Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdu slabší než díl první, ale i tak velmi kvalitní. Obsazení hvězdné, vtípky vtipné (parohy nad Josefovou hlavou...), jen mi tento díl přišel tak nějak smutnější. Pochválena buď hudba, která byla skvělá. ()

VanillaIce 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že uvidím film, kde Vica Kerekes neukáže prsa, se blížila pravděpodobnosti, že se v pekle začne hrát lední hokej... a vida- dočkal jsem se.... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně 2 mě chytl víc než původní film. A to jak jsem si přečetl, kdo je za scénářem (autor Věnečku), tak jsem tomu nevěřil, že se dvojka povede. Nevím, čím to je, ale je to tak. Možná to je těmi Vánoci, sněhem... Ale tobylo i v prvním filmu. Dvojka mi sice trochuu připomíná osud Fantiny z Bídníků.... Ale co na tom.... Jak už bylo jednou řečeno v Bídnících dvacátého století: Každý z nás byl jednou Fantinou, Eponinou nebo Jeanem Valjeanem. Co však hraje do karet tohoto filmu je chemie hlavních představitelů anděla s čertem. Hláškují stejně jako před těmí dlouhými léty, kdy vznikla jednička. Trochu mě zarazilo, že maskéři nenechali Bartoškovi jako Pánu Bohu bujnou kštici (paruku). Že má fousy, to mi nevadí... :) Opět Strach ponechal vtipnost výběru svatých podle jmen. I když některé představitele někdo nemusí mít rád :) ()

Benjamin_L 

všechny recenze uživatele

Anděl s čertem se hádají kdo je větší kretén, až jim spadne jablko poznání z trosek ráje dolů na Zem. Tam se za ním jdou honit celý film dokola po jedné ulici s umělým sněhem, u toho si nadávají do zmetků, utíkají před zloději a dohadují se, kdo z nich ojede zrzavou švadlenu. Ta naříká nad chudobou, ale zatímco v obavě o ctnost rezolutně odmítá nabídku na zabezpečení od živnostníka, o chvíli později se již muchluje s čertem. Jablko se nakonec najde (anděl ho ukradne!), Pán Bůh se tomu všemu zasměje a zazpívá nám Lucie Bílá s Horáčkem. Pecka. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Na mě to působí tak, že chtěl páně Strach udělat druhého Páně Anděla podobného ostatním pohádkám, aby se zbavil věčných dotazů na pokračování úspěšné jedničky, celý projekt uzavřel a mohl se soustředit na další věci, které mu běhají jeho bystrým režisérským mozkem. A tak na svůj nebeský svět z prvního dílu našrouboval tuctovou pohádku s žádanou sexbombou v hlavní roli a vpravdě ďábelským milostným trojúhelníkem kolem ní, trapný příběh nespočívající v ničem jiném, ukřičené honičky a infantilní chichichi. Jenže ouha, to se přepočítal, dav český se zbláznil, tahle mainstreamově připitomělá pohádka se líbila a už po něm všichni chtějí trojku a on si rve vlasy, že mu ten trik s průměrností nevyšel. Takhle tomu chci věřit já, protože jinak můj oblíbený a za rozumného člověka považovaný rejža hodně uhnul z cesty. Fungující hlavní duo sázející požehnaně požehnaných hlášek většinu času baví, sedí mi i jmenovité nebeské štěky celebrit, ale ten příběh. Bartoško můj, ten příběh je tak ubohej a filmu ke konci tak dochází dech, že záverečné sborové zpívání už ani nestojí za širší rozohnění. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Dvojka ďaleko lepšia ako jednotka a to som považoval prvú časť za vynikajúcu po všetkých stránkach. Anjel Pána naprataný hláškami a humorom sa zjavne utrhol z reťaze a tie religionistické fóry nabrali na sile, častosti a intenzite, čo je len dobré. Už teraz patrí medzi rozprávkovú vianočnú klasiku... ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Klasické vánoční cvičení nedopadlo zrovna zdařile. Co lze uznat, je snaha o neokoukaný vzhled, atmosféru a koneckonců i příběh. Pokud by nepřišlo toto a (bohužel často dost schématické) narážky na křesťanství, byl by z toho odpad. Je to sice pohádka, ale jde hrát i civilně, bez zbytečného infantilního přehrávání a to mám Ivana Trojana celkem rád. Anebo jsem prostě jenom vysazený na pohádky, těžko říct, ale naprosto regulérně jsem se u toho nudil. ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené pokračování, které je oproti prvnímu filmu vtipnější a výpravnější. Zasazení příběhu do kulis zasněženého Českého Krumlova byla opravdu trefa do černého. Podařilo se tady vytvořit skutečně kouzelnou vánoční atmosféru, která v novodobých pohádkách nemá obdoby. Chvílemi jsem uvažoval o plné palbě, ale vadila mi místy až přílišná podbízivost divákovi obsazením vedlejších rolí známými lidmi jako např. Bílá nebo Horáček. Ani tu závěrečnou píseň nemusel zpívat zrovna Gott byť proti němu vůbec nic nemám. Ten film to nepotřebuje. Naopak by si více zachoval svoji tvář. Skromnost v tomhle směru by mu slušela více. Ale tohle jsou jen takové drobnosti, které s chutí hodím za hlavu s konstatováním, že tohle je nejkrásnější pohádka, která tady po revoluci vznikla! ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Krásné pokračování mé oblíbené pohádky. Za mě minimálně na stejném levelu jako jednička. Až na příběh tedy, který se nikam moc neposouvá a celkově spíše připomíná takovou buddy road movie s řadou gagů - což není tolik na škodu, jelikož ústředí dvojka je super, ale u pohádky je příběh celkem důležitá věc ne? :-) ... Anděl Páně 2 spíše stojí na krásném prostředí, jednotlivých vtipkách a narážkách (místy hodně povedených) a na řadě (místy však zbytečných) cameo rolí. Jinak z českých pohádek poslední doby jedna z těch z úplně nejlepších. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie príjemnej vianočnej rozprávky v podobnom štýle, ako tomu bolo 11 rokov dozadu. Trojan a Dvořák tvoria naozaj vtipnú a charizmatickú dvojicu, ktorej to hrá super, a Vica Kerekes príjemný ženský bonus. Na spríjemnenie sviatočnej pohody v kruhu rodiny je toto určite dobrá záležitosť, ale ako trhák by som to určite nenazýval. 60 % ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice jen kousek...Ale nevím kdy dokoukám. Zvrácený Bolek Polívka :D PS:Tak nakonec na 4...Dobré pokračování nejlepšího 1 dílu...prosim chtělo by to ještě 3 díl... ()

prosty_divak 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, co mě na AP2 irituje více: Strachův katolický fetišismus, prosazování starých dobrých pořádků, kdy holka poslouchá ty správné muže a zůstává u plotny (sic!), nebo jen ta pseudoreklama na párky (aby sponzoři mohli odejít z premiéry v klídku)... Nevím. Co ale vím: úspěch Strachových vývěsních štítů konzervativismu tkví ve společenské náladě, v lenosti konformního diváctva, v tom, že jediná (pod)průměrná pohádka stačí k tomu, aby se panstvo najedlo a kultura zůstala celá, tj. vybrakovaná tak šikovně, aby to ani kritikusové nepoznali! Hlavně že manža čvachtá bramborový šalátik a vytahuje kůstky z řízků. A co ty pitomé vtipy, narážky a slaboduché vyprávěnky o nebeském "chain of command"? Jediné, co z filmu vybočuje, a co se jaksi nepovedlo řádně vytunelovat (neb Strachova "tvorba", to ani nic jiného než tunelování není) – temný příběh tří kriminálních živlů, co kradou po domácnostech coby mikulášská parta. Z toho mohl být slušný para-příběh, který by mluvil o něčem méně povrchním, než jak se loudavě snaží celý opus. Z toho motivu "zla", co jen parazituje na zvycích a konformitě, se dalo vykřesat víc. Kdyby na to měl Jiří Strach talent, kdyby vůbec nějaký talent či cit měl! Bohužel nemá. A proto tahle pohádka věru pokulhává třeba za Čertím pírkem, kde je daleko víc než banální zápletka a řachandové výstupy v nebi... 77 % na CSFD, really? Zamysli se nad sebou, nejen režisére pohádek. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se jak to dopadne, ale Anděl Páně 2 je ještě o kousíček lepší než jeho předchůdce. Je to o něco pohádkovější a souhra Trojana s Dvořákem je doslova perfektní! Hlášek, slovních obratů a přestřelek je mezi nimi bezpočet a baví každá z nich. Nádherný Český Krumlov tomu dodává tu správnou atmosféru. Opravdu povedená a především poctivá pohádka. 8,5/10 ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Stává se často, že v sérii (ať už filmové nebo knižní) bývá druhý díl slabší než ten první. Neřekl bych, že Anděl páně 2 překonal jedničku, to asi ne, ale minimálně se jí vyrovnal a zachoval si to, co měla jednička povedené. Líbí se mi především to, že od ryze vánočního tématu jsme se přesunuli k dalšímu období typickému pro konec roku - oslavy Mikuláše. Já osobně mám oba díly rád stejně. A už teď se těším, jestli vyjde plánovaný třetí díl, který se má točit okolo Tří králů. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Milá vánoční pohádka se skvělou ústřední dvojkou a krásnou Vicou Kerekes. Je tu více humoru, který neurazí, krásné prostředí a dobří záporáci. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se druhého dílu bál, ale jsem velmi mile překvapen. Příběh poměrně originální, všichni hlavní herci podali skutečně dobře výkony. Trojan a Dvořák opět excelovali, byť těch pár let navíc bylo trochu znát. Liška byl také vynikající, tyto role "totálních troubelesů" mu skutečně jdou. Hudební podklad také ušel, hudba hlavně v akčních scénách udělala hodně. Prostředí Českého Krumlova je nádherné, ten sníh také hodně udělal. Suma sumárum se jedná o pohádku s nádhernou atmosférou, která zahřeje u srdce. Jediná věc  kterou bych vytknul, je zbytečně velké množství známých hereckých tváří. Jsem toho názoru, že pohádka by se obešla třeba bez Taclíka, Dyka nebo Labudy. Podle mě se jednalo o prvoplanové rozhodnutí, a sice nalákat co nejvíce lidí na tato herecká jména. ()

Stelletta 

všechny recenze uživatele

Skoro celých pět hvězd. Ale prostě jednička o chloupek lepší. Přesto nádherná pohádka, krásná hudba, výborné herectví. Vtipné, kouzelné, poučné. Trojan - Dvořák by si měli své partnerství dát jako ochrannou známku, protože to je pecka! Prostě Anděl Páně jak má být. Jen ta pozemní zápletka byla na mě moc obhroubla, nebo drsná. Prostě mi to k náladě filmu nesedělo. Proto ta jedna hvězdička dolů. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama