Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Složení nebeské sebranky beru od pana Stracha jako moc pěknou alegorii, protože snad o polovičce toho hvězdného mančaftu jsem si už nějakou tu dobu myslel, že musejí být ve filmovém nebi, jak dlouho jsem je nikde neviděl hrát. Třeba taková Bohdalová se tvářila, jakoby sama nechápala, co tam vlastně dělá a Pecha s Konvalinkovou se mezi jedničkou a dvojkou snad ani nemuseli převlékat z kostýmů, ti šli takzvaně z pohádky do pohádky. Zvláštní okomentování si pak zaslouží náš pan kandidát Horáček - já vám určitě hlas dám, ale musíte mi slíbit, že si veškerou agendu vezmete s sebou do Bohnic. Jinak čert s andělem na jedničku, ovšem ve finále ve mně film roztál stejně rychle jako první letošní sníh na ulici. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když se o něčem moc mluví, bývám opatrný. Obzvláště když jsou to superlativy a samá chvála. Navíc jsem v Týdnu četl dokonce rozhovor se Strachem a tak jsem byl i dost zvědav jak to vše dopadlo. Do kina jsem tedy dnes šel s dětmi a očekáváním jaké to tedy bude. A musím naplno uznat, že - všichni ti spokojení, co tvrdili, že je to bezva vánoční pohádka - měli plnou pravdu. Strach opravdu natočil něco, co předčilo svého předchůdce a co je opravdu vánoční pohádkou. Některé se tímto označením honosí jen proto, že jsou točené v zimě a na sněhu, nebo jen proto, že jsou dávány o vánocích. Anděl Páně 2 se odehrává přímo na sv. Mikuláše a není tím pádem co řešit! Začátek pohádky je doslova nadupán vtipy pro dospělé, kdy hlavní hrdinové pálí na své biblické spoluobyvatele nebe a svaté jednu narážku za druhou jak samopal. V jednu chvíli jsem si dokonce řekl, že už je tam toho dost a pokud to takto bude pokračovat tak potěš. Naštěstí je čert i anděl opět svržen na zem a tam konečně začne ta pravá pohádka v kulisách mého milovaného Krumlova. Přítel Malarkey správně poznal, že se točilo stále na stejných místech a na rozdíl od něj přiznávám, že to byla trochu škoda. Těch zákoutí totiž nabízí toto pohádkové město bezpočet a Strach dobře trefil, že nejpohádkovější je v zimě. Ulice jsou prázdné, za žlutě svítícími renesančními okénky měšťanských domů i hradu se zámkem lze tušit teplo a v mrazivém voňavemém vzduchu je cítit v kouři z komínů hořící uhlí ... Sníh křupe pod nohama na staleté dlažbě a vy jste v čase někde hodně zpátky.... Nikdy na těch 5 let v Krumlově, které jsem tam v nejlepších létech strávil nezapomenu. Ale pohádka nejsou jen lokace, ale také pohádkové postavy.. Tady je to Trojan a Dvořák, kdo táhne většinu zábavy a hlavně Jirka Dvořák u mně získal nezpochybnitelné ocenění - nejcharismatičtější pohádkový čert! Dětem v kině se dokonce líbil ze všeho nejvíce a to je myslím pro herce hrajícícho čerta po čertech dobré ocenění!!! Výborný byl i Bartoška jako Pán Bůh, jen mi na něm chyběly ty jeho brýle.. :-). Horší to bylo s Abrhámovým zpěvem a s účastí pana Horáčka, kterého jako textaře hodně můžu, ale proč tu dělal anděla to moc nechápu... Perlou na tom všem je pak opravdu povedená hudba Ondry Brzobohatého, který se zhusta vrhl na filmovou hudbu a jednou by z něj mohl být třeba i druhý Liška... Pohádka to byla milá, skvostná, ve všem byla tak akorát a tu hvězdičku navíc dávám za to, že už dlouho jsem jako dospělák neměl při sledování pohádky tak libé pocity! Takže za je to za 5 párků z Latránu! * * * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně 2 aneb katolické sci-fi. S křesťanstvím má tato pohádka společného překvapivě velmi málo (proklínající anděl, anděl mrkající po vdově, nuda v nebi, peskovačná xantipa Panna Maria, podivně se chovající Bůh atd.). Z pohledu věřícího jednají postavy absolutně v protikladu se skutečností. Kde je láskyplná Panna Maria, přimlouvající se za nás? Kde spravedlivý Bůh a hlavně úcta k němu? Vždyť se mu tu sama Maria posmívá! Řekněme tedy, že nerozumím záměru tvůrců, aby notoricky známé křesťanské postavy (Bůh, anděl, čert) jednaly jako lidé, pakliže právě v pohádkách bych čekal nadpřirozeně dokonalého garanta dobra a jasné poučení. Pokud ale přijmu s vypětím všech sil autorskou licenci upravit si postavy k obrazu svému, pak konstatuji, že takhle jsem se dlouho nenasmál. Byť mi teda některé vtipy přišly nucené (jakoby za každou cenu stvořené) a některé bych vypustil úplně (sv. Josef jako paroháč - prečo?, a docela odvážná legrace z Boha hraničící s výsměchem), zbytek byl nadmíru vtipný, byť jsem musel vytěsnit, že se jedná o osobách, v které věřím a ke kterým chovám přirozenou úctu. Dobrý zážitek mi zkazil jen konec a protivná Lucie Bílá - prečo?? Svatá Lucie by určitě nepodpořila Ortel hloupým výrokem a pak by nešla teatrálně zpívat koledu....prosím, už tu Bílou necpěte do filmů za každou cenu (kino Lucerna v Brně 10.12.2016). "Poslali nám posily!" :-D ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že dvojka lepší jedničky, což se nestává tak často. Zůstává roztomilost, ale příběh je pevnější, navíc všemu napomáhá dieckensovsky nasnímané a velkoryse vystavěné historické městečko, nic nešidící výprava a plejáda současného českého hereckého nebe. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sequely obecně nesnáším a obzvláště v případě pohádek je považuji za čisté zlo, ale v tomto případě mi to přišlo celkem ucházející. Úvod v nebi je stejně trapný jako v jedničce a dějová linka se zlým vykořisťovatelem Polívkou je vyloženě pitomoučká, ale vyvážilo ji to vtipné trio Majer & Liška & Taclík, které mě tam bavilo asi nejvíc. Z obsazení jsem ale jinak moc nadšený nebyl - Vica Kerekes hrát nikdy neuměla, to je známá věc, stejně tak její filmová dcera Anna Čtvrtníčková je tragicky hrozná, a překvapil mě tam poměrně početný výskyt přestárlých herců nad hrobem - myslím, že umění odejít včas na zasloužený odpočinek se u nás bohužel stále ještě nerozšířilo. Jinak se to celkem dalo, byť důvody nekritického diváckého nadšení v době premiéry mi jsou trochu záhadou, podobně jako skutečnost, že zde má dvojka dokonce o procento lepší hodnocení než jednička. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ty vole, že já nešel Vlkovi na pohřeb. To jsem z toho Epštajn. Mám Strach, že klasickým pohádkám, v nichž je jasně definován boj Dobra se Zlem, už tímto zřejmě odzvonilo. Nyní hlásí nástup přemíra křesťanských motivů, u kterých když nejste v obraze, máte z příběhu prdlajs. Anděl Petronel s čertem Uriášem mají zase jednou pěknou polízanici. Jejich přičiněním se jablko ze Stromu poznání skutálelo na Zem, kde může natropit pěknou neplechu. Co přesně se může po zakousnutí smrtelníka do něj stát, se můžete jen dohadovat, ve filmu to vylíčeno není, nicméně musí to být něco, z čeho jde předem opravdu Strach. A tak se naše komediální dvojka, na jejíž vizáži je desetiletý posun znát, odebere, pod pohrůžkou Pána Boha Barťáka, inkriminované jablko vyhledat a přinést zpět, jinak je jejich existence vážně ohrožena. Na své klaustrofobní pouti městem zjišťují, že některým lidem by místo dobrot na tradičního Mikuláše bylo záhodno nadělit pekelný kotel. Dvojka nijak významně nenavazuje na svého předchůdce, máme zde řadu nových postav, kladných i záporných, a tolik originálních i potenciálních dějových nápadů, až je trestuhodné, jak se z nich pramálo těží. V závěrečné fázi, kdy by měl příběh vygradovat, celý vyznívá zmateně a neúplně. Není jasné, jaký záměr tvůrci měli. Řada dějových linek i nápadů zůstane neuspokojivě zakončená. Tenhle bratříček se nad svým chudobným starším bratrem vytahuje okázale dražší výpravou a vizuální atraktivností. Duo Trojan a Dvořák film táhne seč může, chrlí originální hlášky, dialogy jsou příjemně vystavěné. Nepříjemně působí ovšem ten křesťanský/biblický podtext, který sice má určitý nadhled, ale přesto je toho moc. Mladší, potažmo dětské publikum musí trpět, určitě nemůže pochopit všechny skryté i vypointované vtípky spojené s náboženskou tematikou. Paradoxně je film velmi naivní. Netvrdím, že hloupý, ale naivní je dost. Záporem je i to, že se film odehrává na malém prostoru. Město má jakýsi klaustrofobní ráz, což vyvolávalo pocit určitého minimalismu. Závěrečná píseň Lucie Bílé film úplně odrovnala. Jiří Strach a spol. připravil dost nevyrovnané pokračování, kterému postupem času ubylo nápadů a jen se to celé zhoršovalo. Panuje Strach, že jestli to půjde takhle dál, můžeme od čertů čekat anální tresty a jablka ze stromů budou sloužit jako Jawbreaker při sádlo máslo praktikách. Pokud tohle tvůrci nezakomponují do příštího pokračování, tak jsou u mě saláti. 6/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

O poznání zábavnější, než první andělské dobrodružství. Pro mě jednoznačně platí, že čím více Dvořáka, tím více zábavy. Souhra dvou skvělých a charismatických herců báječně klape, navíc Petronel s Uriášem jsou skutečnými hlavními postavami, nekazí jim to ani hrabě, Dorotka, klíčnice a mnozí jiní, zde jsou vedlejší postavy opravdu jen vedlejšími postavami. Strach našel krom svého dvorního herce i svého dvorního skladatele a já doufám, že u obou zůstane. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování dnes už kultovního prvního dílu, ale po jedenáctiletém čekání bych čekala o něco víc než opakování už viděné formule "Petronel a Uriáš něco zmatlají --) Bartoška je pošle na zem s úkolem --) čert s andělem se něčemu hlubokému přiučí". Jen místo zasněženého šumavského hradu někdy v sedmnáctém století se přesuneme do (krásných) exteriérů Českého Krumlova století devatenáctého. Jako minule je tu lepší ta pozemská část - Petronel s Uriášem si na svatého Mikuláše hrají na přestrojeného anděla s čertem. Tahle část je chvílemi okouzlující. Jenže ani krása Vicy Kerekes a talent mladé Anny Čtvrtníčkové nemají na příběh polepšeného hraběte a čisté lásky jeho Dorotky. Máte tu sice nečekanou podzápletku, kdy se anděl s čertem pokoušejí získat (nejen) srdce švadlenky Kerekesové, ale nevím nevím, jestli je to materiál úplně vhodný do pohádky primárně pro děti. Nebeská část je o prvoplánových vtípcích a cameích "celebrit" (Lucie Bílá a Michal Horáček??? Vážně???), které přehrávají. Jemné zklamání, ale i tak Anděl Páně 2 nepovažuji za špatný film. Trojku si ale duo Strach-Epstein může odpustit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nedoufal, že ve svém životě ještě někdy uvidím příjemnou a vtipnou vánoční pohádku. Posilněn troškou vína jsem si ji moc užil. Obrovský kvalitativní skok od nepříliš zdařeného prvního dílu. Nemám tušení, kdo všechno byl od prvního zklamání vyměněn, ale tato pohádka fungovala na všech frontách. Zazněla spousta úžasných hlášek, což je rozhodně kumšt v dnešní přehláškované pohádkové době stále vymýšlet hlášky nové. Trojan s Dvořákem byli fantastičtí. Příběh byl hrozně jednoduchý a naprosto přímočarý. Přesto však nenudil. Opilecké mikulášské trio bylo naprosto dechberoucí. Vica Kerekes je ve své nezadržitelně stoupajícím věku stále kočka, která stále zajišťuje stoupání v mužském rozkroku. Naprostá pohádková špička poslední neúrodné doby. Lepší 4 kousky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší než jednička. Doba, do které je to zasazeno neodpovídá hereckému obsazení, respektive se do ní herci neuměli vžít. Takže je to takové plitké. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování úspěšné jedničky. Souhra Trojana s Dvořákem nemá chybu, příběh příliš nenadchl, ale pořád raději na Štedrý den Anděl Páně 2 než novou pohádkou ČT nebo ZT do oka... 70% ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Lepší, kvalitnější, hezčí, mnohem vtipnější jak jednička ... zkrátka super! :-) ... "Párky mi tu neberte, děti už mě...." ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se já a můj syn konečně dočkali premiery pokračování Anděla Páně. Plni očekávání jsme se doslova vtlačili mezi první nadšence a máme to tedy už bohužel za sebou. Podle ohlasů, kritik a ukázek z filmu jsem opravdu čekala, že pohádka bude velmi povedená, ale skutečnost předčila má očekávání. Někdo tady psal, že film nemá tak silný příběh jako jednička, ale já to tak nevidím, je asi pravda, že pro malého diváka bude méně pochopitelný, ale děj je nabitý poučeními, nenásilným humorem, který je tak inteligentní, že je balzámem na duši v tak konzumní době jako je ta dnešní. O tom, že Jiří Strach je výborný režisér, nás už nějaký ten rok přesvědčuje, že Jirka Dvořák a Ivan Trojan jsou parádní, sehraná a vtipná dvojka také nemůže být sporu, nápad zasadit děj právě do dne, kdy chodí sv. Mikuláš je prostě dokonalý a podle mě to celé nemá chybu. Já za sebe jsem se trochu bála hudby Ondřeje Brzobohatého, i když je moc šikovný a jeho tvorbu mám ráda, přece jen mě zamrzelo, že si režisér nepozval opět Miloše Boka, jehož hudba je prostě kouzelná a přijde mi, že se sem ohromně hodí. Byla jsem ale opravdu příjemně překvapena a na závěr jsem si ráda počkala v titulcích na jméno Pavla Šporcla, který tam hraje houslové sólo. K mému údivu mě ani nerušil příliš výkon Lucie Bílé a její provedení Chtíc, aby spal, bylo vcelku umírněné, celkem by mě zajímalo, čí je to zásluha :-). Už se mi dlouho nestalo, abych se v kině zároveň smála a přitom mi proudily slzy dojetí a to je pro mě bonus oproti výborné jedničce. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Na české poměry to nebylo špatné! Naopak, myslím si, že v posledních letech nevzniká mnoho dobrých pohádek. Ale pokud by tomu bylo tak, že občas vyjde jedna kvalitní, nejsem proti. Anděla Páně 2, stejně jako v jedničce, zdobí především herecké výkony dua Trojan x Dvořák! Druhý jmenovaný je jako čert skvělý. Mírně bych přidal na svižnosti a pár nápadů navíc by neuškodilo, ale těším se na Vánoce, kdy se na to podíváme v pohodě znovu. 75% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jednička byla obyčejná pohádka, která se vyznamenala skvělým obsazením a nadprůměrnou režií. O to je překvapivější, že dvojka více pomrkává na starší, tlačí humor dopředu a mnohem méně se tváří vážně. Ze začátku se může zdát, že nový směr filmu svědčí a dokonce ji kvalitou předchází, ale jakmile dojde na drama vycházející z minula, příliš to nefunguje a nakonec vyšumí do prázdna. Jako vánoční "buddy komedie" se však něco takového jen tak nevidí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že aj druhé dobrodružstvo Petronela a Uriáša má stále svoje vtipné a kreatívne momentky, no tentokrát mám pocit, že je to o trošku slabšie. Dvořák a Trojan sú vynikajúci, no situácie, do ktorých sa dostanú v tomto filme nie sú až také veľmi zaujímavé. Vizuálne a humorne to ale stále funguje. Ako rozprávka a komédia to funguje a zabavil som sa pri tom. A osobne si myslím, že to stačí. Hodnotenie: B- ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

To je tak skvělý když u nás netočí pohádky jen Troška a je to sakra znát. Smáli jsme se celá rodina a jsem přesvědčený že až to uvidím znovu budu se smát znovu. Práce s postavami je skvělá, hlavně ústřední dvojice a jejich vzájemná interakce, partička zlodějíčků nebo Bolek polívka, v nebi konečně pořádná sranda a odkazy na události a postavy z Bible příjemně pobavily...výborná pohádka ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan a Jiří Dvořák je stále sehraná dvojice, ale jinak toho pokračování populární pohádky opět moc nenabízí. Možná aspoň mladá Anna Čtvrtníčková je tu takovým nečekaným zjevením. Takže ano, pořád mírný nadprůměr. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama