Reklama

Reklama

Nezastavitelná zuřivost

  • Jižní Korea Seongnanhwangso (více)
Trailer 1

Recenze (10)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na debut velmi slušná práce. Ma Dong-Seok je dnes už zárukou kvality pokud jde o akci a zde v roli pomstychtivého zuřícího býka je perfektní. Revenge story se uhýbá lehce jiným směrem, než jsem očekával a to je velké plus, co však zamrzí, že schopní protivníci se najdou jen dva ( Záporák je nečekaně neschopný) zbytek víceméně padá po jedné ráně, ale i to je radost sledovat. Finále jak z oldboye potěšilo. Mám to na pomezí 3 až 4, ale rád přilepším. 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kim Min-ho režisérský debut není zrovna nejlepší Jihorejský akční film obsahem nebo stylem. Unstoppable vyvolává pocit sledování Hollywoodských akčních trháků 80.let, kdy zářili Stallone nebo Schwarzenegger. Transplantováno do jiné kultury a jiného času to není nejhorší kousek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dong-seok Ma mě baví a jeho zuřící postavy prahnoucí po pomstě jsou cool. Tentokrát mu ale film moc nepovoluje, aby se pořádně rozjel a je to docela škoda. Jinak slušný malý akčňák, který se snaží tvářit důležitěji, než ve skutečnosti je. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nakrknutej Dongy Dong, to slibovalo hodně. A taky se mi toho dost dostalo. Rozjezd byl sice pozvolný, ale rozhodně nenudil. Druhá polovina měla přímou úměru s tím, jak rostl Býkův hněv a vygradování bylo přesně podle mého gusta. Děj je celkem jednoduchý a úplné finále jasné, ale i tak mě to bavilo. Takhle namíchat akci a komické scény dvou pitomců, u kterých jsme se doma smáli, umí snad jenom Korejci a mě ještě nepřestaly bavit. A ještě jedna věc, tohle snad byla první pomstychovka ze současnosti, v které se vůbec nestřílelo. Hodně silné 4*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nesúrodý mix thrilleru a komédie o chlapíkovi, ktorému unesú ženu. Prvá tretina ma bavila najviac. Zoznámime s v nej s postavami. Dong-seok Ma je tu nabúchané hovädo, ktoré sa ale celý čas správa krotko a voči všetkým úslužne napriek svojej drsnej minulosti. Holt kvôli žene seká latinu a v tejto polohe je dokonalý. No a vo chvíli, ke%d mu unesú ženu a polícia je bezradná, tak dúfate, že sa utrhne z reťaze jak zúriaci býk a rozpúta sa inferno. Lenže film neustále narušujú rôzne komické vsuvky a tempo nijak neakceleruje. Proste tak pohodovo sa krok za krokom dostáva bližšie k svojej žene a sem tam pri tom niekoho zmláti. Behom bitiek napätie konečne trochu graduje, ale to len vďaka zbesilo bubnujúcej hudbe. Akonáhle bitka skončí, tak Dong-seok Ma znova tak nejak v kľude bez výrazných emócii ide ďalej. Chýbal mi u neho poriadny prejav zúfalosti a hnevu. Nič také tu nebolo. Bitky sú síce po choreografickej stránke solídne, ale hnevalo ma, že skoro všetky kontakty sú ustrihnuté, takže vôbec nepôsobia kontaktne. Veľa akčných scén tu aj tak nie je. Záporák je taký vtipný chudák, ktorý radšej mláti svojich podriadených ako hlavného hrdinu od ktorého sa nechá zmlátiť bez poriadneho odporu. V kolónke žáner rozhodne chýba komédia. Napínavé to príliš nie je. Je to taká pohodová komédia o únose a následnom pátraní so šťastným koncom na jedno pozretie. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Dong-seok v dalším thrilleru, kde demoluje svými pěstmi nějakej gang. Tentokrát se téma točí kolem obchodu s lidmi, mě osobní, takže hlavnímu hrdinovi jsem fandil. Silný charakter v hlavní roli je hodně důležitý a z obličeje Seoka jde znát velká uhnanost, nestabilita a žal. Má dva vtipný pomocníky, kteří maj spoustu komických scén a dojde samozřejmě na nějakou akci i když jí tolik zase není. Tu tvoří jedna honička v autech a především tvrdé, uvěřitelné a hodně brutální souboje, které se neskládaj ze složitější choreografie. Je to víc street fight a hlavní týpek ostatní kosí na jeden, dva tvrdé údery a jde na dalšího. Občas se však vyskytne skutečně výborný moment (jak týpka vzal a mrdnul mu zádama o stůl, nebo proboření stropu s hlavou jednoho bodyguarda jsou fakt destruktivní fatality). S jiným bodyguardem zase má špičkově zchoreografovanou bitku, kde nechybí kopy z otoček na x způsobů - jen škoda, že všechny bitky jsou hodně krátké a chybí zde nějakej WOW fight, jako z Outlaws ten z toalet. Hlavní záporák je fakt slizkej parchant, má docela solidní hlášky a působí jako pořádnej antagonista, což je jedině dobře. Audiovizálně se jedná o větší průměr, za což může i fakt, že tohle je režisérský debut - a však některé zrychlované záběry, či špatný editing si režisér mohl pohlídat. Ještě bych v určitých momentech dopiloval scénář a myslim si, že pro tak závažný thriller, ta komediální složka se zde moc nehodí i když se nejedná o nic trapného - přál bych si mít celej film hodně temný. Chválím ještě soundtrack, film i nabízí pořádný epilog a celkově je to intenzivní snímek. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Unesl jsi mi ženu a to jsi neměl dělat!“ Další film se segalovskou tematikou, tentokrát z jihokorejské produkce. A není to ani tak akční film, jako spíš thriller, který si dává na čas s vývojem děje a akčních scén boje, využívající bojová umění, které jsou spíše z nutnosti pro příběh. Ale tradičně pro asijskou kinematografii to stojí za to. Co se týče napětí, tak to není zrovna nic moc, ale na druhou stranu se nedá říct, že by byl nezajímavý příběh. Největším zklamáním je záporák, působící jako drsný, avšak vyšinutý, magor, který se v závěrečné konfrontaci ukáže jako ufňukaný blbeček. V tom se tento film nejvíce liší od ostatních. Záporák zkrátka není takový, jak by si člověk představoval, a tak se dechberoucí finále kvůli tomu nekoná. Příběh je tak jedinou věcí, který se zdá být živý a dobře napsaný, ale těžko říct, proč to dopadlo tak, jak to dopadlo. Shlédnutelné, to samozřejmě je, ale asi se už k tomu později nikdo vracet nebude. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá akční kriminálka, která neurazí a má i vtipné části. Od začátku je zde postupné představení postav a postupně se začne tempo zrychlovat. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

O rok starší Beomjoidosi je víc nadupaná jízda. Tohle mi přišlo takové spíš do televize , prostě celkově malinko slabší . Ale pořád se na to kouká pěkně. ()

Reklama

Reklama