Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Návrat Andělu páně trochu polámal křidélka. Což o to, scénář, herci, kamera, lokace, střih, to vše se povedlo. K čemu je to ale platné, když to má být srovnáváno s dojemným a prakticky kultovním prvním dílem. Prakticky by to nemuselo být, ale ve vší té obrovské péči, kterou do filmu Jiří Strach vložil, zapomněl na to, co dělalo první díl tak výjimečným. Samozřejmě bylo to vše výše jmenované, kromě jednoho, které se do druhého dílu prostě nevešlo. Originální děj pracoval na myšlence zklamání Boha nad jedním ze svým andělů. Nad myšlenkou jak těžké je napravit třeba jen jednoho hříšníka, byť to může být třeba onen samotný anděl. Uriáš cestoval s Petronelem nejen jako průvodce sršící vtipem, ale třeba i jako srovnání anděla a jeho padlého protějška. Závěr s překaženou svatbou to pak vše dovršil. A v druhém díle, ehm... se honíme za jablkem. Samozřejmě, je tentokrát je tu příběh dvou matky a dcery žijících sami v chudobě, bohužel to však v mých očích nepřekonalo příběh prvního dílu. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Přesně jak Jiří Strach avizoval: co fungovalo i v předchozím díle (nebeský humor), to bylo přidáno, a co potřebovalo vylepšit (výprava), zlepšeno bylo. Proto je s podivem, že se také s druhým dílem nezlepšil příběh. Dějová linie tentokrát vyznívá do ztracena snad ještě více než v díle původním a celému tomu vlastně chybí pořádná zápletka. Duo Trojan-Dvořák to sice celé odběhají a odskákají poctivě, bez pořádného scénáře ale ta jejich snaha vyznívá dost naprázdno. A navíc, to finální zatočení s Košťálem popírá až doposud budovanou nebeskou filozofii o bezzásahovosti do života lidí, to bylo dost laciné. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnou tvorbou je to pochopitelně stále dobré, ale ten příběh (dá-li se tomu tak vůbec říct) je tak jednoduchý, že celý film je vlastně o ničem. Některé pasáže jsou hezké, Dvořák s Trojanem jsou opět skvělí, ale už tomu tolik nefandíte, atmosféra oproti jedničce pokulhává. Neustálé nesmyslné útěky před konkurencí už vyznívají vyloženě hloupě. A upřímně řečeno obří trapku Bílou bych opravdu oželel. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ježíškova pomsta 2 (nebo spíš na druhou). Veškeré výhrady i klady jsou shodné s jedničkou. Výborný byl  mikulášský gang. "Bonus" dostane divák v podobě popkulturní ligy zasloužilých hvězd. Tenhle film není pro mladý. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Takové to očekávání jaké to bude co bylo na začátku jedničky už tu není, protože člověk ví do čeho jde, ale díky bohu je to i s velkým časovým odstupem vlastně hezky navazující a na stejné úrovni nesoucí se prima vánoční pohádka. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Stojí to hlavně na místy rádoby zábavných hláškách anděla a čerta, i když jejich náhlá freudovská vzedmutí mi přišla vzhledem k jejich statusu - i nebeské fyziologii ? - dost podivná, k tomu ještě Polívkovy necudné návrhy, vskutku pohádka pro děti ... Samotný příběh je proti prvnímu barvitému dílu trochu o ničem, méně akční a na konci i dost odfláknutý. A když se v rámci závěrečných kolektivních budovatelských zpěvů a tanců k tomu všemu ještě náhle z pekel samoúčelně vynořuje odpudivá pějící slavice Zaňáková, chtělo se mi upřímně vrhnout :) A ještě ten soudruh kandidát na prezidenta tam shůry svým voličům blahosklonně zakýval ... (hele, Strachu, udělej mi produkt placement a tady máš 5 miliónů ... nedivil bych se ...) Polévka až příliš černobílý a trapně jednorozměrný záporák (taková spíš křečovitě nepovedená karikatura) potrestaný navíc bez sebemenšího nápadu a vzrůša ... zlí Mikulášové dtto a celkově zbytečně moc všelijakého násilí a honění všeho druhu (včetně málem oběšení holčičky). Unavený Abrhám a Preiss a spousta dalších "selebrit" tam byli jen do počtu - jen proto aby se tam za každou samoúčelně objevili všichni co má ČR v seznamu, divím se že jim to za to stálo ...Nebeské bytosti se na obláčkovém zeleném pozadí (vytvořeném zjevně na moderním počítači Commodore 64) celou dobu chovají a komunikují jako retardovaní blbečci, včetně Boha v posledním tažení, otravné kravky Marie atd. Anděl v nebi má křídla, ale lopotí se pěšky nahoru po obláčkových schodech ? A když jsme u té holčičky v hlavní roli: nejenže poněkud dost nesympatická, ale zároveň i bez nějakého zvláštního talentu - doporučeno agenturou Kamarád ? A jak už tady někdo trefně poznamenal: Vica (v celém filmu defacto pouze v roli šukacího symbolu) by ji musela mít s Quasimodem, jinak to genově nedávalo nějakou uvěřitelnou souvislost :) Prodejce párků (fuj) moc dobrá partie tedy nebyl .... Celkově dost prvoplánově nedomyšlené, bez nápadu a spíše na laciný $$ a kameňákový efekt než na něco jiného .. ale na české telenovelové publikum to zjevně funguje celkem spolehlivě ... ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Abyste se z toho všici neposrali... Už mě ten Trojan sral na konci spíš, než že bych cítil jakous vánoční atmosféru. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo! Dokonale promyšlené, vtipné, opět si v tom najdou svoje děti i dospělí. Za mě rozhodně plný počet a doufám, že se někdy v budoucnu dočkáme další várky humoru. Btw, takhle nacpané kino u nás na maloměstě ještě nikdy nebylo. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tak jako zasmála jsem se a na hodinky koukala asi jenom třikrát, bylo to takové milé pokoukání.. Ale že bych to musela vidět dvakrát, to teda určitě ne. Moje pocity přesně popsal honajz. Někde kolem 50%. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Něco funguje a něco ne. Uriáš s Petronelem jsou naprosto úžasní a jejich špičkování funguje dokonale. Když "ladili tón", válela jsem se smíchy. Jenže příběh byl takový zbytečně rozvleklý, u několika scén jsem vůbec nepochopila, proč je pan Strach do filmu dal. A veliký problém jsem měla s "vedlejšími" postavami (vedle anděla a čerta jsou všechny vedlejší). Zatímco u jedničky jsem si je hned oblíbila, tady mi ti pozemští byli tak nějak jedno, a ti nebeští... No, Lucie Bílá by mohla soutěžit o cenu "nejprotivnější nastrčená celebrita", protože ta mi vadila neskutečně. Teď to vypadá, že se mi to nelíbilo. Nene, není to pravda, pořád jde o moc pěknou pohádku plnou krásné hudby a zimní atmosféry. Ale já ty 4* prostě dát nemůžu. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování výborné pohádky od Jiřího Stracha. A znovu je to skvělá zábava. Opět v hlavních rolích Ivan Trojan jako Petronel a Jiří Dvořák jako Uriáš. Bez těch to hrdinů by to snad ani nešlo, jelikož scény právě s nimi jsou zase nejhumornější. Tato dvojka se prostě vyvedla, zvláště, když se v tomto případě oba dva zakoukají do obyčejné, chudé, o to víc hezké ženy v podání Vice Kerekes. O něco slabší příběh než v prvním díle, je kompenzován ještě vetší porcí vtipů s odkazem na bibli či různé svaté, což je skvělé a už dlouho jsem se v kině, tak od srdce nezasmál, ale musíte být samozřejmě obeznámeni s danou problematikou. Řekl bych, že o malinko horší než jednička, ale i tak se jedná o parádní film, který mě hodně potěšil a rozveselil. Jen tak dál Jiří Strachu, budu se těšit na eventuální třetí díl. ()

catt 

všechny recenze uživatele

Je to špatný, je to špatný, je to špatný. Pominu sitcomové vtípky, které děti nepochopí a minimálně polovině rodičů přijdou infantilní - většina je tak doslovná, že je trapná ještě, než zazní (nestačí, že sv. Martinovi anděl shodí husu, ještě se to musí říct). Pominu taky nutkání nechat hrát svaté herce se stejným jménem i když je to dost manýristické. Podobně manýristické je zaplnit andělský kúr slavnými herci jenom tak z plezýru. Dost trapná je představa nebe (už z prvního dílu), kde nejsou jenom obláčky, ale nějaké podivné ruiny. Proč je nebe polorozbořené? Podobná podivnost je, proč mají andělé křídla, když i po schodech v nebi musí chodit - obyčejný manýrismus. Co už nepominu je zcela děravý scénář. Anděl s ďáblem začínají na Zemi s tím, že jim sebrali všechna kouzla, ale pak najednou nějaká kouzla dělat můžou. Zajímavá je postava párkaře, kterému se líbí švadlena, ale místo aby se jí snažil vlichotit, tak jí ani párek zdarma nenabídne, teprve na konci, když švadlena musí opustit byt, je najednou velký hrdina. Je taky dost smutné, že anděl je povahově ďábel a mírnější ve dvojici je naopak čert, který často anděla krotí a je smířlivý. Co mi opravdu vadí, že anděl s čertem pouští hrůzu na děti (a čert dokonce méně než anděl), naopak jsou zcela bezradní proti zlým dospělým, před kterými jenom bezhlavě prchají. Pokud by to měla být pohádka, je to zcela nevýchovné. Dokonce ani žádné hodné děti neexistují, jenom samé zlobivé. Konec je skutečná ukázka bezradosti - dvojice splní úkol ještě uprostřed noci, ale čeká se na kohoutí zakokrhání, aby se mohlo uměle vytvořit drama. Sladkobolné písně v závěrečných titulcích, které se nikde ve filmu nevyskytují, jsou jenom trapná tečka. Jako televizní pohádka bych si řekl, že se to dá snést, i když je to hrozná blbost, do kina na to může jít jenom rodič a jenom, když vypne mozek. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru to není špatné. Spousta vtipných momentů, místy i velmi inteligentní humor. Bohužel ve střední části to je poněkud plytké a bez nápadu. Chybí silnější příběh a drama. Ono je to totiž celé trochu založené na geniálním nápadu, že na Mikuláše se mohou anděl a čert pohybovat na Zemi bez maskování, ale tím to taky skoro končí. Závěr s bezúčelnou plejádou celebrit mi trochu pokazil dojem jinak bych dal i 4*. Hudba je dobrá, dokud se nezpívá, pak je to jak mizernej muzikál. Hodně vtipných a zábavných momentů, ale ještě by to bývalo chtělo trochu popracovat na scénáři v druhe polovině. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Na jedničce jsem byl kdysi v kině a následovalo velké nadšení. Proto není divu, že z pokračování jsem měl strach. Zvláště, když se vrací pouze hrdinové z nebe a pekla, nikoli lidští představitelé, které známe. Nakonec však dopadlo vše, jak mělo a Strach je zaručeně společně se Svěrákem nejlepší režisér u nás. Jediné, co bych vytknul - 1) někdy nechtěné tlačení na pilu co se týče vtipů se svatými, ale rozhodně převažují ty dobré. 2)Je vidět, že se ke konci dost stříhalo, aby nebyl film delší než 100 minut, proto je finále rychlejší, než zbytek filmu. Ovšem ve všem ostatním - výborné. Ps. hodnocení filmu jsem si schovával na svůj 2100 film :). ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra, brilantní herecké výkony, pohádkové ulice Českého Krumlova a jednoduchá avšak skvěle fungující zápletka. Na tom všem stojí krásná česká pohádka Anděl Páně 2. Nelze ani zapomenout na tradičně skvělé pěvecké představení Lucie Bílé (v závěru filmu) a Karla Gotta (při závěrečných titulcích). Boží. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach je pro mě zárukou příjemného filmu, o to více v případě podařeného pokračování. Nemám rád druhé díly, ani popravdě žádné jiné (čest výjimkám). V předvánočním čase se však Anděl Páně opět ukázal jako příjemný počin. Ano, děj by klidně mohl být zajímavější (je zde poměrně dost slepých odboček a přívěšků), ale zde jde předně o piškutálie hlavního nepozemského dua. Jednoduchý příběh se silnými postavami, sympatickým vizuálem i doprovodnou hudbou - jen více takových pohádek! ()

M_A_I_A_ 

všechny recenze uživatele

Hvězda dolů za závěrečnou pobožnou scénu s Lucinkou. Jinak jsem se ale bavila od začátku do konce, krásná, vtipná, kouzelná a milá pohádka. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Za rok 2016 přeci jen nevzniklo málo dobrých českých filmů,jen musí člověk hledat. Výprava na české poměry velmi nadstandardní. Výkony od Trojana a zbytku dobré. Děj odsýpá příjemným tempem a nestíhá to nudit. Suma sumárum 80% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Podle mínění široké veřejnosti to má být bomba a lepší než jednička. Bomba to tedy není, ale je to minimálně stejně dobré jako jednička, asi o něco lepší. Rozhodně jsou zde pěkné a působivé lokace a kostýmy. S tím si někdo vyhrál. Dějově pohádka není až tak pestrá, spíše je postavena na humorné komunikaci rozdílných kamarádů, anděla a čerta. Ale díky za to, v době nových a často zprasených pohádek, se na tuto dobře dívá. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama