Reklama

Reklama

Útok z hlubin 2

Trailer 1

Mořská bioložka Misty Calhounová je pozvána na výzkumnou stanici Akhelios, umístěnou na volném moři. Miliardář Carl Durant tady provádí pokusy se žraloky. Předvede Misty, jak je ovládá pomocí speciálního zařízení, a prozradí, že jim geneticky upravil mozky, aby byli chytřejší. Jeden ze žraloků se ale chová podivně, což je důvod, proč ji pozval. Misty odhalí příčinu, žraločí samice je březí. Testy to nezjistily a ona se domnívá, že se to samici daří skrývat právě pomocí oné genetické změny. Žraloci začínají být agresivnější. Způsobí zkrat elektrického ovládání stanice a zaútočí na posádku laboratoře. Stanice se potápí a ti, co ještě zůstali naživu, se rozhodnou zachránit na motorovém člunu. Jeden z nich pak pomocí dálkového zařízení vyhodí stanici do povětří. O tři týdny později se geneticky modifikovaný žralok objeví poblíž pláže... (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem dal 100% a viděl ji minimálně 3x, dvojce dávám 50% a už ji nechci nikdy vidět. Je to škoda, na film jsem se těšil. Tak doufám, že mne nezklame: MEG: Monstrum z hlubin :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania naprosto debilná blbosť, ktorej kvality porovnávať s prvou časťou je ešte debilnejšie ako veriť v nejaký kvalitný žraločí survival. Efektné scénky s vraždiacimi žralokmi sa totiž konať nebudú. Možno sa niektorí užívatelia báli okopírovania scenára z prvej časti, lenže po pozretí som si istý, že by to bola tá lepšia možnosť. Tieto smiešne digitálne pirane, ktoré sa tu naivne nazývajú žralokmi, totiž svojou krvilačnosťou privedú diváka k zúfalstvu, najmä keď sa vyroja vo väčšom počte a okrem zakrvavenej vody neuvidíme vôbec nič. Ale občas sa vo vode mihne nejaká namejkapovaná mŕtvola, aby sme sa poriadne zľakli. Postava zmagoreného negríka ťažko posadnutého svojou prácou už bola na úrovni nejakej karikatúry. Vlastne sa mi nepáčilo vôbec nič, ale odpady zvyknem dávať ešte omnoho horším filmom. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak uspejeme, budeme bohovia.“ – „Alebo monštrá.“ Čože? Zradná hlbočina 2? Wtf? Ale pokoj. Po prvé – videli sme už podobne bizarné nápady (a to vrátane žraločích, viď. Čeľuste 2). A po druhé – nejde ani tak o plnohodnotné pokračovanie, ako skôr o remake (alebo čosi na ten spôsob). Čiže opäť gigantická podmorská základňa uprostred drsného mora, opäť skupinka rôznorodých postáv, opäť postupne sa zatápajúce priestory a, samozrejme, opäť ľudožravé žraloky, na ktorých arogantní ľudia prevádzajú šialené experimenty. Tentokrát uvidíme aj mláďatká, ktoré nemajú ďaleko od lietania. Asi to zdedili po mame, ktorá bežne skáče niekoľko metrov nad vodnú hladinu a tam loví trony pardon drony. A zvuky vydávajúce žraloky? Tak ani taká chuťovka prirodzene nemôže chýbať. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zbohatlík Carl Durant (Michael Beach) sa venuje experimentom s nebezpečnými žralokmi a snaží sa do svojho projektu zapojiť najinteligentnejších znalcov. Všetko sa vymkne spod kontroly, keď žraloky prestanú poslúchať pokyny a začnú ničiť všetko živé, čo im stojí v ceste. - Pozerať sa na toto je fakt utrpenie, ale niektoré momenty ma tak rozosmiali, že tomu s radosťou dve hviezdičky dám. Ono to vo svojej podstate nie je zlé, ale tie aspekty sú tak nešikovne skomponované, že tu vo výsledku nič nefunguje. Hudba je výborná a lokácie ponúkajú vela možností, lenže herci predvádzajú výkony ako keby natáčali vo štvrtok večer video, ktoré majú v piatok ráno odovzdať učitelke na predmet tvorivej práce. A tie dialógy to bola jedna velká blamáž. Ale zase sa stačí pozrieť na čom tvorcovia pracovali pred týmto počinom a je jasné, že z tohto nič lepšie vzniknúť nemohlo. + herec z Insidious: Chapter 2 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca, neskutočná “pecka”. Za pozornosť stoja tak dva zábery, inak “Deep Blue See II” budí dojem nesmierne lacného pokusu, ktorý ani nemal akýkoľvek dôvod spatriť svetlo sveta. Fakt dosť solídna atrapa, bez charizmy, chémie, dejovej linky, príbehu, atmosféry, a koniec koncov, čo je doslova najhoršie - ŽRALOKOV. Druhá ⭐️ s odretými ušami, inak sa skôr “pýta” jednotka jak vyšitá .. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne tohle se vážně nepovedlo. Nevím co mě to napadlo podívat se na tohle podruhý, ale aspoň můžu změnit původní hodnocení na čistý odpad! To i ten třetí díl je ve srovnání s touhle žumpou majstrštyk.0% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně nejslabší díl celé volné trilogie. Ani by mi tak nevadila obdobná dějová linie jako u předchozího snímku, jako spíše celkové provedení. Řemeslně nejpovedenější je úvodní scéna s pytláky lovícími žraloky. Pak už je to jen mizérie, kdy nejhorší je část po útoku. Postavy se brodí chodbami, napětí je značně kolísavé, žraloky se šetřilo a vizuálně je tenhle úsek ošklivě televizní. Postavy moc sympatické nejsou (většina tedy není vůbec), což by nevadilo, mají-li je sežrat žraloci. To však vyjma úvodní scény a jedné ukousnuté hlavy zůstalo v podobě rudě bublající vody. Divák se ani nedočká záběrů podmořského života a těch pár, co zabírají stanici pod vodou, si jeden ani neužije. V celém tom marasmu pak nešokuje nic, ba ani polovina těla s visícími vnitřnostmi. p.s. asi nebylo šťastné napsat sem obsah celého filmu, byť za moc nestojí... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotku radím medzi Top filmy, ak by sme to brali čisto iba s hľadiska žraločích filmov. Je bežné, že dnes ma všetko pokračovanie a tak neostal dlho späť ani tento film o inteligentných žralokoch. Dvojka je béčko, ktoré kopíruje jednotku skoro vo všetkom a pri tom sa tvári, že je to iný film. Uznávam, že výprava a kulisy nevyzerali najhoršie, ale dialogy, herci, scenár, réžia a efekty stoja za prd. Niektoré scény nevyzerajú zle, v prvej polke, kde sú žraloci ešte nenažraní to nie je zlé a ma to ešte akú takú záhadnú atmosféru. Potom už iba nasleduje masaker a tupé správanie postav, ktoré samozrejme nemôže chýbať. Je to našťastie krátke, takže pozrieť sa to dalo.  Je to zbytočný film, ale bol zvedavý, kam sa posunul druhý diel od prvého. Bohužiaľ nikam. 40% - 2* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To nemalo bohužiaľ s jednotkou nič spoločné, aj keď niektoré obsahové motívy boli samozrejme okopírované - podobné prostredie, výskum žraločiny, šikovné rybičky.... No ale s napätím, zábavou a akciou sa to k jednotke nedá ani prirovnať. A chýbal tu papagáj! Podpriemer. 40/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V lietadle ku šampáňu mi to dobre padlo. Samozrejme Je to odpad a v porovnaní s prvým dielom (jedným z naj thrillerov o žralokoch) o hromadu tried nižšie. Kategóriu "slaboduchá oddychovka" však dokáže spľňať vcelku obstojne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl miluju ale tohle už asi nikdy víc nezkouknu. Jako malej jsem se modlil aby bylo pokračování ale tohle si film opravdu nezaslouží. Za 1) je to spíše lacinej remake prvního dílu ale postrádá jakkoukoliv postavu o kterou bych měl zájem. Zatímco první díl měl Thomase Jane, Samuel Jackson nebo LL cool J kde byly jejich postavy zábavné tak tady se každej tváří důležitě jak hovno. Další věc co mě zklamalo byl hodně pomalej rozjezd a i pak se moc nedělo. No a další můj problém je kde se film odehrává, zatímco v prvním díle je rozmanité prostředí základny tak tady všechno vypadá stejně, jen změnily barvy světel. Co se aspoň povedlo byly efekty žraloků které vypadali slušně. Jsem zklamaný? Ano. Čekal jsem více? Ano. Není to sice nejhorší průjem co jsem viděl ale tohle mě opravdu zabolelo, tohle si moje srdcovka z mládí nezasloužila. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy se žralokama jsou na tom momentálně asi jako zombie filmy a poslední dobou už i všechno o všem. Bez nápadu, bez peněz, bez ničeho. Nazdar. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Další absolutně zbytečný sequel na skoro zapomenutý film. Původní Deep Blue Sea, byl posledním slušným filmem Rennyho Harlina a jeden z nejlepších filmů se žraloky. Druhý díl je absolutní zbytečnost, který ve své podstatě nabízí totožný film jen v daleko horším provedení a s příšernými herci. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička je sice strašné béčko, ale nezestárlo ani o den a minimálně dvakrát do roka se k němu s chutí vracím. Tohle vzniklo proč? Herci jsou naprosto příšerní, hlavní hrdinka má o proti jedničce větší kozy a hlavní hrdina má větší svaly, jinak ale mají všichni mozek menší minimálně o polovinu. Film se naprosto může rovnat všemu, co točí Asylum. Dokonce i to SyFy umí zábavnější béčka. Ty ukňápaný pirani co měli být asi jako mláďata žraloků jsem hodně nepobral. Harlin možná totálně zničil svojí kariéru a dvacet let nenatočil jediný kloudný film, ale u tohohle se musel upřímně hodně nasmát. Já u toho spíš plakal a jak jsem zmínil, jediná dobrá věc jsou kozy hlavní hrdinky a jedna, nebo dvě dobré smrti. Ostuda žánru, ostuda prvního dílu.25% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že letošní rok vyjde pokračování lehce nadprůměrného žraločího filmu Deep Blue Sea, docela jsem se i těšil. Původní Útok z hlubin totiž řadím mezi svých TOP 5 dosavadních nejlepších filmů s touto tématikou. Bohužel po zhlédnutí tohoto sequelu musím konstatovat, že se to tentokrát jeho tvůrcům moc nepovedlo. Stejně jako za dalším letošním žraločím filmem The Meg stojí opět chlapci od Warner Bros a ani tentokrát se z toho pecka roku 2018 opravdu nestane. Zvláště když samotný scénář až nápadně připomíná svého předchůdce, jen v mnohem horším a lacinějším provedení. Nejde sice o vyložené kopii jedničky, ale několik scén a situací ho až nešťastně připomíná. Proč nešťastně? Protože v tomto případě je vše doslova „fušérsky“ odbyté, druhořadí herci předvádějí velmi slabé výkony, chybí tomu pořádná atmosféra a ani speciální efekty nejsou žádná sláva. Nemám sice ponětí, jaký byl konečný rozpočet, ale z toho co jsem měl možnost vidět, asi nějak závratný nebyl. Navíc scénáristé i samotný režisér byli zřejmě sami pod vlivem nějakých drog, protože jinak by nemohli zplodit něco tak neuvěřitelně chabého. Nejsem sice žádným expertem na žraloky, ale dost pochybuji, že se mláďata po narození chovají jako hejno piraní. Tohle mělo zvýšit efekt a počet mrtvých ve filmu – protože hejno digitálních a částečně i gumových žraločích prcků mělo na svědomí více obětí, než dospělí jedinci. Ti zde dostali žalostně málo prostoru, na rozdíl od prvního dílu. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slušně jste to posrali a čekal jsem slušnou jízdu protože jsem byl překvapen že je dvojka a nic po tak dlouhé době jste měli dát mozky pořádně do kupy a nasolit bombu na pár solidních maličkosti jinak škoda filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekání na první ham trvalo víc než půlku filmu. Do té doby to bylo jen trdlování na stanici, kde hrál titulní roli hrudník hlavní hrdinky a taky se tu člověk dozví, že žraloci jsou dobří norníci. Nicméně jestli jsem po celkem vydařeném kousnutí čekal nějaké zlepšení, tak jsem se šeredně zmýli. Vlastně se to jen změnilo v Titanic a rybky tu o sobě dávaly vědět jen bubláním a cvrlikáním. V závěru sice přišli ještě dva záběry, které za něco stály, ale tu celkovou bídu příliš nevylepšily. 25% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

DEEP BLUE SEA Rennyho Harlina, bol výživnou béčkovou blbosťou s áčkovými parametrami. Proste klasický letný popcorňák. V prípade jeho DVD ( atď ) pokračovania(?), alebo rebootu(?) sa rozhodne nedá ani rozmýšľať nad porovnávaním. Lenže ja som si sadol, film sa začal a tváril sa náramne áčkovo. No a ja som si povedal, že mu to nechám zožrať. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super a kdykoli se ni rád podívám znovu, dvojka stojí za starou belu a už se na ni nepodívám znovu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

O tom, že sa experimenty so žralokmi nevyplácajú sa presvedčí hneď niekoľko vedcov. Po tom, ako v malom morskom stredisku podávajú žralokom drogu, za pomoci ktorej ich chcú ovládať sa ako vedľajší účinok žralokom zvýši inteligencia ale aj dravosť. A samozrejme nebezpečnejší sú aj Bellini potomkovia. Na celom príbehu je najsmutnejšie to, že po jeho konci som si menom pamätal iba žraločiu samicu Bellu. Inak film nepriniesol žiadnu sympatickú postavu, herecké výkony sú priemerné rovnako ako dej a nakoľko ani efekty nijako neoslnia filmu sa je lepšie vyhnúť. Pár scén celkom pobavilo ale to je na tak dlhý a nezaujímavý príbeh žalostne málo. ()

Reklama

Reklama