Reklama

Reklama

Velké vlakové putování po USA

(seriál)
  • Česko Velké vlakové putování po Americe (více)
Velká Británie, (2016–2019), 36 h 17 min (Minutáž: 29–59 min)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Michael Portillo vyráží po stopách Appletonova průvodce z roku 1879, aby zmapoval tehdejší i současnou situaci amerických železnic a dění kolem nich... Michael Portillo putuje po železnici přes celé Spojené státy. Řídí se při tom všeobecným průvodcem z roku 1879 – vydaným v klíčovém momentě amerických dějin, kdy se z „Nového světa“ stal nejbohatší stát všech dob. Michael se vrací do doby rozkvětu železnice, který nastal po brutální občanské válce (prvním vojenském střetu, do něhož zasáhla železnice), a velkého rozmachu průmyslové revoluce. Tehdy se z Ameriky zrodily Spojené státy, jaké známe dnes. A právě s železnicí zůstává rozvoj země neodmyslitelně spjatý. Michaelova cesta vede po dvou železničních trasách: z města New Yorku podél řeky Hudson směrem k Velkým jezerům; a z Filadelfie až do první stálé anglické usedlosti v Americe, města Jamestown ve Virginii. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové pohodové cestování s pohodovým moderátorem. Návštěvy pěkných míst. Dívám se na TV Prima Zoom. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Veľké putovanie po USA by možno malo prebiehať radšej autom, lebo tunajšie železnice nemajú v porovnaní s ázijskými a európskymi veľmi čo ponúknuť. Ale ako sprievodca kultúrou a dejinami divokého Západu, to bolo zaujímavé (továreň na fajky, múzeum zbraní, ródeo). Smiešne vyznieva napr., keď z najväčšieho mesta Nového Mexika ukázali len staré depo. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný pořád, který není tak moc o vlacích, jsk by název napovídal. Hodně se tu řeší historické události a vlak je mnohdy jen dopravní prostředek. I komentátor mi příliš nesedí, kdy je dosti toporny. Průměrné 3z5 ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Tých vlakov a železníc tam zas nie je toľko koľko by ste podľa názvu čakali. Skôr len cestopis o miestach ktorými tie železničné trate prechádzajú. ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Dívám se spíše kvůli železnici, které tam bohužel není "nadbytek", ale i přesto je seriál nečekaně zajímavý a člověk se při jeho sledování dozví spoustu historických i místopisných informací. ()

Reklama

Reklama