Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brutální kriminální příběh z Itálie 70. let. Detektiv a jeho přítel kriminálník mají týden na záchranu umírající holčičky. Zpočátku to vypadá jako obyčejný únos, jakých se v Itálii ročně odehrají desítky. Bohužel, unesená malá holčička má vážné onemocnění ledvin a pokud se do týdne nedostane do lékařské péče, zemře. Detektiv Sarti se tak musí oprostit od svých zásad a spojit své síly s kriminálníkem Marazzim a jeho kumpány, aby vypátral úkryt únosců a zachránil dívce život. A čas neúprosně běží... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Spíše průměr co se týče žánru ale Tomas Milian jako Seržio Monnezza opět výtečný, jeho humor (peníze naučí mluvit i němého atd) byl opět jedinečný:-) Henry Silva jako lotr Brescianelli dostal tentokráte méně prostoru, takže moc nepřekvapil, ale stále to byl on, poněkud prkenný Silva s kameným výrazem v obličeji. Tímto filmem jsem de facto zkompletoval Lenziho poliziotteschi filmy z let 73-78 ale i spojení Lenzi+Milian a dá se říct že jsem spokojen. Film dělá filem především velmi různorodá akce, senzační dialog, vynikající herecké obsazení, fanda si jistě všimne jiných známých obličejů z těchto žánrovek a trochu i špetka toho typicky taliánského humoru. Viděno dnes 06.03.10 s cz tit, jako jeden z mála filmů tohoto žánru, když opomenu "Boss, Il" (Mido) od Di Lea a Damianiho "Den Sovy" (LK) tak de facto jediného a opravdu jsem se téměř po celý film nenudil. Komentář zde jako druhý v pořadí.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Od prvého momentu našlapané ako riadne naspeedovaní rýchlonohí feťáci. Nič sa zbytočne neobkecáva, nad ničím sa dlho nefilozofuje a nedumá. Ide sa priamo k akcii. Nech je ňou tá zločinecká alebo policajná. Čo je v tomto filme vlastne dosť pomiešané, pretože jedna partia kriminálnikov spolupracuje s policajtom pri dolapení vraha a únoscu. A tak sú neustále na strane dobra zastúpení zločinci i policajti, niekedy dokonca v akcii proti iným policajtom (tým z protidrogového), aby získali potrebné informácie. Toto má veľmi ďaleko od zadumaného rakovinotvorného artu. Tu sa naopak podarilo prekotné tempo filmu vyladiť s reálnym problémom polície - za každú cenu maximálne rýchlo nájsť unesené dievčatko, ktoré je vážne choré a potrebuje nemocničnú opateru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- Nechte mě, mám dvě děti. - Tím líp, mně se líbí maminy. - Příběh o únosu dvanáctileté dívenky začíná jako klasický spaghetti western, brzy je ale divák vyveden z omylu. I když samozřejmě tahle specifická italská kriminálka je stejně drsná, má spoustu mrtvol a jeden do poslední chvíle neví, kdo všechno zařve. Ač mám raději Lenziho horory, tak tenhle kousek se mi líbil. Neustálé napětí, akce honičky, přestřelky a Řím jako doupě zločinu, kde by se člověk bál vystrčit nos na ulici - ostatně tak ho zobrazuje řada tehdejších žánrových filmů, které navíc nebývaly až tak daleko od pravdy. A být rukojmím často znamenalo, že se můžete rozloučit se životem. Tomas Milian skvělý a místy na zabití, Henry Silva jako vždy poněkud toporný, ale jemu stačil zlý pohled, aby všichni věděli. A pokud byste někoho hledali v Římě, tak stačí mít dostatek peněz a ostatní vám rádi řeknou vše.... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Lenzim a opět mě tenhle režisér mile překvapil. Umberto si tentokrát nevzal do parádary giallo či horror, ale italský subžánr poliziesco. V hodnocení začnu od toho nejlepšího a tím je spousta dobré akce. Jednotlivé scény totiž mají drajv a s ničím se moc dlouho nezabývají. Hlavní je akce, akce a zase akce. A to je jen dobře. Režisérovi se také povedl velice dobrý herecký casting, jak na straně gangsterů tak i policistů. Posledním plusem filmu je příjemná dobová "synťácká" hudba, která vystihuje přesně 70. léta. Díky tomu všemu, je pak divák schopen přivřít oči nad jednoduchým scénářem a některým "náhodami". Pěkné 4 *. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dabing od Řitka Video je sice zrůdnost, ale která společnost dnes distribuuje na český trh podobné filmy? Patrně žádná.  Do příběhu téhle akční a pochopitelně drsné kriminálky se dostanete velice rychle, Lenzi nic nevysvětluje, nikoho dlouze nepředstavuje a spěchá k cíli. De facto tedy čistá žánrovka, v níž nečekejte žádné vedlejší dějové linie.  Záchrana unesené holčičky je pak sice důležitá, ale to děvče divák poprvé uvidí až někdy ve třetině celého filmu  a víc než o její záchranu jde spíš o pomstu  a vyřizování si účtů mezi gaunery. Scénář sice v některých scénách viditelně moc filipa nepobral, ale vše vynahradí právě povedená akce. Kupodivu jsou zde pak výraznější a barvitější vedlejší postavy než ty hlavní, a to se vší úctou k Milianovi či Cassinelimu , zejména gangsterská banda kolem Kalábrijce, dočasně ve službách dobra, se opravdu povedla.  Vše pak vrcholí krvavou přestřelkou jako vystřiženou z nějakého spaghetti westernu. Čtyřka jako vyšitá. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal trochu více, než jsem dostal. Děj je do značné míry dost předvídatelný a atmosféra se příliš nestupňovala, neutahovaly se šrouby a smyčka kolem krku. Jedna akce střídala druhou, ale občas některé vedly do slepé uličky, ze které mě rychle vyvedla akce jiná. Zároveň jsem se od začátku druhé poloviny nemohl zbavit dojmu určité naivity, která se završila v samém závěru až směšným happyendem. To myslím byla škoda, námět je to zajímavý, kulky svištěly o stošest, hezky se podařilo zobrazit lavírování policejních úředníků na teplých místech v úředním aparátu a jeho akční nemohoucnost. Film dobře podpírala hudba, díky které jsem hodnocení zvedl na finální tři hvězdičky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...príbeh podľa klasického klišé,spracovanie maximálne priemerné -je tu viac humoru ako násilia ....len stále útek autom a branie ženských rukojemníkov.....a dokola a nejako sa to dotlačí do konca.Tento žáner nemusím,ale i v rámci žánru slabé........ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Umberto Lenzi ma tiez hodne nevyrovnanu filmografiu , kde na jednej strane su fajne filmy ako IlGiustiziere sfida La Citta, Manhunt in The City a na druhej strane planoby ako Velky Utok Zombies a Vymitac Kanibalu. Milujem taliansku kinematografiu, no a tuna sa reziser Leni vyrazne predviedol - genialny Tomas Milian ako detektiv, ktory musi opustit principy a zasady a spolupracovat s chlapom, ktoreho neznasa- dolezitejsia je zachrana mladej holky, a potrestanie kadejakych hajzlov. To sa mi paci, lebo boj dobra so zlom je dolezity. Pochopitelne, Lenzi to urobil vo filme tak, ze cas hraje proti vysetrovatelom - takze musia jednak kopnut do vrtule a jednak tuho premyslat, aby pripad vyriesili. Rezisersky mimoriadne na urovni, a to som pisal, Lenzi ma nevyrovnanu filmografiu. Okrem Miliana tu hra ja Henry Silva /Viva Zapata, Boss Smrt na Zakazku, Manhunt in the City, Dobrodruh 1983/. Dalej Nicoletta Macchiavelli /Faccia a Faccia, Tony Arzenta, Svaty Rok s Gabinom/, Dzuzeppe Kastellano /Dostihova Horecka, Milano Calibro9, Squadra Volante/ no a aj Giovanni Cianfriglia /Suda a Licha, kdo najde pritele najde poklad, Dva Vytecnici/. Nuda nehrozi, dialogy perfektne, stale sa nieco deje, fakt kvalitne a dost nasilne poliziotteschi : 85 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spousta hezkejch italek a zaroslej Milian. S nim Cassinelli jako polda. Vysteruje se unos nemocne holcicky. Tempo je ale pomale, a nic tak vyjimecneho jsem tu nevidel (i kdyz ocenuju obsazeny humor, obzvlast zaver je vytecnej), abych si dokazal tenhle film nejakym specialnim momentem nebo situaci zapamatovat. Snad jen parukovou Nicolettu Machiavelli, protoze mi pripominala jednu kamaradku z kdysi... 3+ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stará škola italských akčních filmů. Spousta akce s jednoduchým příběhem, kde se nic zbytečně neokecává a jde se stále tvrdě k věci. Nejsou tu žádná hluchá místa což podtrhuje výbornou atmosféru děje. Ani se přehnaně netlačí na pilu. Vše je správně vyrovnané. Dnes už je děj bohužel značně předvídatelný, ale takový bývá osud klasik. Detektiv se spojí s trestancem, aby zachránil unesené dívce život. A mají na to týden. Že by se tu inspirovali američtí tvůrci snímku 48 hodin? Každopádně se jedná o povedený snímek, který i po tolika letech potěší a který zaručí akční zážitek. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Když se scénárista utrhne z řetěze a ztratí veškerou soudnost, vyplodí tohle. Napsat o téhle pitomosti, že jde o příběh hodně přitažený za vlasy je slabé přirovnání. Mně tahle "drama" připomínala spíše komedii až parodii. Millian tu hraje svého oblíbeného šaška, známého z jeho komedií, navíc zdání komedie nechtě podporuje český "dabing" z Řitky. Jak trefné. Snesu hodně, ale tenhle blábol ne! V rámci žánru za 2,5. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tomáš Milanů jako zarostlej kmet s detektivem Sartim v podání herce Cassinelliho,který toho zas tak moc nenatočil,ale pamatuju si ho z La polizia chiede aiuto.Pak samozřejmě Henry Silva a už chyběl i nějaký ten blondýn.Typický poliziotteschi,který nevybočuje.Komu se tenhle styl líbí,tak se mu budou líbit všechny filmy ač jsou z toho lepšího soudku či nikoliv.Zde máme opět zas vše a do toho time trial v podobě,že holka potřebuje injekci,jinak sbohem a šáteček. Vše se nabaluje.Takže tu máme honičky,krádeže a pěstní souboje.Film odcejpá jak jinak kadencí kulometu.Všichni za jednoho a tak policejní inspektor použije i kriminálníčky co mají stejný cíl.Je to svěží vítr do plachet a konec už se stane jen usměvným loučením jednoho darabéka,který se vzdaluje tak v rychlosti 5km/h z tramvajového lóže,že by ho jeden pomalu i doběhnul s kafem v ruce:) ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama