Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Švédsku sedmdesátých let minulého století zažívá oblíbený zpěvák Ted Gärdestad raketový vzestup ke slávě. Ve věku pouhých šestnácti let vydá svůj první singl, který pro něj nahráli a smíchali producenti skupiny ABBA – a Anni-Frid s Agnethou k němu nazpívaly vokály. S narůstajícím úspěchem se však množí i konflikty – například s bratrem, jehož Tedova sláva odsunula na vedlejší kolej. A pak jsou zde také hlasy v Tedově hlavě, které mu čím dál více sužují život, až ho nakonec zcela odtrhnou od reality. Režisér Hannes Holm nyní přichází s opulentní a strhující filmovou adaptací skutečného příběhu této švédské popové hvězdy. Zpěvák a herec Adam Pålsson podává oslnivý výkon v hlavní roli. Snímek "A Moon of My Own" se bezprostředně po svém uvedení stal ve Švédsku nejnavštěvovanějším filmovým hitem, v neposlední řadě i proto, že si zde hudba Teda Gärdestada stále drží kultovní status. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Teda Gärdestada jsem neznala, což je dobrý předpoklad vidět životopisný film. Díky němu  jsem si pustila i pár Tedových písniček. Můj šálek čaje to tedy zrovna není ale Helena s vokály od Agnethy a Anni-Fred se mi líbila. Film jsem vnímala spíš jako poctu Tedovi, jakousi tryznu; autoři nepochybně vycházeli z předpokladu, že na mrtvé se má vzpomínat v dobrém. Ladění filmu je podobné jako Tedovi písničky - krotké, žádný velký bigbít nečekejte. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky švédské pop music obecně a Teda Gärdestada zvlášť. 1) Kluci v těsných džínách mě udrželi u obrazovky až do konce, ale jinak nevím... 2) 30letý Adam Pålsson (Ted) je zajímavý týpek stejně jako 38letý Peter Viitanen (Tedův bratr Kenneth, který mu psal texty). 3) Více informací uvádí anglická Wiki. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tvůrci to celé pojali na můj vkus až moc sluníčkově. Vždyť ani v tom Švédsku pořád nesvítí slunce, natožpak v hlavě Teda Gärdestada, kterému v ní rychlá sláva nadělala řádnou paseku. Vysokého věku se nedožil (prý spáchal sebevraždu skokem pod vlak) a úspěchu dosáhl asi hlavně ve své rodné zemi. Musím se přiznat, že jsem neznala jedinou jeho písničku. Ovšem ze skladeb, jež ve filmu Můj vlastní měsíc zazněly, se mi některé docela líbily. Každopádně jsem si zase trochu rozšířila hudební obzory, takže zhlédnutí tohoto snímku pro mě určitě nebyla ztráta času. (65%) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Severania dokazujú, že vedia točiť kvalitné filmy, ktoré netrpia nejakými prázdnymi klišé scénami a ktoré sú zrežírované s citom a potrebnými emóciami aj napriek typickej škandinávskej chladnokrvnosti. Tento životopisný príbeh dokonale vykresľuje boj hlavného hrdinu s jeho vnútornými démonmi, ktorý je navyše krásne doplnený skvelými hereckými výkonmi. Síce som o tomto spevákovi nikdy nepočul a tá hudba ma až tak nezaujímala, ale na jednu projekciu je to fajn a švédski fanúšikovia sa z toho určite vytešovali. 70 % ()

Reklama

Reklama