Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

slavista27 

všechny recenze uživatele

Právě jsme se vrátili z kina a musím říct, že mám trochu rozpolcené pocity. Základní mustr zůstal stejný jako v prvním díle, jen vše bylo zasazeno do jiného příběhu. Anděl s čertem zestárli o deset let, ale na ničem jim to neubralo. Nechyběly četné narážky a vtipy, kterým se lidé v kině včetně mě od srdce zasmáli. Na druhou stranu bylo tam pár pasáží, kdy jsem se skoro začínal nudit. Ale když dítě v řadě za vámi vášnivě vykřikne, ať si Polívku odnese čert, nemohla být pohádka špatná. :-) Sečteno a podtrženo pět hvězd, i když za mě mírně slabších než u jedničky. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Vrchol české buddy komedie má pro mě nové jméno. Duo Trojan - Dvořák je ve druhém díle naprosto nepřekonatelné a je to především jejich zásluha, že druhý Anděl páně je opět něco výjimečného v české kinematografii. Nicméně i bez dokonalé chemie ústřední dvojice je Anděl páně nádherně natočená atmosferická pohádka. Nádherné exteriéry zimního Českého Krumlova, podmanivá atmosféra adventního večera, na tom se celý štáb tvůrců a výtvarníků rozhodně vytáhl. Těch věcí, které na andělu nefungují úplně přesně, je oproti tomu malé množství. Vtipy fungují výrazně lépe na zemi než na nebi, ne všichni herci ve vedlejších rolích jsou ideální (Jiřinu Bohdalovou bych si už opravdu raději pamatoval ze starších rolí jako femme fatale českého filmu), nebeské vtipy fungují zhruba v polovině případů a především závěr s Luckou Bílou a celým zpívajícím nebem už zavání úplně zbytečnou televizní estrádou. Nicméně to vůbec nic nemění na výsledném dojmu, kterým je v mém případě radost z jedné z nejlepších českých pohádek nového tisíciletí. Lotrando Strach se opět vytáhl a já jen doufám, že úspěch filmu Anděl Páně 2 bude stěžejní pro jeho možnosti do budoucna a na stříbrném plátně se s jeho tvorbou budeme setkávat stále častěji. ()

CJD 

všechny recenze uživatele

Zvláště v Česku není obvyklé, že by "dvojka" dosáhla kvalit "jedničky". Ale nemohu jinak, než přidat další chválu! To, co dělá pohádku krásnou, není jen "dobro zvítězí nad zlem", ale upřimná láska, srdečnost, laskavost, pravdivost a obecně lidské ctnosti. A toho je v této pohádce hodně, ale přesto tak akorát :). I jen takto by to byla moc příjemná pohádka, ale ona je navíc vtipná. Je skvělé, že dvojici Trojan-Dvořák asi zastihlo natáčení ve vrcholné formě, protože takhle lehký, inteligentní a přirozený vtip, který se nebojí rýpnout do "nedotknutelného" (Herodes, Josefovy parohy), nebyl v české pohádce od "S čerty nejsou žerty". Jednoduše, milá česká vánoční pohádka pro celou! rodinu, postavená na myšlenkové podstatě toho, o čem Vánoce ve skutečnosti jsou. Teď už jen doufat, že režisér nebude s "trojkou" spěchat a nechá ji stejně tak dobře uzrát; jako dobré víno. [9,9/10]. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom sranda ;-). Aj ked niektore scenky na pokraji slusnosti a ci trocha nasilneho humoru, ako napr. malovane parohy pre sv. Jozefa. No ale inak pohodicka na vecer, po zhliadnuti Hatred (2016) to dobre padlo. 4* ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Z českých novodobých pohádek je tahle pro mě určitě jedna z těch lepších. Zvláště díky dvojici Trojan - Dvořák, které mě neskutečně bavilo po celou dobu. Jejich dialogy působily přirozeně a vtipně, na rozdíl od dialogů dalších postav, které občas trochu zadrhávaly. Příběh samotný mě moc nedostal a některé nebeské vtípky na mě působily příliš prvoplánově. Ale film jako celek pro mě měl velmi milou atmosféru, určitě mě vyloženě nenudil a neotravoval, vlastně se mi na něj docela příjemně koukalo. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, jednička mi přišla pohádkovější a více se mi líbila. Dvojka je opět skvěle zahraná, všechno funguje podobně jako v jedničce, možná i dobrého humoru je zde více. Na druhou stranu citelně slabší je příběh, a to je mi trochu trnem v oku, protože silný příběh je základem každé dobré pohádky. Alespoň v mém světě. ()

martiq.1 

všechny recenze uživatele

Jirka Srach má vzácný dar,má skvělý smysl pro humor a navíc si umí vybrat herce. Klobouk smekám.Parádní obsazení skvělými herci a velikánská škoda,že se při udílení cen Českého lva nekoukalo na to,co český divák.Achjo...určitě hudba,herci nebo kamera by si lvíčka zasloužila,když už režie ne..... ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Skvěle nahláškovaná pohádka spíše pro větší děti a rozhodně dospělé, kteří se díky obřímu množství narážek budou určitě bavit :) Škoda jen, že se tam tvůrci snažili za každou cenu narvat tolik známých ksichtů, všeho moc škodí... 80% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

První Anděl byl povedený, druhý Anděl je ještě povedenější. Neřekl bych, že příběh byl slabší než předchozí, naopak byl zábavnější, hravější a nahláškovanejší. Pane Strachu, nemějte strach, jestliže budete produkovat takovéhle pěkné pohádky, tak česká kinematografie, alespoň ta pohádková, se pozdvihne z toho bahna, kde se momentálně nachází. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Zklamání, jednička je o třídu lepší. Dvořák je fantastickej jako čert, sám to však neutáhne. Příběh je vyloženě primitivní, ne že bych čekal brilantnost Hratků s čerty, ale tohle leží pod hranicí mého vkusu. A co konec? Přál jsem čertovi a zatím ji sbalí nějaký párkař, který na tom malém prostoru ještě dostane na konec šmíráckou větu. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Filmové dvojky málokdy překonají nebo alespoň jsou srovnatelné s díly prvními a tady tomu není jinak. Je to slabší, jak dějově, tak i lokacemi (nebe a město a nic víc). Přesto se to vcelku dobře sledovalo a díky stopáži to nenudilo. Herecky není co vytýkat, slovensko-maďarská kunda je předabovaná, ale její tělo asi tvůrci potřebovali, když ohromí zástupce pekla i nebe :-). Za zmínku stojí ještě cameo Lucky Bílé a to je tak asi vše,neboť pozemské role z jedničky zde vůbec nejsou, zato zůstaly odkazy na svaté, kteří pomohou. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Jako vánoční komedie je to fajn, jako pohádka spíše ne. Nepříjemně mě zaskočil prosťounký příběh s množstvím nelogických podivností, absence nějakého závěru/poučení či nadbytečná camea. ()

Sarrow 

všechny recenze uživatele

Pokud mi něco opravdu vadilo, tak to bylo poseroucká povaha charismatického čerta, těšil jsem se že bude mít větší koule a dá zaporákům lekci, nakonec nebyl mezi andělem a čertem žádný větší kontrast, škoda... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce mi to přišlo docela komorní. Ale neméně krásné. A když to říká takový cynik jako já, tak už to musí něco znamenat. Myslím, že další komentář to ani nepotřebuje. Anděl Páně je nová vánoční klasika a dvojka se k ní může směle zařadit. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Tak nějak to nedrží pohromadě. Dvojice Petronel - Uriáš je zase výborná, je vidět, že to Ivanu Trojanovi a Jiřímu Dvořákovi spolu zkrátka hraje, ale ostatní jsou překvapivě špatní, a to i Bolek Polívka, který tak nějak nemá co hrát, ale to je asi chyba scénáře...Stejně tak je jako by "odfláknutá" trojice lumpů, ze které se určitě dalo vytěžit mnohem více... A Anička Čtvrtníčková jako hlavní dětská postava se bohužel nepovedla vůbec. Pár vtipů je hodně povedených, pár méně a některé si mohli autoři klidně odpustit úplně. V porovnání s jedničkou hodně velký kvalitativní sešup. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání, obzvlášť ve srovnání s prvním dílem. Má to vše, co jste čekali, ale nic navíc a rolička Lucie Bílé mě doslova iritovala, neb bylo jasné, že se ve filmu objevila jen proto, aby mohla zazpívat závěrečnou píseň. Zlosyni nebyli dostatečně zlotřilí a už vůbec ne pořádně potrestáni. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Aj druhe pokracovanie velmi potesilo,roztomila zalezitost,pohodovi herci,mily pribeh a nechybalo take to rozpravkove caro,ktore vie cloveka uzasne a pozitivne naladit...:-) ()

korok 

všechny recenze uživatele

Až teď v roce 2020 se ke mně dostaly oba díly této (prý nejlepší novodobé) pohádky a musím opravdu ocenit kvalitu. Shlédl jsem obě během jednoho dne a zdá se mi, že dvojka je prostě lepší a to proto, že mi přijde daleko vtipnější s lepšíma hláškama. Bolek Polívka jako tvrdý kapitalistický majitel krejčovské dílny neměl chybu. Klára Issová jako Panna Maria nádherná. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama