Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Série M:I mne nikdy moc nezajímala, ale jednotlivé filmy mě bavily, především tedy Národ grázlů. Nějak však nechápu boom kolem tohoto dílu, všechno je tu víceméně úplně stejné, nejsou tu žádné větší ztráty a byť akční scény nejsou špatné, nebavily mě tolik jako minulé. Cavill byl určitě zajímavým přírůstkem do série, ale jeho rádoby záporná postava mi nějak nesedla, navíc byl předvídatelný od začátku do konce. A už by si ve filmech mohli odpustit to zastavení odpočtů při poslední vteřině (stejně pořád nechápu, jaký záporák by dal číselník přímo na bombu), je to tak šílené klišé, že se mi z něj chce zvracet a kazí mi to dojem z filmů. 70% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ethan Hunt pošesté. I když si myslíte, že už vás jeho eskapády nemůžou ničím překvapit, mýlíte se. Cruise svými kaskadérskými kousky opět překonává sám sebe a jeho šplh po dubajském Burdž Chalífa ze čtvrtého dílu (ze kterého jsem byla úplně paf) tak pomalu upadá v zapomnění. Je to borec, kterému tu blížící se šedesátku fakt nejde věřit. Udělal mi radost ale i Superman Cavill a hlavně mistr vedlejších rolí Alec Baldwin. Stejně jako každé "misi" lze vytknout překombinovanost scénáře a taky mi dosud uniká kouzlo Rebeccy Ferguson, ale jiné výhrady v podstatě nemám. Na prvním místě série mi nadále zůstává zmiňovaná čtyřka, té šlape na paty temnější trojka, bronzovou medaili ale téhle akční lahůdce udělím moc ráda. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem čtyřku a pětku a z prvních tří dílů si nepamatuji vlastně nic, ale to vůbec nevadí, šestku jsem si užila. Je to kvalitní akční jízda, které ani na chvíli nedojde dech. Navíc je film napínavý až do konce a Cruise nelze než obdivovat, jak si to v takovém věku dává. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální extáze, která je fascinující už jenom tím, že si člověk při sledování těch dokonalých akčních scén v určité chvíli musí uvědomit, že Tom Cruise má už 56 let (resp. 55 v době natáčení). Můžete ho mít i nemít rádi jako herce a člověka, ale za to, jaký kaskadérský kousky tady předvádí a jakou fyzickou kondici v tomhle věku má, ho chtě nechtě musíte obdivovat. Když to srovnám např. s Rogerem Moorem v jeho posledních bondovkách, tak nemůžu uvěřit, že tihle dva byli v těchto filmech zhruba stejně staří. Cruise nestárne a já si ani netroufnu odhadovat, dokdy bude tuhle šílenou fyzickou zátěž schopen utáhnout. Pokud jde o M:I sérii, tak ta zde zřejmě dosáhla svého vrcholu, protože si nedovedu představit, čím chce tohle McQuarrie (nebo kdokoliv jiný) trumfnout. Tenhle film je totiž jak jedna skvěle natočená akční scéna, která ale trvá dvě a půl hodiny a jelikož je zároveň velmi chytře napsaná, tak nikdy nejde za hranu přeplácanosti. Nějaký jednotlivosti by se tomu jistě vytknout daly. Předvídatelnost jednoho twistu například. Nebo bych si osobně dokázal představit ještě víc prostoru pro Vanessu Kirby, která je nesmírně okouzlující, podobně jako v The Crown. Ale jinak je M:I-F fantasticky natočená akční jízda a jeden z nejlepších filmů roku. PS: Lorne Balfe exceluje a prokazuje, že ty roky u Zimmera nestrávil nadarmo. Opravdu parádní a evidentně "Zimmerovský" soundtrack. _____ S odstupem času a dalšími shlédnutími lze dodat snad jen to, že tenhle film je absolutní žánrová špička a určitě ho ještě párkrát uvidím, protože ty akční scény si můžu pouštět pořád dokola a jen u nich slintat nad tou technickou precizností a mimořádně skvělou hudbou. Nejlepší akčňák posledních let a pro mě osobně film roku. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Tož tomu se říká řemeslně odvedená prácička,které nesahá bondovská aktuální série ani po kotníky.V napětí od úplného začátku až do samého závěru! ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Roztomile hloupoučká akčňárna pro starší a pokročilé. Celý film jsem čekala, že Cruise konečně řekne “I’m too old for this shit”, ale smůla, patrně se chystá pokračování. V tom případě přeju klukům ze scénaristického hodně štěstí s plácáním nové kuličky klišé a pitomin. A aspoň tomu Peggovi by mohli napsat jednu vtipnou hlášku, protože jestli zapomněli, tak proto tam je. Můj suverénně nejoblíbenější záběr je překvapený chlap ve vrtulníku, to za ty dvě stovky stálo. Jako komedie slibné, jako akčňák v roce 2018 tak nablblé, že byste to pohladili po hlavě a poslali spát. ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Ethan zachrání svět... Chvíli to vypadá, že ho záporáci převezou, ale jako vždy on má plán a i když je to do poslední chvíle napínavé, zmákne to. Jen tomu chybí vtip, alespoň špetka originality a v dobrý plot twist jsem ani nedoufala. Takže suma sumárum ani bych to nenazvala dobrým akčním filmem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skvelý, akciou nabitý ďalší diel Mission impossible sa ako inak nevyhol mnohým dejovým zvratom a aj keď sú tieto pokračovania podobne ako v príbehoch o Jamesovi Bondovi dejom podobné napriek tomu bavia. Záver v Kašmíre aj vďaka prostrediu vizuálne dokonalý. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

V době všemožných digifestů a maskovaných hrdinů se jedná o určité zjevení. Akce ze staré školy, která ovšem dostala moderní háv a precizní řemeslné zpracování. Nasnímání scén je dechberoucí a každý záběr se daří prodat v té nejvyšší cenové hladině. A ta hudba a její provázání s dějem na plátně – to prostě nemá chybu (zvukové možnosti kinosálu využity na maximum). Šestá Huntova mise je sice až přes míru překombinovaná a tváří se chytřeji, než tomu tak je doopravdy, ale vše je podáno natolik poctivě a s nadšením všech zúčastněných, že je lehké nad těmito výtkami mávnout rukou. P.S. Nejlepší akční scéna? Úprk po střechách Londýna. Pecka a smekám, Tome. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Tomík stárne jako my všichni, ale ještě se sympaticky zuby nehty drží u válu. Jinak trochu se to již opakovalo a dost se toho dalo i předvídat, přesto celý film svištěl o sto šest, akce střídala akci a dvě a půl hodinky uběhly jako nic. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Také lokácie pre služobky by som brala, akurát by moje missions museli byť easily done. Treba objektívne uznať, že Cruise, sic je to v realite kretén a primitív, je vo svojom fochu stále parádniacky frajer. Behá a skáče ako kamzík, aj keď jeho hlava, vďaka istým injekčne vpraveným substanciám, vyzerá akoby patrila trojdňovému utopencovi. V MI, ako vždy, ide primárne o akciu a napätie. Spomínaného tu máme neúrekom a tak sa to u Huntovcov patrí. Lenže, niekto mal pocit, že filmu chýba priestor pre slzu a láskavý humor, čo väčšinou vyznievalo dosť nepatrične a trápne. Pegga, ako komika, milujem, ale nemuseli z neho za každú cenu robiť humornú postavičku. Všetky rádoby šokujúce twisty a odhalenia vôbec nie sú šokujúce a to, že sa Hunt, ako tradične, hojdá polovicu stopáže vo vzduchu, ma neuspokojilo. Nič to za to, teším sa na ďalší diel Mission: Impossible - Geriavit. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Krásně vysterilizovaná, klasicky překombinovaná, pompézní, rádoby bondovská akční zívačka bez přidaný hodnoty. Bezduchý produkt. Zlatý De Palma v Praze. ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Každým dalším dílem tato série neskutečným tempem roste a na míle uniká sériím Jamese Bonda a Jasona Bourna. V dnešní době moderní kinematografie, kdy se většina velkofilmů natáčí ve studiích se zelenými plátny a poté digitálně dodělány, je velice osvěžující vidět snímek natočený na skutečných lokacích a s použitím minima digitálních triků. Hlavní postava v podání Toma Cruise, která je ve svých 56. letech opravdu v neskutečné kondici, si krade celý film jen pro sebe a to zejména v kaskadérských scénách, při jedné z nich si dokonce zlomil kotník. Z dalších postav bych vypíchnul postavu Simona Pegga, který opět srší svým originálním humorem a poté i postava Henryho Cavilla, který dokazuje, že opravdu umí výborně hrát (v Supermanovi toho zatím moc nepředvedl). Film má neskutečnou atmosféru plnou nepředvídatelných zvratů, výborný střih a v neposlední řadě též několik výborných scén natočených v reálné situaci bez použití digitálních triků (zejména scény, kdy Tom Cruise skáče společně s kameramanem z letadla z výšky 7,5km a poté dechberoucí vrtulníková ,,honička,, natočená na Novém Zélandu). Film doporučuji jak skalním fanouškům, tak i těm, kteří neviděli ani jeden díl (pro pochopení děje to není potřeba). Snímek hodnotím 85%. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Právě jsem přisel z IMAXu. Musim to vstřebat !!!! Masakr!! Pak napíšu více..... AKTUALIZACE: Právě sem prišel z druhého promítání v IMAXu a stále vstřebávam a nechci spoilerovat dokud ještě neproběhla ofiko premiéra v ČR. Každopádně můžu říct, že za mě jde o nejlepši akční film minimálně posledních deseti let. Tržby k 8.8.2018 $334 272 070 k 11.8 jsou tržby $ 372 027 710 k 26.8 : $538,700,660 tržby k 2.9.2018 jsou vcelku příznivé - pomohl samozřejmě premiérový víkend v Číně - celosvetově $647,046,529 ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Prakticky není co vytknout. Snad jen osobně bych si přál, aby to bylo více temnější a trochu kratší. Jinak perfektně odvedená práce. McQuarrie ma režii pevně ve svých rukou, film má hlavu a patu a vypadá fakt nádherně. Žádný zběsilý střih. Nevím, jestli si Cruise ve své sektě dává lázně z plodové vody nebo co, ale ten chlap je prostě nezmar. Klobouk dolů. Za 5 to není, ale fakt tomu moc nechybělo. 85%. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Neskutečný akční nářez, kdy jsem se v kině opět při každém záběru tetelil blahem a občas koukal s otevřenou hubou. Nádhérné záběry Paříže, Londýna a Norska. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Padesátiletého pána, který se kvůli natáčení filmu naučil skakákat padákem, lítat s helikoptérou a při parkuru si zlomil kotník, nějak nejde nemilovat. Narozdíl od všech zaměnitelných CGI sci-fi kde tahají herce na strunách před greenscreenech, je tady vidět ta fyzičnost všeho a je to stejné, jak když v tom němém filmu visel týpek za ručičky hodin dolů do ulice. Čiže super. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama