Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (48)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 178 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jedno z promítání tohoto filmu proběhlo netradičně 600 metrů na skalní plošině Preikestolen a účastnily se ho 2 000 lidí včetně norského herce Kristoffera Jonera (Nils Debruuk). Promítací plátno měřilo 14 metrů x 9 metrů a předpremiéra se uskutečnila 1. srpna 2018 ve 23:00, tedy o dva dny dříve, než ve zbytku Norska. Lístky se prodaly během 10 minut. (Leopard105)
  • Natáčení na útesu v Norsku se ukázalo být kvůli velké rychlosti a síle větru životu nebezpečné. Když členové štábu prováděli průzkum oblasti, museli se plazit po zemi, aby jim nehrozilo, že budou smeteni přes okraj. (Azurovydrak)
  • Jde o první film v sérii, který porušuje kuriózní tradici „střídavé délky vlasů“ Toma Cruise (Ethan Hunt), která provází ságu už od roku 1996. Herec totiž míval vždy v lichém filmu (M:I 1,3,5) krátké vlasy a v sudém (M:I 2,4) vlasy dlouhé. (Azurovydrak)
  • Podle režiséra Christophera McQuarrieho se na scénu honičky ve vrtulnících připravoval Tom Cruise (Ethan Hunt) přes rok. Herec prý v helikoptéře několikrát proletěl jen pár stop od přilehlých skal, jelikož byl kaňon poměrně úzký. Také nebyl nijak jištěn a sebemenší chyba by pro něj tudíž pravděpodobně znamenala smrt. Přes všechna rizika však Cruise bojoval za to, aby tato scéna byla natočena doopravdy, jelikož vytvořit něco podobného před zeleným plátnem ve studiu by podle něj nemělo pro diváka ten správný náboj. (Azurovydrak)
  • Postavu Walkera (Henry Cavill) můžeme vidět hned na začátku filmu ve scéně, kdy se Hunt dívá na videozprávu. Je zde i zmínka o týmu CIA, který je vyfocen nad mrtvolami členů „Syndikátu“. Přestože má celý tým černý pruh přes oči, Walker je zde snadno rozpoznatelný (druhý zleva). (Cocacolix)
  • Balet, který předvádí Ethan (Tom Cruise) na motorce s bulvárem Champs-Élysées za zády, vznikl za pouhou hodinu a půl. Delší natáčení pařížská radnice nepovolila. (raininface)
  • Při honičce ve vzduchu jsou v akci vrtulníky Airbus AS350. (ČSFD)
  • Christopher McQuarrie nabídl Jeremymu Rennerovi (William Brandt) cameo. Měl se objevit v úvodní scéně v Berlíně, kde by jeho postava přišla o život. Dle slov režiséra by měla jeho smrt velký emocionální dopad pro Ethana Hunta (Tom Cruise). Renner odmítl s tím, že by se mu nechtělo jet na tři dny natáčení a zemřít. Režisér také přemýšlel, že by na začátku filmu nechal zemřít postavu Vinga Rhamese Luthera Stickella, ale nakonec si to rozmyslel, protože nechtěl naplnit klišé "černoch umře vždycky jako první." (CrypzzXD)
  • Jedna ze závěrečných scén, která se má dle filmu odehrávat v Kašmíru, je ve skutečnosti natočena na skalním útvaru Preikestolen v Norsku. Scény jí předcházející pak na Novém Zélandu. (Punisher)
  • Henry Cavill (August Walker) v několika rozhovorech uvedl, že ho na účasti ve filmu nejvíc lákala skutečnost, že mohl sám udělat několik kaskadérských kousků. Zároveň dodal, že příprava na takové scény se podstatně lišila od tréninku pro filmy, ve kterých hrál Supermana. „U Supermana potřebuju vypadat dobře ve scénách, kde si musím sundat tričko. V tomhle filmu o nic takového nejde. Chystáte se a cvičíte na kaskadérské kousky a snažíte se zajistit, aby všechno proběhlo hladce. Byl to úplně jiný přístup a to se mi moc líbilo. (JustMeeKatie)
  • Bojová scéna na toaletách se měla původně natáčet pouhé čtyři dny, ale kvůli složité choreografii souboje se nakonec protáhla na celý měsíc. (JustMeeKatie)
  • Jedná se o první film ze série Mission: Impossible, v němž bylo použito oblíbené vulgární slovo „fuck“. (JustMeeKatie)
  • "Zapumpování" rukama v bojové scéně na toaletách byla čistá improvizace Henryho Cavilla (August Walker), která se režisérovi McQuarriemu líbila natolik, že chtěl, aby herec totéž udělal i při dalších záběrech. Tento pohyb se nakonec stal internetovou senzací a dal vzniknout několika gifům/animacím. (JustMeeKatie)
  • Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) během natáčení filmu otěhotněla. Ačkoliv nemohla dělat ty nejtěžší kaskadérské kousky, trvala na tom, že ty lehčí si odbude sama. (JustMeeKatie)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama