Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

ER 

všechny recenze uživatele

Veselé,byť banální po všech čertech. Ale to pohádky jsou a tady doprovázené výborným hereckým duem. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Pokročilo několik let a my tu máme znovu pohádku s andělem a čertem, kteří zase něco zpackají. Věřím slovům Jiřího Stracha, když řekl, že dělat druhý díl pohádky je nebezpečné, zbytečné atd. a neustále to odkládal. Na filmu to je vidět na každém kroku. Scénář je neuvěřitelně propracovaný, každá věta, každá hláška má svoje místo. Postavy fungují opět skvěle, obsazení je výborné (Bolek Polívka byl úžasný a věrohodný ve své lakomé a despotické roli). Není moc co vytknout, jedině snad celkový příběh mohl být zajímavější. Opravdu by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby si do toho jablka někdo kousl. Pokud by měl vzniknout další díl, tak ať ho Jirka s Markem opět píšou s obrovským strachem a pokorou, protože jenom tak může vzniknout důstojné pokračování s neměnnou vysokou kvalitou. Velmi dobře jsem se bavil u české pohádky...řadu let jsem nemohl takovou větu napsat. Zaplať pán Bůh za to. 85% ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Pro děti možná dobrý, ale když se na to člověk podívá zdálky a objektivně, tak naprosto o ničem. Za těch 5 vtipů to snad ani nestojí, aby to člověk viděl. Holt asi nejsem stvořen pro ten typický laskavý český humor ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pohádky mne míjejí. Nemám je rád, neměl jsem rád i prvního Anděla Páně a tak jsem byl otrávený, že si z "povinnosti" musím pustit i dvojku. A na konci jsem příjemně překvapený a marně hledám pohádku, která by se mi takhle líbila. Jasně, je to stále jen pohádka, který nemam rád, ale na Anděl Páně 2 je něco, co se mi líbí. Není to blbý jako všechny současný český výtvory. Má to moc pěkné lokace s Českého Krumlova a příběhově mě to chytlo mnohem víc než jednička. A do toho samozřejmě nebesky krásná Vica Kerekes :-) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale ano, nijak špatné druhé pokračování dnes už klasické pohádky. Ale tak nějak jsem čekal více, scénář malinko kulhá a výprava to úplně nezachrání. Ale ve finále ano, pořád je to dobrá pohádka, a navíc česká. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Pohádka je místy vtipná, ústřední dvojice je zábavná a skvěle hraje, ale bohužel to postrádá děj. Ten neexistuje, prakticky jde jenom o slepenec scén, který, kdyby nezachraňovali dva hlavní hrdinové, je nesourodý a až příliš jednoduchý (jak ze slohu žáků prvního stupně základní školy). Není to vyloženě špatné, ale není to ani dobré. Dobrou pohádku si v 21. století představuji jinak. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Že jsou to katolické vtipy teologického levelu "stará Kelišová", mi ani nevadí, bavil jsem se dobře a nic sofistikovaného jsem ani nečekal... Že ale není jasně dané, co je dobro a co zlo, že je i ten čert takový trošku "troškovsky" bezzubý, chvíli hodný, chvíli největší hajzl a nakonec mu ještě Pánbůh odpustí, to už teda moc nepobírám... Co je ale nejhorší - absolutní sketa, prodavač párků pochybné kvality Dyk (proč asi naši angličtí přátelé nazývají párky "hot dogy", hhh?). který vdově v nouzi nabídne střechu nad hlavou a zaopatření její dcery výměnou za šuk a její levnou práci. Mimochodem lautr to samé ji nabízel raný kapitalista Košťál, který za to skončil v pekle. Zatímco párkař je údajně kladná postava, přestože jeho pravá temná povaha se ukázala, když svou promrzlou hladovějící budoucí nevlastní dceru odmítl na dluh nakrmit. Tak kde to potom jako jsme?! ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem měl problém, rozpoznat u těch dobrých to dobro. Postava Vici Kerekes, zdánlivě kladná, ale v jedné z hlavních scén nechá chudáka anděla uvězněného u zlého kupce jen tak pro rozmar čerta. No v které jiné pohádce by hlavní klaďas toto udělal? Postava Vojty Dyka. Dle jeho vlastních slov, rok mlsně pase kolem bytu Kerekes, aby ve chvíli kdy jsou v úzkých vyrazil a zaskóroval. Proč to nezkusil, když byla v pohodě? A ještě se zastavím u postavy záporné tj. postavy Bolka Polívky. Co je špatného na tom, že soukromý podnikatel vyžaduje dochvilnost a kvalitní práci? Jestli kvůli tomu patří do pekla, tak pak nevím, kdo všechno další by tam ještě musel. No a tak se dá pokračovat do aleluja. Na pouze průměrné hodnocení to vytáhli vtipy pro dospělé typu ,,skončíš u svatého Apolináře" atd., ale zjevně jsem měl po úspěšné jedničce a s odkazem na kvalitní tvorbu Jiřího Stracha asi moc přehnané očekávání. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

K mojí radosti ještě lepší než jednička. Je tam víc čerta a anděla - ti to totiž táhli už v jedničce a tady je to ještě lepší. Je vidět víc peněz - naštěstí nebyly vyházený za nějaký samoúčelný digitální triky, ale na kvalitní výpravu. Stále mi chybí ústřední písnička. Negativa: Hrozně ošklivá holčička, Polívku mohli na konci víc podusit a na závěr příšerná Lucka Bílá se svými pomocníky - vona to platila nebo co, že tam musela strašit? ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, hlavně scénářem, který je nepochopitelně nedotažený, nevyužívá nabízejících se možností a je v něm příliš nelogičností. I toho Krumlova, luceren a světýlek je časem moc, působí to uměle a sklouzává až ke kýči. Určitě se někdy podívám znovu, ale AP3 po této zkušenosti už raději ne. ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Bramboračka bez příběhu, dobré hudby, dojetí, s jedničkou absolutně neporovnatelné. S ní to má společného jenom některé vtipy, které tady ale už vůbec nefungují. Propad v hercích. Místo sympatické Kainarové Kerekes. Místo čisté lásky Kainarové ke Švehlíkovi oplzlé scény Dvořáka s Kerekes. Místo švarného knížete Švehlíka prodavač párků Dyk. Místo letitého, ale stále vynikajícího Josefa Somra totálně nevýrazný Preis. To samé Návrátil vs. Polívka. Proč tam cpou různé provařené celebrity typu Bílé? S ní to umí jen Troška v roli čarodějnice. Proč v závěru čekají na kohoutí kokrhání, když úkol je již splněn? Aby se anděl a čert mohli navrch ještě ztrapnit kokrháním? Ubylo sněhu, ubylo přírody i romantiky. Ten sníh mi tady přišel nějaký umělý. Točili to vůbec v zimě? Místo Šumavy nakašírované pitoreskní městečko. Místo vesnického kostelíku pompézní a přepychově vyzdobený městský chrám. Hnusné a laciné digitální triky (zvonek, řeka, svítící oči). ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Toto jsem napsal o Andělu páně 1: "Nechápu popularitu této pohádky. Bezduchý scénář, nuda, souboj dobro a zlo v celku žádný, hloupé dialogy, vtip skoro nikde a ta příšerná nepohádkově-rušivá hudba + nekontaktní studiový dabing?? Uf. Velká amatérská slabota. Doma jsme se nudili naprosto všichni. Jiří Strach by se měl učit u pohádek typu "S čerty nejsou žerty", kde všechno šlape, jak má, od scénáře, vtipu až po hudbu, samá dokonalost. Anděl páně je bohužel amatérská ubohost. Troška a Strach si mohou v tvorbě pohádek podat ruce." //////// Nyní jsem ale uviděl druhý film a žasnu! Druhý Anděl páně je něco naprosto jiného. Jakoby ho točil někdo úplně jiný. Jiří Strach se za těch více jak 10 let vyšvihl z totálního neumětele, k naprosté špičce. Vše co jsem hanil na Andělu páně 1, je u tohoto filmu zapomenuto. Tady naopak všechno funguje, jak má! Od scénáře, vtipu, až po doprovodnou hudbu, i zvuk snímaný přímo na place, všechno šlape! Po dloooouhé době zase Česká pohádka s velkým Č! Moc pěkné. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná pohádka, co má vtip a líbila se jak dětem, tak i já se ženou jsme se nenudili a pěkně se zasmáli. Budem rádi, když vznikne závěrečná trojka :) 7/10 ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Snad ještě lepší než "jednička" a to se málokdy vidí. Ještě vtipnější, dojemnější a propracovanější. Věřím, že na rozdíl od spousty ostatních pokusů, zde je možné vsadit čertův ocas a andělská křídla, že se z Anděla páně 2 stane vánoční klasika. ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Úžasný druhý díl vůbec neztrácí na kvalitě prvního dílu, ale právě naopak. Úžasný zimní Český Krumlov, opět excelující I. Trojan a J. Dvořák kterým to dohromady hrozně moc funguje a zde bych i zmínil jako vždy výborného Bolka Polívku. Celá pohádka má užasný spád a je poměrně i akční a zároveň si zachovává vše co má kvalitní dobrá pohádka mít a co nové pohádky už teď moc nemají. Anděl Páně 2 spolu s 1. dílem jsou jedny z nejlepších pohádek 21. stol. Doufám že vznikne i Anděl Páně 3. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Je to především sofistikovaná, komerční křesťanská agitka, k jejímuž autorství by se měl člověk v muslimské komunitě Strach přiznat. Příběh je banální, ale naštěstí je tu nějaký ten humor a výprava, které to dělají snesitelným. Nicméně pro dospělého je to spíš na podívání s dětmi než sólo, na to je to přece jenom trošku infantilní. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné a milé pokračování původní pohádky Anděl Páně. Velmi kvalitně propracováno a napsáno (motivy z Bible, vtipné hlášky a celková koncepce příběhu, která se odehrává na Mikuláše, byť některé motivy se, pochopitelně, v pohádkách musí brát s nadhledem). Velmi mě také oslovila krásná hudba k filmu od Ondřeje Gregora Brzobohatého. Nejkrásnější a nejdojemnější scéna pro mě byla na konci, při zpěvu koledy ,,Chtíc, aby spal", v podání mé oblíbené Lucie Bílé. Při titulcích, také zazněla krásná píseň od Karla Gotta a jeho dcerky. Těžko říct, jestli byla lepší jednička nebo dvojka, myslím si, že kvalitativně jsou na tom určitě stejně dobře a každý film má svůj originální příběh. Původní postavy byly zachovány a obohaceny o některé nové. Výkony herců perfektní! No, myslím, že scénář na trojku by se dal v pohodě vymyslet a film natočit. Ovšem věk, obsazení a zájem původních herců je věc druhá. Stejně tak není zaručen divácký úspěch, jak už to tak bývá. Aneb jak se říká, v "nejlepším se má přestat." Každopádně, pohádky Anděl Páně už k našim českým Vánocům budou jistě vždy patřit. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama