Reklama

Reklama

Un posto ideale per uccidere

  • Francie Meurtre par intérim (více)

Obsahy(1)

Mladý svobodomyslný pár na dovolené v Itálii. Pro zpestření a nějaký ten přivýdělek prodávají načerno pornografii, což je také posléze přivede do konfliktu s místní policií. Jsou vyhoštěni ze země, jejich cesta domů se ale vzápětí zkomplikuje, když jsou ještě před dosažením hranic okradeni bandou motorkářů. S úmyslem poprosit o trochu benzinu se zastaví u osamělé vily, kde se také seznámí se sympatickou dámou, která jim nabídne pohostinnost. Co ovšem ani jeden netuší je, že paní domu zavraždila svého manžela a nyní shání příhodné oběti, na které by mohla vinu svalit... (_ch4ng3d)

(více)

Recenze (16)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Další parádní Lenzi. Objektivně jde o jeden z jeho nejlepších filmů, poetikou navazující na jeho předešlé pre-giallo filmy s Carroll Baker z let 69-70. Plnokrevné giallo to ale taky ještě není. Za klasické giallo bych označil až následující "Sedm krvavých orchidejí". "Un posto ideale per uccidere" je zdařilý thriller s komorní atmosférou a typicky italským sedmdesátkovým stylem, kterým může giallo hodně připomínat. Film mě zaujal pozdně-šedesátkovou "hippie" náladou, poctivou režií, dobrým příběhem i erotickým nábojem a i když lze děj dopředu předvídat, bavil jsem se znamenitě. Na zážitku hodně přidaly i zajímavě napsané postavy a kvalitní výkony ústřední trojice herců. Šestnáctiletá Ornella Muti, postpubertální Ray Lovelock i uhrančivá Irene Papas podali výborné výkony. Hodnocení: 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický Lenziho komplot, kde vás môže baviť Irene Papas ako žena túžiaca po dieťati a Ornella Muti ako vychádzajúci erotický symbol. Dosť dôležitým faktorom bude, koľko podobných filmov ste už od Fulciho videli, ak pôjde o jeden z prvých, užijete si ho viac, ak už jeho podobajúce sa zápletky máte prečítané, tak vás už neprekvapí. Vystačíme si opäť s jednou vraždou, milovníci gialla nech neočakávajú žiadne krvavé hody s nožíkmi v čiernych rukaviciach. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo konecne nieco ! Reziser Umberto lenzi /Giustiziere sfida la Citta, Milano Odia La Polizia non puo sparare/ natocil takmer genialne dzallo. Kde slobodomysleny par kdesi v akejsi italskej prdeli riesi zavazne zivotne udalosti - okradnutie, dost nebezpecnu pani jedneho domu atd. Masaker, tomu hovorim pravy a nefalsovany namet na film. Lenzi nebol podla mna expert na atmosferu, tiu sa mu vsak podarilo vyborne zobrazit pomaly hustnucu atmosferu, udrzat si masakrozne dobre tempo. Noa dialogy, tak akoze kvalitnejsie dialogy som uz dlho nepocul, ostal som pri filme celych 90 minut, a ani som nepúomyslel na to, ze sa mi chce chcat. Ani pre pivko som neskocil. Umberto Lenzi vzdy aj ked tocil nasilne sceny, taxa rozhodne sadisticky nevyzival v torture a vrazdeni - to skor Fulci, ale ten ma doteraz pravom povest lacneho brakmakera, ktory umrel navyse sam, nenavideny mainstreamom a aj odbornou kritikou. Pravom, Fulci je u mna uchylak. No nic, s5 k Lenzimu, jaxom napisal, nevyziva sa v torture. Z hercov musim vyzdvihnut skvelu Ornellu Muti ale aj Irene Papas sa mi videla, kto je Lovelock to velmi netusim, ale nevadil mi. Hlavne ze spolu Lovelock a Mutti slusne tahali tento film, popri nich sa ukazal aj taky Sal Borgese /Kdo najde pritele, najde poklad/. Takto si predstavujem dzallo, Lenzi si moze ruky podat aj s velikanom ako je Argento povedzme . 88 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vidieť O.Muti tak v mladom veku už to je zážitok.Tak toto bola skvostná paráda a v tomto filme by som nevinehal žiadnu scénu,každá sa sem hodila. Veľmi svižné,krásne spracovanie a to všetko zabalené v mládežníckej nerozvážnosti.Veľmi premyslený príbeh,ktorý má silno záživný dej. Žiadne vraždy ani gore cákanica ale motorom filmu je príbeh,Lenzi to domyslel. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Na to kolik bylo Ornelle a Rayovi let, tak to oba zahrali paradne. Stejne tak je nutne obdivovat nestarnouci, puvabnou Irene. Film s perfektni atmosferou a zajimavym (ale pritom uveritelnym a srozumitelnym) pribehem. Krasne natoceno. Nenapada me nic, co bych teto zabavne a sexy oddychovce vytknul. P.S.: bavilo me taky to jejich zluty/cerny MG TC. 5- ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama