Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (821)

eileen 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se já a můj syn konečně dočkali premiery pokračování Anděla Páně. Plni očekávání jsme se doslova vtlačili mezi první nadšence a máme to tedy už bohužel za sebou. Podle ohlasů, kritik a ukázek z filmu jsem opravdu čekala, že pohádka bude velmi povedená, ale skutečnost předčila má očekávání. Někdo tady psal, že film nemá tak silný příběh jako jednička, ale já to tak nevidím, je asi pravda, že pro malého diváka bude méně pochopitelný, ale děj je nabitý poučeními, nenásilným humorem, který je tak inteligentní, že je balzámem na duši v tak konzumní době jako je ta dnešní. O tom, že Jiří Strach je výborný režisér, nás už nějaký ten rok přesvědčuje, že Jirka Dvořák a Ivan Trojan jsou parádní, sehraná a vtipná dvojka také nemůže být sporu, nápad zasadit děj právě do dne, kdy chodí sv. Mikuláš je prostě dokonalý a podle mě to celé nemá chybu. Já za sebe jsem se trochu bála hudby Ondřeje Brzobohatého, i když je moc šikovný a jeho tvorbu mám ráda, přece jen mě zamrzelo, že si režisér nepozval opět Miloše Boka, jehož hudba je prostě kouzelná a přijde mi, že se sem ohromně hodí. Byla jsem ale opravdu příjemně překvapena a na závěr jsem si ráda počkala v titulcích na jméno Pavla Šporcla, který tam hraje houslové sólo. K mému údivu mě ani nerušil příliš výkon Lucie Bílé a její provedení Chtíc, aby spal, bylo vcelku umírněné, celkem by mě zajímalo, čí je to zásluha :-). Už se mi dlouho nestalo, abych se v kině zároveň smála a přitom mi proudily slzy dojetí a to je pro mě bonus oproti výborné jedničce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že aj druhé dobrodružstvo Petronela a Uriáša má stále svoje vtipné a kreatívne momentky, no tentokrát mám pocit, že je to o trošku slabšie. Dvořák a Trojan sú vynikajúci, no situácie, do ktorých sa dostanú v tomto filme nie sú až také veľmi zaujímavé. Vizuálne a humorne to ale stále funguje. Ako rozprávka a komédia to funguje a zabavil som sa pri tom. A osobne si myslím, že to stačí. Hodnotenie: B- ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rozumím výtkám, které vůči Andělu Páně 2 mohou být racionálně vzneseny. Cameo roličky českých známých osobností jsou naprosto zbytečné, protože příběh nikam neposouvají. Green screen se u nebeských scén nezapře. Vysoké procento vtipů mě nerozesmálo zdaleka tolik jako rodinu sedící po mé straně. Jenže nic z toho, bez ohledu na mé osobní nesympatie k několika představitelům epizodních postav, mi v konečném důsledku nevadilo, protože jako celek mě tahle pohádka se svými biblickými narážkami, hezkými exteriéry a nesmírně charismatickým Jiřím Dvořákem bavila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jsem tušil, to jsem dostal. Překrásnou českou pohádku v nádherných lokacích Českého Krumlova. A vůbec mi nevadilo, že se příběh otáčel stále kolem stejných ulic. Dřív města nebyla nekonečnou sítí ulic, kde by se ztratil i ten nejzkušenější kartograf. Nicméně mě mrzí, že tak krásnou pohádku s moc hezkým příběhem a suprovými hláškami jak pro děti, tak pro dospělé, zazdila Bílá, která této pohádce měla přidat určitou světovost. Bez ní bych se ale určitě obešel. S ní mi jinak dobrou vánoční atmosféru poslední záběr na nebe trošku zkazil náladu. Nějak jsem její návštěvu jinak hezké pohádky nepochopil a už vůbec nechápu, kdo to může ocenit. Ale co…přežiju to. Pohádka není o Bílé, jako spíš o všem ostatním, co se ve filmu děje. Proto čtyři hvězdy a radost z toho, že se stále dají natočit pěkné a originální české pohádky. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach je moje pověstné stéblo, za které se chytám, takové světélko, které mě vytáhne z tunelu nechuti nad současnou českou, filmovou tvorbou. Anděl Páně 2. nezklamal a nabídl mi bohatou vánoční nadílku perfektního příběhu, vypracovaného scénáře a štědrou dávku kvalitního, laskavého humoru. Ivan Trojan a Jiří Dvořák jsou skvělá dvojka a jejich hašteření, popichování spjaté vzájemným přátelstvím, je takovým kořením celého filmu. Ty dva stejně výborně doplňují i vedlejší postavy jako v nebi tak i na zemi. Jen si říkám, proč to musel pan režisér celé pokazit tím závěrem ... proč nechal obsadit Horáčka, udělat mu prezidentskou reklamu a proč tam dal Lucii Bílou?? Proč, Panebože, proč??? Lucie je bezpochyby skvělá zpěvačka, ale tam se absolutně nehodila jak vzezřením, tak svým neandělským hlasem. Celkový dojem se mi tím jednoznačně pokazil ach jo ... Mám chuť to odpálit, ale i přes to znechucení nad zmíněným, by si to Anděl Páně 2. nezasloužil ... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Ve chvíli, kdy Petronel (Ivan Trojan) s Uriášem (Jiří Dvořák) zjišťují, že jablek je moc, přicházejí na tržiště, kde párkař (Vojtěch Dyk) vyvolává reklamní slogany na své párky. Hned ten druhý: Uhlíř, Svěrák nebo kočí – pozor ať ti nezaskočí,“ je hezkou připomínkou slavné autorské dvojice. (Strato61)
  • Herci vystřídali přes 300 kostýmů, z nichž většina vznikla už dříve, ale např. Bolek Polívka, který hraje hamižného majitele krejčovské dílny, dostal kostým ušitý speciálně pro něj. Byly také vyrobeny dva páry vylehčených křídel, které byly věrnými kopiemi původních andělských perutí, ale umožňovaly Ivanu Trojanovi (Petronel) příjemnější pohyb. (max21)
  • Natáčelo se v Ledči nad Sázavou, Beřkovicích a Českém Krumlově. Filmové Nebe vzniklo ve studiích České televize. (rakovnik)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama