Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
irmari

irmari (hodnocení, recenze)

Velmi dobré, a bohužel velmi pravdivé. Hodně jsem Marii rozuměla. Bohužel mám podobnou zkušenost, byť ne v tak fatální věci. Ale jedno vím jistě: ať už se mi v životě stane cokoli, na policii s tím už nikdy nepůjdu. Stačilo.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Počítal jsem to. Marie musela osmkrát (!!!) opakovat popis té hrůzy.

A to už naštěstí ženy nemusí dokazovat, že se "aktivně bránily" násilníkovi. Jasně, 50 kilová žena pod 90-100 kilovým mužem, obrovská šance na "aktivní obranu", na způsobení jakýchkoli škrábanců atd. Ale není to tak dávno, kdy to ženy musely dokazovat. Takové dokazování neexistovalo u žádných jiných trestných činů. Když vám ukradnou peněženku, nemusíte nic dokazovat. Když vám ukradnou auto, tak vám ukradli auto. Podobný nesmysl, jako doby, kdy požití alkoholu před řízením auta bylo považováno za polehčující okolnost. 

Vůbec se nedivím, že jen zlomek znásilnění je nahlášen, když si oběti musí projít dalším peklem. 

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Mělo by se to jmenovat Unbelievable: Příběh dvou policajtů, kteří by nikdy neměli přijít do kontaktu s obětí znásilnění. 

150 000 odškodnění je málo. Měla dostat minimálně půl milionu, celostátní omluvu od města i od obou hajzlů policajtů v televizi i v novinách a oba policajti na minutu výpověď. 

Ty dva "policajty" by mohli maximálně využívat na výslech vrahů, ty by okamžitě donutili k přiznání viny. 

Seriál taky znamená, že ve státě Washington můžete znásilňovat jak chcete, policajti obviní oběť a forenzní technici stejně na nic nepřijdou. Takže žádná šance, že by vás chytli. 

BTW. ten druhý hajzl policajt se jí neomluvil. Ani ta mrcha Judith. Sorry, Judith ,ale jen proto, že ty jsi byla bohužel taky znásilněna, neznamená, že každý člověk reaguje na stejné trauma stejně. Ta holka si od útlého dětství prošla peklem, svoji psychiku přizpůsobila v rámci snahy přežít. Ty jsi si jejím peklem/dětstvím neprošla, takže nemáš nejmenší nárok ji soudit. A pokud se takto chováš ke své bývalé "chovankyni", tak by ti mělo být zamezeno pokračovat ve "funkci" pěstounky. 

A taky, kde je soud s tím hajzlem ve státě Washington v případu Marie? Za toto znásilnění nebyl vůbec souzen? Detektivky tvrdily, že jim "všechny oběti" schválily trest. Marie se nepočítá? Nebyla ani pozvána na ten soud, aby mohla tomu hajzlovi říct, co chce.  

Uživatel JosephineM smazal svůj příspěvek.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

etienne

aha coze? na edne svietilo PAUZA to tam je ked ma byt 2 seria teraz tam je ukonceno..no skoda.toni colett je pusinka :)

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

super jednohubka ale v tomto zanri je ovela viac lepsich serialov.ale tesim sa na pokracovanie

na příspěvěk reagoval etienne

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama