Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim Slade (Peter Lee Lawrence) je bývalý voják, který po skončení války touží po jediném - pomstě! Jeho rodiče byli chladnokrevně zabiti bandou lupičů a on se teď vydává na dlouhou cestu, kterou zakončí ve městě Gauston. Tam se totiž skrývá poslední z bandy a ten nejdůležitější - šéf Corbett. Jenže věci naberou nečekaný zvrat a ani ten nejsvětější kněz Douglas není až zas tak svatý. Proto musí Jim vzít spravedlnost se starým hrobníkem do svých rukou! (Rodriguez)

(více)

Recenze (8)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný a rychle ubíhající kousek, kde se pořád něco děje, jenže to něco je tak stupidní, že to svět neviděl. Námět sám o sobě nevypadá špatně, ale scénář je hroznej. Postavy otáčejí o 180 stupňů, aniž by dávalo smysl, proč se najednou chovají tak, jak se chovají. Například hrdina na začátku odmítá zabíjet kvůli víře, aby po nalezení svých rodičů mrtvých okamžitě začal toužit po pomstě a obratem se stal výborným střelcem. Je tam moc postav, moc zápletek, měnění stran a na konci duel, který jakoby vypadl z Leoneho filmů. Vůbec celý film mi přijde, jako že tvůrci viděli Pro pár dolarů navíc, Dny hněvu a především Muže proti muži, a svůj film udělali podle nich. Bavit se možná budete, ale kroutit hlavou ještě víc. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Multižánrový režisér Umberto Lenzi podobne ako väčšina jeho dobových talianskych kolegov neobišiel ani westernové vody a jeho dva špageťáky veru neboli úplne márne. Una Pistola per cento bare je podľa očakávania priamočiary, nie však hlúpy western o pomste mladého pištoľníka s dejovými zvratmi a postavami, ktorých charakter je nevyspytateľný ako jarné počasie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Umberto Lenzi /Il Giustiziere sfida la Cita, Milano odia La Polizia no puo sparare/ natocil lahko nadpriemerny spaghetti -western, kde ide o priamociary pribeh bez vedlajsich odbociek, ide tu hlavne o pomstu za ..... ale nechcem prezradzat. Kazdopadne Lenzi ma nevyrovnanu filmografiu, ma na konte fajne veci - hlavne poliziotteschi, ale aj hluposti a planoby ako Velky Utok Zombies . Film ma slusne tempo, nenudi, ubehne hodne rychlo, prekvapive zvraty su aj tu, takze sa to oplati sledovat. Hlavny herec Peter Lee Lawrence mi nic nehovoril, fakt ani neviem o koho ide. kazdopadne pre mainstreamoveho divaka neznamy kvalitny kusok. Jo, to bude tym, ze ludia cumia na mainstreamove dementalne picoidy ako The guest a povedzme Tchor - co je ale najhorsie, ono kopa ludi tieto svinstva a planoby brutalne nadhodnocuje : 76 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Klasický čistokrevný western! "Kolt pro tisíc rakví" má jednoduchou a srozumitelnou zápletku, kdy bývalý voják touží pomstít své rodiče, kteří byli chladnokrevně zabiti bandou lupičů. 90% ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Lawrence se mstí. Naučí se střílet (s čímž nás autoři neotravují, a tak se to trochu vymyká jiným jeho filmům, kde je často zbraň neovládajícím nevinným hochem) a vyrazí pomstít svou rodinu. Je to rozhodný muž, když se rozhodne někoho oddělat, oddělá ho přes všechny protesty a nejvíc svou kreací vlastně připomíná Garringa, ačkoliv tady na straně práva. Poslední ze zabitých mu ovšem prozradí zajímavé věci, i vydává se pátrat do nedalekého městečka. Naráží tu na pár fajn lidí, přátelského staříka hrobníka (jehož humornost je dána především děsivým portugalským dabingem, jinak je v pohodě), podivného kněze, místní zpěvačku, nezbytnou sklenku vody u baru a Lulliho právě neúspěšně vykrádajícího místní banku. Ten odjíždí s nepořízenou. Ale zločinci se prý co nevidět vrátí a celý film se vlastně nepočetné osazenstvo na ně chystá, Peter násilím udržuje v podniku jedinou tanečnici, pianistu a ve vězení bandu bláznů, aby Lulli došel názoru, že je všechno v pořádku a může bez obav přijet! Lenzi mi po Kriminalovi dokázal, že je vážně kádr a tady ukázal něco, co je v žánru naprostá novinka, a to tlupu šílenců vyjící v noci na měsíc, vzájemně se škrtících, v městečku nikoho nijak extrémně neznervózňující až do té chvíle, kdy všichni (od sexuálního maniaka přes pyromana po muže trpícího amnézií) s Fajardem disponujícím velkou sekyrkou, uprchnou. Film se vyvíjí docela zajímavým způsobem (i s poměrně překvapivými zvraty), blázni se šíří městem ohrožujíce nevinné ženy či podpalujíce vězení a Lulli má sice na triku všelicos nepěkného, přesto mi byl coby smolařský zločinec docela sympatický. Závěr na hřbitově s nepochybnou náboženskou provokací je pak naprosto geniální. Hudba chvílemi prostě neexistuje, ten úplně jednoduchý motiv je ale celkem fajn. Milý kousek. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tento Lenziho westernový příspěvek má slibný začátek a dobrý konec, ale pouze chabý střed. Je to škoda, protože Lenzi byl schopný režisér a měl dobré oko pro scénu. Prvních 20-30 minut týkající se jen pomsty je skutečně svižných, pak se ovšem děj zaměřuje na nepochopitelnou krádež 200000 dolarů, která nedává žádný smysl. Líbila se mi hudba mého oblíbeného Lavagniniho. 2,5* ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Pokud toužíte vidět ve westernu blázny na útěku, tady je najdete. Jinak scénář je do nebe volající pitomost, nedávající žádný smysl, zato "mistrně natočený". V rámci žánru za 2. ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Skvelý klasický spaghetti western, so všetkým čo k tomuto žánru patrí. Hlavný hrdina v podaní Petera Lee Lawrenceho je dobrý, hudba je vporiadku - hlavná téma sa mi páči, dej - jednoduchá zápletka, prosto skvelý "špageťák" od majstra Umberta Lenziho. Výborné!!! ()

Reklama

Reklama