Reklama

Reklama

Sandokan opět v akci

  • Itálie Sandokan, la tigre di Mompracem (více)

Obsahy(1)

Dobrodružství malajského piráta Sandokana a jeho přátel v boji proti britským utlačovatelům.
Během kolonizace země armádou královny Viktorie docházelo k mnoha krveprolitím. V jednom z nich byli britskými vojáky povražděni i Sandokanova matka a jeho bratři. Aby proradný lord Guillonk vylákal populárního vůdce lidu z jeho nedobytné pevnosti, vydal rozkaz k zajmutí mulakerského sultána, Sandokanova otce. Šlechetný pirát s šátkem na hlavě ovšem nachystanou past prokoukl a spolu se svými věrnými vyrazil k odvetě. (dopitak)

(více)

Recenze (8)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych měl dát asi tři hvězdy, ale když já jsem na tyhle levné italské filmy tak ujetý, že prostě musím jednu přihodit. I přes docela dlouhou stopáž a několik "hluchých" pasáží jsem se totiž nenudil ani minutu a filmu odpustil kdejakou maličkost (podivné dialogy, srandovní choreo, Reevesovy nalepovací vousy či mučivou epizodku s šimpanzem). Předchozí Lenziho snímek 'Zorro contro Maciste' byl možná jako celek o něco povedenější, ale pravá Lenziovka to ještě úplně nebyla. Zde je už režisérův rukopis jasně čitelný. Ocenil jsem typické záběry do sluníčka, scenérie divoké přírody, rituální tance domorodých kmenů a samozřejmě kupu mrtvých :). K tomu připočítám příjemný český dabing s Miroslavem Moravcem, jednoduchý děj, sympatické herce, krásnou Geneviève Grad a o dokonalý relax mám postaráno. Hodnocení: 75%. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,DAJTE MI SLOVO, ŽE SA NEPOKÚSITE UTIECŤ." ,,DÁM VÁM SLOVO, ŽE SA POSTARÁM, ABY STE VISEL." __ Najikonickejším Sandokanom je aspoň v našich končinách Kabir Bedi, ale Reeves si tejto úlohe nepočína vôbec zle, napriek svojej kulturistickej minulosti má charizmy na rozdávanie a do úloh podobných hrdinov skrátka sed a preto mi vôbec nevadí, že by zrejme nevedel vytvoriť postavu iného typu. Ako už tradične uvádzam, tento film som svojho času (rozumej ešte v minulom tisícročí) videl viac krát v TV, od posledného pozretia uplynulo viac než 15 rokov a preto som bol prirodzene zvedavý ako na mňa zapôsobí teraz, zvlášť ak si z neho okrem obvyklých dobrodružstiev v džungli viacej pamätám len záverečný boj, pri ktorom sa Reeves podobne ako v pokračovaní vyriadil proti protivníkom guľometom. Z formálneho hľadiska sa mi javí film so svojou 112 minútovou dĺžkou trocha prepísknutý a v istých momentoch by šiel určite skrátiť, o to viac, keď na mňa pôsobil ako dej bez príbehu a banálna ošúchaná zápletka išla nakoniec do stratena. Divným prešľapom je tiež záverečné prepustenie hlavného zloducha, ktorý sa v pokračovaní vráti, avšak aby vytvoril úplne inú postavu - lorda Brooka, na ktorého sa pritom vo filme odvoláva. V skrz-naskrz vo všetkých smeroch typickom (teda priemernom) dobrodružstve onoho žánru na záver zmieňujem sympatickú ,,Žandárovu dcéru" Genevieve Grad a hudbu s fragmentmi veľkolepého ústredného motívu, ktorý Fusco do plnej parády pretavil až v zmienenom pokračovaní. (67. hodnotenie, 2. komentár k filmu) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Sandokan, každému se ihned vybaví Kabir Bedi. Ale co Steve Reeves? Svalnatý chlapík mající ve své filmografii především snímky se starověkými řeckořímskými příběhy. To už málokomu co řekne. Sandokana ztvárnil již v 60. letech a nedá se říci, že zrovna špatně. Vezme-li se v úvahu příběh a výprava. Akční scény jsou již dnes bohužel značně okaté, ale na svou dobu se nejedná vzhledem k žánru o nic neobvyklého. A tak tu máme kromě Sandokana i Yaneze a hlavně Mary Ann v pozdějších filmech a seriálech prezentovaná jako Lady Marianna Guillonk. Pestrobarevný téměř dvouhodinový snímek má v sobě jisté dobrodružné kouzlo i když se na něm zub času také podepsal. Děj je prostý. Boj proti britskému útlaku. V tomto případě dokonce i snaha o osvobození Sandokanova otce. I přes znatelný nízký rozpočet je však na co se dívat, i když okem shovívavým. Přeci jen se jedná o klasiku ze 60. let. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročná dobrodružná 'lenziovka', presne taká, akú očakávam od filmu, kde hraje Reeves. K podiveniu tu Reeves neukazuje svaly, ale je oblečený v slávnostnom háve, čo mu síce pristane, ale do džungle sa hodí asi ako plavky na Bajkale. Vo vedľajšej roli sa paradoxne ocitá budúci hlavný záporák známy nielen z mayoviek - Battaglia. No a oko poteší dobrá bloncka, až sa ťažko verí, že je to francúzska herečka. Stopáž mohla byť kratšia, hlavne nekonečná záverečná prestrelka v pevnosti po čase dosť nudí. No a ako to len Sandokan robí, že sa mu gulky vyhýbajú na kilometer? Napiek 'talianskemu spracovaniu' fajn dobrodružný snímok. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tvůrci přesvědčili svou nápaditostí - zatímco v druhém díle je Sandokan vzpomínán pro scénu s kulometem na hornickém vozíku, tady se kulometu zmocní na hradbách pevnosti... Viděl jsem prvně druhý díl, ale vše se opakovalo: trapně zahrané bitky, zázračné vyhýbání se kulkám, vyjímání kulky nožem a jiné báchorky. Geneviève Grad, budoucí slečna četníková, opravdu půvabná. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama