Reklama

Reklama

Jsou jarní prázdniny a pláže i ulice jsou nabité mladými lidmi ze všech koutů světa. To je ideální čas pro zvrácený motocyklový gang Démonů, jehož členové milují křik mladých turistů. Následuje série brutálních vražd, které páchá tajemný jezdec na Harleyi a stopy vedou k šéfovi Démonů, ačkoli si všichni mysleli, že už nežije. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (14)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Hybrid beach slasheru a motorkářského filmu. Před kamerou protřelé béčkařské xichty John Saxon a Michael Parks, za kamerou otec žánru kanibalských filmů, italský šrotař Umberto Lenzi. Zní to slibně, ale bohužel jen zní. Slabý scénář plný klišé (falešné poplachy, město tutlá vraždy, aby nepřišlo o zisky z turistické sezóny), nudné, nenápadité vraždy a jelikož se zabíjí převážně elektrickým proudem (a když ne, tak se škrtí nebo upaluje, což poněkud nabourává koncept elektrických poprav), žádné gore. A až na jedny ukázané kozy žádné nahotiny. Pozitiva - atraktivní holky, cool zabiják, pěkný cover art. Což je zatraceně málo. Zcela zbytečný film. Na závěr malý osobní postřeh - John Saxon, který si zahrál v POSLEDNÍM MSTITELI vůdce motorkářského gangu, tady hraje naopak šerifa, který s motorkářským gangem bojuje. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Minimálne zo začiatku dosť sranda, vďaka campovým dialógom a herectvu drevenému, že by z toho Baby Groot dostal epileptický záchvat. Potom to časom nejak zvážnie, aspoň sa teda o to asi snažili. Plusové body v rámci slasheru za pekné baby, prehliadku mliečnych žliaz a neokukaný spôsob vraždenia takpovediac spalovaním. Mínusové v rámci gialla za nulovú atmosféru a smiešny koniec. Neuveríte kto bol vrah. :D Brakovo som sa rozhodoval medzi 2 a 3*, lenže nemám moc dôveru k týmto talianskym bláznom, zhnusili sa mi kedysi v Kanibaloch, a ruku do ohňa za to, či striekali na toho psa naozaj slzák alebo nie, by som veru nedal. Schválne som pozeral celé titulky a vetu, že nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu som nezaregistroval. Dávam dve, beztak je to odpad. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Vrah je fakticky super,škoda,že má posedlost vražděním elektrickým porudem,protože ono nějaké podřezání hrdla nebo skvělé probodnutí by filmu vůbec neuškodilo,ale vražda,kdy se holka sveze s motorkářem,ten zastaví,zmáčkne speciální knoflík a holka se usmaží za ním je skvělá stejně tak i nechat svoji oběť opéct od žáru vycházejícího z kotle. Celkový dojem na mě působí průměrně. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá letá znamela postupnou smrt giallo žánru a Nightmare Beach tento trend jen podporuje. Giallo žánr je totiž idiotsky degradován a zkomolen do slasherové podoby a "vystajlován" příšernými osmdesátkovými artikly (účesy, módou, hudbou, kamerou no prostě vším). A mě zatvrzelému sedmdesátkovému vyznavači je blivno. Fakt nechápu jak je možné, že kdysi tak výborný režisér giallo snímků (Orchideje) dokázal natočit takovouhle ubohost o motorkářském popravčím. No hold nová doba si žádá nové postupy i v rámci giallo žánru....... A já si jdu raději pustit něco, z čeho mi nebude smutno, jakým způsobem skončil tento kdysi slavný žánr. PS: "Mysteriozní " pointa filmu je směšně vykradená od Fulciho a zběhlý divák ji odhalí velice rychle a Lenzi by si zasloužil jednu do tlamy! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som zvyknutý u Umberta Lenziho, že do svojich filmov vkladal prvky, ktoré v tých konkrétnych subžanroch boli raritou alebo neboli vobec. Ale toto mu vážne nevyšlo. Vrázdiaci motorkár znie slušne, ale už prevedenie tých vrážd a celý divný príbeh už určíte slušne neznie a ani neznel. Najviac mi vadilo to obsahové prevedenie do tak gýčovitého a nezaujímavého prostredia. A práve to mi niečím pripomenulo The Return of the Living Dead,  len k tomu filmu sa to hodilo, ale k tomuto žiaľ nie. Režisér si na pomoc privolal známe mená ako Johna Saxona, ktorý si tu zas zahral nevyspytateľného policajta a aj Michaela Parksa, ale ani to nepomohlo k lepšiemu výsledku filmu. A ani pointov tento film nebodoval, ľahko je odhaliteľná už skoro na začiatku. Už dlho som sa chystal na tento film, ale nečakal som, že ma bude tak strašne iritovať a, že tento režisér z tohto úžasného subžánru spraví taký nezaujímavý brak Slabé 2*. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré a seriózne, aj napriek cheesy soundtracku a niekoľkým momentom sa technicky aj zábavne film drží nad priemerom. Pridať ešte trochu v gore department, mohol z toho byť novodobý kult, ale aj tak je to zábavný slasher s tak trochu giallo kostrou a skvelým killerom, nostalgicky evokujúcim Strip nude for your killer. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi tak na urovni filmov ako Velky Utok Zombies, Zeny od Hluboke Reky. Tuna mohol Lenzi /stupiditou, a vlastne z viacerych uhlov pohladu/ konkurovat samotnemu Joe D´amatovi. 0 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Síce to s plážou nemá takmer nič spoločné, tá sa objaví iba občas, ale inak to nie je zlý vyvraždovací slasher. Aspoň teda na taliansku produkciu, ktorá v 80. rokoch bežne natáčala svoje filmy aj v Spojených štátoch. Vraždy elektrickým prúdom na viaciero spôsobov sú do istej miery originálne a maska motorkára pridáva na mysterióznosti. Kto sa skrýva za ňou je ľahko odhadnuteľné, podozrivých nie je veľa, s uveriteľnosťou je to však o dosť horšie - vrah a jeho civilné zamestnanie sedia k sebe rovnako, asi ako keď chcete na do štvorcového otvoru napasovať okrúhly predmet. Neštimuje to. Poteší aspoň nejednoznačná postava policajta už postaršieho Johna Saxona či zopár ženských tiel na "pláži". Nič prevratné, ale celkovo aspoň nenudí. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Na zdraví pane Umberto Lenzi. Pod tímto filmem byl podepsán jako Harry Kirkpatrick. Motorkářský gang se jménem Demons :-) To mně hodně potěšilo. Přál bych si mít jejich džísku. Motorkářské téma bylo holt v kurzu a s nápadem, že by vrah zabíjel elektrickým proudem to vyšlo celkem v pohodě. Černá helma, černé hadry a hodně voltů do těla. Simonetti svou svěží hudbou přidal větší korunku k potěšenosti. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Parádní giallo/slasher vykrádačka z plážového prostředí s Michaelem Parksem a Johnem Saxonem ve vedlejších rolích. Osmdesátky jak prase. Křiklavé barvičky, desítky sexy holek v bikinách, žhavé megapárty u bazénu, spousta chlastu, motorkářský gang s logem filmu Demons na zádech, non-stop heavy-synth rocková hudba a nápadité vraždy elektrickým proudem. To vše ve svérázné režii Umberta Lenziho, jednoho z mistrů italské brakové tvorby. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tak seš kokot, Lenzi!? Co to je za sračku? Jak tohle může mít 52 procent? Televizní zpracování ještě se špatnejma hercema... Motorkáři byli trapný, atmosféra nikde, vraždy všechny skoro stejný, debilové kam se podíváš. Welcome to the 80's, motherfucker! Asi druhý nejhorší giallo hned po Smrtící sponě. 2 hvězdy za scénu s tou kostrou, za Saxona a za opravdu krásný holky, jinak to stojí za piču. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Jestli to dělali Italové, tak to nejde vůbec poznat. Co na tom má být italského fakt netuším. Klasická vyvražďovačka mimo kemp. Pár smrtí bylo dobrých, ale na všechno ostatní už si za pět minut nevzpomenu. 2-* ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Podle přebalu kazety získané z bazaru za celých osm korun jsem čekal film z pláže, kde běhá spousta žen v bikinách a mužů v bermudách a mezi nimi se proplétá vrah, co postupně několika z nich ukončí předčasně jarní prázdniny. Čekal jsem špatné výkony, primitivní děj a prsa. Dočkal jsem se všeho, krom primitivního děje, což bylo příjemné překvapení. Několik vedlejších postav bez přímé návaznosti na děj (fanoušek Aligátorů), úplatný starosta, úchylný polda a úplně ožralý doktor, ne zcela očekávaný padouch a jeho trapná smrt (heroická závěrečná bitva se nekoná, o to víc rozuzlení pobaví) dělají z tohoto filmu víc než jen další teenagerovský slasher. Za osm korun to rozhodně stálo (zvlášť, když jsem je neplatil já). PS: Zajímavé je, že ono místo, kde se ukážou ony Chozeho kozy, blblo na kazetě nejvíc. ()

Reklama

Reklama