Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně dobré jako jednička, ale i tak hodnotím podobně. Příběh stále na výši a celkem originální a vtipy jsou velmi zdařilé. PS: Nesympatický spratek. 78% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach je moje pověstné stéblo, za které se chytám, takové světélko, které mě vytáhne z tunelu nechuti nad současnou českou, filmovou tvorbou. Anděl Páně 2. nezklamal a nabídl mi bohatou vánoční nadílku perfektního příběhu, vypracovaného scénáře a štědrou dávku kvalitního, laskavého humoru. Ivan Trojan a Jiří Dvořák jsou skvělá dvojka a jejich hašteření, popichování spjaté vzájemným přátelstvím, je takovým kořením celého filmu. Ty dva stejně výborně doplňují i vedlejší postavy jako v nebi tak i na zemi. Jen si říkám, proč to musel pan režisér celé pokazit tím závěrem ... proč nechal obsadit Horáčka, udělat mu prezidentskou reklamu a proč tam dal Lucii Bílou?? Proč, Panebože, proč??? Lucie je bezpochyby skvělá zpěvačka, ale tam se absolutně nehodila jak vzezřením, tak svým neandělským hlasem. Celkový dojem se mi tím jednoznačně pokazil ach jo ... Mám chuť to odpálit, ale i přes to znechucení nad zmíněným, by si to Anděl Páně 2. nezasloužil ... ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Dvojka by měla nejen obhájit, ale také překvapit a zásadně nově posunout koncept i smysl, aby to nebylo jen protahování dosaženého. To se tu nepovedlo, a k tomu je dokonce mírně slabší i vtipem, i příběhem. Což vůbec neznamená, že by snad nestála za podívání, jen že vzbuzené očekávání zkrátka nejen nepřekonala, ale i trošinku zklamala. Milá a pěkná pohádka s rozverně katechistickým rozměrem to ale pořád je. *~ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Já nevím, Anděl Páně podle mě celkem trefně vystihuje víru v českých zemích. Andělé dementní naivové, peklo jenom jako a s Pánem Bohem se to vždycky nějak vykličkuje. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem na to šla do kina a panebože, ano! Za posledních X let první pohádka, ke který nemám výraznějších výhrad. Milé, vtipné, pro děti - ale ne infantilní - i pro dospělé - ale ne vulgárně trapně debilní (vše od Trošky). Super herci, parádní nápad s Mikulášem, lokace, hudba, kamera, třikrát hurá! Scénář téměř bezchybný... No co dodat... A Trojan a Dvořák? Dejte jim za tohle nějakou cenu. Jejich komediální chemie je neuvěřitelná. Jo, příběh lehce pokulhává a ta milostná linka - dejme tomu, ale nemusela být a ten konec s napravením hříšníků byl takovej fakt zrychlenej, ale tyhle věci se dají najít na každé pohádce. Já jsem nadšená a moc ráda si na Anděla 2 zajdu do kina znova. Ty Vánoce a pohoda z toho na člověka vážně dýchne. A teď, když vím, kdy Bílá spustí, můžu odejít tak o 2 minuty dřív a nebudu mít zážitek zkažený její koledou. Strachu, smekám! PS: Anna Čtvrtníčková hraje výborně. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes je sexy pro muže, jimž stačí málo, reálně je to šmudla poněkud vulgárního vízoru laciné štětky. Ku podivu i tak jí člověk přeje dobrý konec. Linie se zamilovaným párkařem není příliš propracovaná, ale v životě mnoho milostných příběhů také nemá ozdobné kudrlinky. Anna Čtvrtníčková nehraje zrovna intenzivně na sentimentální strunu citlivé duše divákovy. Hlavními postavami tady bez debat jsou čert a anděl a lidské figury jsou jen křoví sloužící k exhibici těch dvou. Někomu je to málo, já jsem s pošťuchováním těch dvou spokojená, proč by měla pohádka mít za každou cenu nějakou na pilu tlačící milostnou linii dvou rádoby romantických idiotů, když se i z té milostné linie může stát roztomilá fraška? Všechno, co se odehrává v nebi, je vtipné. Úcta se s tím dělat si z někoho legraci nikterak nevylučuje. Proti prvnímu Andělovi to má trochu sestupnou tendenci, je tu však mnoho podstatných ale, kvůli kterým i tentokrát dávám pět hvězd. Jen nerozumím tomu, proč jsem pohádku nekomentovala hned poté, co jsem ji viděla. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Živoucí důkaz toho, že pokračování krásné pohádky se dá natočit s úctou a láskou. Dějově jednodušší než minulý díl, ale v humoru viditelně převyšuje vše, co v českých pohádkách můžeme nalézt. Jasných 5 hvězdiček. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jiřímu Strachovi se povedl husarský kousek. To, co tvůrci dokazovali v předchozích dekádách pravidelně, a v porevoluční kinematografii to naopak byla většinou jedna velká křeč, zvládl báječně. Tím myslím pokračování. Zvlášť v žánru, který to má u tuzemských diváků sakra obtížné. Česká pohádka je roky v přetěžké krizi, chybí kvalitní autoři, páč se nedá furt přehrabovat v Němcové a dalších. Nejprve se mrkneme, co nového tam nahoře, ale většina děje se opět přesune mezi smrtelníky. Dvojice domýšlivého anděla Petronela a poťouchlého čerta Uriáše shodí z nebes jablko poznání a musí dolů, pokud nechtějí být hvězdnou mlhovinou. Vánoce se blíží, ale zatím chodí malebnými zasněženými ulicemi Mikuláš, takže naše povedená dvojice může zůstat ve své běžné podobě. Připletou se do osudu mladé vdovy a její dcerky, které třou bídu s nouzí. Režisér Jiří Strach se předvádí jako jistý a sebevědomý filmař, ač mohl být odvážnější a celkově šlo pokračování posunout o trošku dál. Řemeslná stránka šla logicky s rozpočtem nahoru, je to tak akorát rozmáchlé, tak akorát napínavé, tak akorát poetické. Hlavně je to naše. Tuším, že Strach do toho půjde i potřetí. Až uzraje ten správný čas. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, vcelku důstojné pokračování (lepšího) prvního dílu. Ivan Trojan a Jiří Dvořák jsou výborná dvojice a celý film je prakticky jejich, ovšem nadaná Anička Čtvrtníčková se vedle nich rozhodně neztratí. Akorát bych se tedy obešel bez celé té nebesky pekelné části se sváděním Vicy Kerekes, která stejně ani nebyla moc vtipná. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se často setkávám s multižánrovým označením. Podle mého je to zbytečné. Zastávám čistotu žánrů. Anděl Páně II. je naštěstí čistokrevná pohádka a jak je u českých pohádek zvykem, je určená pro celou rodinu a okořeněná humorem. Většina vtípků se nese v duchu křesťanské spirituality, těžko říct, zda některé fórky tak širšímu diváctvu, a hlavně dětem, neuniknou. Málokdy se stane, že by pokračování předčilo první díl. Zde se dá říct, že je dvojka rovnoceným partnerem svého o 11 let staršího bratříčka. Byť jsou hlavní protagonisté starší a je to na nich patrné, příběh se nese ve svěžím duchu. Přesto jakýsi dojem nsatavované kaše zůstává. Jen doufám, že se nebudou případná pokračování protahovat do nekonečna. Bůh je sice nesmrtelný, Jiří Bartoška ovšem ne. Heslo "V nejlepším přestat!" případně "Třikrát a dost!" by mělo platit především o úspěšných filmech. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Aj po opakovanom rodinnom pozreti, sa to aj dospelym aj detom pacilo, co je neotrasitelna znamka kvality :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ak ma pamäť neklame, táto rozprávka lámala v českých kinách rekordy návštevnosti a tunajší užívatelia suverénne hádzali 4 a 5 hviezdičkové hodnotenia a tak som sa naladil na rozprávkovú bombu. A to bola asi chyba. humor mi vôbec nesadol, popravde pripadalo mi to dosť trápne, skôr pre malé deti ako pre širšie publikum. Príbeh ešte ako tak, ale humor nula bodov, skôr ma to otravovalo, mnoho známych hercov prikývlo na tak malé a bezvýznamné šteky , že to snáď nemá obdobu. Popravde nechápem to vysoké hodnotenie, fakt nechápem a to sa mi často nestáva aby som išiel proti davu. Slabý priemer 50%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pocitově trochu slabší, než-li první díl, ale naštěstí ne o moc a dost možná za to můžou věci čistě subjektivní (hradní pár je pro mě holt více pohádkový, než-li prodavač párků (o´= ) a hledání ztraceného jablka taky nemá tak úplně tu údernost napravování hříšníka. Ale jinak? Vyšší rozpočet pomáhá (Krumlov, kostýmy), ústření anděl-čertovská dvojice je perfektní a veškeré humory páchané v nebi jsou naprosto boží a mnohé dokonale nekorektní (na pohádkové poměry). Jasně, děj na pár místech hapruje, mnohé věci se tu dějí jen tak mimochodem a závěrečné zpárování postav je vyloženě na pěst a buďto někdo vystříhal mnoho minut děje, nebo se na budování, alespoň náznaků, vztahu scénárista vykašlal. Ovšem to nic nemění na tom, že se jedná o velmi povedenou záležitost. PS: a taky snad jediný český film, který dokáže vkusně pracovat s cameo rolemi ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Smělé pokračování ne tak špatné, ale pořád ta samá obsazení, to ty vedlejší role nemohou obsadit nějakými lokálními herci se svěžími obličeji, ne pořád ti samí Taclíci a Dykové apod.?!!!! :-( ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V rámci novodobých pohádek (zejména v posledních 15 letech) je Anděl Páně malým zjevením. Má nápad, má vtip, celé to dobře funguje a příjemně se sleduje. Přestože jsem neviděl první díl, dvojku jsem si pustil a hodnotím ji pozitivně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně stále v dobré formě a určitě se dá říct, že se jedná o nadstandardní pohádku, určitě co se těch novodobých týká. Dobrý děj i humor. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o poznání pohádkovější a tím že je o mnoho let novější působí všechno daleko lépe. Stejně tak se tu ze všech stran valí na hrdiny jedna pohroma za druhou, takže se zase trochu opakuje scénář z jedničky. Tentokrát vás někdo honí a chce vás zabít, nebo třeba vyhodit z práce kvůli malinkaté chybičce... Pan Strach zřejmě chce, aby děti měly strach ze života, který je čeká. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Složení nebeské sebranky beru od pana Stracha jako moc pěknou alegorii, protože snad o polovičce toho hvězdného mančaftu jsem si už nějakou tu dobu myslel, že musejí být ve filmovém nebi, jak dlouho jsem je nikde neviděl hrát. Třeba taková Bohdalová se tvářila, jakoby sama nechápala, co tam vlastně dělá a Pecha s Konvalinkovou se mezi jedničkou a dvojkou snad ani nemuseli převlékat z kostýmů, ti šli takzvaně z pohádky do pohádky. Zvláštní okomentování si pak zaslouží náš pan kandidát Horáček - já vám určitě hlas dám, ale musíte mi slíbit, že si veškerou agendu vezmete s sebou do Bohnic. Jinak čert s andělem na jedničku, ovšem ve finále ve mně film roztál stejně rychle jako první letošní sníh na ulici. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama