Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Proč to musíš kurva pořád tak komplikovat ?!" ;) McQuarrie to sice komplikuje podle mnohých až příliš, ale zato to vypadá, že Mission Impossible konečně získává svou trvalou tvář.. Ale hlavně je to tvář akčního bijáku tohoto roku.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Celkom vyrazne som sa nudila. Je to tak strasne dlhe, ze maju cas na uplne nepodstatne kecy a zabery ako 5 minut idu autom a vystupuju z neho. Akcia nenadchla. A nastvali ma uz v uvodnej titulkovej sekvencii ze ukazovali spoileroidne zabery z filmu - keby tak radsej pripomenuli minule, na ktorych dej sa tusim sem-tam snazili odkazat. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Šiesta MI sa drží na úrovni predchádzajúcich dvoch častí - plno akcie, ktorá ale nijako neohromí, väčšinou som pri nej zíval nudou (honička na motorke aboslútne nerealistická, ako keby ste sledovali Toma na trenažéri a okolo neho sa mihali autá a viete, že k žiadnej zrážke nemôže dôjsť a vrtulníky skôr zábavné ako napínavé), dej predvídateľný a stokrát ohraný (ten záver s likvidáciou bômb bol už ale vrchol, ako z nejakej paródie) a záporáci nemastní-neslaní. Tajné služby, plutónium, šialenci neváhajúci zlikvidovať miliardu ľudí... už by to fakt chcelo vymyslieť niečo originálne. Jediné, čo z celého filmu stojí za zmienku, je bitka na WCku, tá mala grády a Tom tu nepôsobil tak supermansky, práveže už bolo na ňom vidno ten pokročilejší vek a že už nestačí s dychom ako za mladých čias. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Fallout je jednoznačným vrcholem a to hlavně protože těží z psychologické a emocionální stránky Hunta. V sázce je absolutně všechno, zejména nějaká emocionální kovadlina, která zejména akční scény posouvá na úplně jinej level. Scénář je skvělej a hlavně se mi líbí jak jsou všechny filmy od trojky provázaný. Místama výborný twisty. Dvě věci; chybí mi Renner a PG13 této sérii nesluší, přestřelky působí bezzubě a trošku nepřehledně. Nicméně vše ostatní šlape na 150%, MI série je absolutně bez konkurence, top akce (vrtulník, skákání po střechách, sprint Cruise, souboj v koupelně a zbytek soubojů k tomu), potom halo jump z letadla, natočený na jediný záběr. Jedná se o revoluční akční scény, co se týče nápadu, kontextu a audiovizuální stránky. A samozřejmě pobaví i přirozený, situační humor. Moc se těším na další dva přídavky. Nechápu jak tvůrci dokážou nastavovat laťku tak vysoko. Kam se cpou digitální efekty a zelené plátna; pěkně na tvrdo, poctivá kaskadeřina a posouvat standarty akčního žánru. Tom Cruise je ve vrcholné formě a já zažívám vrchol kinematografie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible zraje stejně jako Tom Cruise. Každým dílem snad ještě o fous lepší podívaná plná parádně nasnímaných akčních scén, do určité míry old-schoolových špionážně-akčních zápletek, které narozdíl od prvních příspěvků do série nejsou již nikterak překombinované. Fallout je esencí toho nejlepšího z žánru. Díky citlivě a relativně střídmě využívanému CGI to působí příjemně uvěřitelně a do jisté míry staromilsky. Zároveň je ale díky moderním technologiím vidět kvalitativní posun ve zpracování akčních scén a i přes tunu klišé to královsky baví. Tom Cruise si na stará kolena dává skutečně do těla a já doufám, že mu to na pár dalších dílů ještě vydrží. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Náhodně a zcela neplánovaně jsem lupla kousek, kterému jsem se měla zřejmě vyhnout.. Tom Cruise nikdy nepatřil k mým srdcovým záležitostem a když ho sleduji teď, vlastně je mi ho líto, neb v sobě nenašel pokoru potřebnou ke stárnutí a tak zoufale se brání, až je v mých očích směšný.. Nicméně to velkolepé pojetí boje dobra proti zlu, za každý jeden lidský život, krásné lokace a celkem obstojný herecký ansámbl mě na konec usmířil.. A to přesto, že jsem se v závěru neubránila znuděnému ušklíbnutí, stokrát omleté klišé už asi není pro mě.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie síce jediný, ale ten najpodstatnejší problém tohto filmu, je jeho dĺžka. Bolo to nutné? Akoby sa celý Hollywood prestal baviť a začal ponúkať temnotu zľava zprava ( ďakujem za MCU a nadchádzajúci THE MEG ), pričom to musí byť natiahnuté na pomaly trojhodinovú dĺžku. Bez nejakej polhodinky by išlo o úchvatný akčný thriller, ktorý sa môže pochváliť jednými z najlepších akčných scén v sérii ( peckový ´´cliffhangerovský´´ záver ) a jednými z najvýraznejších záporákov ( a že ich tu je požehnane ). Preto škoda tej vaty okolo, mohlo ísť o jeden z najlepších príspevkovk misiám agenta Hunta ( top dvojkou zrejme navždy ostane De Palmova jednička a za ňou Abramsova trojka ). ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Schválně. Zkuste jmenovat jakoukoliv filmovou sérii (kromě Jamese Bonda), ve které je šestý díl dobrý. Je totiž časté, že s každým dalším vydaným dílem kvalita dané série klesá. Mission: Impossible - Fallout však tuhle teorii s přehledem rozdupává pod nohama. Při sledování jsem měl pocit, jako kdybych koukal na něco od Nolana - mistrovská práce s hudbou, zvukovými efekty, plus precizní obratnost s kamerou, která se snad od každého dílu lepší. Fallout se už tolik nesnaží diváka omámit nějakými cool špionskými vychytávkami, ale více se zaměřuje na čistě zábavnou a napínavou akci, která je zde opravdu mega špičková. Z příběhové stránky si navíc film bere vždy něco málo z filmů předchozích, což sérii rozhodně prozpívá. Jen škoda, že to někoho nenapadalo dřív. Občas na vás ale film chrlí přes příliš informací a plot twistů, nad kterými se člověk nemá příliš času zamyslet, což může diváka krapet zmást. A jsem trochu zklamanej, že ve filmu nebyla jedna hustá scéna z traileru, na kterou jsem se dost těšil. Oh well... Nic to ale nemění na tom, že šestý Mission: Impossible je výborně natočená nadupaná akční pecka, která je možná i nejlepší z celé série. A na šestý díl to je kurva velkej úspěch. Slabších 5* ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrátil z projekce (a jen tak mimochodem už mě při pár projekcí napadlo,jak to,že tam lidi chodí po párech atd,když je to od čsfd a jaká je pravděpodobnost,že tolik páru má zde dost bodu,aby tam mohli jít :-) ).Zpět k filmu.Viděl jsem asi jen jeden trailer,abych se nepřipravil o překvapení.Jen jsem četl několik článku o tom jak Tom Cruise už dá se říct klasicky :-) dělá skoro všechny nebezpečné scény sám.Očekávání jsem měl veliké a například jsem hodně čekal od konce filmu,potom,co jsem někde viděl,že je to finále fakt stojí za to.No,musím se přiznat,že jsem asi čekal trošku víc a třeba co se děje týče,tak ten byl takový docela zmatečný až překombinovaný.Navíc už by to chtělo obměnit záporáka(pokud bude další díl,tak ani není vyhnutí,ale nechci prozrazovat,pšt :-) )Takže příběhově bych dal menší hodnocení,ale toto je především AKČNÍ film.A právě akce to hodně vytahuje nahoru.Je až k neuvěření,že Tom už má 56 let a těmito výkony a nepřipouštěním se věku se řadí mezi mí oblíbence Arnieho a Slye.Takže pokud budete chtít akční nálož a rádi neuslyšíte pořád něco o rodině (jako v jiné sérii :-) ) tak na to určitě jděte.Jinak,já bych tedy příště trochu minimalizoval ty vtipné vsuvky-moc na to u filmu co mam brát vážně nejsem,ale to je otázka vkusu,plus například přišel s něčím nečekaným co se děje týče.Například obměna týmu atd.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

draculca 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak si lidi stěžují u filmu s názvem Mission Impossible, že jsou scény přehnané. :-) Každopádně já jsem byla s náloží vymazlených scén, které se střídaly jedna za druhou, nad míru spokojená. Hvězda dolu za na mě asi moc komplikovaný spletenec dějových zvratů a podezřele dlouhých 15 minut :-) ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Série Mission impossible díl od dílů lepší a lepší. Pětka byla skvělá, ale tento díl hodnotím ještě trochu lépe. Ačkoliv i tento má své slabší chvilky. Dokonalý není, ale zážitkem stejné byl. Škoda zejména toho, že to zbytečně střídá temnější styl s komedií, což mnohdy to skvělé ničí (ale to bylo snad jen dvakrát). Dále si myslím, že konec, kdy by to Hunt nezvládl, byl lepší (tím by se dala i skvěle ukončit série a s velkou ctí, ovšem prachy jsou prachy). Ovšem krom těhlech malých výtkách, už mohu jen chválit. Výborná a přehledná akce. Skvěle padnoucí hudba. Ač trochu víc zamotaná zápletka než by bylo zdrávo, tak přesto film nenudil a bavil skvěle. Cruise ač je jeho neherctví známo, do role Hunta sedí a Rebecca Ferguson též skvělá. Jsem rád, že to dopadlo jak to dopadlo. Já se bavil hodně a ač to dokonalé není, tak rozhodně pro milovníky tohoto žánru jasná volba.....80%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Přímé pokračování předchozího dílu se odehrává po dvou letech. Film je víc akčnější, vážnější a je zde méně humorných scén, než minule. Akce je zde opravdu hodně a je svižná a pěkně natočená. Příběh opět pěkný. Obsazení více méňe stejné, jen nás opustil Renner a částečně ho nahradil Cavill. Film má několik překvapení a svižné tempo. Za mě 98% :) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Sérii Mission Impossible mám celkem rád, ale takovejhle rachot jsem nečekal. Pokud jsem si u Avengers: Infinity War postěžoval, že je to jen samá akce, tak tady je to něco podobného, jen s tím, že to člověka neotravuje a vše je skvěle vyváženo. Skutečně, od začátku do konce se jede do plných a tam, kde se nic akčního neděje, tam stejně čučíte se zatajeným dechem. Autorům se tedy povedl mega přesvědčivý špionážní tobogán, ze kterého se vám jednak vystoupit nechce a druhak ani nemůžete. Krom standardně skvělého Cruise zde exceluje superman Henry Cavil - rubanice na záchodcích nebo nebo grandiózní finále, to jsou scény jak hovado. A pokud jsem vždy trpěl u klasických MI konceptů jako je lezení po skále nebo mrakodrapu, tak tady jsem se díval bez keců s rukama přes oči - preciznost a synchronizace například honičky v Paříži, to fakt bere dech. Rouhačsky musím říct, že za mě nejlepší díl série a zřejmě letos nejzábavnější a nejakčnější podívaná. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Po strance produkcni je to naprosta bomba. Konecne zase MI se scenarem dotahnutym k dokonalosti. Akce strida napeti, sem tam vtip, nesmi chybet i neco z citu. Ale vse je dokonale vyvazene. Jedinou vadou na krase je tak Henry, jehoz zaporak je az prilis mirny a...hodny. Kazdopadne jestli ma prijit dalsi dil, at se nese v podobnem duchu! Diky, Tome! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

U nejnovější mise Ethana Hunta se mi stalo něco podobného jako s letošním marvelovským Black Pantherem - několikrát během filmu jsem si řekla, jak je to hrozně super film, a že mu tam hned po příchodu z kina střelím těch pět hvězd, ale pak se mi to rozleželo v hlavě a to největší nadšení vyšumělo. Uvědomila jsem si, že se tenhle film od předchozích dílů zas až tolik neliší a i když se Cruise stále překonává (všechna čest, Tome), tak jsem nikdy nevalila bulvy a neměla pootevřená ústa. A stejně jako třeba u nedávných druhých Úžasňákových od určité chvíle tušíte, kdo je skutečný padouch. Ve výsledku výtečná akce, skvělé postavy (oblíbila jsem si hlavně Benjiho) a interakce mezi nimi, fajn příběh a padnoucí soundtrack, ale něco mi k dokonalosti chybí, nejsem z filmu tak odvařená, jak jsem doufala. Věřím, že v sedmičce, pokud bude, nám Cruise a spol. vytřou zrak. 8/10 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Teda, to byl dlooooouhý film. To si člověk myslí, že nic nového už se stát nemůže a ups, film je teprve v polovině. Ale teda nic nového jsme neviděli. Typický Ethan s typickým týmem a typickou misí. Akce, humor a ještě víc akce. Ethan Hunt Is back! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Christopher McQuarrie a série MI jsou dvojice, která k sobě fakticky patří. Jednoduše režisér si musí připadat u této ságy jako ryba ve vodě. Ale bez Toma by to samozřejmě nebylo ono, on zraje jako víno, čím starší, tím se pouští do ještě více ulítlých scén, ve kterých nechce být dublován (již ten seskok z tak vysoké výšky mluví za vše, suma sumárum, když ho musel podniknout kvůli natáčení tolikrát). Herec, co všechno plní do posledního písmene a ještě navíc přidá novou abecedu. Co se týče příběhu, tak žádná velká sláva to nebyla, ale díky reálně vypadajícím sekvencím, kde se na žádné CGI nehrálo, to v konečném součtu ani tak nevadilo. Hlavní znělka zůstala, ale Lorne Balfe tomu přidal grády a celkově mi z toho nabíhala husí kůže (zejména soundtrack v Paříži jednoznačně nejpovedenější). Možná bych zjednodušil některé dialogy, neboť se v tom člověk ztrácel, a hlavně se pořád někdo zrazoval (jako ale pořád :D). Závěr opět epický, bitka Cavill vs Cruise pořádně nabitá testosteronem. Asi to po Bondovi přebírá pozici nejlepší špionážní ságy, ale v rámci této série to na vrchol nedosáhne, trojka od Abramse mě strhla více. Za mě dávám 85 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ethan Hunt běhá, skáče, poletuje sem a tam, rve se, střílí po všem, co se hýbe a ještě se snaží získat plutonium a přitom ho podráží úplně všichni, abyste zjistili, že ve výsledku podrazil on je. A to nejhorší na tom je, že mu to všechno žerete i s navijákem. Za tu neuvěřitelnou energii, kterou do toho Cruise rve, nemůžu jinak než za pět. 90% ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama