Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hihihi je tentokrát trochu lepší, ale otravka s Polívkou a dílnou šiček mě nebavila. Dal bych prostor Bartoškovi, protože na něj se dá koukat kdekoliv. Třeba s Vicou. Hudbu za výbornou nepovažuju, protože jsem měl chvílemi pocit, že se nedívám na mikulášskou nadílku s hledáním jednoho jablka, ale další pokračování batmanské ságy. Ondra by se mohl trochu zklidnit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co dodat, když Českému buranovi stačí film jako Kameňák k radosti a tvůrcům přinese miliony za návštěvnost, tak jak si asi povede o dva levely lepší pohádka, která je ale pořád neskutečně buranská, Čechovi to prostě stačí. Neřikám, že to není občas fakt sranda, on je Trojan prostě skvělej a navíc ve dvojici s Dvořákem tvoří dokonalé herecké duo. Ale tím to končí. Vše kolem je papundekl hadr, děj se točí v kruhu a to doslova. Dvě postavy chodí, mluví a nebo je někdo honí dokolečka po studiu. V ději se objeví naprosto strašné scény a to zavěšení tý malý holky na hák, to tvl prostě nemá v takovém filmu co dělat, líbání Kerekes čertem to už sem šel úplně do kolen, ta je navíc ve filmu opět jen jako ozdoba která svojí tvářičkou a dekoltem dostává roli za rolí bez jediného náznaku hereckého talentu a odpustitelná, leč hloupá postava párkaře....to sme doma taky protlemili. Jednička je mnohem lepší, je pohádkovější a opak tvrdící recenze i většina dokládají rozklad naší doby a neskutečně nízké cíle a pokřivené hodnoty. Navíc Polívka v roli záporáka naprosto nedůvěryhodný, ta role mu nešla věřit vůbec, měli jí dát Donutilovi, tomu kreténovi by šla k duchu daleko lépe. Nečekal jsem od toho nic, pobavil se pár gagy, ale i se místy zhrozil, co za místy pokřivenou věc dokážete napasovat do role nejúspěšnějšího filmu roku 2016 a nástupce takové legendy, jako jsou S čerty nejsou žerty. Vladimír Dlouhý udělal v hrobě tři vrtule.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná o maličko zábavnější a svižnější než první díl, ale pořád to je pouze a jen slušná, komediální pohádka, která funguje hlavně o vánocích. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Viděno na Slovensku. Bohužel. Předabování do sloveštiny je strašný průser!!!!! Tohle se nepovedlo vůbec. Nadávali jsme před kinem všichni, co jsme to viděli. Slováci i pár Čechů. Ale hodnotím film, je to krásná pohádka! V původním znění si ji pořídíme na DVD a dáme si ji. Už se na ni těším. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Srovnatelné s jedničkou. Nebeské scény jsou hravé, vtipné, svižné. Mikulášský příběh je jednoduchý, ale kouzelný, pohádkový. Jiří Strach dokáže vést nejen herce, ale vybrat i správné lokace. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dosť milé a vtipné. Vynikajúci Trojan je doplnený Polívkom vo vedľajšej roli a celé to stojí na ich majstrovstve. Kerekes snáď prvýkrát nemusela hrať vyprsenú nánu. Je to rozprávka, ale mám obavy, že skôr pre dospelých, než pre deti. Pochopenie mnohých vtipov si vyžaduje totiž isté vzdelanie alebo minimálne znalosť Biblie. Porovnania niektorých užívateľov s Kameňákom ale vôbec neobstoja. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jedničku si nepamatuju a vůbec mi to nevadí. Celý ten příběh na zemi to skvěle táhne a nemá daleko do 5 hvězd. Naopak pasáže v nebi mě moc nezaujaly, takže celkově za 75%. :) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale stále velmi dobré. Prohřešky proti (katolické) teologii, historii atp mi v tomto případě naprosto nevadí. Ona je to přece pohádka, že? Smíš mě štvala taková ta naprostá neschopnost obou bytostí činit zázraky... Celkový dojem: 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bylo příjemné po těch vánočních TV propadácích vidět konečně pěknou a hezky natočenou českou pohádku, kterou druhý díl Anděla Páně rozhodně je. Ve výsledku se mi dvojka líbila o něco více než jednička. Většina vtipů fungovala na výbornou (i když občas jsem se jako "totální neznaboh" nechytal) a stejně tak i vzájemné pošťuchování mezi Petronelem a Uriášem, kteří byli hereckými tahouny celého filmu. Z technického hlediska jde o slušně zvládnutý filmařský kousek, na který si ještě určitě někdy v budoucnu najdu čas. Moc milé překvapení a oddychovka v jednom během vánočních svátků. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nebylo nás mnoho, kdo byl v dobových recenzích po nástupu filmu do kin kritický. Vlastně jsme byli v českých médiích dva. A za každou výtkou této hloupůstky si dodnes stojím. Co mi vadilo? Dost věcí. Třeba velmi slaboučký příběh společně s úmorně infantilním humorem. Postavy celou dobu jen běhají křivolakými uličkami sem a tam a nic podstatného se neděje. I to jablko se objeví hodně brzy, takže nějaké hledání a s tím spojené napětí odpadá hodně brzy. Tvůrci naštěstí využili nádherně malebná zákoutí vánočního Českého Krumlova, takže na pohled je ještě všechno tak, jak má být. Do chvíle, než se začne mluvit. Všechno to, co na diváky fungovalo v prvním díle, Strach s Epsteinem aplikovali i podruhé, jenže nejenom že k tomu nepřidali nic nového, ale ještě víc zdětinštěli. Camea známých herců v rolích nebeských obyvatel jenom proto, že mají stejná křestní jména, se ještě dají přežít, jejich humor už ne. Když si Martin Huba jako svatý Martin stěžuje, že mu někdo vypil svatomartinské víno, budiž - ale bylo opravdu nutné, aby v další scéně, kde jí husu, i znovu zdůraznil, že si právě pochutnává na "svojí svatomartinské huse"? Nebylo to dostatečně jasné? Nebo je opravdu zapotřebí každému divákovi všechno polopaticky vysvětlovat? Vůbec se celý humor odehrával v očekávání, že divák se zasměje jen proto, že svatého Matěje hraje Matěj Hádek, Veroniku Veronika Žilková nebo Lucii Lucie Bílá, protože od dětinsky primitivních vtípků na hranici trapnosti snad pobavení ani čekat nešlo. "Křesťanské" narážky (potopa světa, zjevení v Lourdech) jsou takové snad všechny. Využití svatého Josefa bylo také hodně rozpačité. Jakkoli se první díl tomu vyhýbal, druhý jasně naznačuje, že na nebi vládne polyandrie - Marie s Josefem a ještě s Bohem vychovávají Ježíška a... ne, nechci myšlenku domýšlet. A vůbec, jak může být v nebi Ježíšek jako malý usmrkanec? Když umřel ve třiatřiceti, měl by ve stejném věku být i nahoře. Ani na zemi si ale divák moc nepolepší. Na rozdíl od jedničky, která přece jenom nabízela i jiné postavy než Petronela a Uriáše, tentokrát tvůrci vsadili pouze na bezchybně fungující chemii excelentního dua Trojan-Dvořák a postavili pohádku jako buddy movie. Dobrý tah. Škoda jen, že jejich špičkování se tak často odehrává v rovině infantilního pošklebování. Tohle fakt nebyl "film roku", jak třeba psala Spáčilová a podobně. Nejlepší na celém Andělu Páně 2 bylo zjištění, že když se do nebe dostane vrah neviňátek Herodes (zatímco lakomý a oplzlý krejčí, co ale nikoho nezabil, si zasloužil peklo - no jasně, tak určitě, další kravina), musím se tam bez potíží dostat i já. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Osobně přemýšlím mezi silnými 3 nebo slabými 4 hvězdami. Zkusím si tu pro sebe sepsat důvody, třeba se k něčemu doberu. Třeba se mi líbí, že je využit Český Krumlov - nasvícení a prezentace uliček je jako vždy dokonalá. Na druhou stranu se mohlo točit jen asi na pěti místech, a je pak divné ve filmu vidět, jak postavy utíkají někam, kam podle předchozích scén to nedává smysl, nebo se dokonce svezou někam, co by mělo být za rohem. Pak pořád přemýšlím, jestli byl dobrý nápad dát více na „nebeské“ vtipy před zápletkou na zemi - ta je v podstatě jalová, a se závěrečným rozřešením i lidsky podivná (SPOILER! třeba párkař - kolikrát odbyl matku s dcerou, že na dluh nedává, a nakonec se dozvíme, že jim stál pod okny, aby si ho krásná žena všimla?). Vůbec adorace ženských postav mi zde přijde ad absurdum, jež pro mne je nakonec nešťastně dovršeno zjevením Kláry Issové jako Marie v kostele - přehnaný kýč, to jediné mne v té chvíli napadlo. K těm nebeským vtipům - někdy mi přijde, že jsou za hranou. Jo, znám vtip o Panně Marii, která by se měla zjevit v Lurdech, ale tady se mi zdá nepatřičný, takový na sílu. A přijde mi, že Trojan zde v herectví silně pokulhává za Jirkou Dvořákem. Ale na druhou stranu u spousty scén se člověk zasměje, spousta dialogů je kouzelná, písnička anděla a čerta v šicí dílně je dokonalá. K tomu vážně skvělá kamera, tradičně vynikající lokace. Přesto jsem se chvílemi díval na hodinky, kolik chybí do konce - třeba, když bylo jasné, že holčička hledá čerta a anděla do party, pořád někam chodila, a mezitím anděl s čertem pořád a několik minut bloudili zasněženými lesy a pláněmi. (Logická chyba - kdo by v zimě, v zasněžené krajině, odkud kam svážel seno, mankote?). A rovněž mi přijde, že zlo nebylo pořádně potrestáno, nehledě na to, že i Herodes dostal šanci, takže to bylo takové relativizování zla v jedné chvíli, a pokus o potrestání v jiné (byl víc zlý Herodes, nebo majitel šicího salonu?). A rovněž těch věroučných, pro ateisty pozlátkově zabalených věcí z výuky katechismu mi přišlo moc a až okatě přímočarých. Tak vám pořád nevím. Film je zcela určitě na české poměry velmi nadprůměrný, dobře natočený, relativně odněkud někam spěje, ale celkově mi i u buddy linky chyběl chvílemi větší drajv. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Anděl matla a jeho čertovský kamarád se pořád skvěle popichují a Krumlov vypadá zapadaný sněhem prostě kouzelně. Tolik k tomu lepšímu. Co se týče příběhu... no, není to něco, na co se vyplatilo deset let čekat. Především - první díl sice byl o andělovi Páně, ale stejně tak o mladé zamilované ženě, napraveném hraběti a dvou chamtivcích. Lidské postavy ve druhém díle jsou laskavě řečeno ploché a příběhy kolem nich plytké. Především musím upozornit, že za pohádku se Anděl Páně 2 moc označit nedá. Chybí tu vnitřní konzistence ohledně hodnot, která je pro pohádky typická. SPOILER Herodes a parta notorických kriminálníků si peklo nezaslouží, ale chamtivý majitel krejčovství ano? Proč místo pohádkového příběhu, který měl o být o tom, jak se anděl a čert snaží získat od mladé dívky zpátky jablko poznání, sledujeme trochu divnou story o tom, jak se oba pokoušejí o její ovdovělou matku - a ona si vybere pekelníka? SPOILER Ve výsledku jsem sice ráda, že ve filmové pohádce nesledujeme další variaci na téma princezny a chuďase, popřípadě převlečeného prince, ale zklamalo mě, jak tvůrcům oproti prvnímu dílu uniklo, že ty nejlepší pohádky i první díl Anděla Páně se vyznačují jednoduchým, ale vnitřně konzistentním dějem. Ve dvojce se na můj vkus moc zaměřili na jednoduché vtipy pro děti, zápletku ohledně mladé vdovy pro dospělé a camea celebrit pro všechny. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Recenze neklamaly, druhý díl se mi opravdu líbil víc než první, což je poměrně nebývalý jev, protože nejen ve filmu známe odvěké pravidlo, že není zase tak těžké dosáhnout nějakého úspěchu, ale tento úspěch potvrdit. A Jirkovi Strachovi se to podařilo, byť s větším časovým odstupem. Poněkolikáté vsadil na osvědčenou dvojici Trojan-Dvořák, přidal univerzální herečku Vicu, jež zahraje rajdu stejně přesvědčivě jako světici a výborného Polívku. A samozřejmě nesmí chybět bezkonkurenční Panenka Marie Klára Issová, jež lahodí všem smyslům. Oceňuji, že si na své přijdou nejen děti, ale i dospělí, pobavila mě spousta povedených vtípků. A třešničkou na dortu představují nádherné exteriéry Českého Krumlova. Chápu zdrženlivost, ale myslím, že si spousta dětských i dospělých diváků tu trojku přeje. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka je tak tristně jednoduchá, že bych si musel useknout ruku, kdyby chtěl dát čtyři hvězdičky. Je to asi nabitější humorem než jednička, ale vlastně se to kompletně přemorfovalo z pohádky na komedii. Kromě nadpřirozena to vlastně postrádá jakoukoliv jinou pohádkovou esenci, ale je to fajn. Začátek to fakt odpálil, hlavně scéna s Bohdalovou, pak to tak postupně dojíždí. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Hotovej balzám na duši po tý každoroční štědrovečerní bídě z produkce ČT. Zuzka Kajnarová byla sice uplně někde jinde než Vica a příspěvek na Horáčkovu kampaň zanechal jistou pachuť na jazyku, ale ta chemie mezi Dvořákem a Trojanem nebo Brzobohatýho hudba... to je něco naprosto bezkonkurenčního. Minimálně v tom pohádkovym měřítku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že by mohl být druhý díl Anděla výrazně slabší, ale naštěstí jsem se spletl. I tentokrát se povedla pohádka, která mě potěšila a na kterou se klidně podívám znovu. Stejně jako v prvním dílu se mi zdály být nejslabší nebeské scény, štěk Hany Zaňákové byl přímo trapný a zbytečný, oproti tomu byla dvojice Trojan/ Dvořák opět fantastická, hláškovalo se o stosedm a překvapivě mě bavila i záporná postava Bolka Polívky. Krajně mě pobavily praktiky mikulášských gangů, jen bych rád věděl, jestli pomohla Vica Kerekes Vojtěchu Dykovi s vybudováním fast-foodového řetězce. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka, plno skvělých hlášek a narážek, ale je to spíše pro větší děti a hlavně dospělé, protože malé děti to nepochopí. Příběh zajímavý, postavy dobře vybrané a uvěřitelné. Je fajn, že se zase začínají plnit kina a hlavně se chodí na naše filmy a ještě jedna věc, co jsem nikdy nezažil, půl minutový potlesk v kině po skončení promítání. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama