Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Můžu jedině smeknout (kdybych nějaký klobouk měla) a uznale zatleskat. Všechnu chválu, kterou jsem pěla na první díl platí i zde a chválím ještě mnohem víc. Nálož legrace, upřímnosti, srdečnosti a dobroty. Krásná filmařská práce, nádherné záběry, to zasněžené město vypadalo opravdu kouzelně. A hlavně díky za to, že se podařilo dostat znovu na plac tu samou hereckou sestavu, bez které by to nebylo ono. Dvořák s Trojanem jsou pro mě jako noví Laurel a Hardy. Jsou strašně prčovní a šibalská vzájemná chemie funguje na plné obrátky. Děkuji za neskutečný zážitek a nepotřebuji vidět do budoucnosti, abych zjistila, že budu na oba Anděly Páně koukat o Vánocích každý další rok, slibuji sama sobě :) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Nebeské pasáže jsou utravtipná hustá nálož smíchu - i když přiznejme si, že natočit sbírku katolických vtipů asi nedá moc práce, překvapivě tedy Strach našel inspiraci u Trošky. Jakmile jsme na zemi, tak se o zábavu stará herecká exhibice ústředního dua, kterým dobře sekunduje trojka konkurenčních čerta, anděla a Mikuláše. Škoda, že postava dalšího skvělého komika Polívky je nevyužitá a příběh je takový neslaný nemastný. Vica je zde zcela zbytečná, nahradila by ji jakákoli tuctovější herečka. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Tím, že se jedná o pokračování, ztrácí film moment překvapení a originality. Všechno jsme tu už viděli a nic nového se neděje. Navíc scénárista asi také usínal na vavřínech, protože příběh je opravdu ledabylý, ba téměř žádný. A ústřední dvojice to tentokrát nezachrání, protože kde nic není, tam ani čert nebere. Hodně velké zklamání a hodně přeceněný film. Píšu záměrně film, protože se jedná spíše o slabou komedii, než o pohádku. Raději stop a žádné další cucání z palce. ()

dadoool 

všechny recenze uživatele

Opravdu nerozumím těm pozitivním ohlasům. Vždyť to byla oproti jedničce totální katastrofa! Děj to nemělo naprosto žádnej (jako vážně, o čem to vlastně bylo??) pár vtipů, které byly docela povedené, ale jinak hrůza. To co bylo u dvojice čerta a anděla kouzelné a vtipné, tady je už jen ohraná písnička a vůbec to nemá takové kouzlo. Zlá trojice čerta, anděla a mikuláše je totálně trapná. Jediné scény, které se mi líbily, jsou asi ty u nebeské brány, ale to je tak celé. Opravdu nechápu ta vysoká hodnocení. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší, než jednička! A počítám, že před natáčením trojky bude Jiřímu Strachovi stát před barákem ohromná fronta celebrit, žadonících o cameo. :-) ()

jooker10 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál. Dvojka? Jak to dopadne? Výsledek je super. Teď bych se nebál ani trojky... Akorát si myslím, že dospělí se budou bavit vic než děti. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to krapet drhlo, především odbytě působící závěr mě moc neuspokojil, ale jinak to bylo vtipné, svěží, Trojan s Dvořákem skvělí, Polívka rovněž, jen ta Lucie Bílá tam byla jaksi navíc ... Strach rozhodně válcuje kýčovitého Trošku, co se současné pohádkové tvorby týče ... ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert, Ivan Trojan s Jiřím Dvořákem parádní dvojka, která se dokonale doplňuje, reagují na sebe a radost pohledět. Z celkového pohledu milá podívaná, která v sobě obsahuje krásnou energii a poselství. Dávám plný počet bez mrknutí oka, skvělá práce všech! ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Anděla Páně jsem se těšil velmi dlouho a musím říci, že po jeho shlédnutí jsem zklamán. Příběh je divný a slabý, bez emocí. Občasné hlášky sice pohádce na chvilku vdechnou život, následně ale pouze čekáte na další hlášku, protože příběh opravdu mnoho nenabízí. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Zase to vidím asi jako poslední (vždy se bráním filmům, ze kterých je počůraný celý národ), ale musím říct, že 4 hvězdy si to zaslouží. Především Jirka Dvořák když strašil malé hříšníky, to byla pecka největší ... ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Dvojka určitě není lepší jak jednička, ale není ani horší. Jiří zkrátka umí a jako jedinný točí po revoluci koukatelné pohádky. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by se mi druhý díl ČEHOKOLIV mohl líbit stejně jako první - a stalo se. Rozhodně jsem se nenudila, a to jsem byla předpojatá, protože u takového žánru není snadné se zavděčit divákům podruhé. Maličko se mi zdálo, že oproti prvnímu dílu zavání tento víc komercí, ale ne natolik, aby mě to znechutilo. Nepochopila jsem na konci vstup Lucie Bílé - no ale, komu by se její zpěv nelíbil, že. A humoru určitě neubylo, spíš naopak. Nahlas jsem se smála u Josefových parohů :-) ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je asi sto padesát biblických fórků. Celkem vtipných a sofistikovaných. Ovšem zápletka je i na pohádku hodně banální a závěrečné potrestání zla vyloženě odfláknuté. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Sceny, kde to ciste tahne duo Trojna a Dvorak jsou vyborne a ftipne, bohuzel vetsina omacky kolem, ostatnich roli a cameo rolicek pusobi mirne toporne nekdy az trapne. Tech prvnich scen bylo ve filmu nastesti vic, tak se to dalo vydrzet. Byt to ciste o "Mikulasskem soupereni" Uriase a Petronela s konkurencni pozemskou Mikulasskou trojici, byl by to asi i lepsi film :_) Vicu Kerekes moc nemusim a sem se narozdil treba od "Muzu v nadeji" vylozene nehodila a mlada Ctvrtnickova bohuzel pusobila trosku toporne a ochotnicky. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování legendárního prvního dílu. Příběh ustoupil lehce do pozadí neotřelému humoru a svižné akci, století se o dvě tři posunulo dál a Trojan s Dvořákem připomínají spíše Murtougha s Riggsem ze Smrtonosné zbraně než pohádkové postavy. Ono to ale vůbec nevadí, tahle chemie funguje velice dobře a bavil jsem se od začátku až do konce. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Podarené pokračovanie Anjela Pána, pretkané sarkastickým humorom, ktorý priviedol úsmev na tvár diváka, má to príbeh, má to atmosféru... a všetko funguje skoro tak ako má. Netreba len chváliť, takže bez urážky... postava Anežky poznačená veľmi zlým výberom herečky a určite viac priestoru v dejovej línii mali dostať postavy stvárnené Kerekeš, Labudom a Polívkom. ()

Infalín 

všechny recenze uživatele

Ježíšek, Marie a Josef v nebi? Trochu brzo, ne? Vica je dobračka, ale když Petronel skončí pod zámkem, vlastně jí to ani nevadí a vesele se baví s Uriášem. Proč falešní mikuláš, čert a anděl zacházejí tak daleko? Jak je chytili? Není trest pro Polívku spíš trestem pro ty švadleny, který přišly o práci? Co se stalo s klíčem od očistce? Proč se Uriáš a Petronel ke konci nepídí víc po jablku? Celej rok prodával Dyk párky před domem Vicy, ale když její dcera o párek projeví zájem, tak ji odbyde, že na sekyru nic nedostane? Ale jinak je pohádka docela hezká. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama