Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Pouť do českých kin vykonalo 1 279 143 diváků, kteří v nich zanechali 146,7 milionu korun. (NIRO)
  • Ve chvíli, kdy Petronel (Ivan Trojan) s Uriášem (Jiří Dvořák) zjišťují, že jablek je moc, přicházejí na tržiště, kde párkař (Vojtěch Dyk) vyvolává reklamní slogany na své párky. Hned ten druhý: Uhlíř, Svěrák nebo kočí – pozor ať ti nezaskočí,“ je hezkou připomínkou slavné autorské dvojice. (Strato61)
  • Lurdy, kam poslal Bůh (Jiří Bartoška) Pannu Marii (Klára Issová) odpočívat, jsou jedním z nejdůležitějších římskokatolických poutních míst světa. V roce 1858 zde prý Bernadetta Soubirous zažila tzv. mariánské zjevení. Taktéž zde mělo dojít k řadě zázračných uzdravení. (Duoscop)
  • "Když jsme se vedle sebe s Ivanem postavili, já s těmi rohy a on v blond paruce, tak to bylo takové déja vu, až jsme si říkali, tady se někdo zbláznil, když nás po jedenácti letech do toho uvrtal. Byl to zvláštní pocit, ale ne nepříjemný,“ uvedl Jiří Dvořák (Uriáš) na téma své druhé "andělské" zkušenosti. (SONY_)
  • Během natáčení musel Jiří Dvořák (Uriáš) kvůli křečím v břiše navštívit nemocnici. (Duoscop)
  • O Vánocích 2017 se na tuto pohádku podívalo více než tři miliony diváků, a stala se tak nejen nejsledovanějším pořadem roku, ale i nejsledovanější pohádkou za posledních patnáct let. Naopak na Slovensku ji vidělo ani ne 30 tisíc diváků. (asdfasdf)
  • Čert Uriáš (Jiří Dvořák) si u nebeské brány čte knihu "Kladivo na čarodějnice". (sibuk)
  • Ivan Trojan (Petronel) řekl, že když do kina přijde milion diváků, přistoupí na natáčení filmu Anděl Páně 3. (Gump24)
  • Hledání kouzelného jablka ztěžují Petronelovi (Ivan Trojan) s Uriášem (Jiří Dvořák) i další jablíčka prodávaná na trhu. Celkem bylo spotřebováno 750 kilogramů jablek. To, které představuje jablko Poznání, je odrůda Pink Lady. (max21)
  • Herci vystřídali přes 300 kostýmů, z nichž většina vznikla už dříve, ale např. Bolek Polívka, který hraje hamižného majitele krejčovské dílny, dostal kostým ušitý speciálně pro něj. Byly také vyrobeny dva páry vylehčených křídel, které byly věrnými kopiemi původních andělských perutí, ale umožňovaly Ivanu Trojanovi (Petronel) příjemnější pohyb. (max21)
  • Ve filmu si zahrálo hodně zvířat – 2 koně, 4 myši, 10 slepic a králíků, 30 kaprů, 6 amurů,11 pstruhů a mrtvé prase. (P. J. D.)
  • Pro film bylo vytvořeno 30 nových dekorací. Výroba kulis a dekorací trvala tři měsíce včetně ateliérových staveb. Rekvizitáři museli sehnat šicí stroje z 19. století. Nejdražší dekorací vyrobenou pro film bylo náměstí s tržištěm a obchody na hradě v Ledči nad Sázavou. (P. J. D.)
  • Jelikož v zimě na přelomu roku 2015/2016 nebyl dostatek sněhu, museli si filmaři vyrábět svůj vlastní. Až v únoru 2016 nasněžilo na Šumavě a natáčení mohlo pokračovat na přírodním sněhu. Na dosněžení se spotřebovalo 250 velkých pytlů "sněhu" z papírové drti. (willy1)
  • Natáčelo se v Ledči nad Sázavou, Beřkovicích a Českém Krumlově. Filmové Nebe vzniklo ve studiích České televize. (rakovnik)
  • Rozprávka zarobila na tržbách z kín 127,1 milióna českých korún už po desiatich týždňoch. (Raccoon.city)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama