Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

kajmik01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době znovu nádherná pohádka, na kterou se vyplatí zajít do kina. V sále bylo plno a v podstatě všechny věkové kategorie, a vypadalo to, že se bavili naprosto všichni :) Začneme tím, co je u Jirky Stracha klasikou: nádherné lokality a kamera, dobrý výběr herců a skvěle doplňující hudba. Když se k tomu přidá vtipný a smysluplný příběh (už jen nápad poslat čerta s andělem na zem na Mikuláše je skvělý) a spousta hlášek pro malé i velké diváky tak je úspěch zaručen :) Ústřední dvojice je u Jirky tahem na jistotu, Trojan jako anděl Petronel a Dvořák jako čert Uriáš jsou skvělí a jejich škorpení už od prvního dílu skvěle funguje. Z nových postav musím vyzdvihnout Aničku Čtvrtníčkovou, Vicu Kerekes a Bolka Polívku, kteří hrají skvěle. Ale abych jen nechválil, tak pár drobností by se našlo: dějová linka s cukrářem (Marian Labuda) a klíčem od očistce nebylo vyřešená, čert s andělem neví, že existuje víc než jen jedno jablko, a trochu uspěchaný konec, který vypadal že ho bylo třeba vměstnat do zbylého času, aby pohádka nebyla moc dlouhá (třeba párkař v podání Vojty Dyka změnil svoje chování naprosto nepochopitelně). Každopádně i přes tyto drobnosti šlo o krásný zážitek, za který děkuju :) ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Češi zkrátka mají pohádkový um. Ať už jde o staré klasiky nebo novodobé celovečeráky, vždy oplývají perfektním obsazením a překrásnou hudbou. Pokračování Anděla páně není výjimkou. Předvánoční atmosféra je cítit na každém kroku a Petronel s Uriášem dokázali nejednou rozesmát vyprodaný sál. Strach a Epstein udělali dobře, když se rozhodli pro pokračování a já mám z filmu tak příjemnou náladu, že se mi ani nechce nic moc kritizovat. Určitě to šlo udělat líp, nebo si odpustit loupežnické trio, ale čert to vem. Děti mají pro jednou na co koukat a rodiče se nemusejí chytat za hlavu, kvůli tomu na jakou ptákovinu je to nechávají se dívat. ()

Romanoff 

všechny recenze uživatele

Já jsem si film užil. Příjemné odreagování z předvánočního shonu. Docela jsem se i nasmál. Ale první díl podle mne dvojka nepřekonala. Ještě dodávám, že podle mne se u snímku budou bavit více dospělí než děti. Původně jsem v hodnocení uvažoval o třech hvězdách, ale nakonec dávám čtvrtou za výborně zvolené místo pro natáčení. ()

huspenina33 

všechny recenze uživatele

Díky za takovou pohádku, laskavá, vtipná, dojímavá. Jirko Strachu díky, že si nám ukázal Pana Boha jak je " lidský " , svatého Martina jak se láduje svatomartinskou husou, Medarda jak kropí zemi atd. stojí to za to. Zároveň děkuji tomu Pánu Bohu, že se to obešlo bez uječených a pitvořících se postav. Proč ta Bílá s tou písní na konec? :-( ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné, vůbec jsem nečekal, že se to takhle moc povede! Je to sice pohádka, ale děti si ji rozhodně neužijou tak jako dospělí, kvůli množství super hlášek, které dětem nejspíše nic neřeknou. Moc se mi líbila postava Bolka Polívky, tohle by klidně mohl být etalon zaměstnavatele. Ale není to jen Polívka, je to celej film, který působí jednolitě jako celek, bez hloupých odboček a nesmyslů v ději! A navíc to je asi jedinej film, kde Vica zůstane celej film oblečená! ()

Figee 

všechny recenze uživatele

Malebné prostředí starých českých měst, zasněžené pláně, které nám v reálném životě už nějaký ten rok na Vánoce velmi chybí, spád, vtip a ponaučení. Při tom všem nechyběla známá chemie mezi Jiřím Dvořákem a Ivanem Trojanem a já byla v sedmém nebi. Abych ale jenom nechválila, možná by bejvalo nebylo od věci, si pár těch katolických vtípků, schovat ještě na trojku a maličko víc se, než na jich plné protahující scény (jako třeba nebeská honička Uriáše s Petronelkem kolem všech svatých), zaměřit na rozšíření dějové linky. Ale ani to mě nepřiměje sundat byť jen jedinou hvězdu. Pro mě se tato pohádka pro děti i dospělé řadí ke špičce české kinematografie a teď už také k seznamu filmů, bez kterých by to nebyly ty pravé Vánoce. Pane Strach, bude ještě trojka? Já jsem pro. PS: Chi chi chiiiiiii! ()

ájulinka 

všechny recenze uživatele

Na pokračování pohádky Anděl Páně jsem se moc těšila. Jednička byla super a v historii porevolučních českých pohádek je to snad jediná krásná. Proto jsem se samozřejmě nevyhnula srovnávání. Musím říct že dvojka je taky super, je neuvěřitelně vtipná, řekla bych, že víc než jednička, ale na druhou stranu je o něco méně pohádková. První díl je krásná milá poetická pohádka s vtipnými prvky. Dvojka už bohužel v tomto směru mírně zaostává. Bavila jsem se sice náramně, ale to naladění na kouzelnou atmosféru Vánoc jaksi nechtělo přijít. Byly tam náznaky - například nebe nebo krásné pohledy do zasněženého Krumlova. Chvílemi už už jsem si myslela, že to přijde, ale pak se objevilo něco mírně vulgárního nebo příliš novodobého, co to krásně zazdilo. A perlu na závěr tomu dodala popová Lucie Bílá, která tak nádhernou písničku, jakou je bezesporu koleda Chtíc aby spal, svým popovým stylem beze špetky pokory před narozením Páně úplně zprznila. Ty děti by to zazpívaly bez Lucky líp. Anděl Páně 2 se mi tedy líbil, většinu času jsem se málem válela na sedačce kina smíchy :-), na pět hvězd to ale na rozdíl od jedničky nebylo. ()

sunny.day 

všechny recenze uživatele

Boží, naprosto boží .. jiné slovo bych ani nemohla použít. Věděla jsem, že to bude pěkný, ale že to bude až takhle skvělý jsem opravdu nečekala. Z kina jsem odcházela s přiblblým úsměvem na tváři a ještě v posteli jsem si broukala vánoční písničky :D Jíři Strach odvedl úžasnou práci a dvojice Trojan a Dvořák .. nemám slov :) ... za mě nejlepší český film za poslední dobu, jasných 5* :D ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Tohle je balzám na duši! Po dlouhé době jsme se dočkali opravdu pěkné pohádky. Pan Strach velmi umně navázal na fakt, že jsme u nás kdysi pohádky točit uměli. I když je to druhý díl, tak za mne je lepší než předchozí, možná je to tím, že je to více epizodní, ale vůbec to nevadí. Anděl a Čert jsou u mne za jedničku, ale celkově to obsazení se opravdu povedlo, protože co jméno, to pojem a daří se to všechno udržet na uzdě. Takže tedy opravdu moc příjemné překvapení a zcela zaslouženě narvané kino, i když pro mne to množství lidí trochu utrpení :-) ()

Eula 

všechny recenze uživatele

Když jsem prvnímu dílu dala ***, musím tady jednu přidat. Ale ... Ano - vizuálně je to úžasné. Ano - dvojka Trojan, Dvořák je skvělá. Ano - je tam spousta vtipných narážek, které člověk snad nemůže na jedno zhlédnutí ani pobrat (nemluvě o dětech, které na to budou muset dospět). Ano - objevuje se tam spousta známých tváří. A i proto mi to spíš přijde jako pohádka pro rodiče než pro děti. Každopádně máme krásnou novou vánoční pohádku a třeba jí pár následujících let ohladí hrany a budu se na ni moci podívat, aniž bych musela neustále přemýšlet, proč někdo něco řekl a co to vlastně znamená. ()

KiR0 

všechny recenze uživatele

"... Třikrát se strachy počůral a teď se hodinu modlí..." Už je to pěkných pár let, když jsem slyšel komentář na téma: Co odlišuje české pohádky od zahraničních. Odpovědí bylo, že v českých pohádkách jsou i ty "záporné" pohádkové bytosti v jádru dobrosrdečné, pomáhající lidem... To vše táto pohádka splnila na 100%, k tomu byl přidán příjemný humor, krásná hudba, takže za mne "plný počet" "... hihihi..." ()

Gwater 

všechny recenze uživatele

No, jsem smutný. Kino bylo sice vyprodané, ohlasy v informačním prostoru vynikající, ale .... Jak už kdesi dole přede mnou napsala, začátek byl zbytečně dlouhý, rozvláčný a nevtipný. Až ve městě se začalo něco dít. Vlastní jádro však bylo složené z několika krátkých příběhů. A přehlídku "CELEBRIT" si mohl pan režisér odpustit. Myslím, že filmu spíše ubrala. Odešel jsem nespokojen a nějak jsem nebyl do děje vtažen (čemuž asi přispěly ve 20:00 žvatlající a rušící děti ((čemuž se nedivím, film zrovna dětskou pohádkou není))). Pro mě za *** ()

Killy 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda tohoto typu filmů ale musím říct že jsem se bavila , dokonce velmi dobře . Super sváteční pohádka pro celou rodinu a Trojan s Dvořákem 5* ()

io. 

všechny recenze uživatele

Moc se mi na to do kina nechtělo, ale nakonec jsem svolil a byl jsem velmi příjemně překvapen. Pánové Trojan a Dvořák své role zahráli skvěle i ostatní role byly povedené. Mělo to hlavu i patu a celkově to byl příjemný zážitek. Pohádka pro všechny věkové kategorie - doporučuju! ()

zonglik 

všechny recenze uživatele

Byla by škoda, kdyby film vyšel jen v TV na Štědrý den, jak to bylo v plánech. Plátno si zasloužil a dle mě i hodnocení, jaké má. Ač jsem od filmu čekal dost, stejně předčil mé očekávání. Myslím, že toto dílo nikoho neurazí a každého pobaví. (i kdyby nic jiného) Nemá cenu to více rozebírat, každý by si to měl shlédnout a zhodnotit sám. za mě 5* ()

melica 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdičky, protože jsem se od srdce zasmála a biblická osvěta pro nejmladší generaci je nutná. Jinak jsem ale rozpačitá. Příběh nedrží pohromadě, příliš mnoho podivných zvratů. Dvojice Taclík-Liška naprosto nevyužitá, taky klíč od očistce nám nějak zmizel beze stopy (leda by si štáb připravoval půdu pro třetí díl?). A uvědomil si někdo, co se asi stane s těmi ubohými švadlenkami, když jim náhle zmizí zaměstnavatel? Viktor Preiss dokazuje, že není malých rolí. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama