Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Je to povedené, všechno do sebe zapadá, ať od záporáka Supermana, příběhu, akce, rychlých aut a motorek. Ale ten zlatý hřeb tam prostě chybí. Nebránil bych se jít znovu do kina, protože tam toho bylo hodně, zároveň film ubíhal velmi příjemně a 147 minut mi vůbec nevadilo, naopak mi to přišlo adekvátní příběhu a všem hereckých výkonu. Od Cruise, ale už nic jiného nečekám. Věc, která mi tam chyběla, je určitě více vtipu a hlášek. Něco ve smyslu, Ethne ty snad létáš jako Superman, kdo se bude dívat, pochopí tuto narážku. Jo a ten IMAX má fakt něco do sebe, ale i tu cenu vstupenky. S odstupem času jasných 5*, dozrálo to. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení všech předchozích dílů a všeho, čeho je Cruise na plátně schopen. James Bond se třese strachem. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pustit se do jednoho projektu pošesté a očekávat minimálně stejný úspěch se může jevit jako něco nemožného...proti tomuto skeptickému tvrzení se staví čelem Tom Cruise, který to prostě nějak zařídí...a on ten výsledek pak stojí za to! Zdá se mi, že s přibývajícím věkem posouvá laťku kvality o stupínek výš. Nejde ale o nějaký extrém, jsou to jemné niance v soubojích jeden na jednoho, auto-honičkách, zápletce, postavách...a holkách. Ale i ve 100x viděném přináší něco nového a neotřelého. Čest tedy Tomovi...utáhnout sám 2 a půl hodinovou "rozumnou" akční jízdu je kumšt! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Od r. 1996 se toho překvapivě hodně změnilo. Eathan už zvládne a přežije snad všechno, tato série už - zdá se - dávno není jen o scénách s lanem. Pořád se něco děje, scénář se kombinuje, ale dává to smysl a oproti záplavě digitálního bordelu jde o velmi uvěřitelný sled událostí. A to je co říct. Pokud se akční žánr bude ubírat tímto směrem, nebudu mít velké námitky. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tom to opět dokázal, to co zde předvádí je prostě neuvěřitelné a ve spolupráci s McQuarriem se všichni Bournové a Bondové a Rychle a Zběsile mohou jít zahrabat pod zem. Akce našlapaná od začátku do konce a dokonce ani nevadí že film mohl být o půlhodiny kratší, jelikož akce to vyváží. Už od prvních minut je znát že tahle série prostě ani po šestém díle nemá konkurenci a asi ji mít nikdy nebude. Cavill se tváří tak jak jako všude pořád stejně, ovšem jakmile vyjde najevo to,co je zřejmé od prvních okamžiků filmu, stává se skutečně skvělou postavou. Scénáři není co vytknout, to je prostě parádně napsaná podívaná, z které by se měli učit další tvůrci snažící se o akci a dokonce i John Wick nesahá Huntovi ani po koule. Co bylo ovšem naprosto úžasné a perfektní, jsou bokové scény, choreografie bojů famózní, bez střihu, fakt to byli herci, co se prali, např scéna na záchodech nebo ve dřevěném domečku. Výborné, Tom je neskutečné zvíře s brutální fyzičkou a Cavill stejně tak, musím říct že je to asi jeho nejlepší role, ty souboje byly výborné... bože, tohle byla.akce jak svině.. Nejlepší hláška filmu ,,I am working on it,, ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sérii Mission: Impossible, je těžké někam zařadit, hračičky má od Bonda, sebevědomí a drzost hláškovat i ve vypjatých situacích, zase od Archera, ale přitom neni ani jedno, tak kam to zařadit ? Nad tímhle si lámu hlavu, už od prvního Mission: Impossible a stále sem na to nepřišel. Akční scény, sou zde vynikající a pak sou tady ty, které zde působí zbytečně nebo né tak průrazně, jako bitka na záchodech. Film má velké akčních scény, které určitě stojí za to, ale já sem si je tak úplně neužil, jelikož mně rušili vedlejší akční scény, takže bylo pro mně těžké, se soustředit na ty hlavní. A však, výkon Tomíka, je zde na jedničku, proti tomu, co zde provádí, nelze nic vytknout. A příběh........příběh je komplikovaný, neni těžkého pochopit, ale tolik podrazů, stran co chtějí taky kus, přebíhání, zrazovaní, kdo je kdo, s kým sou tihle a proti komu vlastně jdeme, taaaaaaaaaaaak moc překombinované, tak hrozně moc a ve finále to celé skončí, jako klasický akční film. Ve filmu se objevují menší a větší komplikace a to hlavně Huntovi, nemohl sem se dočkat, co z toho vyleze, jak to celé záporáci provedli, sehráli a ono nic, nic co bylo v jedničce. Navíc je to film, kvůli kterému si Superman, nechal narůst knírek, aby mu ho v Justice League vymazali, jelikož vypadal jako gigolo Superman. I když chyba je na mé straně, šťourám se někde, kde bych neměl a nedokážu docenit tenhle film a nebo to možná neni má chyba. . ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mission Impossible - Fallout" by som ohodnotil ako najlepší diel z Mission Impossible série. A súčasne aj zo všetkých najdlší. Aj by som napísal niečo, len si myslím, že by to dávalo spoiler a preto nebudem hovoriť, čo mám na jazyku. Ale myslím si, že je to aj tak celkom vzrušujúce. Opäť musím povedať, že ako v posledných filmoch sme tu dostali vynikajúcu akciu. Funguje to skvele. Celkové spracovanie je fantastické. Keď sa niečo deje, tak tomu verím a ide pre mňa o skutočne nervy drásajúce momentky. Najmä keď sa Ethan snaží dostať do helikoptéry. Mám pocit, že tam mohlo ísť aj o život. Hudba je opäť ikonická a funguje to skvele. Mimochodom úvod filmu bol fantastický. A veľmi dobre ukazuje čo sa môže stať, ak misia nedopadne podľa predstáv. Dokonca sa priznám, že som im to najprv aj úplne zbaštil. To som nečakal. Gratulujem, dostali ste ma. Herecké výkony sú vynikajúce. Simon Pegg, Ving Rhames sú skvelí ako vždy. Osobne sa ale priznám, že mi tu veľmi chýbal Jeremy Renner. S ním boli predošlé dva filmy fantastické a chýbal mi tu. Potom je tu Rebeca Fergusson, ktorá ako Ilsa je rovnako vynikajúca. A teší ma, že stretneme aj Michelle Monaghan. Naháňačka v Paríži vyzerá vynikajúco a tlieskam tvorcom. Plus tu máme skutočne fantastické finále, ktoré odporúčam vidieť. Napriek tomu, že tieto filmy sú v podstate rovnaké a to od nich čakáme, tak nemôžem uprieť fakt, že ma to baví sledovať. Čo je teda problémom filmu? Vyzerá to tak, že všetko je vynikajúce a nič nemôže nefungovať. Pár drobností. Dokonca sú to skutočne maličkosti. Miestami vie byť film veľmi priehľadný. Vedel som, kto bude zloduchom. A nehovorím o Solomonovi, ktorý je misiou filmu. Je tu ešte jeden ďalší. A úprimne som mu od začiatku nedôveroval. Takže v tomto sa moment prekvapenia nechystal. A môj druhý problém je, že to pôsobí ako keby chcel mať film dvakrát svoje finále. Jedno, ktoré sa skončí nepríjemne a tak sa treba dostať k druhému, kde už všetko dopadne tak ako má. A po prvom finále pozeráte, čo sa deje, lebo si uvedomujete čas filmu. A pozriete na hodinky a zistíte, že ostáva ešte celá hodina. Takže je pravda, že ten čas som si uvedomoval a je to trošku problém. Tempo malo byť trošku vyváženejšie. Ale ku kreditu filmu poviem, že nič z toho, čo som sledoval nebolo nudné, malo to adrenalín, bolo to zaujímavé a film vytasil aj počas toho čo sa veci dialo pár pekných prekvapení. Nie všetky som odhadol (priznávam). A príbeh je tak veľmi zaujímavý a s takými skvelými zvratmi a akciou, že im to dokážem odpustiť. V mojich očiach najlepší MI film a v prípade, že sa rozhodnú tvorcovia pokračovať, tak budem tam s nimi ďalej. Lebo dobré akčné špionážne filmy je potreba. A nemusíme mať iba Jamesa Bonda Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu obdivuji Toma Cruise, co všechno zvládá v pětapadesáti. Na druhou stranu je tu jakýsi příběh, který se snaží akční sekvence pospojovat a dávat jim smysl. Je dost kostrbatý a stopáž se díky němu přiblížila ke dvěma a půl hodinám, což mi přijde už docela dost. Nesmrtelný Ethan Hunt a spol. je sice stále našlápnutá akční podívaná, ale bere se smrtelně vážně, což mi k těm nereálně přemrštěným akčním scénám moc nesedí. Ale jinak dobré... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle "JamesBondovky" nejsou můj šálek kávy. Hodinky se změní v auto, člověk se změní v jiného #fantomas, lítáme vzduchem, honičky na motorkách, v autech, helikoptérách...no a tak. Každopádně kaskadérsky je na tom Cruise fakt skvěle. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Už ne. Akce předstihuje dofouknutého Toma na celé čáře. TC nevypadá dobře, prostě už je na tu roli starej. Je mi to blbý, protože stárnu stejně jako on. Tenhle film už může bavit jen akční závisláky. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek mě bavil stejně jako předchozí díl, takže vůbec. Pak ale zaplat pánbůů nastal twist, a začlo mě to bavit, akcička je zde parádní, jen ji mohlo být trochu víc, nahánečka s vrtulníkama naprostej luxus, souboj v koupelnách je na jedničku. Scénář mě nějak neoslnil, ale kvuli druhé půlce Kirby a Cavillem se tohle oproti Rogue dá podstoupit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nad 90 percent? Zatiaľ to ťahajú hore fanúšikovia žánru, ale ten film nie je nijak extra výnimočný. Obyčajný akčňák, ktorý preští akákoľvek Bondovka. Cruise si už scientologickými ojebávkami a točením nemožných misií zarobil dosť na plastiky i nové opätky a treba uznať, že sa mu to vyplatilo. Na obrazovke pôsobí mladistvo a pri zmysloch, ako by to mal v hlave v poriadku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější film roku je tady a na začátek musím napsat, že jsem docela zklamán. Samotný film je super a pořád překonává cokoliv akčního, co vzniklo od posledního "Šíleného Maxe" (pokud se tedy nedá považovat Logan za čistokrevný akční film) s naprostým přehledem. Cruise jede kupředu jak lokomotiva a to co předvádí je naprosto neuvěřitelné a to nejen vzhledem k jeho věku. McQuarrie se vypracoval na prvotřídního akčního profesionála, který ví, kam postavit kameru, jaký udělat záběr, jak ho nasvítit, kdy hudbu přidat a kdy ne a hlavně díky němu vznikly pamětihodné akční scény (bitka na záchodě, vrtulníková honička). Film i příjemně odsýpá a i přes svou nadsazenou délku nemá vyloženě hluchá místa (jen občas zpomalí). Scénáristé si navíc připravili spoustu povedených zvratů a nikdy si nemůže být divák jistý tím, kdo, kdy, jak a koho zradí. A to je všechno fajn a přesně tohle jsme chtěli. Ale proč jsem psal o zklamání. Na film jsem se těšil jak na smilování a pečlivě projížděl všechny trailer a čekal něco nadpozemského. A tím nová Mission Impossible není. Po skvělé pětce je tak nový díl pouze o malý krůček vpřed a nepřináší žádnou nadstavbu toho, co jsme viděli minule. Nová Mission Impossible je výborný film, který mohu vřele doporučit a rád se na ní znovu podívám. A kdo ví, možná v ní najdu to víc co jsem očekával. P.S z filmu bylo vystřiženo několik zásadních scén, na které lákaly první trailery a jedna s helikoptérou, mi ve filmu zásadně chyběla (a to možná měla být ta 5*). Snad vyjde na BD nějaká prodloužená verze, kde se jí dočkám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akce nemá chybu. Výškový seskok padákem s fantastickým snímáním je teda něco. Spád brzdí mocenské šarvátky tajných služeb a chvílemi je děj až nepřehledný. Opět rozhodují poslední sekundy. