Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (821)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sequely obecně nesnáším a obzvláště v případě pohádek je považuji za čisté zlo, ale v tomto případě mi to přišlo celkem ucházející. Úvod v nebi je stejně trapný jako v jedničce a dějová linka se zlým vykořisťovatelem Polívkou je vyloženě pitomoučká, ale vyvážilo ji to vtipné trio Majer & Liška & Taclík, které mě tam bavilo asi nejvíc. Z obsazení jsem ale jinak moc nadšený nebyl - Vica Kerekes hrát nikdy neuměla, to je známá věc, stejně tak její filmová dcera Anna Čtvrtníčková je tragicky hrozná, a překvapil mě tam poměrně početný výskyt přestárlých herců nad hrobem - myslím, že umění odejít včas na zasloužený odpočinek se u nás bohužel stále ještě nerozšířilo. Jinak se to celkem dalo, byť důvody nekritického diváckého nadšení v době premiéry mi jsou trochu záhadou, podobně jako skutečnost, že zde má dvojka dokonce o procento lepší hodnocení než jednička. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nedoufal, že ve svém životě ještě někdy uvidím příjemnou a vtipnou vánoční pohádku. Posilněn troškou vína jsem si ji moc užil. Obrovský kvalitativní skok od nepříliš zdařeného prvního dílu. Nemám tušení, kdo všechno byl od prvního zklamání vyměněn, ale tato pohádka fungovala na všech frontách. Zazněla spousta úžasných hlášek, což je rozhodně kumšt v dnešní přehláškované pohádkové době stále vymýšlet hlášky nové. Trojan s Dvořákem byli fantastičtí. Příběh byl hrozně jednoduchý a naprosto přímočarý. Přesto však nenudil. Opilecké mikulášské trio bylo naprosto dechberoucí. Vica Kerekes je ve své nezadržitelně stoupajícím věku stále kočka, která stále zajišťuje stoupání v mužském rozkroku. Naprostá pohádková špička poslední neúrodné doby. Lepší 4 kousky. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po homicidním a karnivorním Svatojánském věnečku jsem začínal mít o jinak famózní duo Straštajn vážné obavy. Kluci ale naštěstí šli do sebe, začali ředit Džejmisna svěcenou vodou, ty sodomity ze sebe vypudili, přestali Troškařit a teď napálili do jindy zpruzených obličejů našich dětí Démona Satanova 2. Striktně katechistickou to pohádku o tom, jak se další, neméně famózní duo – Trořák, snažilo na Mikuláše vyprcat uherskou barakundu, a co z toho nakonec bylo na výsostech málem za hromadnou polízanici. Ti dva jsou rozhodně národní poklad, evidentně si to užívají a pod přísným, ale spravedlivým dohledem našeho milého správňáka Mirka Ušína z nich čiší čirá radost z perfektního a uvolněného herectví. Skoro celou dobu energicky a s nonšalancí sobě vlastní trousí překvapivě vtipné římskokatolické bonbonmoty, až má člověk místy pocit, že čumí na Smrtonosnou zbraň pro kudlanky, a pod vlivem jejich přirozeného charmu skoro lituje, že nemá rybu. Je o mě všeobecně známo, že pohádkami pohrdám, jsem hluboce věřící, pravidelně se bitchuji, o nedělích chodím foukat do šalmají církevním hodnostářům a za normálních okolností bych teď rozhořčeně volal minimálně po exkomunikaci, ne-li rovnou po upálení všech zúčastněných za znevažování autority Ředitele! Nicméně je to podáno natolik hravě, vtipně a bezelstně, až má jeden po skončení chuť přestat uctívat Vodníka, prince Bajaju a Perníkovou chaloupku, odříkat pár Bartoškonášů a neposkvrněně počít nějakého toho Issiáše, pokud by se teda Klára nechala ukecat na anál. Nedá mi to a na tomto místě musím i trochu zafrajeřit, neboť mému profesionálnímu oku neuniklo ani ono skryté, avšak velmi závažné a děsivé poselství této nadmíru povedené taškařice. To zní: „Čiň ďáblu po vůli a odmění se ti mukami pekelnými s prkenným metrosexuálním párkařem Vojtou Dickem“. Taxe radši fuckt bojte! Takže, nebýt té skupinové homoprostituce v samotném závěru, která v kontextu celého filmu působila, jako by vám do trojky se dvěma lascivními prsaticemi naběhla v nejlepším partička nahých bukvoidů a začala fistulemi zpívat Kvíny, je to krásně natočené, veskrze příjemné, svižné, originální, mile tumorné, sofistikovaně porežírované a až na tu výjimku skvěle zahrané. Jen mě trochu mrzelo, že jsem se nemohl v kině pořádně uvolnit, nahlas se chichotat, srkat a šustit, protože v lajně za mnou seděl samotný Rákosníček a já se bál, aby na mě nepoštval Prskavce. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem na to šla do kina a panebože, ano! Za posledních X let první pohádka, ke který nemám výraznějších výhrad. Milé, vtipné, pro děti - ale ne infantilní - i pro dospělé - ale ne vulgárně trapně debilní (vše od Trošky). Super herci, parádní nápad s Mikulášem, lokace, hudba, kamera, třikrát hurá! Scénář téměř bezchybný... No co dodat... A Trojan a Dvořák? Dejte jim za tohle nějakou cenu. Jejich komediální chemie je neuvěřitelná. Jo, příběh lehce pokulhává a ta milostná linka - dejme tomu, ale nemusela být a ten konec s napravením hříšníků byl takovej fakt zrychlenej, ale tyhle věci se dají najít na každé pohádce. Já jsem nadšená a moc ráda si na Anděla 2 zajdu do kina znova. Ty Vánoce a pohoda z toho na člověka vážně dýchne. A teď, když vím, kdy Bílá spustí, můžu odejít tak o 2 minuty dřív a nebudu mít zážitek zkažený její koledou. Strachu, smekám! PS: Anna Čtvrtníčková hraje výborně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že aj druhé dobrodružstvo Petronela a Uriáša má stále svoje vtipné a kreatívne momentky, no tentokrát mám pocit, že je to o trošku slabšie. Dvořák a Trojan sú vynikajúci, no situácie, do ktorých sa dostanú v tomto filme nie sú až také veľmi zaujímavé. Vizuálne a humorne to ale stále funguje. Ako rozprávka a komédia to funguje a zabavil som sa pri tom. A osobne si myslím, že to stačí. Hodnotenie: B- ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • O Vánocích 2017 se na tuto pohádku podívalo více než tři miliony diváků, a stala se tak nejen nejsledovanějším pořadem roku, ale i nejsledovanější pohádkou za posledních patnáct let. Naopak na Slovensku ji vidělo ani ne 30 tisíc diváků. (asdfasdf)
  • Falešný čert (Pavel Liška) ukradne naběračku, kterou falešný Mikuláš (Stanislav Majer) zahodí s tím, že jde o pouhý hliník. Přitom vzhledem k době, do níž je děj zasazen (cca 19. století), by šlo o velkou vzácnost, protože průmyslová výroba hliníku přišla až s rozmachem elektřiny. (sikky)
  • Čert Uriáš (Jiří Dvořák) si u nebeské brány čte knihu "Kladivo na čarodějnice". (sibuk)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama