Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

knihovna 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát nic horšího než tři hvězdy. Je tam spousta čistokrevné akce, celý štáb se opravdu snažil, můj neoblíbený neherec a záruka špatného filmu Cavill byl relativně snesitelný, ale... Já se u toho prostě nudil. A to je u akčního filmu špatně. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající. Strhující akce střídá další, scény sice často nelidsky proveditelný a přehnaný, v rámci žánru ale uvěřitelný a příjemně koukatelný. Žádný zklamání se opět nekonalo. Hodně se mi líbila bitka na hajzlech a hudba, tak ta je naprosto úžasná! 85%. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele

akční rutina která je sice dost ohraná, ale tak nějak docela baví, bohužel k filmům jako Casinu Royale, Skyfall, Taken, The Raid to má Tom Cruise se svým M.I. ještě daleko 80% ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Chlapácký problémy na okraji útesu + taková překombinovanost, že už mi záhy začalo bejt jedno jak to vlastně dopadne a kterej z těch dvou pánů na L je vlasteně padouch a kterej ne. Ale to by se přece nemělo u thrileru stát. Měl bych přece bejt v napětí, jak to v každém další okamžiku dopadne až do konce a ne na to rezignovat. Alec Baldwin udělal co mohl, ale měl dostat lepší scénář nebo režii. Simon Pegg tam konečně nepůsobí tak nepatřičně, zato kynoucí a stárnoucí Tom Fcking Cruise Control tam běhá a skáče jak motorová myš, aby dokázal, že nestárne a to už začíná lehce smrdět trapností. Bacha aby nedopad jako bezzubej drsňák důchodce Liam Neeson, kterej působí jak když si zrovna odskočil ze starobince zatímco se snaží sám sebe pŕed 40ti lety. Tom to na chvilku sice vynahradí dobrým krkolomným výstupem do letící klikoheptýry, ale to byl už asi tak jedinej moment, kdy mu človek tak trochu fandil. Líbilo se my, že ve filmu využili záběr, kdy se po přeskočení ze střechy na střechu si skutčeně bolestivě narazil a zranil holeň a pak kulhál dál. Kameramani nměli naprosto tušení, že je zraněn a mysleli, že je to součást role. Natśčení se kvůli tomu zastavilo na 8 týdnu a díky tomu bylo 70 milionů $ dražší protože všem šli furt vejplaty. Klišé a házení termíny jako syndikát, apoštolové apod. se dalo jakž takž vydržet. Potěšila trošku oldskůlovější ale přesto funkční honička ve starém bávu klasickou Paříží, což bylo příjemné. Ale nahrazení poslední klíčové scény whiteoutem, bylo kontraproduktivní. My chceme opravdu fyzicky vidět jak to ten hrdina dokáže a ne to jen ukázat na reakcích ostatních. To nezafungovalo. Chtěl jsem nezávaznou zábavu, ale dostal jsem jí jen 50 %. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

M:I-6 V podstatě to samé, jako předchozí díl(y) - ale ještě víc cool, sedlo si to, a šlape to jak sandály. Každý bude mít v sérii jiného favorita, já osobně mám právě Fallout prostě ze všech dílů nejvíc v oblibě, je svižný, napínavý, sice tradičně překombinovaný a přeplácaný, ale všechno je tak nějak na svém místě, a tak akorát. Takže si užívám nemožné, vůbec nepřemýšlím nad tím, jakou nebetyčnou blbost sleduji, zkrátka jako v povedené Bondovce. Libí se mi hlavně akce v Paříži, a s vrtulníky tu pak Cruise dokonce vytáhl Mavericka! Přitom se tu ve finále překvapivě hodně řeší Ethanova osobní rovina, která se jako tenka červená linie táhne celou sérií. Spy harder. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Všetky tie kompilácie, failov, vtipov, športových úspechov, čo kolujú po internete, majú konkurenta - kompiláciu twistov. Ďalší Mission Impossible je taký, ako keď hráte Dračko a máte šialené GMko, ktoré má odpoveď na každý váš ťah. A vy neriešite logiku ale prijímate celý dej, ktorého zvraty sú povinnou súčasťou, kde vládnu pevné pravidlá o tom, že elitní zabijaci nevedia trafiť hlavného hrdinu a premávka je mu vždy podriadená a kde sa bomby zneškodňujú v poslednej sekunde, ani o chvíľu skôr. A toto mini dobrodružstvo, ktorého ste na rozdiel od Dračáku pasívnym divákom, ale rozhodnete sa s ními hrať tú hru a na Netflixe sa toho pri pohári vína a jednej pauze (lebo áno, je to pekelne dlhé) poctivo zúčastníte, pre vás samozrejme končí katarticky a režisér to vie a vizuálne zdôrazňuje happyendovosť, lebo prísne pravidlá platia pre celý tento žáner alternatívneho post-realizmu, vlastne áčkového hollywoodskeho akčného thrilleru. MI6, sa na nič nehrá, vie si vystreliť zo seba a ak túto pózu prijímete, nebudete sklamaní. ()

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že série MI měla skončit Národem grázlů, který měl již mírně klesající tendenci, ale ještě se dal snést. Fallout je už ale o dost větší propad. Překombinované a zcela neuvěřitelné........ ()

subic 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to, že sudé díly jsou o level horší než ty liché. Musím teda říct, že tentokrát je děj značně rozvleklý. Paříš, Londýn, Kašmír (jakože, prostě někde ve skalnatých horách), jo docela slušná honička na motorce a další ve starém pětkovém BMW po Paříži i kolem vítězného obloku v protisměru a pak tu 55letý Tomík běhá sprintem po střechách Londýna. Zapilotuje si vrtulník a trochu si i poleze po skalách tak jako ve dvojce. A taky se tu tak trochu pitvají vztahy Ethana Hunta, takže manželka nebo nová kámoška z minulého dílu agentka MI6 Ilsa Faust (Rebecca Ferguson)? Tak jaká bude sedmička? 6/10 ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Jednoducho ďalšia Mission Impossible (aj s neodpustiteľným, nechutne dlhým bežeckým sólom hlavného predstaviteľa), ktorá sa tvári ako celok veľmi premyslene a pritom je plná väčších či menších logických dier. Akčné scény stále vymakané, všetko ostatné jasný priemer. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Stále to dokáže strhnúť. Svoje robia hlavne Cruisove kaskadérske kúsky a vracanie starých postáv do príbehu. Hudobné témy asi najlepšie od čias prvej časti. Dej je ale kostrbatý, zase tu máme bombu a šialenca, ktorý ju chce odistiť. Moderné bondovky sa môžu pochváliť lepšími záporákmi. Pokiaľ sa aj ďalšie diely budú viesť minimálne takýmto dravým tempom, budem spokojný. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Šieste pokračovanie tejto série si u mňa ako vôbec prvý film vyslúžilo (takmer) absolútne hodnotenie. Už predošlý film k tomu nemal ďaleko, ale "Fallout" ma definitívne presvedčil, že MI je súčasnou topkou na poli špiónážno/akčných sérií. Ukazuje sa, že McQuarrie je pre túto sériu tým správnym človekom, pretože dokáže napísať kvalitný scenár, a zároveň ho previesť na plátno s dokonalou efektívnosťou. Síce tu nie je jedna vyslovene vrcholná scéna, ktorá vyčnieva nad zvyškom filmu, ale na druhej strane ide o vyrovnanejší celok, kde v každej jednej dejovej štácii sme obdarený buďto efektnou akčnou scénou alebo napínavým dejovým cliffhangerom. Dej je vo svojej podstate veľmi súdržný a napínavý až do konca. Herecká zostava je z veľkej časti rovnaká ako v "päťke", a prírastok v podobe H. Cavilla sa tiež ukázalo ako výborný ťah. 90%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Fallout se těžko hodnotí. Na jedné straně tu máme naprosto úžasné akční scény, kterých je ve filmu dost a Toma Cruise, který je skutečně sám dělá. Na té druhé tu je ale slabší scénář, který tu je jen a čistě pro to, aby se potom mohla udělat nějaká boží akční scéna a také, což mě docela zamrzelo, předvídatelnost zvratů. Pokud tedy máte něco nakoukané, určitě většinu prokouknete (já třeba přišel na všechny a na jeden z poloviny). Naštěstí McQuarrie drží tempo po celou dobu a i akci zvládá naprosto s přehledem, jen by to chtělo vypilovat scénář a trochu kameru. Scény jsou sice nasvíceny opravdu mistrně, o tom žádná, jenže občas se kameramanovi nepodařilo správně doostřit některé momenty, což může trochu rušit (třeba jako mě). Jinak je ale další M:I naprosto úžasný a pokud to takhle půjde dál, jednou jí tu 100dám, jen to asi bude až za dva tři díly. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl by se měl mít podtitul So sorry. Přestala jsem počítat, kolikrát bylo Ethanovi něco opravdu líto a dumala, proč teda nejde do důchodu, když mu dělá to, co dělá, evidentně  takové potíže. Pro mne zatím nejslabší článek série. ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Nejspíše byla trochu chyba, že jsem si Fallout pustil pár dní po našlapaném Bourneově ultimátu. V důsledku toho mi tak většina akčních scén přišla sice pěkně nasnímaných a natočených, nicméně slepených do kupy strašně nudným a nezáživným způsobem. Pořád je nicméně třeba ocenit všechny ty kaskadérské kousky a lokace, díky kterým se na Fallout opravdu krásně kouká. Jen ta zápletka je trochu překombinovaná a v některých ohledech se to celé bere až moc vážně. ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Skvělá akčňárna. Ale především chci vyzdvihnout bitku na toaletě. To, jak si Cavill během ní dodá kuráž letmým pohybem pěstí, je vrchol maskulinity. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama