Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Yony 

všechny recenze uživatele

Roztomilost, vtipnost a milost...všechno, co jsem od Anděla čekala...jen proč tolik násilí v tom prostě. Sem to pro mě nepatří. Nemám to ráda. To stejný jsem vnímala u Princezny ze mlejna. Jednička krásná a ve dvojce najednou prostě násilí. Škoda toho. A taky dost podobnost s jedničkou...zůstala pro mě na topu...ale jelikož tomuhle stejně nešlo dát míň než 4 hvězdičky, změnila jsem jen hodnocení jedničky na pět :) V rámci žánru pořád krásná věc, na kterou se ráda budu dívat opakovaně :) Hodně vtipných a povedených hlášek a čert s jiskrou :D Jo a jediný za co bych přemýšlela o oddělání ještě jedné hvězdičky..proč Lucie Bílá...fuj. Vždyť se tam vůbec nehodí. Nebo mě prostě do toho přijde sprostá, trošku jako..no..laciná. Ten její pohled a teatrálnost...v nebi...no :D :D ()

Pluto_petr 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších pohádek natočených u nás po revoluci. A nebál bych se říct, že i jeden z nejlepších česlých filmů po revoluci. Příjemná pohádková atmosféra vánoc se z plátna line po celou dobu. Parádní nápad na zvolení doby Mikuláše, kdy obě hlavní postavy mohou chodit "naostro" i ve světě lidí. Příběh je sice jednodušší, ale v tomto případě to vůbec nevadí. Na české poměry naprosto vyjímečně dokáže film udržet pozornost po celou dobu, nemá příliš mnoho slabých míst ani zbytečných pasáží, žádné pitvoření či žvatlání. Jak většinou dvojky dopadají hůře než jedničky, zde můžu směle říct, že u Anděla Páně se podařilo letitý kult nezkazit, ba právě naopak. Pánové tvůrci, gratuluji. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem se díky vysokému hodnocení těšil. Pocity jsou rozpačité. Skvělé "pohádkové" lokace, masky, hudba i kamera. To co je dal režisér na plátno vypadá prostě dobře, jen to nějkak nešmakujel. Kamenem úrazu je tu scénář a "telebrity" placement. Horáček, Lucie Bílá a děti Gottovy jsou vrcholem pekla a smysl tu nemají... Příběh samotný je kostrbatý, nepohádkový a řada věcí nedává smysl. Je jedno, zda dobro zvítězí, nebo ne, ale vše by mělo mít důvod. Tady jsem ho postrádal. Pomíjím přílišnou "lidskost" nebešťanů. První třetina veliká nuda a "hláškování" fórků s křesťanskou tematikou je laciné jak v Kameňáku. Poslední třetina je ta, co postrádá smysl a vyvrcholení ( "vrcholem" je TeleBrity placement Michala Horáčka). Střední část drží pohromadě, honičky jsou chvíli vtipné, pravý čert a anděl toho ale moc nevykřešou a spíše se spoléhá na malebnost exteriérů. Škoda, že se pohádka neubírala více jinam a vrcholí lovem Vicy Kerekeš, což je slabomyslné. ()

marhi 

všechny recenze uživatele

Tak, není to nějaká bomba, ale líbilo se. Je tam dost velký tlak na znalost křesťanství, ale navadilo to. Herecký koncert Trojan - Dvořák A abych nevypadal jako oslík, libila se mi drobná nesrovnalost v čase. Děj je posunut tak o 150 až 200 let napřed prvnímu dílu. Za to dík autorům. Jo deset let v nebi je na zemi..... kůrva dloho. ()

anna.ure 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že film nemá více procent. Za mě jeden z nejlepších filmů, které jsem za poslední dobu viděla :) Šla jsem z kina s bolavým břichem (jak jsem se smála) a se správnou vánoční náladou. Pohádka pro děti i dospělé, za mě super. ()

JWK 

všechny recenze uživatele

Odeberte jednu hereckou hvězdu z pohádky S čerty nejsou žerty a pohádka bude pořád stejně ultrakvalitní. Odeberte z pohádky Anděl páně Trojana a máte z pohádky trosku. Pohádka je kvalitně natočená, ale scénář je prostě strašně nevyvážený. A ani Trojan s Dvořákem to nezachrání. Perfektní postavu Košťála plnou potenciálu na konci prostě oddělali během 30 vteřin a tak hlavní úlohu záporáků převzal jeden děsně neděsný fake Mikuláš s dvěma imbecilními pomocníky. Čert i přesto že některá kouzla evidentně dělat může, před bandou floutků zděšeně utíká. Pohádka nemá balanc ani dynamiku. Nemá ty správné zvraty, Nemá ty správné záporáky a když už by jím mohl být Košťál tak ho tvůrci sprostě nevyužijou. Nemluvím ani o tom že si vystačili se třemi ulicemi v Krumlově po kterých běhájí pořád dokola jen z jiných směrů... Škoda, peníze na to evidentně byly, jen tedy scénář katastrofální...navíc humor působí dost často křečovitě jako v kabaretu TV nova. ()

Lambrija 

všechny recenze uživatele

Že nám ten Petronel ale zestárnul...Dospělým se asi dvojka bude líbit méně, dětem naopak více než jedenáct let stará dnes již vánoční klasika. Pravdou je, že křesťansky nevzdělaní diváci o mnohé fórky přijdou a opatrný rozpočet je znát, na druhou stranu žádná korpulentnost by stejně pohádce neslušela. Herecké štěky mě nevadily, to spíše výkony Dyka a Kerekes. Naopak pěkně se do role obul Polívka, kariéru slušně nakopla i mladá Čtvrtníčková a ústřední dvojice dobře využila větší množství prostoru, jenž dostala. Za mě spokojenost, a to si na pohádky si nepotrpím. ()

Gugos 

všechny recenze uživatele

Myslím že tady hodnocení trošku přestřelené...jednička byla určitě ucelenější a daleko hezčí příběh, ale na tak kvalitní jedničku navázat je velmi těžké a za takovou dvojku se pan Strach rozhodně stydět nemusí ... :-) moc pěkný film Strach je prostě skvělý...jenom toho Horáčka si mohl odpustit to bylo hodně nevkusné a dost mě to nasralo.... ()

misa kulicka 

všechny recenze uživatele

Snad ještě lepší než jednička. Smekám hluboko před scénářem, prostě paráda. A průměrně inteligentní člověk pochopí ten krásný humor, který je v dialozích. Hodnocení 90 % ()

yennefery 

všechny recenze uživatele

Moje srdce zaplesalo....v době, kdy se točí samé kýčovité frašky o ničem, je AP2 nádhernou perlou v naší kinematografii. Duo Trojan-Dvořák mě prostě nikdy neomrzí. Nápad o zasazení děje do svátku Mikuláše je jednoduše geniální. Já se tedy nenudila ani chviličku. Miluji chytrý humor a pan Strach mi ho opět dopřál plnými doušky...a dámy, která byste se nezamilovala do Uriáše s tím jeho pekelným pohledem.....Děkuji mnohokrát, za tento předvánoční dar. PS: nevěřila jsem, že když půjdu do kina 18 dní po premiéře, že bude kinosál stále plný.... ()

klukcz 

všechny recenze uživatele

kvalit prvního dílu to rozhodně nedosahuje. především po stránce děje, který opravdu poněkud "pokulhává" a vlastně jen slouží k přesouvání od jednoho vtípku k dalšímu. a naštěstí jsme se celá rodinka díky nim dobře bavili a čas nám příjemně utekl. a přesně to jsem od něj čekal. ()

Minas 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi skeptický, ale zpracování, náboženské narážky a super prostředí mě opravdu překvapilo. Tvůrcům se povedlo udělat atraktivní pohádku jak pro malé tak i pro starší, což se málo kdy povede a vidím, že poslední dobou Český film si vede lépe a lépe. Na pohádky nekoukám, jedničku jsem neviděl. ()

matyy 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se náramně bavil od začátku až do konce. Moc povedená pohádka. Nejlepší za hodně dlouhou dobu. ()

čejen 

všechny recenze uživatele

Vynikající... když jsem jedničce dal 4hvězdy a dvojka mi přijde ještě lepší, nejde jinak než dát plný počet, opravdu moc povedené s dílo pana Stracha a všech představitelů, díky:) ()

pirduch 

všechny recenze uživatele

Nádhera... asi bych se měl před reprízou krapet počíst v Bibli,abych si více užil některé vtípky,ale jinak jsem byl spokojen, a děcka taky. ()

AlesKrc1 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně zase pravá česká pohádka,byl jsem v kině a bavil se každý jak děti tak dospěláci ;) Po letošním hnoji a zrůdnostech co vyprodukovala na Vánoce čt je tahle věc jako jediná růže mezi trním.Opravdu důstojné pokračování prvního dílu ()

Tosnarka 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka se spoustou milých a chytrých vtipů, skvěle obsazená...prostě nejlepší!Snad dosáhne toho milionu a bude Trojka....tak šupšup do kina:-) ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama