Reklama

Reklama

Ukradené zlaté pruty v hodnotě 200 000 amerických dolarů z banky v El Pasu má na svědomí Indián Cooper Face (José Torres). Jen on ví, kde je zlato ukryté. O pokladu se dozví dvojice amerických dobrodruhů, mladý karbaník Johnny (Mark Damon) a stárnoucí pistolník The Owl (John Ireland), stejně jako vůdce mexických banditů Carranza (Fernando Sancho) se svou tlupou. První se ke zlatu dostane Johnny s Owlem, brzy je o ně ale připraví Carranza a málem přijdou o život. Přesto oba Američané vymyslí plán, jak zlikvidovat mexické bandity a zmocnit se znovu zlata. Než se Johnny s parťákem stačí rozdělit, upláchne mu Owl se zlatem do El Pasa a odevzdá lup šerifovi. Má k tomu ušlechtilý důvod... (curil)

(více)

Recenze (4)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Druhý ze dvou Lenziho westernů. Tentokrát nejde o pomstu, ale o zlato. Nicméně oproti klasickému modelu dozvíme se o zlatě - hledáme ho - procházíme spoustou nebezpečí - máme zlato je to tu poněkud zamotanější. Už jenom proto, že nesourodá skupinka dobrodruhů poměrně brzy, i když jim to námahu dá, najde toho, jenž ví, kde zlato je. A opět poměrně brzy na to už zlato mají u sebe! Jenže nových vlastníků jich šest, a o zlato má zájem i banda, jež je původně ukradla a bylo jí vyfouknuto. A nikdo nemá zájem se dělit... Příběh utíká poměrně svižně, opět se nikde nezastaví, ale tak nějak mě ani nezajímalo, co se vlastně bude dít dál. Dokoukal jsem to vlastně jenom ze setrvačnosti. V hlavní roli hraje Mark Damon, vlastně stejně nesympatický, jako jindy. John Ireland taky nehraje extra sympaťáka, aspoň tedy ze začátku moc ne, ale aspoň je z hlavní dvojky ten zajímavější. Jinak jde asi o jediný western, kde hrají Fernando Sancho i Eduardo Fajardo, bohužel nemají jedinou společnou scénu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O čosi slabšie než Lenziho predchádzajúci spaghetti western Una Pistola per cento bare, stále však dobré. Zakaždým keď je do westernového príbehu zakomponovaná zápletka s nejakým pokladom, v ktorej sa vyskytujú slaboduchí mexickí banditi, ide to dolu vodou a rovnako je tomu aj tu, navyše to akútne chcelo schopnejšie herecké obsadenie ústrednej pištoľníckej dvojice (najmä toporný John Ireland stojí za starú belu). Na druhej strane tu však Lenzi chvályhodne nešetril guľkami a doprial divákovi nemalé množstvo prestreliek a pästných súbojov. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Lepší než Lenziho Pistola per cento bare stejného roku. V obou jednu z hlavních rolí ztvárnil charismatický John Ireland. Tady má za parťáka Damona, který hraje takového pětadvacetiletého nevyzrálého pistolníka. Damonovi bylo ve skutečnosti o deset let více, nicméně to hraje tak dobře, že to člověk ani nepozná. Mezi oběma herci to skvěle jiskří, takže i přes ne zcela vynalézavou dějovou linii o ukradeném zlatu se je na co dívat. K plusům řadím nadhled, vtip, zábavné zvraty, dobrou hudbu (Giombini) a příjemnou atmosféru. Klasika to není, ale zábavný a lehce nadprůměrný western už ano. ()

Reklama

Reklama