Reklama

Reklama

Nina

(festivalový název)
  • Polsko Nina (více)
Trailer 2
Polsko, 2018, 129 min

Obsahy(1)

Nina nemůže mít děti a zdá se, že to jediné, co může zachránit její chřadnoucí manželství s Wojtkem, je najít náhradní matku, jež jim odnosí dítě. Seznámení s nezávislou krásnou Magdou by je mohlo posunout k cíli. Ninou však začnou prostupovat nejen pochybnosti, zda chce zásadní krok učinit, ale také v ní dívka vyvolá pocity, o jejichž existenci neměla ani nejmenší tušení. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (10)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nina ze začátku vypadá jako takový studený čumák – dost možná ideální pro představitelku učitelky. Magda je od začátku mnohem zajímavější (nejen protože si to rozdává s Táňou Pauhofovou). Wojtek je v tomto napůl lesbickém filmu od začátku takovým pátým kolem u vozu. Milostný trojúhelník s množstvím psychologicky nemotivovaných dějových zvratů je sice na jednu stranu pěkně zahraný i natočený, na druhou mě hlavně ke konci ty scenáristické kličky iritovaly (70%). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vesmírně vysilující nuda, kde jsem nevěděl, jestli mě míň zajímá děj, nebo vyblitá šeď kamery. Film bez špetky vášně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý keby zbytočne netlačil na pílu explicitnosti a povinnej nahoty, mohol byť veľmi dobrou vzťahovou drámou aj za použitia lesieb. Lenže tvorcovia sa namiesto vývoja postáv radšej venovali práve spomínanému. A tak tu máme manželský pár, ktorý túži mať dieťa, vlastné ale nemôže mať, takže potrebuje šušku. A tak požiadajú peknú Magdu nech im vynosí dieťa, ale ona odmietne, za to však už neodmietne ponúknuť šušku Nine, ktorá to dieťa túžila mať. A následne dosť často nastáva drhnutie šušiek. Na byte, v stane, vonku v snehovej metelici, v lesbo bare, hlavne na verejnosti ich to baví. Zvláštne, furt hovorili, že to je vrodené a ono sa v tých filmoch vždy znázorňujú ženy po štyridsiatke, čo sa zrazu uvedomili. Hlavne sa tu tiež ukazuje promiskuita ako niečo úplne normálne a bežné a samozrejme, že z chudáka chlapa urobili takmer násilníka. Prekvapením bolo, že si tu v niektorých scénkach zahrala Tánička Pauhofová. Jej rola bola úplne o ničom, takmer zbytočná, ale prečo by ako správna liberálka nepodporila dúhu? Čo je ešte na filme slabé je kamera, otrasná, tmavá, niekedy nebolo nič vidieť. V prípade Pauhofovej našťastie. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Nina řeší svoje problémy s otěhotněním pomocí starýho dobrýho lesbího fingeringu. A když si z trojice Nina, Magda, Wojtek vsadíte kdo s kym, v podstatě nemůžete minout a to je fajn. Ještě mě na filmu zaujalo, že pokud si chcete v polský nemocnici pustit telku, musíte do automatu vhodit dvaciáše. #lesbíFilm #mffkv (60%) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Filmů s lesbickou tematikou jsem pár viděl a můžu s klidem konstatovat, že polská Nina mne nijak neuchvátila a dokonce se mi zdála i nudná. Jediné čím si tento film zapamatuji je účast mé oblíbenkyně Pauhofové, která si tu střihla jednu peprnější scénu s kamarádkou. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film Olgy Chajdas sa pohráva s "queer" tématikou, ako debut nie zlé, ale ak neprihliadame na spomínaný fakt tak sa jedná skôr o priemernú drámu. Dejová nadväznosť sa často javí byť pochybná, nepravdepodobná, nejasná podobne ako aj správanie postáv (celé to "kamarátstvo" Magdy s manželskou dvojicou, sexuálny incident Magdy a Wojteka; Nina z ničoho nič opravujúca testy u Magdy doma a pod.). Dialógy nie sú zlé, ale scenár je deravý a o to viac je to vidieť na stopáži roztiahnutej na 130 minút, kde sa toho dokopy zas až tak veľa neudeje. Určite nepomáhajú ani samoúčelné scény (napr. scény Wojteka so svojim otcom vôbec nevplývajú na dejový vývoj, bohužiaľ to nie sú jediné takéto scény s podobným (ne)efektom). Kamera, hudba a slušný herci to všetko ale držia v medziach pozerateľnosti a nádeje pre budúce projekty poľskej autorky. 60% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Scénář chatrný, herci předstírají, že tvoří umění, hysterie. Kouzlení kamerou a filtry to nezachrání. Cena Camerimage či z Rotterdamu je omyl. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2018: Komorní snímek plný rudých, modrých a rozostřených záblesků. Vztahový mnohoúhelník plný tužeb a frustrací. Zádumčivá atmosféra prodchnutá francouzskými slovesy a útěky do hudebního klubu. Nakonec všichni dostali to, co chtěli, ale zda byli šťastní, to už si musí divák zodpovědět sám. ()

Anber 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se zajímavou tématikou. Byl by ale mnohem lepší, kdyby se nám režisérka nesnažila mermomocí dokázat, že rozhodně točí umělecký snímek...velmi umělecký s...s rozsahem...eh...psychologický! Rozhodně to není jenom romantické drama! Ale možná je to jen o osobní preferenci. Sice mám ráda všechny ty tématické barvičky a dlouhé tiché scény, ale přece jen raději tu všelijakou emocionální symboliku raději cítím než vidím. Dávám tři, ale cítím to někde mezi třema a čtyřma. ()

kinoholik 

všechny recenze uživatele

Polský film s lesbickou tématikou co trvá 130 minut? Nebetyčná po povrchu klouzající nuda. Velký omyl! Nina má spád, explicitní scény i pointu. ()

Reklama

Reklama