Reklama

Reklama

Kaze no iro

  • Japonsko 風の色 (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Lacike

všechny recenze uživatele

Vzťahy medzi postavami sú pojaté strašne chladne a dej zase zložito. Vďaka tomu, že ma to od začiatku vôbec nezaujalo, tak som ani nemal chuť sa sústrediť na to o čo tam poriadne ide a tak som sa rýchlo stratil v deji. Po pol hodine som to skoro vypol. Ale našťastie som to ešte rýchlo preklikal do konca a tak som si mohol vychutnať jeden veľmi zábavný odkaz na Leona. Aspoň ten ma potešil a rozosmial. Film ma vôbec nebavil, ale keďže som ho poriadne nevidel, tak ho ani neohodnotím. Oproti starým Kwakovým romantickým klasikám to je ale riadna nuda. Neviem či je to len námetom alebo už na to proste nemá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dívka, kterou jste milovali, měla sebevražedné sklony, zmizela a zemřela. Je možné mít někde druhé já a obětovat se, protože víte, že to druhé já je lepší? Nemusím fatalizmus, nemusím nerealistické míchání kartami a u tohoto zatím posledního filmu Jae-yong Kwaka prostě nevím. Udělal The Classic, My Sassy Girl, Cyborg She, Daisy - ale to bylo před deseti lety a více. Jeho předešlé Time Renegades bylo také matoucí. Což je škoda, protože se obávám, že se špičkový režisér stále více zamotává do překombinovaných představ. Má stále nesmírnou řemeslnou sílu a kdyby ze svého scénáře ubral polovinu komplikovanosti, mohlo by to být s tím, co měl v rukou, výborné. Takto je z toho velmi efektní zmatený pocit (stejně jako z několika kouzelnických triků, které působí jako z říše fantasy). ■ P.S. Ledové Ochotské moře je fascinující. ■ P.P.S. Když tak nad tím přemýšlím, jeho předešlé filmy taky s divákovou myslí míchaly karty, ale tak nějak srozumitelněji. ■ Trailer https://m.youtube.com/watch?v=HxqtaEHKy-Q ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vždycky zamrzí vidět korejského solitéra klasika minulé dekády v tvůrčím útlumu. Zahraniční recenze daly filmů průměr, nebo podprůměr, hovořilo se o střetu Vertiga a The Prestige. Příběh o dvojnících, dvou lovestory s tou samou ženou z ostrova Hokkaidó byl ovšem strašlivě nepřístupný, jakoby chladný, bez emocí, stejně jako ledová pole v Ochotském moři u ostrova Hokkaidó. Nedokázal jsem tomu uvěřit. Scénář a hlavně postavy se pohybovaly na hraně naivity a směšnosti, přitom za to vůbec nemůže obsazení, které hraje slušně. Jenže mistr Jae-young Kwak prostě po předchozím novátorském žánrovém míchání Time Renegades (které díky znalosti buddhismu lze snadno interpretovat) udělal tímto filmem kopanec jako hrom. Kamera v pořádku, hudební podkres ok (byť na jeho poměry slabší výběr hudby, umí mnohem lépe). Jenže nikde žádné emoce, napětí, něco co by člověk uvízlo v paměti. Aj aj, snad režisér brzo nabude nové nápady tvůrčí sílu. ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Krásný a zajímavý romantický příběh se skvělou atmosférou. Líbilo se mi to, hlavní představitelé byly sympatičtí a odvedli super herecký výkon. Hudební podkres byl vynikající a skvělé se k jednotlivým scénám hodil. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama