Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Značné zlepšení. Scénář je sice velmi podobný předchozím dílům, ale tady u mě vyhrály nastřádané detaily, z kterého vznikl nějaký slušný celek. Cavill s Ferguson byli příjemné osvěžení (mnohem lepší než nudný Pegg a Rhames), intrikářské twisty měly hlavu a patu a celkově film působil nejvíc nemilosrdně z celé ságy. Tři a půl hvězdy. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Mission Impossible, co jsme zatím viděl. Masky jsou konečně použity rozumným způsobem a akce je dobře zpracovaná. Bohužel pro mě, je to příliš dlouhé a tou akcí až příliš nacpané a postupně mě to unavilo a začal jsem u akčních sekvencí ztrácet pozornost. 65 %. ()

M_Bery 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl asi nejlepší z celé řady Mission: Impossible. Jediné co se dá vytknout je, že všichni zlý zmrdi umřeli, dál že dvojtej agent se šíleně tajnou misí vlastně dvojtej nebyl, protože měl misi skoro stejnou, takže tam jen překážel, no a potom že se do toho zase pletla jiná skupina nešiků pod názvem CIA, takže se film protáhnul o zbytečných třicet minut... No, kromě tohohle to byl velmi působivý film, se spoustou akčních počítačových scén a se sexy agentkama, takže to je zase plus. No a proto tomu dávám tu pátou hvězdičku... Vlastně i přes ta mínuska by bylo fajn, kdyby se další filmy povedly stejně, protože tohle bylo BOMBAstické... Jo a ještě, proč v každým druhým filmu umře tajemník? Nepřijde vám to ohraný? ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Vynikající odschool akčnák - prostě MI. Je to drsné, docela temné, má to vynikající herce a výpravu, skvělé souboje, opravdu fajn režii - jen ten scénář to činí místy docela zbytečně komplikované (scéna s Alecem Baldwinem ve sklepě). Honičky ve filmu úžasné. Všechny. Přistání na střeše Grand de Palais a následná bitka na záchodech fenomenální. Tam chyběl jen Boris Brejcha, a dal bych bez váhání pátou hvězdičku, scénáři navzdory. I tak ale 80%. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

"How close were we?" "The usual". Přesně tak, už bych to nazval The usual. Na poslední vteřinu, na poslední kapku krve, to klasické Mission Impossible. Mělo to svoje staré kouzlo, ale když jsem si to dal jako maraton všech dílů v rámci jednoho týdne, tak už mě to trošku unavovalo. Za poslední měsíce jsem si dal další ságy jako Bourne, Ocean's Eleven, Bondovky s Craigem a všechny měly nějakou příběhovou kontinuitu, ale MI je vždycky takový restart s dalším dílem. Staré šrámy jsou zapomenuty, staré lásky opuštěny. Oukej, Fallout trošku navazuje na předchozí díl, ale spíše tak kosmeticky. Bylo to fajn, jsem rád za tuhle jízdu, ale jak tady někdo psal, stal se z toho typický blockbuster, který ničím novým už asi nepřekvapí. Jo a škoda, že poslední díly nezavítaly do Prahy! Nebo aspoň do lokace, která se za Prahu převlíkla :-) ()

TR4XY_CZ 

všechny recenze uživatele

Těžko se věří tomu, že je Fallout nejlepší díl série, ale je tomu tak. Chris od minulého dílu nepolevil a je vidět, že kromě jeho promyšlených scénářů, dokáže i skvěle režírovat. Hlavně ta práce s kamerou stojí opravdu za to. Také ta většinová absence digitálních efektů a to, jak všechno působí tak moc reálně, filmu jen přidává na kvalitě a originalitě. Všechny postavy jsou pořád stejně zábavné a Tom Cruise s Henrym si pro sebe ukradli celý film. Opět stejně jako v minulém filmu jsem všechny malé plot-twisty vůbec nečekal a jenom jsem si po každém z nich říkal: "Jak je sakra možné, že je všechno tak nezpozorovatelné a přesto to dokáže dávat smysl!". Akce jako vždy plná hravých nápadů (přestřelky, honičky na nohou, na motorkách, v autech až po helikoptéry) se skvostnou choreografií soubojů. Pokud se budeme bavit o příběhu a zápletce, tak tam nejde o nic přelomového, co bychom už tisíckrát někdě neviděli, ale když je to provedení tak špičkové s fantastickou vizualizací a hudbou, tak nemůžu jinak než 10/10. Etalon akčních filmů ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Po nejkratší pauze v dějinách značky, tedy po třech letech se vrací osvědčené duo Cruise a McQuarrie.. Tedy poprvé se stejný režisér chopil druhého M:I. Další akční dobrodružství, které už si pomalu na první kousky ani nevzpomíná a jede si pořád dokola větší šílenosti. Šestá M:I je po dvou výborných filmech zase trošku kvalitativně slabší.. Co že to povídám? No bohužel mě to nějak nechytlo. Špionský tým okolo Ethana zůstává a je asi jen otázkou, zda se tomu vůbec někdy ještě změní. Příběh, který se snaží otočit karty a Ethana postavit na opačnou stranu, k tomu nová další organizace, která nemůže přijít podezřelá tak leda fanouškům The Gray Mana. Plán lidí, co chtějí zničit svět a ještě si dají nějaké biblické pojmenování je pokaždé tročku k smíchu, a tak je tomu i zde. Nedalo se mi do toho proniknout, že bych si pak mohl říct, že jsem to nečekal.. Právě celý příběh Falloutu je průhledný a nezbývá než si sednout a jen si to užít. Škoda, že se značka po dvou dobrých a zapamatovatelných filmech zase vrací k akčnímu blockbusteru, po kterém se mi tolik okem házet nechce. Což o to akce je super a finální vzdušná sekvence zase dokazuje, že se dá přijít s něčím novým, co pořád bude vypadat cool.. K obsazení, které zůstalo oproti minule až na změnu v podobě Cavilla říkám ano. Jelikož takhle drsenej Henry Cavill ještě nikdy ve svojí kariéře nebyl, s tím že záporné role jsou něco neokoukaného.. Nejsem tak moc spokojenej, nemělo to takovou efektnost, jak bych si přál, ale minimálně na další kousek mě to navnadit dokázalo, jelikož chci vidět s čím ještě přijdou... 75% ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Epická rozpočtová špionáž, ktorá nenudí a udržiava si svoju kvalitnú úroveň aj naďalej. Akčná nálož, ktorá sa v podstate nikdy nezastaví, stále nejaké naháňačky, bitky, strieľačky, či už vo vzduchu, na zemi alebo na vode. Voľný pád z lietadla cez zúrivu búrku, šťavnatá troj - bitka na záchodoch, motorky v centre Paríža, šprint Cruisa po strechách Londýna, zaujímavé lokality, vrtuľníky, trocha emócie, sem tam vtipu, prijateľný scenár a samozrejme veľa prekvapení a zvratov a pre mňa miestami aj nečakaných. Kvalitný výber záporáka Henryho Cavilla, charizma Cruisa a prídavok v podobe "Bielej vdovy" a návratu starej známej postavy robia spolu s vyššie uvedeným tento blockbuster viac než pozeratelnym. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kus. Má to atmo, akci, vtip, mindfucky a twisty, Tomáš, Bekynu a celý tým. Pecka. Viděli asi už všichni. Kdo ne, trochu mu závidím. Čeká ho pěkná jízda. ()

jsed 

všechny recenze uživatele

Dnes som to nevidel,mal som listok, ale v stvrti, kde zijem vypadol na 1,5 h prud a to prave v case zaciatku... Nakoniec slabsie... ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Nezastavující akční jízda jak z 90-tek. Sázka na akci tu vychází na jedničku s hvězdičkou, protože ta je tu, jak se říká, opravdu top. Ať už mluvíme o dynamické syrové bitce jeden na jednoho nebo tempo zvyšující honičce či pompézním a hlavně gradujícím finále. To vše navíc dovádí k dokonalosti pro někoho nenápadný, leč nepřehlédnutelný detail - realističnost. Díky té vypadá vše naprosto uvěřitelně, což pomáhá také hezkému vizuálu. A právě díky tomu všemu je nová cruiseovka téměř dokonalým filmem. Ovšem ne výjimečným. Na to až moc jako celek působí příliš chladně, než aby dokázal z diváka vyždímat silnější emoci, než napětí. Některé scény si přímo říkají o to, být dojemné až smutné, ale to zkrátka není hlavní prioritou filmu. Ale komu to vadí, když za pár minut Cruise nasedne do vrtulníku, že jo? ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou špičkové, zato scénář je pejskokočičí dort. Pustí se tu do sebe hafo vládních agentur a ještě více zločineckých/teroristických organizací, v nichž figurují zástupy dvojitých, trojitých či čtverhraných agentů. Ještě že tu máme Cruise, který je nestárnoucí, nezničitelný a má nulový pud sebezáchovy. 65 % ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Po vynikajicím Rogue Nation přichází neméně skvělý Fallout, který se nese v podobném duchu a bez znalostí předchozího dílu se ho divák plně neužije. Po zahřívacím začátku se film rozjede neuvěřitelným tempem a těch 2,5h uteče jako voda. Akční scéna střídá akční scénu, v klidnějších pasážích pak zaujmou sympatické postavy (neselhávající Tom Cruise, vtipný Simon Pegg, sexy Rebecca Ferguson, Henry Cavill už v Justice League ukazal, že když není za klaďase, tak mu to daleko léepe pasuje). Příběh nepatrně rozvíjí události předchozího Rogue Nation, ale není příliš důležity. Šestá M:I je především o akci (není tak sci-fi jako u série Rychle a zběsile - např. bitka na toaletách je vynikající) a společně s Avengers: Infinity War se jedná zatím o nejlepší letošní blockbuster a pro mě osobně i nejelpší díl série. (9/10) ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru absolútna špička, jak sme u Tomíka zvyknutí. Scenár občas pripomínal klasickú Cimrmanovskú Hodinu Pravdy. Medzi každou akciu príde zvrat, ktorý všetko predchádzajúce prevráti naruby, ale ničomu to nevadí. ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Nerekl bych nejlepsi, ale rozhodne nejpromakanejsi. A v tom vidim prave tu slabinu. Moc twistu, nektere i prekvapive, gender power a.. a dal uz vlastne spatnyho nic. Tom do toho dal tak moc, ze ani zlamana hnata ho nezastavila od dokonceni zaberu. Je to proste frajer. A jen tak pro kamarady hnidopichy; kdyby ten tym nebyla telata a jeden z nich hlidal kurf s plutoniem po tom, co Ethan streli Luthera, je po zapletce, balime a jde se domu. Stejne tak gender CIA fuhrer: kdyby do toho neprinesla svuj overovatelsky komplex, mohlo to skocit o pul hodky driv. Kazdopadne spokojenost. Vseobsahujici recenze: uzivatel Matty. ()

tybro 

všechny recenze uživatele

Boží podívaná, která s každým dalším dílem zraje jak víno. Konečně tu byly strany tak propletený, že je těžší určit kdo s kým, a všude :) Super podrazy, bojovky (kdy se jelo na doraz), hudba, záporáci, prostě vše. Sice to nemá mld. tržby , ale na to se nehraje. Důležitější je zážitek a ten to ve mě zanechalo, a to skvělý. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa jedná o najlepší diel. Byť to o pol hodinu kratšie pridám * JJ opäť nesklamal. 88% ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama