Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som si povedala - aké jednoduché a primitívne. O čom budú ďalšie časti? Nakoniec ma pobavilo práve to, že som sa mýlila a nesprávne som si vytvorila názor. Musím uznať, že „ohnivko v reťazi“, ktoré ma spočiatku rozčuľovalo – teda postava Marie Adler, ma nakoniec pacifikovala najviac a vďaka hereckému predvedeniu Kaitlyn Dever minisériu hodnotím vysoko. Páčili sa mi aj obidve vyšetrovateľky, nepôsobili na mňa prefeminizovane. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Opravdický příběh, u kterého je doopravdy neuvěřitelné věřit tomu, co se stalo. Ale přesně z opačného důvodu. Ve chvíli, kdy potřebujete utěšit, pomoci a získat v někom oporu a bezpečí se k vám lidé, kteří jsou k tomu povoláni, postaví zády. A nejen to, podaří se jim podkopat celý váš dosavadní život a naději na jeho lepší budoucnost. Je vážně neuvěřitelné, jak emočně tupí dokáží lidé být a v závoji svého nulového zájmu vás raději nazvou lhářem, jen aby měli o práci míň a smetli váš případ ze stolu, protože by vyžadoval příliš mnoho úsilí. Ta představa, že vás někdo znásilní a ve chvíli, kdy se potřebujete cítit v bezpečí, za vámi pošlou dva týpky (už tady podle mě nastala chyba - myslím, že dva velcí egoističtí muži jsou ti poslední, s kým chce žena v takovou chvíli mluvit o tak citlivé události, u které musí sdělit VEŠKERÉ detaily!), kteří očividně empatií neoplývají, je otřesná.  Tahle minisérie je podle mě jedním z nejlepších počinů na toto téma a je znepokojující, že se takový příběh opravdu stal. Chvíli se může zdát, že se vše zbytečně prodlužuje a natahuje, ale tenhle příběh přesně to vyžadoval a jeho zpracování spolu se skvělými hereckými výkony to dovolovalo.  Merritt Wever a Toni Collette spolu tvořily báječný tým, který to celé táhl na jedničku. Skvělá a silná podívaná plná akce, napětí a emocí. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je strašně smutné a opravdu NEUVĚŘITELNÉ, že se něco takového děje. Bohužel celkem na denním pořádku. A věřte, že jste součástí problému, pokud musíte veřejně ventilovat, že podle vás jsou daleko horší věci než znásilnění a problém zlehčovat. Slečna tady by zasloužila pár facek, její jediná omluva by mohla být to, že se ještě jedná o školačku, která ani pořádně neví, co píše. Jinak minisérie je tragickou ukázkou toho, že systém dost často selhává. Víceméně "happy" end jako tady (nevím do jaké míry inspirovaný skutečností) se většinou v takových případech nekoná. Možná, že pro někoho to bylo utahané, ale mě si všechny hlavní představitelky hrozně získaly. Úžasné výkony. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Syrová, děsivě skutečná detektivka o tématu, které je víc než aktuální. Pomalé tempo dává vyniknout hutné atmosféře i charakterům postav, kdy zvlášť oceňuji detektivku Karen Duvall v podání výborné Merritt Wever, která je dominantní mezi svými kolegy, ale submisivní ve vztahu k postavě Toni Collette. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

„Jezděte na motorce, zachráníte životy“. Předně jsem rád, že ústřední detektivní duo tentokrát nenaplňuje to lety prověřené schéma, že geniální vyšetřovatel musí být alkoholik, mít navíc obří problémy s rodinným životem a být celkově tak trochu nesnesitelný pro své okolí. Obě dámy si k sobě sice cestu nacházejí postupně, ale vývoj jejich vztahu je jedním z nosných bodů celého vyprávění. Navíc Toni Collette tu má prostě perfektní roli, kterou si zcela nepokrytě užívá. Celou sérii bych charakterizoval jako skvěle komplexní rekonstrukci otřesných událostí, kde se tvůrci nebojí poukázat na limity systému, který by měl (alespoň tedy v mém stále idealistickém pojetí světa) pracovat především pro ty, kterým bylo objektivně ublíženo. Silným poselstvím je také nutnost sdílení informací mezi různými úřady, které může (když funguje) potenciálním obětem pomáhat nebo (když nefunguje) až děsivě zvýhodňovat pozici pachatelů. Nejde to až tak na dřeň jako třeba první řada True Detective (což vzhledem k námětu ani dost dobře nejde), ale z hlediska postupu vyšetřování je to taková krásná „pure kriminálka“ se zajímavou dvojicí ústředních vyšetřovatelek. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama