Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně 2 bez pochyby naplňuje určitou představu o atmosféře Vánoc. Prostředí, kostýmy, spousta sněhu a spousta talentovaných herců tomu jde směle naproti. Na druhé straně jsou tu ovšem někdy triviální, jindy až debilní "křesťanské" vtipy, které jsou ve výsledku pouhou parodií na duchovní stránku Vánočních svátků. Jako by tvůrci říkali: "Přízemní český diváku, užij si svou omezenost....". Výsledek je pak napůl hodnotný, napůl laciný. Na konci je průměrný divák oblažen domněnkou o své bystrosti, když pochopí narážky na světce a náboženství, jenž ho v jiný čas roku nijak nezajímají. ()

Apofis28 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než 1. díl, opět je zde prokletí pokračování a sice vše co bylo úspěšné v 1. díle musí zde být zdvojnásobeno... Je zde vidět větší kapitál v zádech, ale jinak slabé. Možná jsem měl velká očekávání a ono to prostě moc nejde natočit kvalitní pohádku, ale abych byl upřímný, rozhodně je to lepší než Troškoviny, Janákoviny, Zelenkoviny a pod. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Anděl páně 2 je ještě nabitější, než první díl. A to hlavně humorem. Hlášky jsou všude. V nebo je opět blázinec, a na Zemi vlastně také. Opět zde excelují dva hlavní herci. 👍 Příběh je trošku praštěný, ale není to úplně špatný. Poznámka: Herecké výkony jsou dobré. Jiřina Bohdalová je super. 😀 Bolek Polívka je také velmi dobrý. Poznámka: Zajímalo by mě, proč zde hraje Lucie Bílá. Já jí od jisté doby vážně nemusím. A tu roli tady si mohla klidně odpustit. Poznámka: Nejlepší scény jsou, když chodí pravý čert a Mikuláš na děti. 😀 Poznámka: Hláška "Třikrát se počůral, a teď se tam nahoře ještě hodinu modlí." 😂 Doporučuji. Hvězdiček 3 ()

danny70 

všechny recenze uživatele

Takové vysoké hodnocení! To jako vážně? Když tady čtu "skvělé", "krásné", "bohulibé", "nádherné", "milé", tak nevěřím vlastním očím. I na ty dvě hvězdy jsem se musel přemlouvat a nakonec jsem je dal jen proto, že Stracha mám docela rád. Zápletka hloupá až nesmyslná, zlo nebylo dostatečně potrestáno, Herodes v nebi, Svatý Josef paroháč, všichni tam furt běhají dokolečka jak pitomci, nudná šicí dílna s ještě nudnějším záporákem Polívkou...., radši už nebudu dál psát nebo to hodnocení skutečně ještě snížím. To jako stačí vzít Trojana s Dvořákem (i když herecky výbornými), párkrát je nechat oběhnout Český Krumlov, k tomu pár jakože vtipných hlášek, na nebe Bartošku a je z toho pět hvězd? Strašné... ()

Sfaxia 

všechny recenze uživatele

Mohl by někdo vysvětlit Brzobohatýmu, že Karel Svoboda z něj nebude i kdyby se postavil na hlavu? Hudbu pro jedničku složil Miloš Bok, škoda, že ne i pro dvojku. ()

Orion12 

všechny recenze uživatele

Ještě o chlup lepší než jednička. Opět skvělé herecké postavy a herecké výkony, nádherné lokace, písničky, vtip, zamyšlení, využití ,,svatých,,. No prostě dvojka nestárnoucí vánoční klasiky 8/10 ()

zrmogoja 

všechny recenze uživatele

Anděl páně 2 předčil naše očekávání. Pohádku jsem viděla v Plzni. Nevím, kdo odcházel z kina víc nadšený, jestli já nebo taťka se sestrou. Menší vzrušení bylo před samotném promítání. K zahájení tam přijel jeden představitel, moderátorka to natahovala a já doufala, že uvidím pana Stracha. Bylo to jako těšení na Ježíška. Možnost potkat a popovídat si s tak skvělým režisérem, by pro mě bylo jedno z mála splněných přání. Byl to sice pan Dvořák, ale i tak to bylo fajn. Přece jenom to je Pan herec. Samotný film bych hodnotila na 100%. Může konkurovat svému staršímu sourozenci. Plno vtípků mezi Uriášem- Petronelem. Křesťanské narážky. Divák "zažraně" sleduje plátno a doufá, že žádný konec nebude. Jediné mínus bych viděla v tom, že tam bylo málo natočených míst z tátovo rodné Šumavy. Ale koho to zajímá. Panu Strachovi a další tvůrcům se zase něco povedlo! Víc takových nápadů. ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Na druhý díl Anděl páně jsem se těšila celý rok. Když jsem zjistila, že je možné jít na předpremiéru, vůbec jsem neváhala. Nakonec mi ji ještě o to víc zpříjemnili samotní představitelé – režisér Jiří Strach, čert Jiří Dvořák a malá Anežka – Anička Čtvrtníčková. Film začal a hned při poslechu hudby, mi bylo jasné, že to bude krásné – tentokrát píseň „Chtíc, aby spal“… nádhera. Četla jsem nějaké komentáře tady na CSFD. Nemohu se ubránit názoru, že někteří lidé tuto pohádku nepochopili. Je v ní velké poznání, které nám přináší opět Anděl a Čert. Když na konci filmu prohlásí Anděl, že Čert by tam byl sám, a že by mu po něm bylo smutno, bylo to neskutečné gesto, které mi vyhrklo slzy do očí. Duchaplnost, dojemnost a legrace – to je to, co dělá tento film nádherným! Děkuji moc vám všem, kteří se na něm podíleli. ()

Misadrabkova 

všechny recenze uživatele

Pro hodnocení a komentovani této pohádky jsem si vlastně svůj účet tady založila. Je mi 12, takže nevim, jestli tady můj názor někoho zajímá, ale i tak ho sem píšu. Tato pohádka se mi zdá jako nejlepsi, co jsem kdy viděla. Byli jsme na předpremiéře 27.11. u nás v Opavě a celé kino bylo nadsene. Mimochodem bylo úplně plno. Vím, že Anděl páně 3 asi nebude, ale bylo by to úžasné. Jiří Strach má obecně super filmy, to se neda popřít, ale tohle bylo super. Bylo to vtipné a poněvadž jsem věřící, tak jsem všechny vtípky pochopila a film se mi zdál ještě vtipnější. Nemůžu jinak, než hodnotit pěti hvězdičkami. Úžasný film! Hodně štěstí v dalších natáčeních. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

S Jiřím Strachem jsem si u piva potykal a "trpím" k jeho dílům lehce neobjektivním obdivem, nicméně nezbývá mi než konstatovat, že druhý Anděl Páně je slabší, než jsem doufal. Příběh plochý jak baterka, stále se opakující městské lokace zasněžené na první pohled umělým sněhem, Lucie Bílá neschopná hereckého výkonu, obsazená asi jen kvůli závěrečné písni, rušivě nadabovaná Vica Kerekes, poněkud prkenná Anna Čtvrtníčková, absolutně nevyužitý Pavel Liška a řada dalších drobných mínusů, které bohužel vyváží spoustu drobných plusů, povedených fórů i perfektní herecký výkon ústřední dvojice. Rozhodně se to nedá označit za průšvih, ale žádná oslnivá vánoční pecka to taky není. ()

Glajda 

všechny recenze uživatele

Na tuhle pohádku jsem se dlouho těšila a viděla veškeré možné trailery a videa (ach ta nedočkavost :) ). Když vidíte tolik videí kolem toho a jsou tam nové a nové scény, vtipné hlášky, záběry, tak se vám už pak těžko věří, že v kině uvidíte ještě něco nového. A ANO! Ono se to stalo. Byla jsem neuvěřitelné překvapená, za krásný a vtipný scénář. Pohádka byla obohacena krásným vánočním kouzlem, který během pohádky přešel i na mě. Jsem nadšená z lokace, textů písní, hereckých výkonů, hudby jako takové, kostýmů,scénáře.... Jednou můj brácha v práci řekl strašně pěknou věc svému kamarádovi: "Já jsem věděl, že seš dobrej, ale že si kouzleník..." Pane Strachu, my jsme věděli, že jste dobrý ale že jste kouzelník. :) Pochvala tedy nepatří jen Vám ale každému, kdo se nějakým způsobem podílel na tak pěkné pohádce. Děkuji za suprově strávený čas v kině! ()

barsy 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem nečekala, že by Anděl Páně 2 mohl být dobrý a už vůbec ne, že by mě tak nadchl, pravda je, že Jiřímu Strachovi v jeho tvorbě dost fandím, nevybavím si nic, co by se mu vyloženě nepodařilo. Oproti jedničce je to podle mého lepší, což je poměrně neobvyklé, že by se dvojka podařila, ale bylo to vtipnější, více odlehčené, děj byl také nápaditější. Sice myslím, že děti většinu vtipů a jiných okolností nepochopí, takže se asi více pobaví starší, ale tak hlavně, že je tam Mikuláš, čert a děti se pobaví. Jestli to tak půjde dál, dočkáme se snad i trojky...fakt Jiřímu Strachovi hluboce děkuji, že konečně za poslední dobu vznikl pořádný český film, na který má cenu do toho kina zajít. ()

Hirogen 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach zde vsadil na jistotu - a povedlo se mu to. Příběh je naprosto jednoduchý a předvídatelný. O to tu ale nejde. Celé se to točí na vtipných scénkách anděla a čerta. Musím říct, že neomrzí ani po nějaké době. Narážky na současnost jsou vtipné, nikoli politické. To je důležité. Pokud by byly politické, za pár let by to nikdo nemusel pochopit. Za mně 90%. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama