Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brutální kriminální příběh z Itálie 70. let. Detektiv a jeho přítel kriminálník mají týden na záchranu umírající holčičky. Zpočátku to vypadá jako obyčejný únos, jakých se v Itálii ročně odehrají desítky. Bohužel, unesená malá holčička má vážné onemocnění ledvin a pokud se do týdne nedostane do lékařské péče, zemře. Detektiv Sarti se tak musí oprostit od svých zásad a spojit své síly s kriminálníkem Marazzim a jeho kumpány, aby vypátral úkryt únosců a zachránil dívce život. A čas neúprosně běží... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal trochu více, než jsem dostal. Děj je do značné míry dost předvídatelný a atmosféra se příliš nestupňovala, neutahovaly se šrouby a smyčka kolem krku. Jedna akce střídala druhou, ale občas některé vedly do slepé uličky, ze které mě rychle vyvedla akce jiná. Zároveň jsem se od začátku druhé poloviny nemohl zbavit dojmu určité naivity, která se završila v samém závěru až směšným happyendem. To myslím byla škoda, námět je to zajímavý, kulky svištěly o stošest, hezky se podařilo zobrazit lavírování policejních úředníků na teplých místech v úředním aparátu a jeho akční nemohoucnost. Film dobře podpírala hudba, díky které jsem hodnocení zvedl na finální tři hvězdičky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Spíše průměr co se týče žánru ale Tomas Milian jako Seržio Monnezza opět výtečný, jeho humor (peníze naučí mluvit i němého atd) byl opět jedinečný:-) Henry Silva jako lotr Brescianelli dostal tentokráte méně prostoru, takže moc nepřekvapil, ale stále to byl on, poněkud prkenný Silva s kameným výrazem v obličeji. Tímto filmem jsem de facto zkompletoval Lenziho poliziotteschi filmy z let 73-78 ale i spojení Lenzi+Milian a dá se říct že jsem spokojen. Film dělá filem především velmi různorodá akce, senzační dialog, vynikající herecké obsazení, fanda si jistě všimne jiných známých obličejů z těchto žánrovek a trochu i špetka toho typicky taliánského humoru. Viděno dnes 06.03.10 s cz tit, jako jeden z mála filmů tohoto žánru, když opomenu "Boss, Il" (Mido) od Di Lea a Damianiho "Den Sovy" (LK) tak de facto jediného a opravdu jsem se téměř po celý film nenudil. Komentář zde jako druhý v pořadí.. ()

Reklama

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Když se scénárista utrhne z řetěze a ztratí veškerou soudnost, vyplodí tohle. Napsat o téhle pitomosti, že jde o příběh hodně přitažený za vlasy je slabé přirovnání. Mně tahle "drama" připomínala spíše komedii až parodii. Millian tu hraje svého oblíbeného šaška, známého z jeho komedií, navíc zdání komedie nechtě podporuje český "dabing" z Řitky. Jak trefné. Snesu hodně, ale tenhle blábol ne! V rámci žánru za 2,5. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Lenzim a opět mě tenhle režisér mile překvapil. Umberto si tentokrát nevzal do parádary giallo či horror, ale italský subžánr poliziesco. V hodnocení začnu od toho nejlepšího a tím je spousta dobré akce. Jednotlivé scény totiž mají drajv a s ničím se moc dlouho nezabývají. Hlavní je akce, akce a zase akce. A to je jen dobře. Režisérovi se také povedl velice dobrý herecký casting, jak na straně gangsterů tak i policistů. Posledním plusem filmu je příjemná dobová "synťácká" hudba, která vystihuje přesně 70. léta. Díky tomu všemu, je pak divák schopen přivřít oči nad jednoduchým scénářem a některým "náhodami". Pěkné 4 *. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spousta hezkejch italek a zaroslej Milian. S nim Cassinelli jako polda. Vysteruje se unos nemocne holcicky. Tempo je ale pomale, a nic tak vyjimecneho jsem tu nevidel (i kdyz ocenuju obsazeny humor, obzvlast zaver je vytecnej), abych si dokazal tenhle film nejakym specialnim momentem nebo situaci zapamatovat. Snad jen parukovou Nicolettu Machiavelli, protoze mi pripominala jednu kamaradku z kdysi... 3+ ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama