Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

terez_p 

všechny recenze uživatele

Při té bídě nových pohádek, co dávali přes Vánoce v televizi, jsem byla šťastná, že jsem si přes svátky zašla do kina na krásnou českou pohádku, která je spíš pro dospělé, děti tohle nepochopí. S jedničkou bych to nesrovnávala, oba díly jsou stejně dobré, hlášky vtipné, Trojan vypadá pořád stejně, jen ten Bůh nám zestárnul. Body nahoru za Český Krumlov ;) ()

malet 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsazení, příjemný příběh, i voda se rozestoupila.... žádná hluchá místa, rozhodně jsem se ani chvilku nenudila. Nejvíc se mi líbily ty schody ke dveřím očistce. Chodit bych je nechtěla. Myslím, že dospělí se bavili ještě o trochu víc, než děti, těch dvojsmyslů bylo celkem dost. Potěšila Anička Čtvrtníčková, na třináctiletou slečnu pěkný výkon. Jen jsem měla malinko problém s těmi klíči. Mě by zajímalo, jestli Petronel dostal zpátky od cukráře ten zlatý klíč, a kdo našel klíč od krejčovské dílny, který zahodil Uriáš. Jako aby ji nevykradli... Za mě o hvězdu víc, než za jedničku. ()

wvwrayman 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Hejbou se tam, je to barevný, sníh tam padá, takže by ten film vlastně mohl uspokojit nenáročnou masu. A asi i uspokojuje. Omlouvám se, ale mně se to omýlání těch zkratek dokola zkrátka nelíbí. Medardova kápě, Svatomartinské víno nebo husa, Ježíšovy zázraky, nebe je v oblacích,... Zkratky, zkratky, zkratky... Pořád si říkám: PROČ? A asi ani tu masu nikdy nepochopím... ()

Kesinka 

všechny recenze uživatele

Objektivně si myslím, že oproti těm hrůzám, co šly o Vánocích, je toto nadstandardně hezká pohádka. Nicméně netuším, proč to mělo přes milion návštěvníků. Zápletka mi přišla dost chudá. Pán Bůh si mohl pro jabko skočit sám a měl to hned. Že by dával takové důležité ovoce v šanc poté, co s ním kdysi udělali Adam a Eva, mi přijde jako úplná blbost. Rovněž mě poněkud nedojala hlavní role malé holčičky. Sorry, ale ošklivější holku už v ansámblu neměli? Navíc mamince, Vice Kerekes, nebyla podobná ani zbla. Tu museli navíc předabovat. Jako kdybychom neměli dost hezkých českých hereček. Taky tam bylo dost nepochopitelných záseků. Např. proč Uriáš nemohl vyčarovat peníze, ale zapálit oheň ano? A proč vyděsit mohl jen malé děti, ale dospělé výtržníky ne? Zkrátka příliš mnoho "proč????", se kterými jsem se neztotožnila. Takže ano, nebylo to špatné a klidně bych to pustila dětem. Ale žádný extra zázrak. ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Lepší než první příběh. Trojan s Dvořákem rozehrávají herecký koncert a ostatní skvěle dopňují. Vánoční atmosféra přímo dýchá z plátna, či chcete-li z obrazovky. Pro mě třetí povedená pohádka za posledních 5 let ( Tajemství staré bambitky, Sedmero krkavců ). Jiří Strach a Marek Epstein. Bravo! ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Nelze než konstatovat, že kvalitní českou výpravnou pohádku natočit lze. Trošku k polemice je, zda tou pravou cílovou skupinou jsou skutečně děti? Já jakožto člověk dospělý jsme se výborně bavil, ale leckteré dítko nemuselo některé vtipy, narážky či situace zcela pobrat. Obecně je však Anděl páně II skvělým rodinným filmem, který si o své místo ve vánočním vysílacím čase řekl více než hlasitě. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami nakonec tedy jsem dal čtyři,ale jen proto,že kvalitních pohádek (filmů) na české poměry moc není. Herci Trojan,Dvořák,Polívka,Bartoška jsou skvělí ostatní jsou fajn ! Příběh je jednodušší,průměrný bych řekl na pohádku určo ! Nadprůměrná česká pohádka s plejádou herců,zpěváků a kandidátem na pana prezidenta dokonce,že?..... ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si snad zaslouží nejmíň 4* hvězdy jenom za Petronela s Uriášem – Tihle dva jsou tu totiž zárukou kvality a bezva zábavy. Naproti tomu je ale vyložený hnus v podobě politické agitace. Ale zpět k pokračování úspěšné pohádky. Uriáš čtoucí kladivo na čarodějnice – a ty boty! Velkej barák s kupolí. Dialog Marie a pána boha o Potopě byl excelentní. Veršující Dyk pobavil. A cože to dělal pán bůh den Sedmý – vyvoláme Uriáše, ano. Polívka aka Mistr Košťál… Co mi to jenom…? Josefovy parohy, no téda. Řekl bych, že my dospělí se tu pobavíme víc, než děcka, který třeba Heroda nevim, zda pochopěj. Taakhle začala Hra o jablko, jo ahá… Svatej Petr (Ivan Horník, já vím) je prostě síla. No holt, jak to bylo o tom psovi? Liška byl bezva čert. No, deal by byl. No teda, Já to tomu Dvořákovi normálně málem sežral… Jó, Vica byla fakt celkem… ucházející. „Já jsem…“ „Matla.“ „Já dělám všechno pro to, aby zkrachovali.“ Jo, když je v tom ženská, to by i kamarád zabil kamaráda. No toto… Jo, láska se dá koupit, akorát bysme sklouzli do zcela jiného žánru. Jiří Strach je Bůh (tímto se omlouvám jinak opět famóznímu Jiřímu Bartoškovi v roli pána boha). Jó, málem bych zapomněl – ty čtyři hvězdy v hodnocení nebyly jen za ústřední dvojici, ale za celou pohádku - tedy pominu-li agitaci. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Člověk musí obdivovat tu zarputilost čechů, s jakou se neustále snaží prosadit ve světové kinematografii něčím, co stěží obstojí v letním kině Horní dolní. Anděl páně 2 se dá považovat za příjemné zpestření těch Babovřesek a Kameňáků, které už ani nejsou vstipné. Po pravdě, čekal jsem, že to bude katastrofa a místo toho jsem dostal průměrnou pohádku s dobrým obsazením, ale příšerným scénářem. Postavy, byť dobře zahrané, zkrátka postrádají určité kouzlo. Zejména pak Bolek Polívka v roli Košťála, mohl mít trochu lépe napsanou roli a ukázat tak i trochu zlého charakteru a ne jen strojeného zla. Také se mi nelíbila až příliš velká infantilita, se kterou pohádka na mnoha místech pracovala, hlavně co se týkalo nebe. Také by neuškodilo, kdyby scénář četl i někdo se špetkou selského rozumu. Jasně, je to pro děti, dle obsahu tak nezaujme nikoho nad 15 let, ale trocha té logiky přece jen neuškodí, zvláště pak, když děti ve vývoji mají potřebu jistého vzdělání. Taktéž je trochu divné, přikládat si zásluhy autora, který na díle nemá žádnou práci, tím spíše, když výsledné dílo spíše jméno pošpiní. Jsme si jistý, že Božena Němcová tohle nikdy nenapsala a jsem si jistý, že by to ani nikdy nenapsala. Její pohádky vykazovali poměrně vyšší dávku intelektu a reality. No a nakonec, nejde nezmínit Lucii Bílou a její závěrečný song. To jste si to jako fakt nemohli odpustit? Hlavně že Lucka Bílá měla na sobě tolik makeupu, že div stála na nohou, jen aby se vůbec mohla před kamerou ukázat. ()

Shagrat odpad!

všechny recenze uživatele

Víc trapno-trapně-trapnou scénář si už nikdo snad vymyslet nedokázal !!! Děj absolutně vytržen z kontextu ! No, co bych se vůbec namáhal s komentářem, doufám, že pokračování nebude !!! V Bibli je to úplně jinak !!! ()

louskacek24 

všechny recenze uživatele

Typicka dvojka-velka ocekavani a pritom jedna velke zklamani...jedna vtipna hlaska nedela vtipnej film...nejvyraznejsi postava -Polivka a pak uz jen horsi a horsi herecke vykony a na uplnem konci debilne ucelove dosazena Biyla.... ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /děj se nám ke konci poněkud ztratil a už to byla jenom taková taškařice a Petronel jako milej nešika, záškolák a lump v jednom byl občas otravnej, takový geniální nešika v americkým stylu/, + /dvojka Trojan a Dvořák jasně nejlepší, pozitivně, mile a optimisticky předvánočně natočeno, lokace Českého Krumlova byly povedené/, hodnocení - hezoučká, mile - sociálně - komediálně romantická moderní pohádka, co se líbila, dobré to bylo ()

Martyjoker 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. V porovnání s prvním AP téměř odpad, který nezachrání ani zbytečně husté hvězdné obsazení. Bez příběhu, pouhá série občas povedených gegů.... ()

cineczeck 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojce je skvělá, vtipná, flexibilní... Dobrá sci-fi pohádka. Podmanivý situační humor. Občas pokus o důraz na detail. Ale jako celek bohužel.. Nijak výrazně nevybočuje z tuzemských romantických taškařic a vyumělkovaných oddychovek.. ()

pierrek22 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi ulevilo, když jsem při prvních tonech hudby zjistil, že režisér konečně vyměnil skladatele. V prvním díle jsem si nebyl jistý, jestli orchestr už hraje, nebo stále ladí. Dvojka, ač to není světovým zvykem, je o dost lepší. Neustálé špičkování anděla s čertem bavilo až do konce. Dokonalá dvojice. Co trochu zamrzelo, že češi neumí točit dramatické strhující finále. Se šéfem krejčovství a dalšími si na konci moc nevyhráli. ()

Fragonar 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem byl přesvědčen o tom, že dobrá pohádka znamená mnohem víc než pestrobarevný guláš komických a karikovaných postaviček, situačního humoru, případně líbivých tradičních lokací, jako je začarovaný les, královský zámek či rozkošná vesnička s útulnými (obvykle valašskými) chaloupkami. A co víc, domnívám se, že dobrá pohádka znamená dokonce víc než povedený, inteligentní a dramatický příběh. Pokud se skutečně hluboce nemýlím, domnívám se, že pohádku odlišuje od podobných fantastických žánrů ještě cosi dalšího, velmi podstatného. Staří Řekové a Římané tvrdili, že dobrá divadelní hra přivede ve svém závěru diváka do stavu katarze. Do stavu zvláštního povznesení. Do stavu, který je velmi vzácný a delikátní. Dobrá pohádka má podobně vznešený úkol. Měla by člověku připomenout dobro, a především pak cestu k němu. A přitom nikdy nesklouznout k těžkopádné didaktičnosti či mravoučnosti, které nefungují, ba přímo člověka odpuzují. Myslím, že už dlouhá léta se české filmové pohádce nepodařilo splnit tento úkol tak bravurně, křehce a s takovou mírou neodolatelné laskavosti. Pro mne mnohem zralejší, dospělejší a moudřejší než první díl (který mám mimochodem velmi rád). A pokud jde o kritické připomínky ve zdejších komentářích: Uriáš vem nevelký počet opakujících se krumlovských uliček, celebrity ve vedlejších rolích či méně výraznou dějovou linku. Na tom všem, ve světle výše řečeného, pramálo záleží... ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že za posledních deset let, je to nejlepší film co z našich luhů a hájů stojí za shlédnutí. Chtělo by se dodat bohužel. ()

Opavak 

všechny recenze uživatele

Rozjezd pomalý ale rozhodně pěknější a vtipnější než první díl. Panu Strahovi se počkání vyplatilo... ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama