Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

anli 

všechny recenze uživatele

"Anděl páně" se stal českým skvostem a tak bylo pokračování netrpělivě očekáváno.Jirka Strach si dal trochu načas a musím říct a to rovnou ,že pokračování se povedlo ,jak nejlíp mohlo a skutečně navazuje na tu nejlepší českou pohádkouvou tradici.Skutečnou lahůdkou je ,že "Anděl páně 2" pokračuje v žánru ,který Jirka Strach stvořil a i když jde především o vánoční pohádku ,prolíná se zde motiv situační komedie a takového trochu zvláštního road-movie.Je to úžasný mix a stejně jako v prvním díle opět perfektně sedí.Vtipy jsou skutečně vtipné ,každá poznámka má svůj význam ,scénář je vskutku nápaditý a precizní a režie opravdu vynikající ,má hlavu srdce a duši.Jirka Strach se u mě zařadil mezi nejlepší české režiséry ,kvůli jejichž filmovému řemeslu máme tak rádi film a chodíme na něj do kina.Všechny složky filmu šlapou na jedničku-kamera ,hudba,a tentokrát i perfektní vizualizace a výprava.Širokoúhlý formát filmu mimořádně sluší a je opravdu radost se na něj dívat.A herci?Nepamatuji se ,kdy by se v jednom filmu sešlo tolik hereckých špiček ,na které je radost se dívat.A ústřední duo je opět bez pardónu perfektní.Rodinná pohádka se vším všudy a jedna z nejlepších ,na kterou se budeme dívat zas a znova a pořád a pořád.Jirka Strach je k nám divákům milostivý ,že nám servíruje takové skvosty.Opravdu si nepamatuju ,kdy jsem se u filmu tolik nasmál a tolik rozjímal a najednou se smál a najednou skoro brečel.JIrka Strach prostě umí a my moc děkujeme a těšíme se na třetí výpravu ,že ano?Dávám jasně nebeských 100% a kdybych mohl ,ještě přidám a jdu se mrknout ,proč máme ve sklepě tolik jablek. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného bývá většinou prvním krokem k neúspěchu.. Ne ovšem u pohádkového "Anděla Páně 2".. Myslím, že pokračování zdatně obstálo vedle jedničky, ze které se dnes již stává klasika hodná vánočních opakování.. Ústřední dvojice Ivan Trojan a Jiří Dvořák je stále vynikající a nevyvanulá.. Bez mučení přiznávám, že tentokrát mne o čertovský chlup bavil víc i ten Uriáš ;-) Jiří Strach potvrdil, že s pohádkami to prostě umí a dokázal přivést již podruhé k životu humorný a srdečný příběh bez zbytečného pitvoření, vřeštění a přehnaného afektu.. Ač nábožensky laděný "Anděl Páně 2" rozhodně nenudí.. Jiří Strach se v tvorbě našel a je vidět, že se jedná o jeho srdcovou záležitost ;-) Točit dobré pohádky rozhodně není filmařova ostuda, ale velká přednost, dneska už to běžně s nimi jde z kopce.. Oceňuji bohaté hvězdné obsazení, bohatou výpravu, malebné lokace, chytlavý příběh a vtipný scénář.. Za zmínku ještě určitě stojí perfektní záporák Bolek Polívka :-) ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Stejná koncepce prvního dílu, který nu sednul o něco více. Neurazí, ale je to v podstatě to samé v bledě modrém. 65% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší, než první díl. Jiří Strach vystavěl film na chemii hlavní herecké dvojice, a nechal je dělat hodinu a půl vylomeniny, aby mohla přijít pointa a nějaké to poselství a morální ponaučení. Moc se mi líbilo, že je film dělán od srdce, a že všechny zúčastněné baví, že jsou ve filmu. Nebojí si ze sebe dělat srandu, je tam spousta odkazu na první film a prostě je to pohodový oddychový vánoční film, který se bude líbit všem věkovým kategoriím. Je to taková menší sázka na jistotu, což mě vůbec nevadí, jelikož je vidět, že si tvůrci přejí, aby se film líbil a taky něco znamenal. A co si budeme povídat moc lepší pohádek po revoluci nevzniklo. Takže za mě velký palec nahoru. A pokud vznikne třetí díl, tak se na něj do kina vypravím s velkou chutí. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to někde na pomezí 3-4*. Bylo to pěkné, nebyly to vyhozené peníze v kině, ale postrádala jsem tu plynulou přirozenost, jako v jedničce. Humor zde byl místy trochu nucený, příběh zbytečně roztahaný do více postav. Trojan a Dvořák prostě nemohou utáhnout film na vlastních ramenou. Navíc očividná snaha napodobit první díl jakoby odebrala to překvapení, které člověk v jedičce prožíval. Ne, nehanním to, ale rozhodně to nebylo lepší...tedy až na sv. Josefa "paroháče" :D Vážně nevím, kolik lidí v kině pochopilo ty narážky na Bibli a historii...moc asi ne, jinak by se smáli víc ;) 65% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jak to tady čtu (a nejen tady, viz recenze Mirky Spáčilové), asi jsme byli v kině na jiném filmu... Bylo to poprvé, kdy dcera přinesla ze školky nutkavou potřebu jít na něco do kina. Holky v tanečním kroužku totiž říkaly, že to je zábava. Tak jsme tedy šli, procenta tady slibovala, že si po Lichožroutech spravíme chuť. Leč nestalo se tak a v půlce dcerka prohlásila že to teda žádná zábava není. A měla pravdu, drtivá většina "vtipu" je založena na znalosti křesťanských reálií, které jsou dejme tomu součástí všeobecného vzdělání, ale u pětiletého děcka svatý Martin co se cpe husou záchvat smíchu nevyvolá. Stejně tak je mu jedno, že se z plátna zubí Lucka Bílá, Horáček nebo Osvaldová... Takže zbývá vlastně jen to, co stejně zná z traileru ("nafukuje žáby a prdí v kostele") a to je tak asi všechno. Takže tu máme devadesát minut katechnismu, příběh recyklovaný z prvního dílu a nadějnou zlodějskou bandu Stanislava Majera, která zůstala po hříchu nevytěžena a bez pointy. No a krásné zimní záběry, které ovšem v pohádce mají jen dokreslovat, nikoliv držet kostru. Zklamání, víckrát to vidět nepotřebuju. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Recyklování částí scénáře, hlášek i celých scén z předešlého dílu, akčnost a vtípky na úkor poetiky předešlého dílu a horší, méně originální obsazení, než měl předešlý díl, by mělo film zákonitě potopit, jenomže to by nemohli být hlavními postavami Petronel a Uriáš a nemohli by je hrát výborní Ivan Trojan a Jiří Dvořák. Takhle z toho vyšla pohádka, na kterou se dá dívat, na mě málo poetická, daleko méně vkusná a decentní, než první díl a taky občas hodně zmatečná (postavy neustále běhají po ulici a schovávají se za zdmi domů), držící hůře pohromadě. Docela mi, kromě jiného, vadilo, že hlavní dějovou linkou není hledání jablka ze Stromu poznání, ale sázka o to, kdo uloví Vicu Kerekes. Nevím, zda je to do pohádky vůbec vhodné téma. Dále nechápu, mimo jeho finanční problémy, důvod obsazení Bolka Polívky, který kromě příšerné Bílé, hrál nejhůř ze všech. Taktéž nechápu angažování Bílé, nechápu angažování Bohadlové (nebylo by jí lépe v něčem, co točí Renč?), nechápu, proč má svatý Martin na sobě římskou zbroj, nechápu toho Gotta v titulkách. Ale chápu, proč se to tolika lidem líbí. Protože Jiří Dvořák. :o) /// PS: Doufám, že se možného pokračování ujme jiný scénárista, než je Marek Epstein, protože si nejsem jistá, jestli máme zapotřebí další "cool" nahláškovanou super jízdu Petronela a Uriáše, které vyšle Jiří Bartoška na zem z naprosto nahodilého důvodu a projdeme si ty samé, jen tentokrát zase o stupeň stupidnější scény, potřetí. Přece jenom, pak už by mohlo přijít více divákům podezřelé, že stále sledují nejen tu samou zápletkou a stejné herecké výstupy, ale dokonce i stejné lokace (nebe, zasněžená krajina, náměstí, šatlava, kostel). Nepochybně by přibylo ještě pár "celebrit" v rolích svatých, tentokrát pro velký úspěch i nějaká polena ze SuperStar, aby zapěla závěrečnou koledu. Na ČSFD by to pak mělo sice kolem 100%, ale soudnému člověku by bylo trapné se na to dívat. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že mě dvojka dost překvapila. Strach opět povolal do zbraně staré nebeské i čertovské hrdiny tvořeny českou hereckou elitou, která se nám postarala o pohádku, která může dnešní děti zasáhnout tak silně jako třeba Popelka a mi tak můžeme alespoň trochu zapomenout na všechnu tu zkaženou tvorbu pohádek, která se na nás poslední dobou valila. Je mi jasné, že pohádky O princezně Jasněnce, nebo S čerty nejsou žerty už asi nikdo nepřekoná, je ovšem milé vědět, že se stále najdou lidi, co dokáží poctivě vytvořit pohádku, která jim dokáže alespoň do určité míry dýchat na záda. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování trochu jinak, Pro mě to není taková pecka jako jednička, ale také doporučuji jako předešlí díl zařadit do vánočního programu. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Nuže dobrá, přiznejme, že nadání pro film režisér má - o to bych strach neměl. Řemeslně je film propracovaný skvěle, ať už je to kamera, kulisy, kostýmy nebo scénář. Ovšem mám s Andělem Páně 2 jeden velký problém a to ten, že nemůžu říct, že bych se tuze bavil a přes hezkou vizáž to pro mě bude snadno zapomenutelný film (není tam něco co by si měl člověk pamatovat či odnést). ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO V KINĚ. To, co nám ČT naservírovala na Vánoce 2016, to bylo, slušně řečeno, velice pod vkusnou úroveň. Zejména, když je Česko zemí pohádkám zaslíbenou. Vše spravila pohádka jednoho z nejlepších režisérů současnosti Jiřího Stracha – Anděl páně 2. A světe div se, je pod ní podepsaná i Česká televize. Je tedy jasné, že ono to jde, ale za peníze. Protože podle České televize asi koncesionářské poplatky penězma nejsou. Do vánočního vysílání dají škvár, protože lidi jsou blbí a tolerantní – zvlášť právě o Vánocích. Co se týče Anděla páně, to je úplně jiná liga, to je prostě první liga. Český pohádkový divák má rád sníh a humor, skvělé herce a jistou autentičnost či lépe řečeno opravdovost. To vše nám tato nádherná pohádka nabízí. Nabízí nám to, co v životě tak úplně nemáme, o čem ale o Vánocích sníme. Díky Jirko za tuto krásnou iluzi. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Dvojce se povedlo napravit hříchy jedničky (Brzobohatý jako skladatel mnohem lepší volba, a postsynchron a obecně zvuk je zde již na velmi dobré úrovni, dokonce i Hana Kusnjerová jako dabing Vici zní skoro stejně jako originál). Strach nám kromě ideálně vánočně (mikulášsky) laděného příběhu servíruje všemožné pomrknutí v obsazení (Sv. Josef Abrhám, Sv. Martin Huba...). V pozemském životě pak máme nádhernou Vicu, tunu pozitivní atmosféry, rýmujícího párkaře, výborně zvolené lokace a do toho sladěnou dvojku Trojan - Dvořák. Jestli se chceme bavit o jedné z nejlepších pohádek tohoto století, tak jsme tu dost možná správně. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za duo Trojan-Dvořák, jedna za skvělou Čtvrtníčkovou, jedna za Stracha (Jirko, jo, je to tam!), jedna za humor, který opravdu fungoval přesně. No a tu poslední dávám za náladu, nostalgii, malou slzu, která mi ukápla při závěrečném Chtíc, aby spal. Není to nejlepší pohádka ze všech, ale za posledních 11 let tu takhle dobrá česká pohádka nebyla... 😈 80% ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Hm, tak Česká Tlačka zase zabodovala - jinak vcelku přijatelnou pohádku zabila na konci Andělem Horáčkem, který usedl po boku Boha Bartošky. Odhlédnu-li od faktu, že toho kavárenskýho zmr*a Bartošku nesnáším, tak tenhle propagandistický tah byl totálně mimo mísu. Vtipné cameo? Možná pro měkký mozky z Práglu. Jinak film tedy nebyl žádný šlágr, podle zdejšího hodnocení jsem čekala trochu inteligentnější variantu jedničky, bohužel to bylo o stupínek horší. Duo Trojan-Dvořák pořád sice skvěle funguje, Vica Kerekes taky neurazila, ale zbytek osazenstva tragédie. Titul nejprotivnější a nejotravnější postavy vyhrála ta malá obludka, kterou by Vica musela mít s Quasimodem, aby něco takovýho mohlo vzniknout, to se vážně nenašla normální hrající holka? No nic, příběhově to bylo také takové mdlé, záporáci patrně čerstvě po lobotomii, rozuzlení stupidní... Já nevím, Češi už vážně asi neumí točit pohádky. Adventní atmosféra se nekonala, pár úsměvných momentů fajn, ale jinak pusto prázdno. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Sranda to byla. Chemie mezi Dvořákem a Trojanem je stejně úžasná jako mezi Danny Gloverem a Melem Gibsonem. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděl prakticky to stejné, co před jedenácti lety. Na škodu to není, protože se film povedl. Jen pořád nechápu, proč tam za každou cenu musela být obsazena Lucie Bílá a Michal Horáček, jejichž štěky byly stejně zbytečné jako účast Vicy Kerekes, která snad poprvé v českém filmu neukázala prsa. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pohádka ztělesňuje to, na co tu český divák čekal od S čerty nejsou žerty. Jednoduchou, přímočarou a precizně napsanou a zfilmovanou pohádku, která si na nic nehraje a chce diváka pohladit, pobavit a přitom nena ... což se povedlo na výbornou. Pan režisér ví, co dělá, jak to má vypadat a taky jak toho dosáhnout. A když jsou všichni spokojeni při natáčení, je to vidět i na plátně. Až na pár věcí se film povedl na výbornou a velmi se těším na AP3, což se o mnoha českých filmech, natož pohádkách, říci nedá. 90% = 4+/5 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

První díl byl pro mne vždycky tabu. Nevadilo by mi na něj koukat, ale vždy jsem zde měl nějaký ten trn v oku na celém onom filmu. Druhý díl vypadá mnohem a mnohem zajímavěji. Celkově je stylizován jako suprová pohádka s dokonalými hereckými výkony. Já už jen u sebe lehce pozoruji, že pohádky už dávno nejsou pro mne a proto mega scén pro mne mělo (nechci to tady použít, ono slovo, ale jinak to snad nejde) "cringe" pocit. Ale to neberu jako extrémní problém scénáře a podobného. Česká filmografie žije. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Největší chyba je v záporákovi (sekundární záporácké trio pobavilo). Polívka prostě na to už nemá. Navíc jeho postava nebyla zajímavá. Jirka Strach jinak úspěšně navázal na svůj náboženský trademark. V jeho podání je pohádka inteligentní a má duši, což je v porevoluční české tvorbě vlastně zázrak. Mě to moc pod kůži nezalezlo, ale třeba to časem vyzraje jako jednička. 70%. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama