Reklama

Reklama

Rolling Stone: Kultovní hudební časopis

  • Česko Rolling Stone: Fenomenální časopis (více)
Dokumentární / Hudební
USA, 2017, 223 min (Alternativní 6x40 min)

Obsahy(1)

Dvoudílný dokument Rolling Stone: Kultovní hudební časopis zachycuje posledních padesát let americké hudby, politiky a popkultury z pohledu časopisu, který chápal, že rokenrol je víc než jen hudba – byl kulturní silou, která pomohla formovat Ameriku a vymezit generace. Snímek, který nabízí vzrušující vizuální a hudební zážitek z historie časopisu, obsahuje vystoupení nepřeberného množství umělců jako jsou The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Tina Turner, Janis Joplin, The Sex Pistols, The Clash a Ice-T, a hudby od některých kulturních ikon, které předznamenal – včetně Boba Dylana, Johna Lennona, kapely Fleetwood Mac a Chance the Rappera. Film také představuje vynikající, průkopnickou práci novinářů z časopisu Rolling Stone a vyzdvihuje jeho vliv na společnost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

buchannon odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem nepřítel číslo jedna tohoto pseudočasopisu. Ve svých zmrvených "žebříčcích" na nejvyšších příčkách vytrvale ignorují nejlepší skupinu všech dob, totiž Queen!!! Neskutečně mě nadzvedlo to, že takovej zjeb a ***** Prince je před Queeny. Pokud umístí v "žebříčku" "500 Greatest Songs of All Time" jen dva jejich songy (Bohemian Rhapsody 163. a We Will Rock You 338.), tak přesně vím, co si o nich mám myslet. Jediné vysvětlení je, že je tento "žebřík" příliš malý pro skupinu Queen. Na prvním místě je "jakési cosi" od Dylana. Jen čekám, kdy i já dostanu Nobelovu cenu za literaturu, když ji mohl obdržet tento americký Cimrman. Jsem jedině rád, že mám takový vkus, jaký mám!!! Schválně jsem zhlédnul tuto prapodivnou oslavu těch nejimbecilnějších rádoby kritiků a hudby, která mě prakticky nezajímá, nebo nedejbože kritiku politiky (celý poslední díl), abych mohl dát jediné spravedlivé hodnocení!!! Původně jsem napsal: "Tolik jsem chtěl dát odpad, ale 1* za to, že tento seriál jakous takous "kvalitu" má." Avšak po pročtení dalšího totálně zmrveného "žebříku" (100 Greatest Guitarists), kde je ten nej kytarista Brian May až na 27. místě, musím objektivně dát odpad! S Van Halenem bych na 8. příčce souhlasil, vždyť je autorem bez diskuze toho nej kytarového riffu všech dob - v songu "Ain't Talkin 'Bout Love" - a opět jsme u toho, v různých "žebřících" riffů tento riff není vůbec uveden, zajímalo by mě, který ****** ty takzvané žebříky tvoří. A nějakej Hendrix na prvním místě, ARGHUGHKROWGH! Redaktoři tohoto časopisu jsou opravdu "pilné včeličky" a jejich záběr je od hudby až k politice, je jen moje smůla (nebo štěstí?), že to nevidím. P.S.: Koho zajímá Hendrix? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem pátý díl na ČT Art. Je to taková všehochuť včetně zašlé Brittney Spears a šestý díl, kde dominuje příběh o falešném obvinění ze znásilnění a prezidentské volby volby Clintonová- Trump. Pobavila mě hláška "Trump by snědl v záchranném člunu dítě", nebo "Moderní americký sen je Trump - bohatý chlápek, co cestuje po světě a užívá si s modelkami". ()

sator 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavé...(viděn 1,2/6) Gonzo journalist...🤔 2. Díl plný politiky...😓 Třetí nezaujal je pro mě kulturně i historicky už příliš vzdáleno, takhle kdyby to byl pořad o časopisu Melodie :-) vzdávám to... ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Dokument o periodiku ktoré definuje hlavne v amerike všetko podstatné na hudobnom a politickom poli. Sú tu podané azda všetky významné míľniky v histórii časopisu aj keď trochu nesúrodo. Celkovo je to však zaujímavá sonda do histórie kultového časopisu. ()

Kubas1994 

všechny recenze uživatele

Shrnutí všeho důležitýho u čeho doteď Rolling Stone byl. Na mě, jako pro člověka, co ho zná hlavně díky hudbě, tam bylo až moc politiky. Ale díky tomu jsem se dozvěděl, že mají i silnej hlas právě v tomhle žánru žurnalistiky a dokázali se dostat opravdu do jádra důležitých právě polityckých témat. Jeden z mála časopisů, kterej si drží svojí vysokou kvalitu. Ne relativně vysokou kvalitu, protože zohledňují hlavně mladou generaci a to je v hudbě, kultuře a politice pro mě hrozně důležitý. ()

wlezley 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který lehce katapultoval do doby, kdy se sháněl jak se dalo. Jedna hvězda dolů za titulky, ty se fakt nepovedly. ()

fantom13 

všechny recenze uživatele

Hlavně v druhém díle bylo na mě už trochu moc politiky na úkor hudby. A nejvíc mě pobavilo, jak tu Cameron Crowe v podstatě odvyprávěl jeden z mých nejoblíbenějších filmů Almoust Famous. ()

Reklama

Reklama