Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Erinien 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně 2 = herecký koncert dvojice Trojan/Dvořák, k tomu úchvatná Vica, která nemusí vůbec hrát, stačí jí sklonit hlavu a pousmát se a jihnu (a to jsem ženská) a spousta křesťanských popkulturních narážek. Jednoduchý příběh s hlubokým poselstvím, prostě výborná Mikulášská jízda. No řekněte, kde jinde dostávají herci roli podle jména? Svatý Josef Abrhám, svatá Anna Aňa, svatý Petr Čtvrtníček, archanděl Gabriel(a), svatá Lucie, svatý Martin... Shodli jsme se, že nelitujeme peněz vynaložených za lístek. Stálo to za to. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem na film šla spolu s rodinkou s trochou mrazení v zádech, zda očekávání, které do nové pohádky vkládám není příliš velké. Naštěstí se mé obavy nepotvrdily. Svatá trojice Strach, Trojan a Dvořák to má vychytané naprosto dokonale. Když k tomu připočteme nádhernou Kláru Issovou, příjemného Bartošku a ostatní skvělé herce, tak prostě lahůdka. Herecká chemie mezi ústřední dvojicí fungovala dokonale, skvělý, vtipný a velmi, ale opravdu velmi dobrý scénář, nádherné scenérie, úžasná hudba, dokonalá režie. Prostě jen samé superlativa. Nedoporučuji pouze menším dětem, protože ty většině vtipných hlášek neporozumí. Příběh se sice nese v tradičním duchu vánoc, nicméně si spíše ze spousty církevních doktrín a zvyků dělá dosti pádnou legraci. Přesto pořád zůstává v rovině dobrého vkusu a pohádkového ducha.Lucie Bílá tam byla spíše do počtu, ale nevadila. Jednu obvzláště zářivou hvězdu pro Jirku Dvořáka, pokud bych měla jít ke všem čertům, tak jedině s ním. Za mne a mou rodinu pět obrovských hvězd. ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Zasněžený předvánoční Krumlov je nebe za Zemi! Člověk by nepotřeboval víc, než se brouzdat jeho zákoutími s vůní lahodných párečků v přítmí lamp. Když k tomu přidáte milostný souboj anděla matly a čerta svůdníka, tak si na Mikuláše užijete i zábavy. A vůbec tady nevadí, že příběh není nikterak originální a světoborný. Světový je tu pan Košťál, v bravurním podání Bolka Polívky, až na toho nerudného dědka byla radost pohledět. Anděl je doslova napěchovaný i dalšími známými tvářemi, které je docela příjemné v nebi či na zemi potkávat (až na Lucii Bílou a Veroniku Žilkovou). Nejen proto je Anděl Páně jedna z nejkrásnějších českých novodobých pohádek, co zahřeje i po Vánocích. Kino patřilo dětem a já jsem byla jedním z nich. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Ano byl jsem v kině na české pohádce a nestydím se za to,Bylo to fajn,bavil jsem se a líbilo se mi to.Vždycky jsem měl rád trochu drsnější pohádky a hlavně když se u nich mohl člověk zasmát.Jsem spokojený :-) ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda! Všichni skuteční Matějové, Josefové, Lucie- čekal jsem, kdo je kdo! Ale Uriáš a Petronel, to bylo kořeníčko .Napravování zlobivců, honička kolem jabloně a přetahování o fešnou vdovu, lustrování u nebeské brány.Pekelník i anděl fakt bavili. Rohatec jiskřivý fešák a anděl byl nesmělý moták.Chchááá-Starch fakt nemusí mít strach! ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade sa to nechytá na prvý vtipný, svižný a hravý diel v ktorom sme sa častejšie smiali od srdca....tu je to také umelé..silené...a to obsadenie je hrôza...všetky tie herecké a spevácke osoby sú tam totálne nevyužité a miestami to celé padalo do Troškovho Kameňáku....paradoxne aj keď to malo nepochybne vyšší rozpočet to pôsobilo lacno, umelo a tá digitálna kamera bola ako z reklamy na pracie prášky. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Že by další česká blbost s rádoby efektama? Trojan je samozřejmě výbornej, ale je ho tu škoda. Jednička dobrý, dvojka néééé. Film o spadnutým jabku, no to je teda térno! :-) 30% ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Druhý díl velebené Strachovy pohádky se povedl podstatně lépe. Autorovi se podařilo zprostit se těžkopádnosti historické předlohy, která pro úspěšné podání vyžaduje zcela jiný typ práce s archetypy, a ve zpracování sjednotil současnější příběh se současnými myšlenkami. To mu rozhodně prospělo, drobné moralismy, očištěny od historických nánosů, vyznívají takto snad možná trochu paradoxně uvěřitelněji, potřebněji a samozřejměji. Třeskuté i milé vtípky provází dynamickým dějem sympatické postavičky. Snad jediným škraloupem na dobře poskládaném vánočním hlavolamu je závěrečné skřehotání Lucie Bílé, to si mohl Strach pro lásku Boží ;) odpustit… ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Hoci sme pre rozbaľovanie darčekov nestihli začiatok filmu, čo sa stalo nebolo ťažké uhádnuť. Bavil som sa na obsadení, na ktorom nebolo vidno, že ubehlo desať rokov (Bartoška dokonca omladol). Vydesila ma však zostava absurdne dosadených hercov na konci filmu (pôsobilo to na mňa, ako by bolo nutné naplniť kvóty). Minimálne Bohdalka na mňa pôsobila, ako by ani sama netušila, čo tam robí. Celkom podivne pôsobil aj milostný trojuholník svätej štvorice. Zato glosovanie knihy svätých a ľudové hlášky odkazujúce na svätcov boli na nezaplatenie. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Strach umí. Druhý Anděl páně je pojatý trochu jinak, něž jednička, je méně pohádkový, nebojí se více větvit příběh a dát prostor více postavám. Větší rozpočet je znát především na hezkých lokacích, výprava je celkově velmi povedená. Jediná výtka směřuje ke scénám v nebi, cameí je příliš mnoho a jsou příliš doslovná (Martin, Josef). ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála nových českých pohádek, která má děj a vtip a která mě už třetím rokem strašně baví. Dvojice Trojan a Dvořák opět nezklamala. Anděl páně 2 podle mě dokonce předčil už i tak skvělou jedničku. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Na současnou pohádkovou tvorbu dobré, humor je poctivý, několikrát jsem se opravdu dobře pobavil! Příběhovou (sotva) průměrnost ale pouze sranda nahradí jen těžko. Takže za 3 ***. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vytříbeně vtipná a precizně filmařsky provedená štědrovečerní pohádka. Málokdy je pokračování lepší než první díl. Tentokrát tomu tak je. Jednička byla taková vánoční komedie o napraveném trdlu z nebe. I tentokrát je anděl Petronel (Trojan) poslán na zemi, aby napravil, co zpackal. Že mu ne jen jeho vlastní chybou, nýbrž s dopomocí čerta Uriáše (Dvořák) spadlo jablko poznání na zemi. A tak se vydají to jablko hledat. Až mi to přišlo, že hledají jablko, do kterého si nikdo nechce kousnout. Celá pohádka je především postavena na těhle dvou. Ovšem všichni kolem nich jim svojí přítomností pomáhají, všechno krásně do sebe zapadá, až z toho vzniklo milé pohádkové překvapení. Obrovský vliv na tom má, že Anděl Páně je napsán skutečně dobře, ještě lépe natočen. Ačkoliv se opět natáčelo na Hradu Kašperk, tak interiéry i exteriéry jsou o poznání lepší než v předchozím díle. Kamera je také lepší. Co se týče samotného vyobrazení nebe, tak na to jsme zvyklí už z prvního dílu. Je precizně natočené po grafické stránce, tak opět zaujme samotnými postavami, které mají tentokrát mnohem vtipnější scénář než minule. [18945. hodnocení, 756. komentář, 77%] ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Naprosto mistrovské spojení křesťanství a pohádky. Ano pan Strach je věřící člověk a povedlo se mu to na 1* vzhledem k tomu, že dokázal zaujmout ateistu, jako jsem já. Není pochyb o tom, že se tato pohádka zapsala do srdcí diváků a patří již k neodmyslitelné sestavě vánočních klasik. A to se povede málo komu! A hned 2x!!! Pohádka má úžasnou atmosféru, prostředí, skvělé obsazení, zápletku i příběh. Vše si sedne a padne až neuvěřitelně hladce. Nemám co bych vytknul. Původně jsem dal 4*, ale postupem času jsem to musel změnit. Vzhledem k novým pohádkám, které vznikají, jako na běžícím pásu a nedosahují ani 10% tohoto díla. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Dvojka je milá a hravá, ale na rozdíl od jedničky nestojí na jednom silném příběhu. Ani jednou během celého vyprávění nepocítí divák tíži nezvratného osudu. Je to více sled zábavných epizod. Zhruba po dvou třetinách je už zřejmé, že to nějak dobře dopadne a žádného dramatického pointování se nedočkáme. Když se Petronel s Uriášem vlečou tím sněhem, je pochopitelně jasné, že se nakonec připojí k Anežce, a není třeba to protahovat. Potíž je také s nedotažením některých motivů, což se nejvíce projevilo v klíči od očistce. Petronel ho nechá cukráři a nikdo už to nikdy dál neřeší. Škoda těchto nedomyšleností. Je to milé, ale chybí ta skládačka uzavřeného příběhu. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Dobré, tedy za tři. Ono to nikdy není lehké obzvláště po takové době a bohužel uplynulý čas je na ústřední dvojici vidět. A že jsou pánové Dvořák a Trojan na plátně prakticky pořád je to co film zachraňuje. Defilé herců v rolích svatých s trapnými vtipy a scénkami, které jen zdržují od hlavního příběhu, ale hlavně jsou úplně zbytečné. Až se mi to ani nechce psát. Hlavní zápletka skončí ve třičtvrtině filmu, nastavovaná voda je už úplně o ničem. A když na konci zazpívá nejen "svatá" slavice Bílá, ale po ní i "blahořečený" slavík Gott, byl jsem rád, že z kina stejně odcházím. Jen jedno ještě zmíním. Jsem jediný, kdo si spojil podprahovou zprávu, že Michal Horáček je opravdu "svatý", tak co s tím uděláme? ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama