Reklama

Reklama

Má dcera

  • Itálie Figlia mia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh malé dívky rozpolcené mezi dvěma matkami – tou, která ji s láskou vychovala, a její biologickou matkou, jež se ji snaží získat zpět. Tři ženy, ovládané primitivními pudy, se potýkají se svými zraněními i nerozdělitelnými pouty... Desetiletá Vittoria bude v průběhu léta jednu ze svých matek odmítat, nenávidět, milovat a nakonec jí i odpustí. Nesmělá Vittoria má velmi blízký vztah se svou milující matkou Tinou. Jejich poklidný život na Sardinii se však otočí vzhůru nohama v okamžiku, kdy dívka zjistí, že její biologickou matkou je místní vymetačka večírků Angelica. Když se věčně zadlužená Angelica musí kvůli svým finančním problémům odstěhovat, chce se s Vittorií seznámit. Tina souhlasí, neboť ji uklidňuje vědomí, že Angelica brzy opustí město. Při hledání čehosi hlubokého a nevysvětlitelného však začne Vittoria s Angelicou trávit proti Tinině vůli stále více času... (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kolik stojí pravda? 28.733 eur a 17 centů. Tato dlužná částka probudí dlouho pohřbené tajemství dvou žen. Dvou matek holčičky Vittorie, kterou po seznámení s tou biologickou zasáhnou doposud nepoznané city k té jenž ji dala život, i když sama si nedokáže uspořádat ani ten svůj. Živočišná Angelica a laskavá Tina, dva protipóly se utkají v rozhodujícím souboji. Figlia mia je žhavé drama a Alba Rohrwacher mi opět dokázala jak skvělá je herečka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek předkládá velké otázky a odpovědi plně, živě a působivě. Má báječnou elektrizující divokost, Scénář s barevným portrétem feminity a mateřství působí reálně, je ale moc prořídlý. Obě matky soupeří o dceru bez přikrášlené empatie, které si sotva všimnete jak dcera roste a stává se silnější než obě. Krajina je plná zvířat a lidí a trio hereček uchránilo film od melodramatických rizik. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo to nebolo vôbec na zahodenie, ale to ťažkopádne a mdlé spracovanie, ktoré dej takmer nerozvíjalo, to skôr celé utlmilo. Pritom potenciál tohto trojuholníka bol rozhodne na dosť vysokej úrovní možností, len to akosi zostalo v takej nerozvinutej pasivite. Zopár krát už to vyzeralo nádejne, že sa to konečne začína zamotávať, ale napokon to zostalo uviaznuté v tom neustálom ping-pongu medzi dvomi ženami. Škoda, podľa popisu to vyzeralo nádejnejšie... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2018 - Já miluji energické italské filmy a tenhle má energie až dost. Velmi se mi líbil temperament herečky Alby Rohrwacher, navíc hrála zajímavou postavu, o které si na začátku myslíte, že je totální magor a moc jí nemusíte, pak si jí zamilujete a nakonec je vám jí strašně líto. Role mladé Vittorie se chopila Sara Casu, která se postupem filmu vyvíjí a snaží se pochopit své místo. Moc se mi líbil konec, ale dokázala bych si ho představit dramatičtěji, klidně bych brala i tragický konec. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2018: Rozpálená zem, nespravedlnost, koně, podivný účes Alby Rohrwacher, snaha, frustrace a zrzavé vlasy malé Vittorie. Film o mateřství a o tom, jaké je to býti dcerou. La la la la ... questo amore non si tocca!! ()

Reklama

Reklama