto i tento snímek, a dostal jsem, co jsem čekal. Konec je za mě trochu přepálený, ale samotné honičky a praktické legrácky převládnou nad ujetým konceptem "na poslední chvíli to dáme". Jen je to trochu rutina. Poctivá, leč rutina. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Už to nějak není ono. První dva díly umím zpaměti, hlášky i scény, které zkrátka fungovali a patří k tomu nejlepšímu, co daný žánr nabízí. Trojka byla fajn, ale Abrams jí režijně tlumil (nemám ho rád, je to takovej příživník na slavných sériích nebo režisérech). Čtyřka byla fakt překvapení a Bird dokázal, že umí režírovat i hrané filmy. Tím to dobré skončilo. Pětka byla hodně slabá a myslím, že to byl velký krok zpátky. A šestka? První hodinu jsem si říkal, že je ještě horší, než svůj předchůdce. Následující hodinu a půl to vybrala, ale bylo to o prsa. Cruise mi přijde odsunut na vedlejší kolej a taky není úplně v nejlepší kondici. Návrat Michelle Monagham byl plusovej bod, neboť jsem do ní plutonicky zamilován. Je to subjektivní hodnocení, ale myslím, že už se série spíš vrtí ve svých mantinelech. Henry Cavill je ve filmu tuctovej a na takovýho Jean Rena z jedničky nemá ani se zavřenýma očima. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Oproti skvěle vyvedené pětce, jež se stala s přehledem nejlepším filmem této dosti přeceněné série, bohužel dosti bezkrevné. Chybí tomu výraznější scény, méně předvídatelné zvraty a mohl bych takhle pokračovat donekonečna. Naštěstí je pořád vidět okázalý rozpočet a akční scény jsou natočené s nebývalou nonšalancí. Suma sumárum to je průměr, nic víc, nic míň. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná blbinka, na můj vkus ale trochu moc dlouhá, strašně překombinovaná a se spoustou klišé. Respektování přírodních zákonů nebo hloubka postav raději no comment. Neříkám, že jsem se chvílemi slušně nebavil, na druhou stranu jsem si chvílemi říkal - hmm, tohle jsem už viděl snad tisíckrát. Těch záchran v poslední sekundě (v tomhle filmu doslova) bylo už prostě moc. Příliš nerozumím tomu super nadšenému hodnocení... Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Dlouhé a únavné honičky, které jsou možná profesionálně natočené, ale jelikož člověk dopředu ví, jak dopadnou, tak jejich zábavnost není příliš velká. A jinak nic. Vlastně druhý dne už netuším, o co tam šlo. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Já snad přestanu říkat Mission Imbecile, protože tohle bylo super! Dějově to jako první film série navazuje na předchozí díl (Roque nation). Je to našláplé akcí a ani chvilku to nenudí. Jsou to hodně silné čtyři kusy. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, tvůrcům se povedlo najít ideální recept na to, jak úspěšně točit další a další díly Mission: Impossible a přitom nevykrádat sebe sama, pořád mít čím zaujmout a ve finále i diváka mile překvapit a potěšit. Musím sice přiznat, že některé nápady a situace se v pozměněné formě opakují, což je při tom počtu epizod pochopitelné. Nicméně co se týká akčních scén, ty jsou zde opravdu dechberoucí. Monstrózní akční scény, skvěle natočené a sestříhané, souboje taktéž velmi pečlivě provedené. Děj je plný nečekaných zvratů a dramatických situací. Herecké obsazení netřeba nějak zvlášť komentovat, herci jsou perfektní a jejich role jim perfektně sedly. Musím také pochválit práci s kamerou, díky které je snímek prvotřídně natočený a veškeré efekty či scény vypadají úchvatně. Dost tomu také dopomohly nádherné vizuály a exteriéry. Filmu nemám prakticky co vytknout, hltal jsem každou vteřinu od začátku až do konce. Pořádná akční jízda, kterou musí ocenit každý milovník akčňáků. 10/10. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

V Rogue Nation McQuarrie stmelil dokonale stylové retro s moderním vysokorozpočtovým blockbusterem, přičemž (nejenom) toto skloubení elegantních scén spočívajících na honosné scénografii a šarmantní garderobě (opera je absolutní vrchol) a kulervoucí akce, která oslní nápady i kinetikou, udělalo z Rogue Nation jeden z nejlepších špionážních akčňáků všech dob. Fallout slouží McQuarriemu na hraní z toho druhého spektra. Zde naopak skládá poctu celé pokleslé Arnieho a Slyově éře prostřednictvím chlapského hrubozrnného akčňáku, který ctí příběhovou přímočarost a znatelnou “tupost” osmdesátek. Ta je vyloženě hmatatelná v zápletce, která se pro někoho až nezdravě opírá o klasické omleté atributy “ukradené plutonium”, “dvojití a čtveratí agenti”, “záchrana světa v poslední vteřině”. Tohle klasické schéma ovšem opět zdobí absolutně kulervoucí akce, ve které se nezapře jen Cruisova záliba v kaskadérských kouscích a choreografie, nad jejíž propracovaností a fotogeničností by uznale pokývali nejen hongkongští mistři, ale i McQuarrieho akční střevo, které dodává stěžejním atrakcím tu nezbytnou energii a fyzičnost, aniž by rezignovaly na přehlednost. Jelikož je Fallout přímým pokračováním Rogue Nation, je kontrast mezi styly obou filmů víc než zřetelný, a pro leckoho může jít po nonšalantním mixu elegance a dravosti o poněkud přiblblý a humpolácký datadisk. Já bych rád dodal, že i pouhý datadisk na takové technické úrovni je vše, co člověk může od akčňáku chtít, především v posledním aktu. Osobně však Fallout vnímám jako konceptuálně jednodušší, ale zpracováním stejně nezpochybnitelnou alternativu, která je možná i díky své prostotě vděčnější širšímu publiku. Při pohledu na Cruise už si pokládám otázku, jestli jsou další dva filmy třeba, ale Ethan Hunt si přece jen zaslouží dojít do nějakého konce, a pokud možno s Ilsou. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Co si budeme. Cavill není žádný herec a tady mne hrozně rozčiloval. Vůbec mu to nešlo a byl průhledný jak skrvna na gatích. Ale rvát se umí. Jenže zase Cruise si vše ukradl pro sebe. A bože ta kamera, to by se i někteří mohli učit, jak se maj točit akční scény( viď Greengrasse). Tohle je skvost a ty kousky bez kaskadéra, Cruise je druhý Jackie Chan. A asi momentálně nejodvážnejší herec co je. Tohle prostě nejde nemilovat. A příběh je fajn, sice moc zvratů na mne, ale člověk se v tom neztratí a akce tu je zase požehnaně. Takhle to mám rád. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Tvrdé, bezcitné, ale dalo se to vydržet. Moderní akčňák se samými krásnými lidmi s ideálním BMI. Proti Rogue nation citelný pokles ve vyznění: tohle už je hodně vykalkulované a nikdo se nenamáhá to extra skrývat. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ posledná časť pokračuje tam, kde skončil Národ grázlu. Ethan musí zastaviť skupinu "Apoštolov", ktorý ukradli tri plutóniové hlavice. Zas a znova skvelý scenár, hudba, herci a aj kamera. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. Som zvedavý na pokračovanie, ktoré pôjde do kín o necelé dva mesiace. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Zatímco se jiné akční série už po prvním dílu dokáží přiblble točit v kruhu a jen si s každým novým přírůstkem kazit jméno, Mission: Impossible je se svým šestým dílem v nejlepší formě, asi tak jako i nezničitelný Cruise, který tu dává slušně zabrat o polovinu mladším borcům (a hlavně teda sám sobě) a vy mu to bez problému věříte. Intenzivní akce je do puntíku perfektní po všech stránkách, zatímco emocionální jádro a vtip filmu se navzájem skvěle doplňují a povznášejí celý ten zážitek až někam do vesmíru. Sloní plátno jasnou výhodou, ale já bych se na to s otevřenou pusou koukal i kdekoliv jinde. A určitě i ještě někdy budu. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

V IMAXu neskutečná záležitost! Největší bijak roku, Cruise je fakt proti ostatním úplně někde jinde, McQ režíruje prostě dokonale, film valí jak stará parni superlokomotiva, zaporak je fakt zaporak, ostatní postavy nejsou jen do počtu, KAMERA JE ULTRA BEST OF, takže 95%, zaslouženejch... ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama