Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Traumatizovaná dívka ohlásí, že byla znásilněna, a setkává se s prudkými emocemi a čím dál víc pochybovačnými otázkami policie. (Netflix)

Recenze (7)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial slusna psychologicka drama. Je pravda, ze moja dovera v mladucku Dever nie je uplna, pri v seriali zobrazenych pochybnostiach, ale rovnako ma nenechal chladnym pristup panov detektivov. Chyba mi tam "zensky" vysetrovatel, ktory v tychto pripadoch udajne vzdy je, pre "psychicku pohodu" napadnutej. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoutal mě, dal mi pásku přes oči, znásilnil, s výhružkami vyfotil a zmizel. Příběh dívky, která vyrůstala v pěstounské péči a které znásilnění nikdo nevěří. Měnila rodiny, pěstouni ji nutili jíst žrádlo pro psy, měli ji psychicky i fyzicky týrat, teď se v komunitě mladých lidí s podobným osudem pomalu osamostatňuje, ale evidentně volá o pomoc, o pozornost. Příběh vychází z novinářské zprávy oceněné Pulitzerovou cenou. Nejdříve opakovaně a detailně popisuje, jak zločin probíhal. V očích dvou detektivů, kteří přijdou na několik nepřesností a vyslechnou si rovněž slova jedné z pěstounek, si celou story vymyslela. Nejprve tak sledujeme událostí zlomenou dívku, následně „sebevědomým chováním“ vyšetřovatelů ustrašenou „oběť“. Kaitlyn Dever výtečná. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Solidní rozjezd. První půlka "jen" procedurálka o znásilnění, v druhé se to začne zajímavě komplikovat. Kaitlyn Dever skvělá. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda mě sice zaujala, ale neohúrila, takže jsem hbitě použil své tradiční, seriálové, startovní hodnocení. Pravda, Mariiny popisy události vypadají z pohledu vyšetřujících orgánů poněkud děravě, zároveň na tomto příkladu může i každý muž (není-li zarytým šovinistou) pochopit, proč se ženy staví k ohlášení znásilnění spíše vlažně. Pokud tvůrci udrží nasazenou laťku ve stejné výšce (nebo něco navýší), počítám s tím, že přidám na hodnocení. / Poučení: Nejsem žena, ale tuším, že kdybych byl, asi bych nebyla nadšená z rozebírání mého znásilnění před partou chlapů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavě rozehraná "superrealistická" detektivka o znásilněné holce. Trefně ukazuje zázemí a vyšetřovací praktiky detektivů a rozjíždí nerovnoměrnou hru dvou sebevědomých detektivů a ustrašené oběti. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama