Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Od zničujících půjček po auta, která podvádějí při měření emisí. V tomto investigativním seriálu odhalujeme korporátní korupci a nenasytnost. (Netflix)

Recenze (13)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jasně, hodina není dostatečný prostor důkladněji prošetřit často tak komplexní případy, pár dílů je slabších, ale jinak za obě sezony výtečná přehlídka korporátních špín a šmelení, odvrácené strany kapitalismu. Chudák v slzách o všechno obraný stařík se slovy "tohle má být Amerika" - velmi silný moment. Holt... život není fér. A člověk není naivní, ale zároveň si říká, třeba tyhle dokumenty s netflixácky velkým dosahem přeci jen mají šanci obrátit svět v o chlup lepší. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad, který se snaží odhalovat nekalé praktiky různých vlivných Američanů. Viděl jsem díl o Jaredu Kushnerovi a je to vážně síla... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tyhle očiotvírající dokumenty jsou moje a Netflix si s Dirty Money rozhodně nebere žádné servítky. Jednotlivé díly se liší v tom, jaké pocity ve vás vyvolají od naprostého otrávení (emise), zhnusení (americké zdravotnictví a farmacie), naštvání (banky a kartely) až po kroucení hlavou (Trump a jeho podvody). Rozhodně víc takovýchto investigativních dokumentů, které vám sice nezlepší den, ale určitě ho obohatí. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tento seriál nedostane na ČT, protože tohle by měli vidět všichni. Diesel gate v první serii, špinavé zlato v druhé i pozadí byznysu Jareda Kuschnera, 7 miliardová zpronevěra malajským premiérem... Fakt skvělá práce. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ach jaj... Peniaze a moc. Niektorým ľuďom sa pokriví morálka vplyvom výchovy, situácie a prostredia, v ktorom sa nachádzajú, a niektorí sa už skrátka narodia s pokrivenou morálkou, nech by mali výchovu akúkoľvek. Môžu mať vzdelanie a rétoriku "džentlmena", ale keď vidia možnosť získať peniaze, a ešte viac peňazí, stanú sa z nich bezškrupulózne opice krížené so strakou, ktorá vidí ligotavé veci. Celkom ma pobavil fakt, že Vlk z Wall Street - film o "legálne" nakradnutých peniazoch bol financovaný z nakradnutých peňazí. V rámci tragickej grotesky ma pobavilo aj veľa iných vecí, ale pozrite si to sami. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Povedeny netflix dokument. Zatimco amik v USA VolksWagen donuti odkoupit jeho cheatujici naftova auta, tady v EU ani nahodou. Zatimco Amik je bytostne urazen tim ze ho VW podvedl a ze zaneraduje ovzdusi, Evropan to bere proste stylem "no a co", at smrdim jak chci, neresim a vlasne ani az tak o kompenzaci nestojim. Ta rozdilna mentalita. Poucne. Podivejte se jak se Amik bije za sva prava, jak ho chrani stat. Uprdena Evropa od VW dostane kulove. Podvod se sice stal, no a, rekl by VW. Ale v USA jim to proste neprojde! Skvely prvni dil teto doku serie. ()

greigor 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyvážený seriál. Každá epizoda je o něčem jiném. Z některých jsem byl nadšen, některé jsem pouze protrpěl do konce. První, třetí a čtvrtá epizoda za ten čas stály, druhá, pátá a poslední šestá spíš ne. 3* ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dělám v korporátu, jmenovat samozřejmě nebudu, ale mám pocit, že natáčeli u nás. Spadla mi čelist a ještě teď je mi blivno. Děkuji, že tohle někdo pustil ven. A možná, že časem udělám totéž ()

jkpj22

všechny recenze uživatele

Největší akcionář Netflixu veřejně podpořil kampaň Clintonové, takže episodu o Trumpovi bych bral s velkou rezervou. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Díl o Dieselgate je skvěle zpracovaný dokument o jednom z největších korporátních podvodů naší doby, který velká část Čechů nechce vzít na vědomí. Implementace Hitlera je sice už trochu přehnaná, ale zbytek je reálná projížďka historií podvodu, který byl plánovaný a sofistikovaný. Osobně nechápu, jak k tomu tak velká korporace jako VW mohla dospět. V momentě, kdy vyrobíte 11 milionů aut s podvodným softwarem na emise, si přece nikdo nemůže myslet, že se na to nepřijde. A to všechno jenom kvůli prachům, jakoby jich neměli dost. Nechápu to ... ()

hesonic 

všechny recenze uživatele

Seriál obsahuje hodně zajímavých částí, ale episody "Dirty Gold" a "Guardians, Inc." zejména Guardians, bych dal každému jako povinnou četbu. Každému, kdo nechce skončit v životě na samém dně - každého z nás tohle může potkat!!! I tebe! Já měl to "štěstí", že mě tohle potkalo ve 30-ti a naužilo mě to jak to rozpoznat a jak proti tomu bojovat. Nepřál bych si, abych to poprvé prožil po 60tce, protože bez přípravy bych to nedal! ()

atrrej 

všechny recenze uživatele

Niektoré časti sú mierne proti Trumpovsky ladené ale inak ako seriál spracované super. Epizódy sú rôznorodé a zanechávajú rozdielne emócie. Za mňa top epizódy: Dirty Gold, Guardians a The Man at the Top. SPOILER: Najviac ma asi dostalo, že nebyť vytunelovania malajzískeho štátneho fondu nikdy pravdepodobne nevzniknú filmy ako : Wolf on the Wall Street a pokračovanie Dumb&Dumber ()

Reklama

Reklama