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to já ten samý film, u kterého aktuálně stojí hodnocení celých 89%? Protože osobně tomu nerozumím. Ghost Protocol i Rogue Nation byly prima akční filmy, které dokázaly zakomponovat solidní zápletku i s vtipnýma momentkama. To se Falloutu ovšem ani zdaleka nepodařilo. Budu kvitovat, jako ostatní, že akce je nadprůměrná a Cruise v jeho věku je proti všem předpokladům snad čím dál zralejší. Pokud si dělá všechny akční sekvence sám, tak klobouček; platí o kameře, která mu sotva stíhá, když poskakuje ze střechy na střechu anebo se projíždí na motorce skrz pořádně rušné ulice. Jenže zde sranda končí a zbytek neobsahuje nic, co by připomínalo scénář napsaný dospělým a logicky smýšlejícím člověkem. Rozumím, všechno muselo být opět větší, opět mohutnější, opět pompéznější, jenže ouha: V rámci přírodních zákonů už nešlo kam pokročit. A tak Ethanovi věčně nadbíhají nejrůznější náhodičky, nejrůznější vhodné situace. Celá scéna se seskokem je nesmyslná, v honičce mu vychází úplně vše a celá závěrečná sekvence je na ukroucení si hlavy (zmínil jsem pouze ty nejokatější). Určitě si říkate: Ty hlupáku, neřeš to a užívej si to. Jenže když je to chvíli co chvíli?! Ty "twisty" jsou strašidelně předvídatelné a jak kvůli tomu herci hrozivě přehrávají, tak z toho bolí oči. Masky jednou a dost, proboha! A co říct k té romantické lince a scénám plné klišé a patosu? I škrábání na plech by mi vonělo víc v tu chvíli. Já tohle jednoduše tomu filmu odpustit nemůžu. Omlouvám se, že mám mozek a že ho nestrkám v kině do sejfu pod nohy. Těch pitomostí je tam taková horda a v kontextu s předchozíma MI mi nedáváji tyto změny odpověď na prostou a základní otázku: "Proč?" Pokud vám tohle vše nevadí, prosím, ale tohle nebyla ani zdaleka 3. nejlepší MI, natož TOP 200 film. Horší 3* ()

classic 

všechny recenze uživatele

Nikdy sa nenechávam nikým a ničím ovplyvniť, čo sa týka vytvorenia si vlastného názoru na film, napríklad, keď má daný snímok vysoké hodnotenie + kladné, pozitívne recenzie, tak to ešte neznamená, že sa s nimi isto stotožním, pokiaľ si film sám nepozriem, počas toho si už vytváram o ňom svoj OBRAZ, ktorý sa buď približuje, alebo i vzdiaľuje od reálnej skutočnosti ! Ten môj je našťastie na míle ďaleký od kolegov, ktorí prejavujú voči tomuto akčnému filmu oveľa väčšie sympatie, ako ja. Ešte som v KINE nevidel - „Nemožnú misiu” , ktorá započala v roku 1996, a tak som bol zvedavý na postavu Ethana Hunta, popri ktorom sú aj Bond, či taký Jason Bourne - prikrátki ! On je nezlomný, že ani voľný pád z 8. kilometrov z lietadla mu nerobí absolútne žiadne problémy, alebo vo svojich už presahujúcich 50. rokoch behá ako srnka, že jamajský atlét Usain St Leo Bolt je popri ňom iba slabučký odvar, a vidieť takúto kondíciu je čosi naprosto nevídané a neslýchané, že jeho dynamické skoky z výškových budov sú len čerešničkou na torte... Vôbec, je to maximálne nereálne, aj keď schytáva zbesilé údery a postihujú ho šialené pády, stále sa mu nič extra nestalo, nemá dolámané kosti, a pôsobí, ako SUPERMAN ?! Po troch rokoch prichádzajú do už šiesteho pokračovania starí-známi, na čele s oscarovým režisérom Christopherom McQuarrieom, ktorý sa s Cruisom (CRUISE IS CRAZY) doslova a do písmena - extrémne vyžívajú v akčných pasážach, ktorých je tu neúrekom, že samotný prekombinovaný scenár, z ktorého som mal postupne totálny guláš, pôsobí oveľa slabším dojmom, ako vychýrená réžia, nad ktorou mal KONTROLU samotný Tom Cruise, ktorý režisérovi 100% kecal do remesla, aby jednotlivé zábery mali čo najväčšiu razanciu, spád, akčnosť... Zo začiatku mi to až tak nebilo do očí, ale finále s helikoptérami mi jasne naznačili, že títo chlapi do nemajú v hlavách v poriadku, i s producentom Abramsom, servírujú vraj „PECKU ROKU 2018” , v ktorej sa Ethan pobil s Clarkom Kentom, ktorý nemal nasadené okuliare, boli tu šarmantné herečky - Rebecca Ferguson a Vanessa Kirby, ktorá mala čosi do seba, ale úprimne už nevidím žiadny dôvod, prečo by som sa mal k tomuto akčnému a dobrodružnému snímku ešte niekedy v budúcnosti vrátiť, našiel som v ňom síce luxusnú naháňačku v centre Paríža, no to je asi tak všetko, na čo si deň po pozretí spomeniem. Zbytočnosť, ale zároveň Tomova ZNAČKA, ktorú bude chcieť ešte chvíľu podojiť ako kravu ! ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ethan Hunt už opravdu začíná být pojem jako James Bond. Navíc Mission Impossible je jedna z mála sérií udržující stále vysokou kvalitu. Znovu produkce vybrala úžasné lokace a herecká skvadra se též povedla. Huntova parta je stále akčně zábavná a přitom komická ve správných dávkách. Akční scény a kaskadérské kousky Toma Cruise jsou neuvěřitelné. Díky tomu se Mission Impossible - Fallout stává akční událostí roku a jasně naznačuje, že komiksové filmy jsou na Ethana Hunta krátké!:o)) Kdo měl rád minulé díly, musí tohle také milovat! 5 hvězd! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Po mírně konzervativním Národu grázlů je tohle velký krok kupředu, posouvající Fallout někam k fyzičnosti posledního Šíleného Maxe. Dějově sice silně překombinované, ale zase sebeironické ke klišé série a funkční z hlediska epizodické vypravěcí struktury, která kromě zvyšování nejistoty mezi postavami slouží k přesouvání mezi jednotlivými set-pieces. A ty jsou naprosto fenomenální - jedna taková sekvence by stačila jako vrchol jiného filmu, tady je takových sekvencí klidně šest. Ve zkratce: vrcholná kinematografie atrakcí, které navíc z hlediska technické kvality (kamera, střih, ozvučení, ty MONTÁŽE) šlapou na paty snad jen nolanovky. Zatím film roku a zážitek, který je nutné co nejdříve zopakovat. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Prozatímní hodnocení (91 procent) je těžce přestřelené, 141. nejlepší film to fakt není. Ani zdaleka taky nejde o nejlepší díl série. Jistě, v rámci žánru se na to dá dívat, je to nabité akcí, žádné zbytečné zdržování nebo vysvětlování, potěší návrat některých postav a Tom Cruise je ve svým věku fakt ve formě, až se tomu nechce věřit. A skvělý je, že se přestal pořád hollywoodsky křenit. Hodně mě bavil i Cruisův tým, Simona Pegga jsem před prvním zhlédnutím jeho účinkování v sérii MI považoval za castingový přešlap - a hele, ono ne, sedí tam skvěle. Jenomže záporů je taky dost. Logické přešlapy a ignorování fyzikálních zákonů ještě překousnu, s tím se u akčních blockbusterů tak nějak počítá. Trochu podceněnou práci na scénáři už ale podstatně hůř - a vyloženě omyly se neodpouštějí. Třeba snahu po vzoru Jacka Bauera řešit morální dilemata "stojí smrt nevinného za záchranu tisíců jiných". Jenže Ethan Hunt vlastně nemusí nic zásadního řešit, i když se film tváří, jak velký rozhodování má před sebou. Vlastně se Jamesi Bondovi, kterému mimochodem ani v jeho nejslabších chvílích Ethan Hunt nesahá ani po kotníky, podobá jen v jednom: podobně jako 007 v Goldfingerovi, tak i Huntovi většina plánů selhává, neustále dostává na prdel a je neúspěšný až do finále. A to mě nebaví. Nejlepší MI tak prostě zůstává první díl, který byl vedle akce i trochu špionský. To už další díly nejsou ani omylem. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama