Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Milovaný sequel srovnatelný se samotným Dnem zúčtování! Furt to šlape dopředu a nemá to jediné tiché místo. A Bože, jak mě to bavilo! Sleduji to každý rok na Vánoce a nikdy mě to neomrzí. Duo Ivan Trojan a Jiří Dvořák jsou neuvěřitelní sympaťáci a když se jejich charaktery Petronela a Uriáše na scéně setkají (což je ve dvojce vlastně furt, narozdíl od jedničky), tak to je extrémně machoistické porovnávání eg, které prostě neztrácejí šmrnc. A hlášky tam padají jedna přes druhou. hele pardon, ale já chválou u tohohle nemůžu šetřit. Protože to je od té návštěvy kina jedna z mých srdečních záležitostí. Teda, jenom postavy Anežka a Magdalena jsou strašný osiny v zadku, protože... protože to prostě pochopíte, když se na to podíváte. Tak arogantní!!! To ale nic nemění na tom, že jsou skvěle zahrané. Stejně jako zbytek osazení. A po technické stránce je to skvěle natočený. Já nevím jak to popsat. Ono se to prostě musí vidět a milovat. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

V rámci možností a mému vztahu k pohádkám musím říct že se mi to líbilo. Vzhledem k tomu pro jaké je to publikum jsem přehlédl do očí bijící" speciální efekty" které by mohl sestrojit kdejaký grafik. Příběh byl hezky jednoduchý a třeba po vánoční večeři by mě to neurazilo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Do stejné řeky dvakrát nevstoupíš. Ale to nevadí. Vstoupili jsme do trochu jiné, Trojan s Dvořákem si zablbli a já si odpočinul a pobavil se. S dobrým pocitem pak šel spát. Nevidět to v květnu, ale opravdu před Vánoci, určitě bych hodnotil ještě lépe. 75% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Vtiípky jsou říkány sylem Kameňáku,příliš prvoplánové... Stejně tak jako dobro a zlo....místy podbízivé... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou byste určitě neměli pouštět malým dětem, které ještě věří na ježíška, protože díky ní záhy zjistí, že neexistuje ani Mikuláš. Čert, který neumí čarovat a andělíček, který má křidýlka pro ozdobu. Zato oba trousí hlášku jednu za druhou. Což o to, pohádka je to vtipná, natočeno skvěle, herecké výkony na jedničku a nikdo se trapně nepitvoří, akorát scénář cílí jen na dospělé publikum a připomíná Princeznu ze mlejna tím, že nemá žádný děj a ani poselství. Pohádka, která by měla mít na začátku hvězdičku s označením "mládeži přístupno od 12. let" prostě není pohádka. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době pěkná pohádka na Vánoce. Trojan se mi sice dost zprotivil v abnormálně stupidních reklamách, Kerekesovou, Lišku, Taclíka, Dyka a Bartošku nesnáším, ale všechno zachraňoval skvělý Dvořák. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní pohádka roku 2017. Těžko se mi tato rozhodně vydařená pohádka hodnotí. Je tu několik rovin - pohádkovost, příběh, víra, pokračování jedničky, ... - každý by si něco našel. Tak od začátku. Pohádka je to výpravná s výbornými triky (i když stále mám stejně jako v jedničce výhrady vůči digitálnímu nebi, no ale to už nikdo řešit nebude), skvělou hlavní dvojicí, která k sobě sedí více než v jedničce, ale taky s poněkud už hůře dohledatelným poselstvím a poučením. Dlouho trvá, než se rozvine zásadní část příběhu, ale i tak nemůžu říct, že by mi děj učaroval. V tomto má jednička rozhodně navrch. Zápletka se zlodějskou partou Mikuláše, anděla a čerta je těžce vycucaná z prstu a stěží uvěřitelná, jejich msta na mladí dívce je úsměvně padlá na hlavu a neustálá snaha chránit si svůj rajón v malém městečku zcela padlá na hlavu. V příběhu se rozhodně oba scénáristé nevytáhli, kompenzují to však skvělými dialogy a sem tam totálně vypečenými hláškami, kvůli kterým rozhodně stojí zato najít si čas na druhé zhlédnutí. Náboženský aspekt je samozřejmě v jedničce i tady zásadním pohledem a je rozhodně překvapení, že tak katolicky zásadový režisér si sem tam ze své víry řádně vystřelí a především v úvodní části filmu zasazeném do nebe sem tam hodí větu, za kterou by se rigorózně věřící člověk styděl. Byli tam asi dva či tři momenty, které mi vyloženě vadily a jako katolíka mírně rozhodily. Na druhou stranu všechna čest autorům, že v naší pohanské zemi natočí pohádku, kde se lidé modlí, chodí do kostela a věří v Boha. A na závěr nezbytné srovnání s jedničkou. V době vzniku mě jednička nijak zvlášt nezasáhla, doceňuji ji až s pohledem na spoustu nových (méně vydařených) pohádek. Dvojka se odlišuje především zábavnějšími a výrazně vtipnějšími scénami z nebe (třeba scéna zkoušení Bohdalky a Herodese fakt super), rozhodně horším příběhem (záporák Polívka napsaný velmi slabě a ve scéně, kdy dělá návrhy Vici Kerekeš minimálně divný + Majer jako záporný Mikuláš sice výrazný, ale tohle mi do příběhu prostě nesedělo), výrazně lepšími hláškami a triky (přechod přes řeku - hmm, super jak trikově, tak hlavně dialogově) a celkově určitě více zapamatovatelný film než jednička. Ano, dvojka se povedla, natočil se podle mně ještě podařenější film než minule, vznikla pohádka, která si své uvedení v kině i na Štědrý den rozhodně zaslouží a divák rozhodně má proč se na ni podívat znovu. Díky, Jirko, a šup na trojku, než ti Trojan zestárne do role Pána Boha a Bartoška umře. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné, krásné, milé a pro mě i nostalgické pokračování původní pohádky Anděl Páně. Recenze neklamaly, druhý díl se mi opravdu líbil víc než první, což je poměrně nebývalý jev. Příběh.. sice jednodušší... ale Vše funguje..jak má. Super lokace města Krumlov, kvalitní zvuková stopa..nádhera.. Ivan Trojan a Jiří Dvořák je stále sehraná dvojice , i ta Bohdalová pobavila. Práce s postavami je skvělá, hlavně ústřední dvojice a jejich vzájemná interakce, partička zlodějíčků nebo Bolek Polívka, v nebi konečně pořádná sranda a odkazy na události a postavy z Bible příjemně pobavily. A sexy Vica Kerekes. Výborná pohádka. Klidně bych tuhle pohádku snesl delší a rozhodně se těším, až si ji zopáknu. Myslím si, že Anděl Páně je nejlepší novodobá vánoční pohádka, která byla v posledních letech natočena, včetně tohoto pokračování... ;-) Vánoce bez ní si už pomalu nedokážu představit! ... ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Je to pecka. Má to příjemný pohádkový děj a poměrně kreativní pokračování jedničky. Co mě ale dostalo je kadence hlášek. Hláškuje se tam pomalu jako v Deadpoolovi. Opakovaně jsme se váleli smíchy. Velmi doporučuji jako film na zpříjemnění vánoc. Kadence humoru oproti jedničce rapidně vzrostla a některé věty jsou vyložené perly. Často jsou taky věty více významné/satirické, třeba "diskuze o platbě za poslední večeři" lze chápat z pohledů andělů, ale stejně tak jde použít na šéfy ve firmě. Celkově se nenechte zmást začleněním "pohádky". Dospělí to ocení více než děti (dle mého názoru a atmosféry v sále) a hlavní linku lze "ignorovat" podobně jako u zmíněného Deadpoola, nebo třeba Strážců Galaxie, kteří také stojí na humoru a postavách. Osobně jsem nečekal, že se mi to bude líbit až TAK moc. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Možná, že až tu pohádku uvidím po druhé či potřetí své hodnocení poupravím na plný počet. Zatím se to však ve mě přeci jen trošku pere. Dvojka je v porovnání s jedničkou jistě výpravnější (s řadou poetických lokací Českého Krumlova), skvělá dvojice Trojan s Dvořákem zde téměř nesleze z plátna a perlí o sto čest a konec je minimálně stejně dojemný (až patetický) jako u jedničky. Ale místy jsem se nedokázal vyhnout pocitu, že tohle už jsem někde viděl. A jak se říká. "opakovaný vtip přestává být vtipem...." Že za zázraky opět stojí "všichni" svatí budiž, ale proč musí Marie mluvit Petronelovi do duše opět v kostele a proč dojde opět i na scénu Petronela coby falešného zpěváka, kterého ze sboru andělů vyhání sbormistryně v podání Gábiny Osvaldové? Stejně tak se trošku opakuje scéna u nebeské brány, kdy Petronel opět neodolá tomu zahrát si s Uriášem karty. Na druhou stranu je zde sice o proti jedničce jednodušší, ale skvěle fungující příběh o mikulášském večeru/noci s velmi sympatickou dvojicí Vica Kerekeš a Anna Čtvrtníčková. A Pán Bůh v podání Jiřího Bartošky opět nemá chybu. Takže celkově určitě dost pěkná pohádka. Co si ale nemohu odpustit je komentář k úvahám o případném dalším pokračování. Podle mě by byla velká škoda se do něčeho takového pouštět. Ne nadarmo se říká "v nejlepším přestat". Pokud jsem místy to opakování jedničky ještě přešel, potřetí by se mi to asi už dost zajídalo. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Duo Trojan/Dvořák funguje. Tahle drobnost rázem stačí k tomu, aby z Anděla Paně vol. 2 byla s přehledem nejlepší pohádka roku. A to i přes značné množství klišoidních dialogů, jež jsou do filmu zapracovány kvůli malým fakanům, jímž se musí vysvětlovat, že chamtivost je jev nepříliš chtěný. Poněkud k nasrání je výskyt plešky Horáčka, který zcela evidentně začal svou kampaň. 81% ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá sračka v levnejch kulisách znásilňující křesťanství (jen houšť). Viděno na půl oka a ucha v TV a stejně to bolelo. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemná nápaditá pohádka, která splnila štědrovečerní očekávání dětských i dospělých diváků. Měla vtip, originalitu i vánoční atmosféru. Duo Trojan - Dvořák spolehlivě odehrálo svěřené role. Chvílemi jsem měla pocit, že jsou na obrazovce jenom oni dva, takovou pozornost na sebe dokázali strhnout. Zajímavostí bylo obsazení podružných roliček významnými uměleckými osobnostmi. V předtuše zdařilého filmu si svým způsobem zajistili nesmrtelnost. Až oni časem budou zapomenuti, zůstane po nich cosi nadčasového, protože přijdou nové generace dětí, které budou milovat krásné pohádky. I my stále milujeme 65 let starou Pyšnou princeznu i když převážná část v ní účinkujících herců už není mezi námi. Vzpomínka na ně stále žije. Přála bych této pohádce stejný osud. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Strach umí.. Dokazuje už to jenom tím, že si i v druhém díle této nebeské pohádky udržel božskou kvalitu.. A to se jen tak nevidí.. Vtipy jsou skvělé, myslím si, že fungují i pro vírou nepolíbené diváky.. Herecké výkony jsou prostě špička.. Trojan a Dvořák budou už navždy Petronel a Uriáš. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vtipné. Bavili jsme se super a překvapilo mě, že v kině byli i důchodci. Jeden z nejnavštěvovanějších českých filmů se rozhodně povedl a jedničku překonal. Nutno dodat, že si čeští filmaři rádi stěžují že na ně nikdo nechodí do kina, ale tady je vidět, že kvalita se cení. I když je film v kinech už dlouho, stejně nebylo prázdno. Doporučuji ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Trojan, spousta známých obličejů a humor odkazující se většinou na první díl. To jsou všechno "klady" nebeské části. V uvozovkách proto, protože divák méně znalý tuzemských filmových poměrů si tyto věci tolik neužije. Pozemská část Anděla páně 2 je už dost obyčejná a ani ne moc zajímavá pohádka. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Na to, jak jsou tyto dvě Strachovy pohádky hrozivě chváleny, mě osobně tolik neodrovnaly. Jednička už je opravdovou klasikou mezi tuzemskými vánočními filmy, i když není tak stará jako její každoroční pohádková konkurence. Dvojka se finančně povedla a stádo "správných" Čechů, kteří si vychvalují i propadáky jako Prázdniny v Provence nebo poslední Kameňák, ji dodnes obdivuje. Já jsem byl při udělování hvězd stále mírný kvůli panu Dvořákovi, kterého doopravdy obdivuju a žeru hlavně jeho hlas v dabingu. Trojan je taky fajn, ale zápletka "úspěšné" dvojky je ještě méně záživná než ta z roku 2005, kde se stále alespoň dalo mluvit o pohádce. ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Musím Jiřího Stracha podpořit a proto dávám plný počet bodů - je to české, je to pěkné, je to vtipné, je to pohádka, je to obsazené hereckými špičkami a dlouho tady nic takového nebylo. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama