Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Kvalitní filmařina, skvělé záběry a akce...jenže...já se nudil. Pořád to stejné dokola. Kdysi skvělé "špionážní" drama, teď přeplácaný "bordel". +++ SPOILER 20ti slovy: Ethan "ztratí" plutonium, vyskočí z letadla, pobije se na hajzlíku, projede se po Paříži, zavrtulníkuje si v Kašmíru a všechno dobře dopadne. ()

V1ctor_ 

všechny recenze uživatele

O poznání horší než předchozí díl, ovšem stále kvalitně prošpikovaný akční snímek, kde sledujete jednu akční pasáž za druhou, jak na video smyčce, ovšem bojem dynamickou a mnohdy i inovační. Dějové zasazení je opět špičkové, a to hlavně díky originálnímu výběru lokací. Naše banda bezúhonných agentů se opět dává do akce. Stejně jako minule s jedním nenápadně, produkcí, vyřazeným odpadlíkem, blíže specifikovaným jako agent Hawkey z organizace S.H.I.E.L.D. Solomon Lane zde nezvládl zopakovat svoje řemeslo, okolí terorizujícího teroristu z předchozího filmu, a působí unaveně, bez nějaké větší motivace, ale po fyzické stránce markantně silněji. Na druhé straně jeho oponent Ethan Hunt předvádí, již po šesté v řadě, bravurní výkony, a to jak herecké, tak kaskadérské, samozřejmě s ohledem na jeho již pokročilý věk. Samotná zápletka je kapánek potlačena na úkor akce, a to i přes nezvykle dlouhou stopáž, obzvláště pro Mission: Impossible sérii. Henry Cavil zastává roli sympaticky vypadající, alespoň na oko, jednohubky a to silně pochybuji, že autoři měli větší ambice z touhle již promarněnou postavou. Nechybí i chvilka, naštěstí jen opravdu chvilka, nostalgie a shledání s ex, kterou nám z režie povinně museli naservírovat. V sedmičce, popřípadě její druhé části, čekám již definitivní rozloučení, a nebo snad ne? ()

Back_At 

všechny recenze uživatele

Celkem mistrně propojené předchozí díly v akční nakládačce. Celý film ve mně budí dojem konce jedné kapitoly (což možná byla snaha?). Za mě se jedná o zatím nejvíce povedení snímek z celé série - jednu věc bych ale vytkla - (WARNING, potential minor SPOILER ahead) ve filmu je lokace označovaná jako Kashmir, dle mého kříčí Norsko! (což je filmová lokace, kde se tyto scény natáčely) ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Nové M:I pokračovanie je temnejšie a oveľa akčnejšie ako jeho predchodcovia. Dokonca to vyzerá tak, že si tvorcovia dali zo všetkých atribútov filmu záležať najviac na vyšperkovaní rozmanitých akčných scén, ktorých je naozaj neúrekom a pravdu povediac, podarilo sa im to dokonale. Akcia je tu svojim prevedením posunutá opäť o level vyššie a výsledok je skrátka bomba. Rovnako ako sa tvorcovia pri Rogue Nation chválili scénou s lietadlom (žiadny kaskadér, žiadny green screen), aj v tomto prípade sa Tom Cruise predvedie. Takto má vyzerať a konať skutočný akčný hrdina! A charizmatický Henry Cavill ma v tomto filme bavil ako ešte nikdy. Film obsahuje jednu zbytočnú sekvenciu plnú chaotickej prekombinovanosti v skrytých úmysloch postáv, ktorá je vzhľadom na tento druh akčnej jazdy totálne nepotrebná. Avšak, snahu o hravé špionážne hry totálne ubíjajú Cavillove pästi, Cruisove zručnosti a neskutočná práca s kamerou. Myslím, že viac premakanej, inovatívnej a dychberúcej akcie si už tento rok neužijeme. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Stejná sestava jako u Rogue Nation se opět naplno osvědčila, vybírat, který z těchto dílů je lepší, je skoro tak těžké jako Sophiina volba ;) ..... Zatímco minulý díl má o trošku nadupanější akci, Fallout dominuje především v oboru staré dobré špionáže, dějových zvratů a kaskadérských kousků Toma. A pak je tu Henry Cavill, člověk, bez jehož dokonalého záporáka by vysoko nastavená laťka nebyla dorovnána. 100% ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Fallout se bezpochyby snaží být epickou podívanou, což se sice v mnoha ohledech daří, ovšem někdy i za cenu mírně pokulhávajícího scénáře. Vše však zachraňuje herecké obsazení a takřka perfektní mix akce a humoru. ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

Výborný hightech akčňák s charizmatickým Tomom a jeho tímom. MI je moja srdcovka a tento diel som si vychutnal každou sekundou. Proste mám na túto sériu nejakú slabosť. Cruise ako herec, ktorý si všetko natočí sám je fantastický. Musím však napísať, že Rogue Nation je predsalen o kúštik vyššie a preto nemôžem dať 5*. Je to tak 4 a pol * ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Nebýt zdlouhavého létání na konci, tak by se jednalo o nejlepší MI film, který byl kdy natočen. Neúprosné odpočívání drží nasazené tempo po celý film. Je to neskutečné co Cruise dokáže ve svých letech. Zatím co ostatní akční hvězdy z minulého století jsou rádi za každou malinkou roli, kde jsou jenom aby řekli hlášky, které je proslavily, Tom Cruise stále běží v čele s Fast and Furious jako nejlepší akční série současnosti. Za 10 let si ale už nikdo na Rychlou partu nevzpomene. Poslední 2 díly nastavily neskutečnou laťku, kterou těžko někdo překoná. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový Skyfall mezi filmy Mission Impossible. Spolu s MI4 nejlepší film série. Tom Cruise ukazuje, že nepatří do starého železa, Henry Cavill je výborný záporák a návrat Michelle do série je taky to správné. Jasných 5*. ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Tenhle film je plný všech klišé, které může špionský film mít. Některé zápletky jsou taky docela předvídatelné. Ale víte vy co? Vůbec mi to u něho nevadilo. Protože je to vše tak dobře natočené, že to prostě neruší. A překvapivých zvratů (teda aspoň pro mě) je tam stále dost. Nikdo z herců, ani v epizodních rolích tam není navíc, chemie mezi postavami dokonale funguje. Velký přesah je, že větší část filmu je točena naprosto bez počítačových efektu, kterých jsou dnes jiné snímky plné. Tohle zkrátka staré poctivé filmařské řemeslo a dřina všech na place. Dlouho jsem neviděl film, který by začínal takhle zvolna a postupně gradoval a gradoval, až by nakonec vyústil v gejzír napětí a akce, při kterém prostě zůstanete sedět přikovaní v sedadle kina. Je neuvěřitelné, že si tahle série udržuje laťku tak strašně vysoko. A i když to není na úplně čistých 5 *, spíše tak 4.88, dávám je. Protože tohle je pro mě zatím nejvíc, co mi filmový M:I přinesl. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku, ale mně se to vážně líbilo! Hodně se mi to líbilo. Být to ještě tak o 20 minut kratší, uvažuji o páté hvězdě. ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce, super Cavill a vlastně vše při starém. Akce skvělá, děj místy dost předvídatelný atp. atd. Kdo se chce bavit, určitě si užije, kdo chce nejlepší film série, ten si dle mého pohledu musí počkat na nějaký příští film. McQuarrie je zajímavou volbou, ale bylo by fajn příště přijít s novou krví. Jinak Cruise i všichni ostatní do toho dávají maximum a rozhodně se jedná o jeden z lepších dílů téhle našláplé série. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Neskutečný, famozní, Tom Cruise nejlepší herec všech dob, neskutečně výborný akční film, viděla jsem všechny díly a tento předčil uplně všechny díly. Tom Cruise je prostě pan herec a nikdo na něho nemá, jen at mu vydrží jeho famozná fyzická kondice, a může hrát v dalších jeho úžasných filmů, komu se tento film nelíbil, tak at se jde raději dívat na nějaké animované filmy pro dětičky a nám dospělákům, kdy jasně poznáme nejlepší film tohoto roku, tak budeme nadšeně sledovat jeho další filmy a už moc se těším na Top Gun: Maverick, věřím, že i tam bude Tom excelovat, ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Společně s Avengers: Infinity War nejlepší film co jsem tento rok viděl. Děj je tak šíleně zamotaný a občas působí zmateně, že se divím, že to nějak fungovalo, každopádně to vyšlo a dávalo to docela i smysl. Opět se porušují snad všechny fyzikální zákony, opět by byl Ethan Hunt tak minimálně 20x mrtvý, ale tak zase tohle nelze podobnému filmu vyčítat. Film ani chvíli nenudí, má příjemně rychlý rozjezd a jedna akce střída druhou. Postavy jsou sympatické (i přes můj osobní odpor k Tomu Cruisovi), film mi nepřijde tak šíleně absurdní jako třeba Ghost Protocol. 90% ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Hype nastolený kolem Falloutu mě přiměl využít nejbližší příležitost, navštívit kino a zjistit, zda budu kverulant či nadšenec. Všechny předchozí filmy jsem viděl, a i když nepatří k mým srdcovkám, vždycky mě bavily. V roce 2018 tomu není jinak. Nejedná se sice o nijak zásadní, kulervoucí a už vůbec ne nejlepší díl celé série - podobné superlativy Falloutu víc uškodí než pomůžou, zbytečně zvedají divácká očekávání, která zůstanou nenaplněna - přesto si zaslouží pozornost. Během promítání dostanete vyšší standard akčního filmu doplněný o "nečekané" zvraty, čímž získáte kvalitativní úroveň Mission: Impossible, ale zároveň i největší slabinu. Gumové masky. V roce 1996 bylo sejmutí si obličeje wow wtf momentem. V průběhu dalších let se však z této činnosti stal povinný copyright, který nejenže nepřekvapí, navíc už ho všichni i čekají. Nechci změnu, to můžeme rovnou zavřít krám, ale když víte, že jsou v ději ukryté twisty, hledáte je, a protože nejsou schované zrovna sofistikovaně, najdete je. Spolu s tím přijde radost z odhalení + uklidnění, že tam jsou, následovaná smutkem. Smutkem z absence překvapení. Vyřeší-li někdo tento paradox do sedmého dílu, dostaneme pětivězdičkový nářez. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise už 22 rokov stíha nemožné filmové misie a opakovane potvrdzuje status najväčšej (akčnej) hviezdy prelomu storočí (Arnie, Sly a Bruce prepáčia). Šieste pokračovanie nadupanej akčnej série, ktorú tak brizantne v 1996 naštartoval v Prahe Brian De Palma (Nepodplatiteľný), v roku 2000 dosť prekvapujúco takmer pochoval John Woo (Hard Boiled), v roku 2006 resuscitoval dovtedy najlepším dielom J. J. Abrams (Star Trek, Star Wars), v 2011-om vymňamkoval Brad Bird (Rodinka Úžasných) a v 2015-om k dokonalosti priviedol režisér aj aktuálnej šestky Christopher McQuarrie (Valkýra). Všetko to má ale pod palcom - herecky, producentsky i kaskadérsky - Tom Cruise. A teda klobúk dole pre ním, čo ešte vo svojom veku dáva. Nielen vďaka režisérovi je tento film priamym pokračovaním predchádzajúceho. Prvýkrát v sérii čelí špeciálny agent na nemožné misie Ethan Hunt rovnakému záporákovi a tentokrát to bude mať ešte ťažšie a osobnejšie, aj keď jeho protivník trávi značnú časť filmu v putách. Zoskok na Parížom, ručná megabitka na záchodoch a vrtuľníkové finále sa už teraz zaradili do kánonu akčného filmu. Jednoducho, lepší a poctivejší akčný film v kinách tento rok neuvidíte. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama